Du kan redde dit parforhold med parterapi. Læs hvordan, her på siden

Skilsmisseprocenten i Danmark er høj. Alt for høj hvis du spørger os! Derfor har vi lavet denne hjemmeside. Den hjælper dig med at redde dit parforhold eller dit ægteskab ved blandt andet at give dig et komplet overblik over de gode steder, der tilbyder parterapi i Danmark.

Vi har samlet de bedste steder for effektiv parterapi på et sted. Så her på hjemmesiden kan du finde en dygtig parterapeut nær dig, uanset om du bor i København, Århus, Odense eller en anden af Danmarks andre byer. Problemer i ægteskabet tærer på kræfterne, så hvorfor ikke bruge dem på noget andet, end at lede nettet tyndt for at finde ordentlig parterapi?

Du kan også finde hjælp i vores mange artikler om glæderne og sorgerne ved et parforhold.

Find parterapi i den nærmeste by

Parterapi i Danmark Placeholder
Parterapi i Danmark

 

Du kan også finde alle byer på listen herunder:

Sjælland Fyn Jylland
Frederiksberg

Helsingør

Hillerød

Holbæk

København

Køge

Lyngby

Næstved

Roskilde

Slagelse

Odense

Svendborg

Aalborg

Århus

Esbjerg

Fredericia

Haderslev

Herning

Holstebro

Horsens

Kolding

Randers

Silkeborg

Sønderborg

Vejle

Viborg

Nordjylland

Vi håber at dig og din mand eller kvinde kan redde jeres parforhold!

Inden du tager din kæreste i hånden og går til jeres første parterapi-session, vil vi anbefale jer, at læse nogle af de mange artikler på hjemmesiden. For selvom parterapi kan være en effektiv løsning på jeres problemer, så kan det også være, at I “bare” har brug for en ny vinkel på jeres parforhold. Du kan kalde det gratis parterapi, hvis du vil.

Flere end 10.000 leder efter parterapi hver måned

Hvis du har du spørgsmål vedrørende traditionel parterapi, så læs med nederst på den her side.

Vi brænder for at hjælpe dig til at få et bedre parforhold og vi håber det lykkes!

Hvorfor har vi brug for parterapi?

Faser i et parforhold

Vi ønsker alle sammen et liv med kærlighed, tid til hinanden og dejlige oplevelser, men virkeligheden er ofte en anden. De store krav fra omverdenen sætter vores forhold på en prøve. Når man står midt i krisen er det svært, at finde en udvej og her kommer parterapi ind i billedet. En dygtig parterapeut hjælper dig og din partner igennem jeres krise.

De seneste tal viser at 47% af alle ægteskaber ender i en skilsmisse
Kilde: Danmarks Statistik

Vi har alle sammen et forhold, hvor det går op og ned! Vi risikerer alle sammen at komme ud for tragedier, der sætter vores tillid og forhold på en prøve. Sådan er livet og det kan vi ikke lave om på, men vi bestemmer selv hvordan vi håndterer de svære tider i livet.

Når skænderierne når nye højder, så mister vi fokus. Fokus på det der betyder noget. Pludseligt bliver alt lige vigtigt og selv små ting, kommer til at fylde meget. Vi kan ikke længere overskue konsekvenserne ved at tage de vigtige samtaler eller ved at påtale, at vi faktisk ikke længere har det godt med os selv og hinanden. Hvis man ikke gør noget ved det, så ender det ofte med at parforholdet og en selv – dør ud.

Par er uvenner

Vi har alle sammen set folk, der har mistet gnisten. Der er ingen glød i deres øjne og deres stemme er blevet svag. Alt hvad de troede på, har de mistet- og det gør pokkers ondt!

Mange anser parterapi som et tabubelagt emne, men det er faktisk alt andet end det. Parterapi er ikke et nederlag- det er en løsning og en erkendelse af, at man fortjener mere kærlighed i sit liv. At man ikke vil nøjes med at leve i et forhold, der ikke er lykkeligt.

Da dig og din kæreste sagde “ja” til hinanden, lovede I samtidigt hinanden at det var i tykt og tyndt. Ikke alle parforhold kan reddes, men I skylder jer selv, at gøre alt hvad I kan få at det kan lykkedes. Med effektiv parterapi er I allerede godt på vej.

Du er formentligt kommet til denne hjemmeside, fordi du ikke er tilfreds med det du har og allerede her, at du langt foran hovedparten af alle danskere. At komme så langt ud, at man ikke kan overskue det længere, er ikke rart, men ved at du aktivt har valgt at du ikke vil lade jeres forhold gå i stykker, er du modtagelig overfor hjælp.

I er allerede godt på vej

Par der står sammen

At du besøger denne hjemmeside er første skridt på vejen, der skal føre til, at dig og din kæreste redder jeres ægteskab. Mange mennesker når slet ikke til den erkendelse, at de har brug for hjælp til at rette op på parforholdet. I stedet fortsætter de i den samme gamle stil og hvis ikke der sker noget drastisk, så mister de den de elsker! Måske tænker de, at det er pinligt at have brug for hjælp, men er det pinligt at få hjælp til at få det liv man ønsker og fortjener? Måske tænker de slet ikke over, at der findes parterapi eller endnu værre- de ved slet ikke hvor slemt det står til. Måske sprænger det som en bombe en dag.

Næsten halvdelen fortager sig IKKE noget for at forhindre deres skilsmisse
Kilde: TNS Gallup-måling for Berlingske

Du er allerede kommet et langt stykke vej, men det er kun begyndelse. Næste skridt er, at du finder god parterapeut på hjemmesiden, så dig og din kæreste kan få hjælp. Kig på kortet over gode steder på hjemmesiden og find parterapi nær dig.

8 ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål til parterapi

  1. Virker parterapi?
  2. Hvad kan en parterapeut hjælpe med?
  3. Er parterapi det rigtige for os?
  4. Hvordan finder vi den rigtige terapeut?
  5. Hvordan foregår parterapi?
  6. Hvor lang tid går man til terapi sammen?
  7. Skal vi begge deltage?
  8. Hvad koster parterapi?

Virker parterapi?

Parterapi virker, særligt hvis begge parter er indstillet på at gøre en indsats. Men selv i de situationer hvor parterne ikke deltager ligeværdigt, vil den motiverede part få så meget viden med fra forløbet, at det vil være indsatsen og investeringen værd. For selvom man ikke kan genoprette tilliden til hinanden, så har man brug for at kunne have tillid til andre mennesker og eventuelle fremtidige partnere. Ellers vil forholdet kunne sætte spor resten af livet.

Hvad kan en parterapeut hjælpe med?

En parterapeut kan hjælpe med mange forskellige problemstillinger i parforholdet.

Herunder har vi nævnt nogle af de mest hyppige:

Er du i tvivl om en parterapeut kan hjælpe jer videre, så kan du altid uforpligtende kontakte en parterapeut og høre nærmere.

Er parterapi det rigtige for os?

Par går ofte til terapi når forholdet er (eller er på vej) i krise. Der er som regel tale om længevarende udfordringer, som det ikke er lykkedes at løse sammen. Måske føler den ene part at hun forsøger at trænger igennem med sit budskab, men at der ikke bliver lyttet i den anden ende. Andre gange er begge parter enige i, at de har brug for hjælp til at løse deres problemer. Parterapi er en effektiv måde at bryde fastlåste vaner på, så dialogen kan startes op på ny og så den eventuelle brudte tillid kan genoprettes. Når det er sagt, så er det ikke alle forhold der kan reddes med parterapi, hvis der er kommet for stor afstand mellem begge parter. Her kan terapien i stedet være en vej til at hjælpe begge parter godt videre i livet.

Hvordan finder vi den rigtige terapeut?

Kemien med parterapeuten er afgørende for, hvordan jeres forløb vil gå. At fortælle ens dybeste tanker til sin partner og til en fremmed kan være svært og føles grænseoverskridende, hvis der ikke er en god kemi og forståelse mellem alle tre parter. Den bedste måde at finde den bedste parterapeut på, er ved at besøge flere forskellige terapeuters hjemmesider. Vurder indholdet og dan dig et billede af personen. Udvælg så fx 3 forskellige parterapeuter som du ringer til. Her vil du hurtigt kunne fornemme kemien og hvilken terapeut I ønsker at gå videre med. Hvis mavefornemmelsen alligevel fejler og det viser sig ikke at være den rette terapeut, så er det bedre at finde en ny, end at fortsætte ned ad en vej, der ingen vegne fører.

Det er også en god ide at vælge en parterapeut, der bor I nærheden af jer.

Læs vores 3 gode råd til at finde en parterapeut

Hvordan foregår parterapi?

Når den ønskede parterapeut er fundet, så starter dialogen typisk via en opringning, hvor problemstillingerne overordnet vendes. Herefter bliver den første session planlagt. Her er det terapeutens opgave at lytte og forstå begge parter og på baggrund af den dialog, forstå hvad udfordringerne bunder i, og hvordan de kan løses. Parterapi er dialogbaseret og vil som regel også omfatte små øvelser og opgaver som hjælper parret tættere på hinanden.

Hvor lang tid går man til terapi sammen?

Parterapi vil ofte allerede have en effekt efter en enkelt session, men de fleste udfordringer kræver en dybere bearbejdelse, hvorfor flere sessioner som oftes anbefales. Hvor mange sessioner der er tale om er individuelt, men det er ikke unormalt med 5-10 sessioner. Parterapi er en investering i sig selv, i ens forhold og i ens familie. Og uanset udfaldet af forløbet, så vil begge parter komme klogere og stærkere ud på den anden side.

Skal vi begge to deltage?

Parterapi er for 2 personer og begge parter vil få mulighed for at forklare sig og fortælle om deres syn på udfordringerne. Det kan være en fordel at kombinere parterapi med individuel terapi, men det er op til de enkelte at vurdere, om det vil være gavnligt.

Hvad koster parterapi?

Priserne veksler meget afhængigt af blandt andet landsdel, sessionsvarighed og hvornår sessionen afholdes. Mange terapeuter tilbyder et klippekort, hvor der vil være en rabat.

Vi har skrevet mere om priser her.

 

Målet med parterapi er, at komme godt videre sammen eller hver for sig

Lykkeligt par