Morgengave: Ideer og traditioner

Gave til kæresten - Her er de bedste gaveideerEn morgengave er en ældgammel tradition i de germanske stammer. Dagen efter giftermålet skulle brudgommen give sin brud en værdifuld gave, ofte en større sum penge, som kunne sikre hende i tilfælde af, at der senere skete manden noget, og hun stod uden forsørgelse. Dengang havde kvinden nemlig ikke automatisk arveret til mandens ejendele. Morgengaven til bruden havde altså en rent praktisk funktion.

I vores dage er traditionen med at give morgengave langt mere romantisk. Det er så at sige en kærlighedsgave. Det er stadig mest almindeligt, at gommen giver morgengave til bruden, men mange kvinder vælger også at give deres nye mand en gave.

Det er helt individuelt, hvad man foretrækker.

Hvornår giver man morgengaven?

Traditionen siger, at det skal være dagen efter brylluppet! Men igen: Der er ingen faste regler – I bestemmer selv.

Nogle vælger at give morgengaven på selve bryllupsdagen. Andre vælger at vente til præcis 1 år efter brylluppet. Sidstnævnte tilfælde har mindst tre fordele: Efter et år er der god grund til at fejre, at man stadig er sammen – desuden er økonomien måske bedre end lige efter den store, dyre fest – og endelig er der lidt mere ro til at nyde gaven.

Men hvis du vil følge traditionen, giver du morgendagen dagen efter brylluppet. I Sverige kaldes det af samme grund en andendagsgave. Vi har samlet en række vidt forskellige ideer til, hvad han giver til hende, og hun giver til ham.

Morgengaven kan være dyr eller billig, stor eller lille – det vigtigste er, at den er personlig. Fra dig til din nye ægtefælle.

Her er de 16 gode ideer til en morgengave:

 

Flotte smykker til bruden

Prisen kan være fra 2-300 kr. og opefter.

Smykker er blandt de mest populære morgengaver. Det er en luksus, og langt de fleste kvinder elsker at få et nyt smykke. Smykker er jo heldigvis mange ting. Det kan være ringe til fingre eller tæer, halskæder, armbånd, smykker til ører, næse eller navle, et smukt eller specielt ur. Det kan også være et vedhæng til et halsbånd eller armbånd, hun allerede har. Spørgsmålet er: Skal det være guld eller sølv? Skal der være en indgravering for at mindes den særlige dag, eller skal smykket være mere neutralt? Du bestemmer helt selv. Værdien af smykket er ikke det vigtigste. Langt vigtigere er det, at du er sikker på, at din tilkommende bliver glad for gaven.

Se nogle af de smukke smykker du kan forære hende

 

Smuk bronze skulpturEn unik figur i bronze

Priser fra 1.100 kr.

En morgengave er noget særligt, og helt sikkert noget din partner ikke vil glemme. Derfor kan det betale sig, at gøre noget ekstra ud af gaven og sørge for, at den er helt unik og personlig. Bronzefigurer holder evigt og kræver ingen vedligeholdelse, men er til gengæld en elegant og smuk skulptur som skaber stemning og historie til rummet. Find en figur der afspejler jeres kærlighed til hinanden eller din partners personlighed og energi. Figuren kan også gengive en begivenhed i har oplevet sammen. Der findes figurer med titler som ”tosomhed”, ”Fælles fremtid” og ”Nye horisonter” som alle er ideer til en særlig morgengave.

Se de mange flotte figurer

 

Smukke boudoirbilleder til gommen

Boudoirbilleder – især til gommen

Prisen aftales fra gang til gang.

Boudoirbilleder fra bruden til gommen er også en gammel tradition. Den smukke, unge brud finder en fotograf, hun er tryg ved, og får taget en stribe let pikante fotos. Måske i frækt undertøj, måske i lidt mere – eller lidt mindre. Vi taler ikke porno eller fuld nøgenhed, men smagfulde billeder, der viser lidt (eller meget) hud og går tættere på, end man plejer at gå. Symbolsk set giver kvinden sin krop til manden – ”Se, skat, her har du mig aller inderst inde.” Mange år efter vil det være sjovt for begge parter at genopleve, hvordan bruden så ud i månederne op til brylluppet. Billederne samles normalt i et lille album og er altså en meget, meget personlig gave fra hende til ham. Husk på, at der også findes kvindelige fotografer, hvis det føles kejtet at smide tøjet foran en mand.

Find en fotograf nær dig på Google

 

Lav en fotobog til din kæresteFotobog – måske en gave til hinanden?

Priserne starter ved under 100 kr., men så skal I også selv sørge for fotos.

En morgengave behøver ikke nødvendigvis at være en overraskelse. Det kan i stedet være en kærlighedsgave, som I aftaler at forære hinanden. I kan alliere jer med nogen, der er gode til at fotografere – eller ligefrem med en professionel fotograf – og få lavet en stribe flotte billeder af jer to sammen i forskellige situationer og af jer hver for sig. Det kan være i jeres hjem, på et lækkert hotel, på en fed ferie eller ude i et stykke skøn natur. I vil blive glade for at have disse minder sammen og huske på, hvordan I så ud i tiden omkring jeres bryllup. Og hvem ved, måske bliver billederne så gode, at I kan bruge dem til nye profilfotos til Facebook, Instagram osv.

Lav en personlig fotobog

 

Romantisk guldrose som morgengaveRosen, der varer evigt – til bruden

Prisen er 469 kr.

Én af de største kærlighedserklæringer, en mand kan give til pigen, han elsker, er en enkelt, langstilket rød rose. En rose, ved alle piger, er et symbol på den evige kærlighed. Problemet er bare, at en rose visner og dør efter ganske få dage, og hvor blev den uendelige kærlighed så af? En perfekt morgengave fra den stolte gom til den rødmende brud er derfor en rose, der er forgyldt med rent 24 karat guld, og som holder sig frisk og sprød resten af jeres liv. Guldrosen er en rigtig rose, der bliver forgyldt og lægges på blødt sort satinstof, som igen pakkes i en elegant sort æske med en rude i. Rosen, der aldrig visner, leveres med et ægthedscertifikat.

Køb den unikke guldrose

 

 

Romantisk chokoladegave - bryllupErklær din kærlighed i chokolade – til hende og ham

Priserne starter ved 165 kr.

Lad morgengaven være en sød, lille kærlighedserklæring. Du kan give din nye ægtefælle en kærlig hilsen skrevet i god, belgisk chokolade. Enten kan du vælge en standardtekst som ”jeg elsker dig” eller ”jeg elsker dig til månen og tilbage”. Eller du kan vælge selv at skrive en helt personlig besked med 14, 20, 21 eller 30 bogstaver. Så kan du skrive jeres kælenavne eller noget andet sødt og overrække din mand eller kone beskeden på sengen.

Se de romantiske chokoladegaver med din egen hilsen

 

Luksus ansigtsbehandling til hendeLuksus ansigtsbehandling – mest til piger

Prisen er 499 kr.

Personlig forkælelse er altid en dejlig gave at få, naturligvis også som morgengave. En luksus ansigtsbehandling med massage er en lækker oplevelse, der frisker huden og musklerne i ansigtet op og giver en helt ny glød. Også hovedbunden får en dejlig omgang massage. Behandlingen kan ses i ansigtet længe efter. Den dygtige kosmetolog, som udfører behandlingen, har en særlig briks til formålet og bruger kun de allerbedste plejende produkter, som passer til kundens hudtype. Der findes kosmetologer over hele landet, der tilbyder denne behandling.

En god klassiske gave som alle kvinder elsker

 

Intim Dinner in the darkRomantisk middag i mørket – til ham eller hende

Pris 1.195 kr.

En anderledes, spændende og smagfuld morgengave… Hos ”Dark Waiter” spiser I en middag i fuldkommen mørke. I kan intet se, men til gengæld skærpes jeres andre sanser helt vildt. I hører, lugter og smager langt mere, end I plejer – det er en helt exceptionel oplevelse. I får serveret en 3-retters menu af hovedsageligt økologiske råvarer og hertil en øl-, vin- eller alkoholfri menu samt kaffe eller te. Undervejs vil der i lokalet være forskellige sanseoplevelser og lydquizzer.

Få en særlig oplevelse sammen

 

52 Weeks of Romance52 ugers dejlig romantik – gaven til hinanden

Pris 119 kr.

Efter det søde, sjove bryllup starter hverdagen igen, og hånden på hjertet, så kan det altså hurtigt blive trist og kedeligt, når alting handler om arbejde, rengøring, madlavning osv. ”52 Weeks of Romance” sikrer, at de gode vibrationer fra brylluppet fortsætter et helt år bagefter. Sættet består af 52 kort med romantiske opgaver (ikke sex) – 26 til hver af jer – og en sort og en lyserød pose, som I skal trække opgaverne fra. I skiftes til at tage et kort – fx hver søndag – og så skal I overraske jeres partner med den søde opgave, der står skrevet på kortet.

Lad kærligheden varer ved med denne gave

 

Lad ham være co-driver i en lækker Ferrari, Lamborghini, Porsche eller Audi sportsvognEn tur i en fed sportsvogn – til gommen

Priser fra 225 kr.

Alle raske drenge (og en hel del raske piger) kan li’ kubik. En cool morgengave er et gavekort til at køre ræs i en af verdens fedeste sportsvogne – for eksempel Ferrari, Lamborghini, Lotus eller Porsche. Oplevelsen kan enten foregå på bane eller på motorvej – med eller uden instruktør – og turene kan foregå på begge sider af Storebælt. At sidde bag rattet (og speederen!) i en bil med så kolossalt mange hestekræfter er en helt vild oplevelse, som man aldrig glemmer. Eller hvad med en tur i en ægte Formel 1-simulator.

Giv ham en ægte mandegave

 

En tur i luftballon er en romantisk oplevelseEventyr i ballon – til bruden eller gommen

Prisen starter ved 1.946 kr.

En tur i varmluftsballon højt oppe i luften over de grønne, danske landskaber er en magisk oplevelse, der minder mere om at være deltager i et dejligt eventyr end i den grå virkelighed. I svæver hen over marker og søer, huse og veje, dyr og mennesker, alt sammen langt under jer, som om I kigger ned på en utroligt flot udført miniatureverden. Bare rolig, sikkerheden er i top, det er fuldkommen trygt at flyve i ballon med en erfaren skipper, der har prøvet det masser af gange før. Turene afgår fra både Jylland, Fyn og Sjælland.

Få en oplevelse I aldrig glemmer

 

Flyv i helikopter over Århus og KøbenhavnRundflyvning i helikopter – til ham eller hende

Priser mellem 695 og 3.150 kr.

Det tager ganske vist kun cirka 10 minutter, men tro os, en rundtur over Jylland, Fyn eller Sjælland med sådan et højteknologisk piskeris er noget, du aldrig, aldrig glemmer igen. Det er et utrolig flot og fascinerende syn at se byerne og landskaberne så højt oppe fra, og selv om farten er høj, føles tempoet roligt og trygt – der er tid til at se detaljer, som du for eksempel ikke ser fra et jetfly. Hvis der er lidt flere penge til gaven, kan der også vælges en mere privat helikoptertur, hvor modtageren selv bestemmer rute, dag og tidspunkt.

Oplev landskabet som I aldrig har set dem før

 

Inviter til en god koncertInvitér til koncert med jeres favoritband (til hinanden)

Pris – tjah…?

I to turtelduer har garanteret noget yndlingsmusik sammen? Et dansk eller udenlandsk band, som spiller præcis det musik, I har lyst til at skråle med på, danse til, sjæle til, kysse til, tude over… En supergod morgengave er at give billetter til den næste gang, jeres yndlingsband giver koncert. Der er måske lang tid, til det sker, men det er værd at vente på. Og når I står til koncerten, og de fede sange brager ud i rummet, så vil I kigge forelskede på hinanden og juble vildt sammen de andre tilskuere. En fed koncert er en oplevelse, der passer genialt til nygifte par.

Find billetter hos Billetlugen eller hos Ticketmaster

 

Bog: Pas på parforholdetØv jer I at være par – en gave til hinanden

Pris 246,16 kr.

Det er så hyggeligt og festligt og romantisk at blive gift, og lige nu elsker I hinanden højere end både Rundetårn og et tordenskrald. Men – det er de færreste, der formår at holde gnisten år ud og år ind. Så hvorfor ikke lade morgengaven være en opskrift på at passe godt på jeres dyrebare parforhold, så I kommer rigtigt fra start allerede på Dag 1? Bogen er skrevet af den erfarne psykolog Mattias Stølen Due og indeholder masser af gode råd om faldgruber og vildveje, instruktive eksempler og praktiske øvelser.

Den perfekte gave til dem, der vil have kærligheden til vare ved

 

Du kan finde flere fantastiske oplevelsesgaver her

 

Forelsket, nygift parApropos morgengaver. Vidste du, at…

I rigtigt gamle dage – i 1700-tallet – kunne brudgommen lade en dygtig maler lave et miniatureportræt af sig selv og klippe en lille lok af sit hår og lade begge indkapsle i en guldmedaljon, som bruden fik som morgengave og ofte gik med om halsen resten af sit liv. Det var dengang, der var noget ved at give gaver – de blev værdsat.

De 16 ideer til morgengaver, som du kan se her på siden, er naturligvis kun et lille udpluk af ting, man kan give hinanden. Han kan give hende en smuk taske, hun kan give ham et lækkert bælte, han og hun kan give hinanden skødet til et nyt sommerhus. Eller et krydstogt rundt i Caribien. Eller et fitness-abonnement. Eller en pizza henne om hjørnet dagen efter brylluppet.

Du kan også se vores personlige gaveideer eller vores gaveideer til hende og ham.

En morgengave er en kærlighedsgave

Som sagt er en morgengave ensbetydende med en kærlighedsgave. Og kærlighed er en forskellig følelse fra menneske til menneske. Nogle har størst kærlighed til smukke, dyre ting, mærkevarer, ædelmetaller. Andre vil hellere have en oplevelse sammen med deres nye ægtefælle. Atter andre er måske helst fri for at få noget som helst oven på et bryllup fyldt med gaver og pakker. Nogle kan lide det enkle, nogle kan lide det overvældende. Nogle har mange penge, andre har næsten ingenting.

Men husk: Kærlighed kan ikke gøres op i penge. Kærlighed kommer fra hjertet, og en gave, der afspejler din kærlighed, skal have 100% fokus på modtageren. Du giver ikke en morgengave for din egen skyld, men for at gøre din elskede glad og for at give ham eller hende en ting eller en oplevelse, der minder om dig og om dine varme følelser og din livslange omsorg.