Hvorfor henvende sig til en sexolog?

Sexologisk rådgivning er både for dig, som er single eller har en partner. Nogle har kun brug for at komme én gang, for at få sat et enkelt tvivlsspørgsmål på plads. Andre kommer løbende for at få støtte til personlig udvikling.

Når sexlivet ikke fungerer…

…Kan det være en god idé at opsøge en kompetent sexolog. Mange mennesker oplever på et tidspunkt i deres liv, at de på den ene eller anden måde ikke fungerer optimalt i deres sexliv. Det kan være en svær graviditet eller en voldsom fødsel, som gør at kvinden er bange for sex igen. Måske er det rejsningsproblemer, eller lysten der er forsvundet hos den ene eller måske begge parter. Det kan også være manglende orgasme eller hæmmethed omkring sex og onani.

Når du er single…

Ofte er det også singler, der henvender sig til en sexolog, fordi de fx gerne vil lære at komme videre ovenpå at brud, lære at leve alene eller forstå hvorfor de gang på gang løber ind i de forkerte partnere. Singletiden er ideel til at lære sig selv bedre at kende! Find ud af hvad du har lyst til, og hvad du selv gjorde forkert i dit tidligere parforhold. “Nobody is perfect” – heller ikke dig, derfor er det vigtigt også at erkende de mere eller mindre heldige sider, som også påvirkede forholdet. Ville du ønske, at du kunne tiltrække den rette og lukke kærligheden ind? Vil du gerne vide lige præcis hvem det er, du skal holde dig langt væk fra? Vil du gerne lære, hvordan du spotter “de forkerte”, og hvordan du flirter og forfører? Dit singleliv er ikke en pause mellem to parforhold, det er et liv – og det er til din fordel! Det er nemlig lige nu, at du kan udnytte muligheden for at tilegne dig nye færdigheder og gøre op med gamle uhensigtsmæssige mønstre, som forhindrer dig i at få den kærlighed, du fortjener!

Gennem samtaler, coaching, øvelser og ikke mindst hjemmeopgaver hjælper sexologer dig til at blive bevidst om din egen værdi som kæreste, og hjælper dig med de ting du finder svært i den store dating jungle. Du får inspiration og troen på dig selv som partner.

En sexolog kan blandt andet hjælpe dig / jer med følgende problematikker:

 • Manglende eller nedsat lyst
 • Lavt selvværd
 • Savner en kæreste
 • Har svært ved at komme videre efter et brud
 • Finder hele tiden de forkerte partnere
 • Kan ikke finde ud af at være alene
 • Smerter ved samleje
 • Manglende evne til at få orgasme
 • Hæmmethed omkring seksualitet og onani
 • Sexafhængighed, pornoafhængighed, kærlighedsafhængighed – eller afhængighed og overdreven brug af chat, flirt og internet
 • Graviditets- og efterfødselsreaktioner

I rådgivningen bruger sexologen både teknikker fra coaching samt kognitiv terapi. Der kan som led i rådgivningen indgå øvelser og opgaver hjemme.

Er du i tvivl om dit problem ligger indenfor deres felt, så kontakt en sexolog uforpligtende.

Romantisk ophold for 2 nytårsaften