12 spændende oplevelser i Odense og omegn til en sjov dag med kæresten

Oplevelser i Odense og omegn

Kender du det…? Man holder hele tiden i hånd og bruger en masse tid på at kysse og sige søde ting til hinanden, når man er kærester. I hvert fald i starten. Men når man så har været kærester i et stykke tid, må der altså gerne ske lidt mere. Man vil selvfølgelig stadig gerne kysse og holde i hånd, men man vil også gerne opleve verden uden for soveværelset sammen med sin elskede. For det spøjse er jo, at når man har oplevet noget sjovt sammen, bliver man bare endnu gladere for hinanden.

Vi har fundet frem til 12 spændende oplevelser på Fyn – eller nærmere betegnet oplevelser i Odense og omegn – som egner sig perfekt til par, der er glade for hinanden. Det meste koster en smule, men bare rolig, der er også gratis oplevelser i Odense og på Fyn i det hele taget.

12 unikke oplevelser i Odense

Flødebollekursus i Odense Chokoladehus

Flødebollekursus i Odense Chokoladehus

Et flødebollekursus er en genial oplevelse for alle, der elsker søde sager. De dygtige folk i Odense Chokoladehus lærer jer at lave og dekorere jeres egne flødeboller. I lærer om sprøjteteknikker og om at temperere chokoladen perfekt, og I får naturligvis både opskrifter og jeres egne flødeboller med hjem bagefter. Undervejs får I serveret kaffe, te og vand. PS. Vi har guffet flødeboller i over 100 år i Danmark – men oprindeligt er det en amerikansk opfindelse.

I skrivende stund er den aktuelle pris 299 kr. per person.

Læs mere om flødebollekurset

Papas Papbar: Bønner, bryg og brætspil

Papas Papbar
Billede fra http://papbar.dk/

Papas Papbar ligner noget hen ad en norsk bjælkehytte, og her er hyggen i højsædet. Konceptet går ud på at spille et sjovt brætspil med sin partner (eller ven eller familie), mens man nyder en god kop kaffe, te eller noget, der er stærkere. Til den lille sult er der nachos, nødder og paninier. Papas Papbar har over 700 brætspil at vælge imellem, og der er selvfølgelig altid flinke folk, der kan fortælle om reglerne.

I skrivende stund er den aktuelle pris 25 kr. per person.

Læs mere om Papas papbar

Eksklusiv rundflyvning over Danmark

Eksklusiv rundflyvning over Danmark

Oplevelsen starter i Svendborg, hvor du og din kæreste stiger ombord i jeres eget private Cessna-fly. En erfaren pilot med masser af flyvninger bag sig vil vise jer til rette, og så skal I ellers op at flyve og se Danmarks smukkeste landskaber lidt fra oven – det er en helt uforglemmelig oplevelse. I må endda selv bestemme ruten, og bagefter får I en videooptagelse fra turen. Spørgsmålet er, om rundflyvningen skal vare 30, 45 eller 60 minutter?

I skrivende stund er den aktuelle pris 1.725 kr. for 1-3 personer.

Læs mere om rundflyvning over Danmark

Tilbage til riddertiden på Egeskov Slot


Det er skam ikke uden grund, at Egeskov Slot er Fyns største turistattraktion. Her er et væld af aktiviteter på Europas mest velbevarede vandborg. I kan bl.a. se enestående samlinger af fly og biler, I kan opleve slottets smukke værelser og sale, I kan komme op og vandre i 15 meters højde, og så kan I få en køretur på Segway, hvor temaet er riddertiden i Danmark. Tør I mon også besøge i Draculas uhyggelige krypt?
I skrivende stund er den aktuelle pris 190 kr. per person.

Læs mere om Egeskov Slot

Lær at lave smukke kaffer hos Nelle’s

Lær at lave smukke kaffer hos Nelle's

Det er faktisk ikke så svært, som det ser ud: At brygge en god kop kaffe og lave det flotteste kunstværk i det cremede mælkeskum på toppen. Når du og kæresten har været på dette 2-timers kursus i ”latte art” hos Nelle’s, kan I gøre de professionelle baristaer på kaffebarerne kunsten efter. I får alle de frække tips og tricks af en dygtig instruktør, og selvfølgelig får I også serveret lidt søde snacks undervejs.

I skrivende stund er den aktuelle pris 420 kr. per person.

Læs mere om latteart hos Nelle’s

Giv den gas på Stige Ø

Giv den gas på Stige Ø
Billede fra https://www.stigeoe.dk/

Er du og din kæreste til flot natur og fysiske aktiviteter, ligger det lige til højrebenet at snuppe et besøg på den kunstige ø ved Odense Fjord: Stige Ø. Her er cykelbaner til mountainbikere og en særlig dirtjump bane, hvor I kan lave de vildeste stunts på cyklen. Samt en asfaltsti, hvor I kan cykle og stå på rulleskøjter eller skateboard. Der er også bålpladser til madlavning og muligheder for at overnatte i shelters.

I skrivende stund er det gratis at besøge Stige Ø.

Læs mere om Stige Ø

Fede klatreoplevelser i trætoppene

Fede klatreoplevelser i trætoppene

Funky Monkey må klart være Danmarks sjoveste klatrepark. Højt op i træerne er der 7 klatrebaner og 16 svævebaner, hvor den laveste kun er en halv meter høj – men den højeste er hele 15 meter! Her kan du og kæresten få jer det vildeste adrenalinkick med masser af forhindringer undervejs, og I kan vælge sværhedsgrad helt efter evner og mod. Tør I fx tage The Scary Monkey, et udspring fra 15 meters højde?

I skrivende stund er den aktuelle pris 219 kr. per person.

Læs mere om klatreoplevelser i trætoppene

Besøg Den Romantiske Have Sanderumgaard

Besøg Den Romantiske Have Sanderumgaard
Billede fra http://www.sanderumgaard.dk/

Den smukke fynske herregård Sanderumgaard ligger 12 km sydøst for Odense mellem landsbyerne Fraugde og Davinde. Med hjælp fra H.M. Dronning Margrethe har ejerne åbnet en stor parklignende have fyldt med dejlig natur, fine bygningsværker – og ægte romantik! I kan både vandre de 3 km rundt i haven på egen hånd (det tager 1 times tid) eller booke en guidet tur (den tager ca. 2,5 timer), der slutter med kaffe, te og lagkage i Herskabsstalden.

I skrivende stund er den aktuelle pris 60 kr. per person.

Læs mere om Den Romantiske have Sanderumgaard

Snup en vandretur på Afgrunden ved Vissenbjerg

Afgrunden ved Vissenbjerg
Billede af Johan Wieland: https://www.flickr.com/photos/johanwieland/3975570418

Landskabet ved Vissenbjerg minder om en gigantisk trappe i den fineste fynske natur. Øverst oppe – ved Vissenbjerg By – befinder I jer 120 meter over havets overflade. Her er anlagt flere skønne vandreruter, blandt andet med udsigt til de nærmest ægformede, fredede bakker: Frøbjerg Banker og Brændholt Bjerg. Tag på udflugt i den fantastiske natur nær Odense – her har I mulighed for at vandre, løbe, cykle MTB, fiske og overnatte i shelters.

I skrivende stund er det gratis at besøge Afgrunden ved Vissenbjerg.

Læs mere om vandretur på Afgrunden ved Vissenbjerg

Løs mystiske krimi- og spiongåder sammen

Escape Game

Det er næsten som at være med i en superspændende film: Du og din kæreste bliver lukket inde i et rum, og så skal I løse en krimigåde eller måske en spiongåde sammen. Og samarbejde er vigtigt her! I har kun 60 minutter til at knække gåden, finde de afgørende beviser, mordvåbnet osv. Selvfølgelig kan I få hjælp undervejs, men I vil helt klart føle jer under pres. Uret tikker, og det er altså ikke helt let.

I skrivende stund er den aktuelle pris 500 kr. per person.

Læs mere om Escape Game Odense

Tag et street food raid i Storms Pakhus

Tag et street food raid i Storms Pakhus
Billede fra http://stormspakhus.dk/

Storms Pakhus huser nogle af Fyns største ildsjæle, og det gælder, uanset om du og din søde kæreste skal have stillet sulten i den mest mundvandsdrivende street food, have slukket tørsten i en velbrygget øl eller en funky cocktail – eller have klippet håret i en smart frisure! Her er 24 madboder, 6 barer og meget andet at opleve. Så snup nogle timer i Storms Pakhus i stedet for på det sædvanlige pizzaria eller hos McD.

I skrivende stund er det gratis at besøge Storms Pakhus.

Læs mere om Storms Pakhus.dk

Udfordr kæresten på klatrevæggen

Udfordr kæresten på klatrevæggen
Billede fra http://www.odenseboulder.dk/

Odense Boulders er en ny, lækker klatrehal med fede klatrevægge både til begyndere og letøvede samt lidt mere proff træningsfaciliteter til de øvede og eliteklatrerne. Hver uge konstruerer dygtige rutebyggere nye boulderproblemer i forskellige sværhedsgrader rundt omkring i hallen. Odense Boulders har fine omklædningsrum, og i cafeen kan du og din yndlingskæreste både leje udstyr (klatresko, kalkposer og kalk) og få jer en kop økologisk kaffe, noget koldt at drikke samt snacks.

I skrivende stund er der et introtilbud på 100 kr. i Odense Boulders.

Læs mere om Odense Boulders

Hvilken af de 12 oplevelser i Odense vil du helst?

Find et weekendophold i Odense

Læs også: Her bør dit weekendophold på Fyn gå hen

Vi mennesker er forskellige. Nogle vil helst hænge i et reb på en klatrevæg langt over gulvhøjde. Nogle vil spadsere roligt omkring i en smuk have eller køre Segway tilbage til riddertiden. Nogle vil opleve naturen, måske endda overnatte ude i den. Nogle vil bare forkæle den søde tand. Hvad vil du og din skønne kæreste helst opleve? Her er 12 spændende muligheder i Odense og omegn.