15 oplevelser for par og 2 romantiske sjæle

Oplevelser er noget af det allervigtigste for et parforhold.

Gode oplevelser for par

Man ser frem til oplevelser. De skaber minder som bliver hos os i årevis. Store oplevelser kan skabe store minder, men det kan mindre oplevelser også! Det handler i højere grad om at opleve noget sammen end at opleve store ting, som koster bunkevis af penge. Personligt kan jeg godt lide, at prøve nye ting. Så kan man komme lidt på udebane og det er både sjovt og udfordrende.

Hvis man som par stopper med at opleve ting sammen, så går forholdet i stå.

Flere undersøgelser viser også, at oplevelser betyder langt mere end fysiske gaver. Vi bliver også glade for fysiske gaver, men når den første “eufori” er forsvundet, så forvinder de også fra vores bevidsthed og de skaber ingen minder.

Det står i stærk kontrast til oplevelsesgaver som man husker I mange år. Derfor bliver oplevelsesgaver mere og mere populære!

Dig og din kæreste har forhåbentligt oplevet en masse ting sammen, men jeg tror vi alle sammen har haft problemer med at finde på noget på et tidspunkt. Og her kommer de forskellige oplevelsesudbydere ind i billedet. De har nemlig gjort det langt nemmere at finde inspiration og ideer til, hvad man kan lave med sin kæreste. Og så har de også gjort det nemmere at booke og arrangere oplevelser.

Mine favoritter er Truestory og Oplevelsesgaver.dk. De har et kæmpe udvalg af gode oplevelser og jeg har endnu ikke noget dårligt at sige om dem. Det fungerer bare. Udvalget af oplevelser bliver løbende udvidet og jeg har købt RIGTIG mange oplevelser hos dem gennem årene.

Top 15 liste over oplevelser for par

Her er mine favoritter til oplevelser for 2:

En tur i luftballon er en romantisk oplevelse

Ballonflyvning skulle være en meget romantisk oplevelse!

På min Bucket List har jeg mange spændende oplevelser og en af dem er ballonflyvning. Jeg kunne allerhelst tænke mig at flyve i luftballon over en savanne i Afrika, men det er både rasende dyrt og så har jeg ikke liiiige planlagt en safaritur i øjeblikket. Det laver dog ikke om på, at jeg en dag skal prøve at flyve i luftballon! At se jorden fra oven, mens man svæver lydløst forbi livet, der udspiller sig under en, må være en helt særligt oplevelse! Jeg får nok svært ved at lokke min kæreste med, men hvis det lykkes, så bliver det noget specielt vi vil huske tilbage på.

Pris: 2.395 kroner per person. Læs mere her

Skal det være ekstra romantisk, så kan I flyve i luftballon bare jer to.

At leje en hel luftballon koster fra 9.995 kroner, så det er en aaaaaanelse pebret ;-)

 

Klatring er fedt – og udfordrendeDig og din kæreste kan også klatre

For et par år siden var min kæreste og jeg ude og klatre i Københavns Klatrecenter på Refshalevej i København og det var en fed oplevelse! Når man lider af lettere højdeskræk (som mig), så kræver det en god portion mod at klatre op ad de høje baner. Man starter blidt ud på de lette baner, men efterhånden som man bliver bedre, mere dygtig og modigere så stiger niveauet, så man begynder at få sved på panden. Klatring var en RIGTIG fed oplevelse og det er helt sikkert noget vi skal prøve igen!! Eneste problem er, at min kæreste er noget bedre end mig. Så jeg må hellere ud og smugøve mig inden hun skal med næste gang ;-)

Pris: 350 kroner per person. Læs mere her

Vil man hellere ud og klatre i det fri, så er det også muligt:

 

I 2009 sprang min kæreste og jeg i faldskærm juleaftensdag i New ZealandFaldskærmsudspring giver et sindssygt sug i maven

Jeg er ikke den store vovehals. Faktisk vil mange nok betegne mig som lidt af en kylling, når det kommer til adventure og hæsblæsende oplevelser! Selv de vilde forlystelser i Tivoli og på Bakken takker jeg pænt ”nej tak” til. Men da min kæreste og jeg var i New Zealand i 2009, så endte vi alligevel med at lade os lokke til noget af det mest halsbrækkende man kan forestille sig. Nemlig at kaste sig ud af et fly i flere kilometers højde. Vores faldskærmsudspring i Queenstown er noget af det mest fantastiske vi har gjort sammen og vi snakker tit om, hvordan det kunne være, at vi kastede os ud i det. At det skete juleaftensdag gør det bare til en endnu større oplevelse som vi tænker over hver jul. Jeg var den første til at kaste mig ud af flyet og min kæreste fortæller stadig, hvor ubehageligt det var at se mig forsvinde ud i det bare ingenting.

Pris: 2.300 kroner per person. Læs mere her

 

Slip kreativiteten løs og bliv billedkunstnerTag på et malerkursus med din søde kæreste

Jeg ville ønske, at jeg var mere kreativ. Jeg synes det er rigtig hyggeligt at sidde og male, tegne eller lave andre kreative ting sammen med min kæreste, men jeg er desværre ikke god til det. Men det er der heldigvis råd for. Ved at tage et kursus indenfor f.eks. billedkunst, så kan man lære en masse teknikker der gør at det endeligt værk bliver noget kønnere at se på. Når min kæreste og jeg sidder og maler, så får vi os altid nogle rigtig gode snakke om livet, vores forhold og fremtid sammen.

Pris: 999 kroner per person. Læs mere her

Prisen er for to dages kursus inklusiv morgenmad begge dage.

 

Guidet tur med en hjemloes i AarhusGuidet tur med en hjemløs

Da min kæreste og jeg var på et romantisk weekendophold i Århus for et par år siden, så ville jeg ønske, at vi havde kendt til de guidede ture med hjemløse. At opleve en ny by med helt andre briller, må give et unikt indblik. Og nogle af de bedste oplevelser får man også, når man bevæger sig væk fra alfarvej. At høre om dagligdagen som hjemløs fra en tidligere stof- eller alkoholmisbruger giver ny viden, større indsigt og mere påskønnelse af alle de fantastiske ting og muligheder vi har.

Pris: 100 kroner per person. Læs mere her

Hvis man bor i København så kan man også komme på en guidet tur med en hjemløs der.

 

GoBoat i KøbenhavnGoBoat i København

Da jeg skulle finde en god oplevelsesgave til min kærestes fødselsdag, så faldt jeg hurtigt for GoBoat. GoBoat er et unikt koncept i København hvor man kan leje en soldrevet lille båd på Islands Brygge og herefter sejle rundt i de hyggelige Københavnske kanaler. Båden kræver ikke kørekort eller erfaring, så alle over 18 år kan sejle den. Der er et lille bord på båden, så man kan medbringe egen frokost eller tilkøbe det. Mere hyggelig bliver en sommerdag vidst ikke!

Pris: 399 kroner for 2 til 8 personer Læs mere her

Prisen er for en enkelt times sejllads, men man kan tilkøbe ekstra tid via hjemmesiden.

 

Romantisk kajak tur for 2Weekendkursus i kajak

Jeg har altid gerne ville sejle i kajak, men jeg har ikke nået det endnu. At lære en ny disciplin sammen med sin kæreste er en fed oplevelse! Og så er der også et konkurrenceelement i det, for hvem lærer det hurtigst? Kajak er en fed naturoplevelse og hvis man – ligesom jeg – elsker at være på og omkring vandet, så er det oplagt at tage et kajakkursus og opleve vandet på en ny måde. Kurset finder sted i hele landet og du får bagefter fri adgang til en kajak i hele 2016.

Pris: 1.995 kroner per person. Læs mere her

Prisen inkluderer alt nødvendigt udstyr.

 

Mindfullness for parMIndfulness for par

Mindfulness handler om at slippe bekymringerne og være til stede i nuet. Noget de fleste er alt for dårlige. Både for sig selv og når man er sammen med sin partner. På et mindfulness kursus for par lærer i, hvordan I kan bruge meditation og yoga til at finde ro og få et bedre parforhold. Min kæreste og jeg har hver i sær, tidligere gjort bekendtskab med mindfulness, men vi har prøvet det sammen eller stiftet dybere bekendtskab med området, så det skal vi helt sikkert prøve.

Pris: 999 kroner for 2. Læs mere her

Denne oplevelse er i Farum på Sjælland, men kan også godt findes i andre dele af Danmark.

 

Chokoladekursus for dig og din kæresteChokoladekursus for dig og din kæreste

Der findes masser af steder hvor man kan smage chokolade, vin og øl, men det er ret passive oplevelser. Så hvis man gerne selv vil have fingrene “beskidte” i chokolade og smage hvordan ægte hjemmelavet chokolade smager, så tager man selvfølgeligt et kursus i stedet. Udover at man selvfølgeligt får lov til at lave en masse lækker chokolade så lærer man også, hvor chokolade kommer fra og om de forskellige kvalitetstyper der finder. Der findes mange andre kurser I kan deltage på sammen, men chokolade elsker de fleste…

Pris: 450 kroner per person. Læs mere her

PS. I jeres hjemmelavede chokolade med hjem. MUMS!

 

Salsa for parSalsa for par

Min kæreste har danset i mange år og er virkelig dygtig til det. Jeg selv – er derimod virkelig dårlig til det. Vi mødte godt nok hinanden på et dansegulv i Hillerød for 1+ år siden, men det var en sen aftentime og min dans er bestemt ikke blevet bedre siden! En eller anden dag, så tror jeg, at hun får mig overtalt til, at vi skal danse sammen. Jeg har indtil videre undgået det, fordi det giver mig seriøs præstationsangst, men jeg ved, hvor meget det vil betyde for hende.

Pris: 499 kroner per person. Læs mere her

Hvis du vil glæde din kvindelige kæreste, så er salsa (stort set) et sikkert valg.

 

Overraskelser til kærestenNatur, ro og cykelture for 2

Jeg elsker naturen og jeg elsker at cykle! Det er så fedt, at man kan komme vidt omkring på relativt kort tid. På Møn er der superflot og med den her oplevelse får man overnatning, lån at cykel + en lækker madkurv man kan nyde på sin cykeltur.

Pris: 999 kroner for to personer. Læs mere her

Er vejret godt så er Møn et af de flotteste steder i Danmark.

 

Hvad er SUP-surfing for en fisk?Sup Surfing oplevelse for 2

Sådan tænkte jeg første gang, jeg hørte om det. Men da jeg først fik det forklaret tænkte jeg hurtigt, åhhhh – det er det der svære de laver ude på Amager Strand. Det er en oldgammel Hawaiiansk måde at surfe på og det ser ud til, at man skal være MEGET koncentreret for ikke at falde i vandet. Ud fra det jeg har set, så kan jeg kun forestille mig at dig og din kæreste vil få nogle gode grin sammen, når I dumper i vandet på skift. Man skal ikke miste koncentrationen i et splitsekund.

Pris: 599 kroner per person. Læs mere her

En god oplevelse i løbet af foråret, sommeren eller tidligt efterår.

 

Wallmans Dinnershow i CirkusbygningenWallmans Dinnershow er hyggeligt for par

For efterhånden nogle år siden var min kæreste og jeg i Cirkusbygningen og se et Wallmans Dinnershow og det var en rigtig god oplevelse! Vi fik lækker mad, god underholdning og efter selve showet blev diskoteket rullet ud og så har man mulighed for at tage sig en svingom og få et par drinks sammen. Der kommer regelmæssigt nye shows til og de får som regel altid rigtig flotte anmeldelser med på vejen. Jeg har ind til videre set to forskellige og begge var gode! Vi var godt underholdte hele aftenen og det var god værdi for pengene, selvom det er en anelse dyrt.

Pris: 1.258 kroner per person. Læs mere her

Wallmans Dinnershow er en helaften oplevelse – perfekt for dig og din kæreste.

 

Gåtur i ren stilhedSilent Walk i København

Jeg må ærligt indrømme, at jeg aldrig har hørt om Silent Walk før, men det lyder sindssygt spændende og som en god måde at opleve København på. Som navnet antyder så går man rundt i København og får vist nogle af byens seværdigheder. Der er ingen snak undervejs. Ingen distraktion og nul forstyrrelser. Ved at skabe et bedre forhold mellem stilhed og tale får vi mulighed for at reflektere mere over de ting vi ser og oplever.

Pris: 180 kroner per person. Læs mere her

Oplev København på en helt ny måde!

 

Det var mine bud på oplevelser til dig og din kæreste

Hvis du ikke fandt noget der var interessant, så se alle disse ideer.

Læs også hvorfor oplevelsesgaver er så vigtige

Hvis du har andre gode ideer til oplevelser for par, så skriv en kommentar i feltet længere nede.

Glæder mig til at høre fra dig!