Vi har håndplukket de 11 bedste & dejligste badehoteller i Danmark

Ikke mange ting i verden er så romantisk som at indlogere sig på et badehotel i Danmark. Og oplevelsen starter allerede, når I ankommer og ser de velholdte, gammeldags bygninger udefra og mærker den friske duft af hav i luften. Lydkulissen byder på bølgeskvulp og mågeskrig.

Vi har med største omhu fundet 11 dejlige badehoteller rundt omkring i Danmark. De skønneste og bedste badehoteller, vort lille land kan prale af. Vi kan i hvert fald love, at romantikken vil blomstre.

Alle steder føles som at komme hjem – i rare omgivelser blandt søde mennesker, der kun vil jer det bedste.

Læs om de bedste badehoteller i Danmark:

Badehoteller i Danmark Placeholder
Badehoteller i Danmark

Find flere dejlige badehoteller:

Varm velkomst og skønne stunder på badehotellet

Allerede i receptionen mærker du den udstrakte gæstfrihed. I bliver budt velkommen med åbne arme og store smil. Snart efter befinder I jer på jeres værelse, som I skal bo på det næste par dage (eller måske en hel uge?) – og nu er det jeres tur til at smile, for værelset er med garanti utroligt hyggeligt med bløde møbler, en dejlig bred seng og den skønneste udsigt. Kan I se vandet?

”Tilbage på værelset og lade romantikken blomstre videre…”Bedste badehoteller i Danmark

Om eftermiddagen er der måske kaffe og/eller te med friskbagt kage serveret et hyggeligt sted på badehotellet, og om aftenen skal I spise med kniv og gaffel. Hvis I kan lide det, anbefaler vi at vælge fisk – det er kokkene på de fleste danske badehoteller mestre i at tilberede. Måske med et glas hvidvin til? Og en kop mokka bagefter? Og en gin-tonic, før I trækker jer tilbage til værelset og lader romantikken blomstre videre…

I skulle unde jer selv at sove længe næste morgen. Slå øjnene op til det særlige lys, der er ved havet – og lydene af bølgende hav og vilde måger. Pjaske lidt vand i hovedet og så stille og roligt sjokke ned til morgenmaden, sikkert med yoghurt og frugt, æg efter eget valg, frisk brød med gode oste og marmelader og en kop skoldhed te eller kaffe, som vækker livsånderne.

Badehoteller i Danmark har ofte tilbud uden for sæson

Der findes ikke dårligt vejr, kun forkerte klæ’r,” siges det. Hvis du er enig i det gamle mundhed og kan lide Danmark i al slags vejr – det spirende forår, den lune sommer, det farverige efterår, den friske vinter – så pak kufferten med tøj, der passer til årstiden:

”Uden for højsæsonen kan du som regel få et godt tilbud…”

De fleste badehoteller i Danmark har nemlig åbent året rundt, og uden for højsæsonen kan du som regel få et godt tilbud og spare mange hundrede kroner. Du kan enten få værelset eller opholdet billigere end i de mest efterspurgte sommermåneder – eller du kan opgradere værelse eller ophold.

Der er også gode penge at spare, hvis I kan tage af sted på hverdage i stedet for weekender. Hvad er der galt med en onsdag eller en torsdag?

Husker du TV2-serien ”Danmarks dejligste badehoteller”?

I 2014 rullede serien ”Danmarks dejligste badehoteller” over skærmen på TV2, og seerne elskede det. Så du mon med – og fik lyst til selv at indlogere dig på et af de skønne steder? Her får du chancen. Flere af badehotellerne i programmet har nemlig også fundet vej til vores liste.

 

Hotel Frederiksminde ligger ved Præstø FjordHotel Frederiksminde (Sydsjælland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Fra nær og fjern strømmer foodies og andre madglade mennesker til for at spise hos Jonas Mikkelsen på Hotel Frederiksminde, der i 2017 med succes forsvarede sin Michelin-stjerne fra året før. Her er der havfrisk fisk, sæsonens vildt og lokale råvarer på menuen, tilberedt med både originalitet og største nænsomhed over for traditionerne. Hotel Frederiksminde ligger perfekt midt i den skønneste natur blot 50 meter fra Præstø Fjord med en pragtfuld udsigt over strand og vand. De romantiske værelser er renoveret i 1890’er-stil, og hele bygningen har en enestående aura af anno dazumal.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.150 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Henne Mølle Å Badehotel (Vestjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Lige syd for Henne Strand, hvor Henne Kirkeby Kro netop har fået sin eftertragtede 2. Michelin-stjerne, ligger Henne Mølle Å Badehotel tegnet af selveste PH (Poul Henningsen) i midten af 1930’erne. Det dejlige badehotel er placeret oppe i områdets berømte klitter med ganske kort afstand til Vesterhavet. Værelserne og hele stedet oser af romantik, men hvis I har børn, er de bestemt også velkomne. Her er plads til at boltre sig i de bløde klitter og på den brede strand, og når sulten melder sig, kan I jo passende nyde “en af Danmarks bedste rødspætter” i restauranten, som TV2-folkene gjorde berømt med dén anmeldelse.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.100 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Ballebro Færgekro i Sønderjylland ligger smukt ved havetBallebro Færgekro (Sønderjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Ballebro Færgekro er et af Sønderjyllands og Danmarks dejligste badehoteller, opført helt tilbage i 1729 på det sted, hvor sejlafstanden til Als. Også krigen i 1864 og Danmarks forsmædelige nederlag oplevede kroen på nærmeste hold, men i dag er Ballebro Færgekro et fredeligt og hyggeligt traktørsted med dejlige værelser og en restaurant, der er populær blandt de lokale og folk, der kommer langvejs fra. Faktisk kom ”efternavnet” Badehotel først til i 2014, hvor Ballebro Færgekro blev udvalgt af TV2’s researchere til at indgå i seerfavoritten om ”Danmarks dejligste badehoteller”.

Den laveste pris er i skrivende stund 850 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Pension Vestergade 44 på ÆrøPension Vestergade 44 (Ærø)

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Ærøskøbing fortjener om nogen betegnelsen ”Danmarks mest romantiske by”. Et besøg her er som at træde ind i et af H.C. Andersens velkendte eventyr. I kan for eksempel tage færgen herover fra Svendborg, og så er det bare at gå 200 meter ad den hyggelige hovedgade, til I støder på Pension Vestergade 44 på jeres højre hånd. Det gamle hus er helt tilbage 1784, hvor en pige fik det i medgifte af sin kaptajnsfar. Nu til dags er det en storsmilende Susanna Greve, der huserer bag den blå indgangsdør og byder velkommen i de velholdte lokaler, der er fyldt med de nysseligste antikviteter. I har næppe sat kufferten fra jer på værelset, før I bliver budt ud i haven (eller opholdsstuen på kølige dage) til en kop te eller kaffe og dejlig kage.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.000 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Det fantastiske Helenekilde Badehotel i Tisvildeleje

Helenekilde Badehotel (Nordsjælland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider
Helenekilde Badehotel ligger i Tisvildeleje i det blødt bakkede Nordsjælland. Oprindeligt er det et smukt bygget sommerhus og fungerede som sådan i årene 1896 til 1904, hvor det blev omskabt til en art badepensionat – og omdøbt til Helenekilde. I dag ejer familien Kølpin Helenekilde – og søsterhotellet Tisvildeleje Strandhotel – og de har nænsomt renoveret bygningerne, så de fremstår tro mod deres historiske charme, men også diskret moderne med alle tænkelige bekvemmeligheder. Helenekilde har fokus på den familiære stemning, veltillavet mad og dæmpet luksus. Og så ligger det fantastisk ved hyggelige Tisvildeleje.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.700 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Stammershalle Badehotel på Bornholm er blandt de bedste i Danmark

Stammershalle badehotel (Bornholm)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

 

Stammershalle Badehotel blev bygget i 1911 på den rå klippe på Bornholm. Oprindeligt var det, hvad man dengang betegnede som et kurhotel, et uhyre eksklusivt et af slagsen beregnet for det absolut bedre borgerskab, og navnet var såmænd Stammershalde Kurort. Stammershalle Badehotel har en af øens skønneste placeringer på strækningen mellem Gudhjem og Tejn og med en fabelagtig udsigt over mod Christiansø, hvorfra de berømte sild kommer. Både de komfortable værelser og den dejlige restaurant nyder godt af udsigten over Østersøen. Måske er det her, I skal opleve den ægte ”Sol over Gudhjem”.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.150 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Klithjem Badehotel (Sydvestjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

I Varde Kommune mellem Blåvand og Grærup ligger et af Danmarks Dejligste badehoteller – Klithjem Badehotel – ved Vejers Strand og med en afstand på blot 150 meter til det fantastiske Vesterhav. De nuværende ejere har istandsat hotellet som et klassisk badehotel i en lys og venlig mormorstil. ”En sand oplevelse,” kalder ejerne det med underspillet humor og dedikerer Klithjem Badehotel til alle, som sætter pris på ro og romantik i varme, menneskelige omgivelser med en unik natur lige uden for døren.

Den laveste pris er i skrivende stund 950 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Ruths Hotel i Skagen er en sand klassikerRuths Hotel (Nordjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Gammel Skagen har i langt over 100 år været et af Danmarks mest eftertragtede feriesteder for velhavende kjøwenhawnere og andet godtfolk. Det er stadig ikke helt billigt at feriere deroppe, men Vesterhavet og de skønne spisesteder ligger jo også lige ved hånden. Ruths Hotel er med tiden forvandlet fra et lille, uprætentiøst pensionat til vaskeægte fem-stjernet luksus-badehotel med egen wellness-afdeling og en gourmetrestaurant, der er kendt viden om; køkkenchef Dennis Juhl excellerer i det nordiske køkken. De 52 lækre værelser har et pragtfuldt lysindfald og er komfortabelt indrettet med de bedste møbler og gennemtænkte detaljer.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.800 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Molskroen på Djursland ligger smukt ved vandetMolskroen (Østjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Molskroen har en tradition for at tiltrække landets dygtigste kokke, så hvis du er romantiker med hang til gourmetmad i den absolutte topklasse, er Molskroen stedet. Vælg for eksempel Molskroens Signaturophold, et luksusdøgn, der starter indlogering på et af kroens formidable luksusværelser og fortsætter med kaffe og kage om eftermiddagen – måske ude i haven. Og så er det tid til en vandre- eller cykeltur (cykler er med i prisen) i Mols Bjerge eller langs vandet og en bytur i skønne Ebeltoft. Aftenen står i gastronomiens tegn med et glas bobler, hjemmegjorte snacks og 5 uforglemmelige retter. Morgenmaden næste dag vil I også sent glemme, hvis det overhovedet lykkes at rive jer løs fra den pragtfulde havudsigt.

Den laveste pris er i skrivende stund 750 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Kurhotel Skodsborg er en perle lidt nord for KøbenhavnKurhotel Skodsborg (Nordsjælland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Kurhotel Skodsborg lidt nord for København er et internationalt og yderst eksklusivt kurhotel med flot udsigt over Øresund til den svenske kyst. Stedet har igennem 115 år været kendt for sin kombination af sundhed og luksus – altså langt før den slags blev moderne. I dag byder Kurhotel Skodsborg på nogle af Nordens bedste spa- og fitnessfaciliteter, 83 lækre, lyse værelser og suiter og en restaurant, som meget bevidst arbejder med både sundhed og nordisk velsmag.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.300 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Hjerting Badehotel ved Esbjerg vil du ikke hjem fraHjerting Badehotel (Vestjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hjerting Badehotel nær Esbjerg har en forrygende udsigt over Ho Bugt og indbyder i dén grad til en frisk dukkert i det karske Vesterhav. Som et særkende har hotellet 3 typer huse, som egner sig til længere ferier og til familier med børn. Husene har både eget køkken og terrasse, hvorfra man om aftenen kan nyde solnedgangen. Hjerting Badehotel byder på fitnessrum, sauna og dampbad samt et wellness-område med frisør, fodpleje, massør og fysioterapeut.

Den laveste pris er i skrivende stund 950 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Tilbage står 3 vigtige spørgsmål

  1. Hvem skal du invitere med på (mini-) ferie på badehotellet?
  2. Hvornår har I plads i kalenderen til at dyrke romantikken?
  3. Hvor vil I helst bo på badehotel – nord, syd, øst eller vest?

Hav en skøn tur på et af Danmarks dejlige badehoteller i romantikkens tegn!