Vi har nøje udvalgt dem: Her er de 5 bedste badehoteller ved Vesterhavet

Vesterhavet er Jyllands legendariske turistmagnet. Her flokkes feriehungrende par og familier fra hele Europa for at bade, ligge i klitterne omgivet af marehalm, gå ture ved de brede, fine sandstrande, spise god fisk og bare nyde livet i den salte luft, der er velgørende for krop og sjæl.

Badehotellerne ved Vesterhavet er ikke mindre legendariske. I årtier er det her, det bedre borgerskab har indlogeret sig for at bo og spise godt, mens de hyggede sig over den formidable udsigt ud til det skummende hav og samlede kræfter og appetit til endnu en overdådig servering.

Vil du invitere din udkårne på badehotel – et kort ophold, en weekend eller måske en hel ferie – er Vesterhavet et oplagt sted at tage hen. Vi har fundet frem til de 5 dejligste badehoteller ved Vesterhavet, fra Skagen i nord til Esbjerg og Fanø i syd. Og vi har oven i købet prøvet at finde nogle gode tilbud, så pengene strækker lidt længere. Her kommer inspiration til din næste romantiske ferietur.

Her er de bedste badehoteller ved Vesterhavet:

Badehoteller ved Vesterhavet Placeholder
Badehoteller ved Vesterhavet

 

Værd at vide om Vesterhavet

Vesterhavet er egentligt bare noget, vi danskere kalder det voldsomme vand, der strækker sig mellem Danmark, Norge og England med en dybde på 93 meter i snit. Nordsøen er måske en mere international betegnelse; i hvert fald kalder englænderne vores fælles hav for The North Sea.

”Udsigten og den salte luft er livgivende… ”

Et ophold ved Vesterhavet kan anbefales året rundt. Sommer og tidligt efterår på grund af de oplagte bademuligheder, men også resten af året er de brede sandstrande værd at gå tur på. Udsigten og den salte luft er livgivende, og selv om du ikke her været en tur i bølgen blå, vil du til hver en tid nyde en kop varm te eller kaffe – eller måske noget stærkere – efter en udflugt langs vandet.

Apropos badning: Vandtemperaturerne i juli måned ligger gennemsnitligt på 11-17 Co, mens de i januar er nede på 3-7 Co i snit. Hvem sagde vinterbadning? Uanset tidspunkt på året skal man være varsom, når man hopper i Vesterhavet. Især ved vestenvind skabes kraftige understrømme, som har overrasket mange uforsigtige badegæst. Kig derfor efter strande med ”Blå Flag”, som er en international garanti for bedre badesikkerhed og god vandkvalitet. Her er både sikkerheds- og førstehjælpsudstyr, hvis uheldet er ude.

”Med lidt held kan du finde rav – Nordens Guld – i strandkanten…”

Vesterhavet lokker med meget andet end fantastiske strande. Med lidt held kan du finde rav – Nordens Guld – i strandkanten; harpiks, der har ligget i det salte vand i millioner af år og nu skyller op, parat til at forvandle sig til de smukkeste smykker.

Held kræver det til gengæld ikke at finde de store betonbunkers, som det tyske naziregime efterlod sig efter Anden Verdenskrig. De ligger dramatisk spredt over hele vestkysten, og ved Houvig Strand kan du komme helt tæt på både mandskabsbunkers og de såkaldte splitter-bunkers.

Og så er Vesterhavet naturligvis et paradis for fiskeelskere. Små kuttere og større trawlere henter hvert år tonsvis af friske rødspætter, makrel, sild og torsk op af dybet. For ikke at tale om hvilling, kuller og den fornemme pighvar, som de bedste restauranter forvandler til himmerigsmundfulde.

Bedste badehoteller ved Vesterhavet i JyllandUndskyld, men har I et godt tilbud?

I højsæsonen (industriferie, jul, påske) kan det være en pebret oplevelse at invitere din øjesten på badehotel ved Vesterhavet. Men pyt, romantikken blomstrer jo hele året, hvis I plejer den med følelse – og I kan tilmed spare gode penge ved at tage disse tre tips i betragtning:

”I det vestjyske oplever man ikke sjældent at få kaffe og kage med i købet…”

 1. Bestil i god tid og sørg altid for at bruge de populære søgemaskiner (vi anbefaler Trivago)
 2. Vælg gerne et tidspunkt i ydersæsonerne, hvor prisniveauet altid er mere moderat
 3. Kan I tage af sted på hverdage frem for weekender? Et par dage midt i ugen vil alt andet lige være mere fremkommeligt end fredag-søndag.

Hurra, der sparede du lige et par solide hundredlapper. Men bliver det ikke lidt kedeligt bare at stikke gysserne tilbage i foret? Du kunne jo også vælge at opgradere værelset eller hele opholdet fra standard til luksus. Eller hvad med at bestille en flaske skum, der står parat, når I træder ind på værelset? Det er garanti for brede smil og tindrende øjne.

Så du serien ”Danmarks dejligste badehoteller” på TV2?

Masser af danskere fik pludselig en ubetvingelig lyst til at prøve et ophold på badehotel, da TV2 for nogle år siden bragte serien ”Danmarks dejligste badehoteller”. Så du mon nogle af programmerne? I hvert fald kan vi vist godt røbe, at et par af de dejlige badehoteller ved Vesterhavet, vi har valgt ud, også optrådte i den populære serie. Så nu er det jeres tur til at følge i fodsporene på de heldige tv-værter.

 

Henne Mølle Å Badehotel er et godt valgHenne Mølle Å Badehotel (Henne)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Er du og din kæreste til golf? Så kan I med fordel udnytte Henne Mølle Å Badehotel. Her har I nemlig mulighed for at inkludere overnatning på dobbeltværelse, lækker mad og green fee til Henne Golf Klub. Desuden har I mulighed for at bestille sandwich til at medbring på golfbanen. Henne Mølle Å Badehotel ligger pragtfuldt midt i de berømte klitter ganske kort fra Vesterhavet. Hotellet er tegnet af Poul Henningsen (PH) i mellemkrigsårene, og han har skabt et helle med muligheder for både romantik og fri leg i de bløde klitter. Hotellets egen restaurant serverer ifølge TV2 “en af Danmarks bedste rødspætter”, og hvis det ikke er nok, ligger den 2-stjernede Michelin-restaurant Henne Kirkeby Kro lige om hjørnet.

Den laveste pris er i skrivende stund 1100 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Kellers Badehotel & Spisehus på Fanø

Kellers Badehotel & Spisehus (Fanø)

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Kellers Badehotel & Spisehus er en favorit ved Vesterhavet. Kellers Badehotel & Spisehus ligger på Fanø lige midt i Unescos Verdensarv og egner sig perfekt sim udgangspunkt for lange travetur, jagt efter rav og et godt slag golf. I sidefløjen har hotellet de 6 ”Have Værelser” med udsigt til klitter og hyggelige, gamle sommerhuse. På hovedbygningens førstesal findes Det Blå, Det Grønne og Det Gule Værelse, alle med udsigt til klitter og Fanøs fine golfbane.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.050 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Hjerting Badehotel ligger ved EsbjergHjerting Badehotel (Esbjerg)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hjerting Badehotels byder på et både romantisk og gastronomisk ophold for et kæreste- eller ægtepar. I kan glæde jer til årstidens 3-retters menu – sammenstykket af den dygtige køkkenchef – en kop kaffe med sødt samt stort morgenbord i Strandpavillonen. Og naturligvis med en rolig overnatning i dobbeltværelse ind imellem. Hjerting Badehotel ligger med forrygende udsigt over Ho Bugt ved Esbjerg, og hotellet tilbyder 3 størrelser huse, som er velegnede til længere ferier og til børnefamilier. Hvert hus har køkken og terrasse, som er genialt at nyde solnedgangen fra. Hjerting Badehotel her endvidere fitnessområde med sauna og dampbad samt wellness med frisør, fodpleje, massør og fysioterapeut.

Den laveste pris er i skrivende stund 950 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Klithjem Badehotel ved Vejers Strand

Klithjem Badehotel (Vejers Strand)

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Klithjem Badehotel udlåner cykler efter ” først til mølle”-princippet, og som gæster er du mod en lille merpris velkommen til at smøre en frokostmadpakke inklusive kaffe/te i forlængelse af morgenmaden. De nuværende ejere har istandsat stedet – med den ideelle beliggenhed ved naturskønne Vejers Strand – som et gammeldags badehotel i den hyggelige, venlige mormorstil. Ejerne byder med ægte jysk humor på ”En sand oplevelse.” De har skabt Klithjem Badehotel til mennesker, som holder af ro og romantik i rare omgivelser. Lige uden for hotellet breder den pragtfulde natur sig – med strand, hav, klitter og det unikke hedelandskab med klitplantagerne. Her er basis for nogle skønne gå- og cykelture.

Den laveste pris er i skrivende stund 950 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Hjorths Badehotel ved Skagen, Vesterhavet i NordjyllandHjorths Badehotel (Skagen)

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

”Plej dit parforhold” siger Hjorths Badehotel til turtelduer og andre romantiske sjæle. Nyd den første dag ude i det fri og kom så indendørs om aftenen om nyd en førsteklasseses middag. Morgenen efter kan I starte med en frisk dukkert i Vesterhavet, måske en tur i sauna og runde af med badehotellets sunde morgenbuffet. Hjorths Badehotel er flot beliggende ved Råbjerg Mile og nær de to have, Skagerrak og Kattegat. Området hedder Kandestederne – en eftertragtet feriedestination gennem generationer – og de to ”halvdele” af hotellet, Hjorths Hotel og Kokholm Hotel, deler restaurant, reception og personale. På Hjorths Badehotel nyder gæsterne godt af den gavmilde udsigt til hav og klit og de beroligende lyde af havets brusen og vindens susen i klitternes marehalm.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.150 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Og så blev det tid til en tænkepause…

Jyllands kyst ud mod Vesterhavet er et vidunderligt område, der strækker sig over flere hundrede kilometer. Og de 5 dejlige badehoteller lever hver især op til deres privilegerede beliggenhed. Men skal det være nord, midt eller syd på Vesterhavskysten, I slår jer ned for et par dage eller mere?

Og måske vigtigere endnu: Har du tænker over, hvem du inviterer med på et romantisk ophold i utide?

Seværdigheder og oplevelser ved Vesterhavet

 • Skjern Å
 • Tipperne
 • Vest Stadil og Stadil Fjord
 • Klitterne
 • Ringkøbing Fjord
 • Nationalparken i Thy
 • Kalkgruber og Daugbjerg Kalkgruber
 • Rubjerg Knude (fyr)
 • Bulbjergs fuglefjeld
 • Mærk Vedersø Klit
 • solnedgang vesterhavet
 • De smukke strande på Fanø
 • Skinnecykling

Vi ønsker jer en dejlig tur over til et af Vesterhavets 5 dejligste badehoteller!

PS: Hvis I ikke har noget imod at bevæge jer lidt væk fra kysten, så findes der også flere andre muligheder for at besøge et romantisk badehotel i Nordjylland og Sønderjylland.