Her er de 8 (absolut) hyggeligste badehoteller i Sydsverige

I gamle dage var nutidens Sydsverige en del af det stolte, danske kongerige. I dag har Øresundsbroen og de hurtige færger igen gjort landsdelen til en slags dansk hjemmebane. Mange af landskaberne og byggestilen minder om Danmark, og sydsvenskerne er mindst lige så søde, tjenstvillige og smilende som os selv (hvis ikke mere). Og så er der jo priserne: Du får simpelt hen mere for pengene i Sverige.

Må vi derfor foreslå, at du inviterer din øjesten på et romantisk ophold på et af de skønne badehoteller i Sydsverige… Vi har lagt os i selen og fundet de 8 dejligste badehoteller i det sydlige Sverige, så du kan bare læne dig tilbage og vælge & vrage. Vi har endda fundet frem til nogle særligt gode tilbud på weekendophold eller miniferie for to forelskede personer, der gerne vil hygge om hinanden. God tur hinsidan!

Find et badehotel i Sydsverige

badehoteller i Sydsverige Placeholder
badehoteller i Sydsverige

 

Sydsverige er som at komme hjem

At køre rundt i de blide, sydsvenske landskaber med bondegårde, bindingsværkshuse, møller og gamle slotte er på en forunderlig måde som at være tilbage i Danmark. Bevares, vejskiltene har lidt andre farver, men de er nemme at forstå for os danskere. Og vi forstår også glimrende lokalbefolkningen, der fuldkommen ligner os selv. Hvilket ikke er så sært, for Sydsverige var dansk område indtil 1660.

Kåring - Her er de bedste badehoteller i SydsverigeI dag pendler masser af danskere og sydsvenskere frem og tilbage over Øresundsbroen eller med de hurtige færger Helsingør-Helsingborg, Frederikshavn-Göteborg eller Grenaa-Varberg. Øresundsregionen er igen blevet ét stort rige med en fælles kultur og fælles værdier.

”En tur hinsidan føles som at komme hjem…”

Sydsverige er så tæt forbundet med Danmark, at en tur hinsidan føles som at komme hjem. Og det er netop derfor, vi foreslår dig at invitere dit livs lys ’hjem’ på et romantisk ophold på et af de dejlige badehoteller langs den skånske kystlinje.

Næsten alt er billigere i Sverige

En stor fordel ved at henlægge hyggestunderne med din hjertenskær til det sydsvenske er priserne. Du får simpelt hen mere for pengene i Sverige. Næsten alt er billigere derovre på den anden side af Øresund.

Momsen på fødevarer er betydeligt lavere end i Danmark. Det betyder, at det er masser af penge at spare i supermarkederne, men også på restauranter og cafeer. Man har heller ikke den høje sukkerafgift som herhjemme, så hvis du har en sød tand, er det med at fylde tasker og kufferter med slik & chokolade. Også danskvand er pudsigt nok billigere, så snup også en ramme Ramlösa med, hvis du kan lide vand med bobler.

”Også på badehoteller er der penge at spare…”

Men hvad med badehoteller, spørger du… Og vi kan med et bredt smil berolige dig og fortælle, at også på badehoteller er der penge at spare. Igen får du mere for skillingen end i Danmark. Og især, hvis du benytter dig af prissammenligningssiderne, hvor de fleste sydsvenske badehoteller er til stede.

Vi kan røbe, at der er ekstra rabat, hvis du kan tage af sted uden for højsæsonen, der tidsmæssigt minder om dansk højsæson. Og hvis du oven i købet kan overtale dit livs lys til en tur midt på ugen i stedet for i de noget dyrere weekender, ja, så bliver der nogle ekstra hundredlapper til en god flaske vin (vinen er nemlig ikke billig i Sverige!).

Vores 8 foretrukne badehoteller i Sydsverige

Her kommer en lille præsentation af de – efter vores mening – dejligste badehoteller i Sydsverige. Hvor det har været muligt, har vi fundet frem til et godt tilbud, så jeres romantiske ophold både får lidt ekstra kolorit og koster en smule mindre. God jagt!

 

Vitemölla Badhotell - nord for SimrishamnVitemölla Badhotell (nord for Simrishamn)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Det pragtfuldt beliggende Vitemölla Badhotell lokker alle romantikere og prisbevidste par. Efter indtjekning og måske en lille spadseretur eller et powernap kan I nyde en drink, en lækkert middag efterfulgt af kaffe. Og dagen efter bydes der på en bedre morgenmadsbuffet. Romantiske Vitemölla Badhotell fra 1913 ligger lige ud til vandet i Österlen i Skåne, lidt nord for mere kendte Simrishamn. Det smukke gennemrenoverede hotel har en dejlig restaurant, kåret som en af de 100 bedste i Sverige, der serverer gedigne gourmetmåltider – enten ved bordene indenfor, der alle har havudsigt, eller ude på terrassen, når vejret er til det. Det er som at bo i en historisk, svensk roman.

Den laveste pris er i skrivende stund 800 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Hotel Gässlingen i SkanörHotel Gässlingen (Skanör)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Somme tider lyder svensk bare så charmerende, at det ikke skal oversættes. Se lige, hvad Hotel Gässlingen skriver: ”ROMANTISKT PAKET – Ta med din älskling på en oförglömlig weekend och njut av lugnet i vackra Skanör!” I hjertet av Skanör ligger det – bevidst jordnære – Hotell Gässlingen, der med Stadshuset på den anden side af gaden råder over 29 værelser, heraf 3 suiter, restaurant, spa, relaxafdeling, udendørspool og mange andre faciliteter. Om sommeren er der mulighed for en meget populær grillbuffet serveret i gården ved poolen.

Den laveste pris er i skrivende stund 550 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Ystad Saltsjöbad er en perle i SydsverigeYstad Saltsjöbad (Ystad)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Har du læst Wallander-krimierne eller set dem på TV? De foregår i hyggelige Ystad, hvor du kan gå i fodsporene på den populære detektiv. Lige ud til vandet i Ystad ligger Ystad Saltsjöbad, som byder på fordelagtigt middag og morgenmadsbuffet samt fuld adgang til Spa-afdelingen. På dobbeltværelset er der tøfler, badekåbe og ekstra håndklæder parat. Ystad Saltsjöbad er et fuldblods spa-hotel, der har 110 år på bagen. Hotellet ligger i Österlen nær Malmø, og de komfortable værelser og den fantastiske spa-afdeling trækker folk til fra nær og fjern. Et ophold på Ystad Saltsjöbad er en oplevelse for både krop og sjæl; en slags genfødsel.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.900 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Smukke Hotel Skansen i SverigeHotel Skansen (Båstad)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

I eksklusive Båstad – badebyen med de berømte tennisturneringer – byder Hotel Skansen på masser af romantik og hygge OG fri entré til Spa-afdelingen og koldbadehuset med den japanske pool. Hotellet ligger på den idylliske Bjärehalvø helt ude ved havet. Den elegante hovedbygning huser foruden værelser den lækre Restaurant Sand med pianobar, lounge og udendørsterrasse. Her er mulighed for både fred og ro – og liv og glade dage – og udsigten fra restaurantens panoramavinduer er uden alle omstændigheder en oplevelse for alle sanser.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.250 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Klitterhus HavsbadshotellKlitterhus Havsbadshotell (Ängelholm)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

5 minutters bilkørsel fra dejlige Ängelholm i det norvestlige Skåne ligger badehotellet Klitterhus med pragtfuld udsigt over havet og en lækker sandstrand som nabo. Her er skønt at bade om sommeren og at gå lange ture året rundt. Klitterhus er prismæssigt til at komme i nærheden af for de fleste. Den karakteristiske ottekantede pavillon fra starten af 1900-tallet blev for alvor populær i 1930’erne og 40’erne, hvor områdets beboere opsøgte stedet for at spise søndagsfrokost. Om aftenerne blev der spillet op til dans, og i pauserne drak man sukkervand og spiste smørrebrød med schweizerost. I dag har Klitterhus 14 værelser, som alle er forskellige og meget personlige. På overetagen er der 12 værelser, hvoraf de fleste har en vidunderlig udsigt over Skälderviken.

Den laveste pris er i skrivende stund 600 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Strand Hotell Arild i SydsverigeStrand Hotell (Arild)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

I smukke, naturskønne omgivelser ligger Strand Hotell og lokker med “för er som längtar efter längre stunds avkoppling…” Her er der mulighed for at læse en god bog foran den åbne pejs og nyde hotellets berømte omsorg for gæsterne. Strand Hotell er fra anden halvdel af 1800-tallet og har siden starten tiltrukket såvel kunstnere som det bedre borgerskab. Det særlige lys, havet og naturområdet Kullaberg er en uimodståelig kombination. Hotellet har 13 dobbeltværelser, alle med bad, og mange af værelserne har den skønneste udsigt over Skälderviken som Arild og Kullaberg.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.500 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Hotel Tylösand i Halmstad, SverigeHotel Tylösand (Halmstad)

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Skal det være både romantisk og festligt, er Hotel Tylösand måske Sydsveriges bedste bud. Hotelopholdet kan efter behov og pengepung strække sig over en eller flere dage. Overnatning, stor morgenbuffet med kok, adgang til det 2-etagers spaområde, adgang til gym og 69 træningspas om ugen, badekåbe til låns og tøfler til at tage med hjem, middag og mulighed for et besøg hos Sveriges største kunstgalleri. Hotel Tylösand blev i 1906 skabt med det smukke og romantiske, franske Trouville som forbillede. I dag er det et topmoderne hotel af høj international klasse, rummer 230 komfortable værelser og har en prominent beliggenhed direkte til vandet. Hotellet er ejet af blandt andre musikeren Per Gessle, kendt fra Roxette.

Den laveste pris er i skrivende stund 900 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Spa & massage - Vittsjö i SydsverigeSpa & massage (Vittsjö)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Wellnessstedet Spa & Massage er smukt beliggende i det naturskønne Vittsjö i det nordlige Skåne. I samarbejde med den nærliggende kro Furuliden byder Spa & Massage på den særlige ”SPA pakke Furuliden” med overnatning i dobbeltværelse, morgenbuffet, 3-retters menu, badning i den udendørs jacuzzi med dejlig udsigt over søen, ryg- og nakkemassage, chi-massage og en frugtdrink. Sveriges formuende klasse er siden slutningen af 1800-tallet valfartet til Vittsjö for spise godt, slappe af og lade sig forkæle med massage, varmebehandlinger og udendørs boblebad. Her kan du snuppe en dukkert i søen efter et varmt besøg i saunaen, og det kyndige vil undervejs gøre alt for, at du skal føler dig i topform. Området byder endvidere på rige muligheder for at spille golf, fiske og gå ture i de dejlige skove. Spa & Massage ligger kun 2 timers togtur fra København H.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.550 kroner. Læs mere og se flere billeder.

 

Hvem, hvornår og hvor?

Skal det være roligt og naturskønt? Wellness & gourmet? Festligt og sjovt? Sydsveriges dejlige badehoteller spænder over hele paletten.

Nu er det op til dig. Der er 3 vigtige spørgsmål, der skal afklares:

 1. Hvem vil du invitere med til Sydsveriges lyksaligheder?
 2. Hvornår har I begge to tid til at tage af sted?
 3. Hvilket af de dejlige badehoteller lyder bedst?

Seværdigheder og oplevelser i Sydsverige

 1. Lund Domkyrka
 2. Tropikariet
 3. Lilla Torg
 4. Kullen Lighthouse
 5. Sofiero Slott
 6. Botanical Gardens (Botaniska Tradgarden)
 7. Ribersborgsstranden
 8. Form Design Center

Uanset hvad svarene bliver, ønsker vi jer en fornøjelig tur over vandet og på badehotel.

PS. Du kan se listen med de bedste badehoteller i Danmark her