Masser af gode ideer til den perfekte bryllupsgave

Gave til kæresten - Her er de bedste gaveideerEr du i den lykkelige situation, at du er inviteret med som gæst til bryllup? Så kan du godt begynde at glæde dig. For bryllupper er som regel blandt de fester, der er både sjovest, hyggeligst og mest rørende. Men hov – hvad giver man i bryllupsgave? Og hvad er prisen på den gode bryllupsgave?

Vi har søgt både højt og lavt og fundet frem til en masse nyttig viden om bryllupsgaver. Og ikke mindst har vi lavet en fin liste med ideer til 22 søde, sjove og/eller personlige bryllupsgaver i mange forskellige prislag. Læs og bliv klogere…

Tips om den bedste bryllupsgave

Mennesker er forskellige, og det er brudepar naturligvis også.

Nogle er unge og har fuld fart på deres liv. Andre er mere oppe i årene og har fundet ro i deres liv. At finde den bedste bryllupsgave handler derfor om at kende og forstå de mennesker, der skal modtage gaven.

Allerbedst er det, hvis du har kendskab til en ting eller oplevelse, brudeparret mangler i deres liv. Det kan være noget, der gør deres hverdag lettere eller weekender sjovere. Og hvis det er for dyrt, kan du måske slå dig sammen med nogle af de andre bryllupsgæster.

Husk: Alle gæsterne står i samme situation som dig. Hvad skal vi give i bryllupsgave?

Du kan også tænke over brudeparrets livssituation. Hvis de er ved at få børn – eller har mindre børn – skal de i hvert fald ikke have en rejse, der adskiller dem mange dage fra børnene. Er de frie og uden forpligtelser, kan ferier og oplevelser derimod være en fantastisk idé.

Har brudeparret en fælles lidenskab / interesse / hobby…? Nogle par spiller golf sammen, løber sammen, tager på campingferie sammen, går meget ud at spise sammen eller noget helt femte. Her kan gemme sig en god og logisk gaveidé.

Går brudeparret meget op i deres hjem og/eller have? Lækkert boligudstyr, et velvalgt frugttræ eller to forskellige blåbærbuske kan også være den perfekte bryllupsgave. Ingen tvivl: Den bedste bryllupsgave er noget, som både brud og gom bliver lige lykkelige for. MEN – hvis du eksempelvis kun kender den ene part, er det også helt i orden kun at købe en gave til vedkommende. En personlig gave fra den ene gode ven til den anden.

Hvad koster den rigtige bryllupsgave?

Der findes ingen tommelfingerregel for, hvilket beløb du skal sætte på en bryllupsgave. Mange faktorer spiller ind:

  • Er du med i brudeparrets nærmeste familie eller vennekreds, skal gaven nok være lidt dyrere, end hvis du ’kun’ er en bekendt eller kollega
  • Har du haft mange udgifter til polterabend, transport og overnatning, vil de fleste brudepar ikke forvente så dyr en gave.
  • Er I flere om at give en større gave, bliver det ofte billigere per person, end hvis du selv skal stå for hele gaven alene.
  • Er du inviteret til et gigantisk bryllup ’med det hele’, eller gælder invitationen snarere en reception efter vielsen på rådhuset? Gavens pris bør helt klart afhænge af arrangementets karakter!

 

22 ideer til den bedste bryllupsgave

 

Smuk bronze skulpturEn unik bronzeskulptur

Er du ikke til gavekort eller en færdiglavet gavekurv, kan det være svært at finde ud af, hvad du skal give til brudeparret. Når man giver en personlig og unik gave, er det noget modtageren vil huske, og det vil have en særlig betydning. Bronzefigurer med forskellige udtryk, stemning, og historie kan være den perfekte gave til brylluppet. Der findes figurer der afspejler kærlighed og tosomhed med titler som ”Fælles fremtid” og ”Side by side”, og mere alternative som ”Gejserpar” og ”Alt er muligt”.

Se de mange flotte figurer

 

Romantisk chokoladegave - bryllupEn sød bryllupshilsen i chokolade

Her er en festlig idé, som både kan bruges som en billig bryllupsgave – og som en sjov ekstragave. Du får simpelt hen skrevet din hilsen til brudeparret i chokolade!

Du kan vælge en standardhilsen som ”Tillykke med jeres bryllup” (det koster 249 kr.) – eller selv formulere en hilsen i stil med ”Tillykke med bryllupsdagen, kære Marianne og Torben”. Du kan skrive op til 60 karakterer for 329 kr., men mindre kan sagtens gøre det.

Lav din egen personlige chokoladehilsen

 

Kay Bojesen Love Birds

En nuttet gave til turtelduerne

Kay Bojesens elskede træfigurer har fået et par nuttede, nye familiemedlemmer: ”Turtelduer”, som fås i en æske med 2 stk. De kære, små Love Birds er umulige at stå for, og så udstråler de bare KÆRLIGHED mellem et forelsket par. ”Turtelduer” er en oplagt gaveidé til brudepar, som holder af dansk design og kvalitet, der kan vare ved, til døden jer skiller. Prisen er 799 kr.

Køb den søde kærlighedsgave med fri fragt

 

Spa og Wellness ophold på Ystad Saltsjöbad i SverigeRen forkælelse for de nygifte

”Ystad Saltsjöbad-oplevelsen” finder sted på et af Sveriges klassiske hoteller, som blev grundlagt i 1897 og er beliggende i den allersydligste del af det lange land. Ystad Saltsjöbad ligger ud til Østersøen, så et havbad er altid en mulighed – men ellers handler det om de luksuøse spa-arealer, rekreative aktiviteter og god mad. ”Ystad Saltsjöbad-oplevelsen” omfatter overnatning i Superior-værelse, 3-retters middag, stor morgenbuffet, ubegrænset adgang til spa-afdelingen og aktiviteterne, tøfler, badekåbe og ekstra håndklæder på værelserne. Pris for 2 personer 2.399 kr.

Læs mere om dette imponerende badehotel

Du kan også læse vores store guide til badehoteller i Danmark

 

En tur i luftballon er en romantisk oplevelseHøjt at flyve for brudeparret

Giv de nygifte en uforglemmelig tur i varmluftsballon – det er en utrolig oplevelse, som bliver et minde for livet. Her er en ufattelig ro og en nærhed med omgivelserne, som man skylder sig selv at opleve. De populære ballonflyvninger kan foregå både på Sjælland, Jylland og Fyn, og firmaerne, der udbyder oplevelsen, har års erfaring og prioriterer sikkerheden som det vigtigste.

Pris 2.395 per person.

Ballonflyvning er en gave for livet

Læs også vores guide her

 

Nyt dørskilt til de nygifteDørskilt til det nye fælles efternavn

Et smukt dørskilt har alle brug for – især nygifte, der skifter navn, eller som skal bo sammen for første gang. Her kan du selv vælge materiale, skrifttype, størrelse osv. – kort sagt selv designe et skilt, som du mener, vil passe til brudeparrets fælles dør.

Spørgsmålet er, om de er til stilrent børstet stål eller en mere klassisk løsning med messing? Og skal skriften være moderne i snittet eller med hyggelige, snørklede bogstaver?

Der er masser af muligheder, og priserne starter ved 120 kr.

Du finder de billigste priser her

Disse wallstickers til postkassen er også en fantastisk gaveide

 

Kongelig porcelæn fra Royal Copenhagen til brudeparretKongeligt porcelæn er altid populært

I generationer har porcelæn fra Royal Copenhagen været blandt de mest populære gaver til bryllupper i Danmark. Det er smukt, tidløst, anvendeligt – kort sagt: Dansk design, når det er allerbedst. Her er utallige vidt forskellige muligheder – lige fra enkle opbevaringskrukker til fx mel og sukker til stel og kopper enten i den klassiske musselmaling eller den nyere, supertrendy megamussel. Du kan også vælge skåle, klokker og figurer udformet som stjernetegn. Priserne starter lige over 100 kr. for en kop og op til 1000’vis af kroner for hele stel.

Se de mange smukke Royal Copenhagen produkter (der er ofte gode tilbud)

 

Hoptimist-brud + Hoptimist-gom - Perfekt bryllupsgaveHoptimist-brud + Hoptimist-gom = kærlighed

De populære Hoptimister er selve symbolet på glæde og optimisme og er derfor netop, hvad der passer til et strålende lykkeligt brudepar. Hoptimist-bruden er fuldt udstyret med hvid bryllupskjole, slør og et skinnende diadem. Hoptimist-gommen er også helt klassisk klædt på i sort tøj og høj hat. Man kan ikke andet end at smile, når man ser de søde Hoptimister – de er i sig selv en hånd på vejen til et langt og lykkeligt ægteskab. De to forelskede Hoptimister vil helt klart også pynter øverst på bryllupskagen eller velkomsthilsen på gavebordet. Set til 159,20 kr. per figur.

Du finder bruden her og gommen her.

 

Smukke lyshuse fra KählerLys over de nygiftes hjem

De smukke lyshuse fra Kähler har deres oprindelse i den traditionelle julepynt, men bruges i dag hele året rundt til at skabe stemning i vindueskarme og på borde i danske hjem.

Stilen er enkel og poetisk grænsende til det eventyrlige, og lyshusene passer derfor både i mere moderne og helt klassiske hjem. Priserne starter ved 149,95 kr.

Se de forskellige hyggelige Kähler huse

 

 

 

Middag på en dansk Michelin-restaurantRomantisk middag på en dansk Michelin-restaurant

Hvis de nygifte elsker god mad – og hvis din tegnebog er i god form – er en tur ud på en af de 24 danske restauranter, der i dag har mindst én Michelin-stjerne, en suveræn gave.

Restauranterne ligger spredt over hele landet, og priserne varierer kolossalt. Mens en omfattende middag inkl. vin koster 3.400 kr. per person på Danmarks første og hidtil eneste restaurant med de maksimale tre stjerner, Restaurant Geranium på Østerbro i København, fås en menu med tilhørende vine for ’kun’ 1.500 kr. person på Substans i Aarhus.

Se listen med de danske Michelin-restauranter

 

måneskinstur for 2 til MønMåneskinstur for 2 til Møn. Danse i måneskin…

Hvad med at give en lidt anderledes bryllupsgave – nemlig en måneskinstur for 2 til Møn? Det kan jo fungere som en hyggelig, ekstra bryllupsrejse. På en gammel slægtsgård på fredsommelige Møn er indrettet den dejligste, lille suite til to personer, der er glade for hinanden og gerne vil have en stund alene. Herfra kan man gå en måneskinstur og om dagen nyde udsigten til mark og eng, hvor de eneste lyde kommer fra fugle, rådyr og hoppende harer.

Stedet giver mulighed for at opleve ”Dark Sky”, der er en international certificering af Møns smukke stjernehimmel, en af de bedste i Danmark. Prisen er 1.149 kr.

En romantisk gave til parret der har brug for fordybelse

 

Privat kærlighedskoncertPrivat kærlighedskoncert

Hvis det lykkelige brudepar holder af både musik og ord om kærlighed, er dette den perfekte bryllupsgave. Musiker & blogger Søren Stenderup besøger parret i deres egen stue giver dem et musikalsk foredrag om parforholdet i dag med blandet andet vores udfordring med delebørn, skilsmisse, ekskærester og Kjærligheden. Kærlighedssangene er skrevet under indtryk af to parforhold og er fyldt med passion og dybe følelser. Husk på, at hjerte rimer på smerte.

Den her gave får brudeparret med garanti ikke af andre

 

Gavekurv til Mors DagEn gavekurv fra hjertet

En kurv fyldt med lækkerier bliver alle glade for – også på verdens bedste dag, som denne særlige kurv er skabt til. Med kurven i hænderne er der masser dejlige smage og gode ting til flere timers hygge i tosomhed. Denne kurv indeholder: Italiensk mousserende rødvin, kærligheds-te, kærlighedskaffe, italiensk hjertepasta, fransk marmelade, kaffesirup, en gaveæske med fyldte chokolader og søde chokoladehjerter. Kan det blive mere romantisk? Priserne starter ved 190 kr. – men du kan også selv sammensætte en kurv med udvalgte lækkerier.

En gave som alle bliver glade for

 

Lav en fotobog til din kæresteBogen, der bliver set igen og igen

Et billede siger mere end 1000 ord – og det er ikke engang løgn! En fotobog fyldt med gyldne minder er en velkommen gave overalt. Måske har du gamle fotos af brudeparret – bruden og/eller gommen – som fortjener at blive foreviget? Eller måske tager du en masse gode billeder til den ene eller den anden polterabend eller til selve brylluppet? I hvert fald kan du være sikker på, at det lykkelige par nok skal kaste sig over din gave. Priserne starter ved 179 kr.

Se de forskellige muligheder

 

Kan brudeparret li’ kød - smukt spækbrætKan brudeparret li’ kød?

De fleste voksne mennesker har et spækbræt. Men hvis det skal være lidt ud over det sædvanlige – og hvis gommen og/eller bruden kan li’ kød – så er dette luksus forskærerbræt lige sagen. Her er plads til begejstring (og store stege), og så har brættet en specialudviklet saftrille, som sikrer, at al den gode kødsaft bliver opsamlet på forsvarlig vis. Hvert bræt – der fremstilles i amerikansk valnød – er unikt i formen og er afslutningsvis oliebehandlet med koldpresset hørfrøolie. God appetit!

Se de mange lækre skærebræt

 

Fantastisk flotte og moderne geografiske bykort

Kærlighedens magiske kort

Hvor mødte brudeparret hinanden? Hvor stammer bruden fra? Hvad er gommens hjemby? Giv det søde brudepar en bryllupsgave, som de kan hænge op på væggen og aldrig blive trætte af at kigge på. På denne side kan du selv skabe kort, der er skræddersyet til de to mennesker, du skal til bryllup hos. Eller – du kan lave et kort over fx London eller New York, hvis det er parrets favoritbyer eller steder, der er på vej til. Priserne star ved $60 inkl. fragt. Husk at bestille nogle dage i forvejen.

Der her er en gave der vil imponere

 

Bog: Pas på parforholdet, mens I stadig elsker hinanden

Her er bogen til det psykologisk interesserede brudepar, som vil gøre meget for at dyrke og vedligeholde deres parforhold gennem hele livet. “Pas på parforholdet” er skrevet af psykolog Mattias Stølen Due, som giver par en velgennemprøvet opskrift på at passe godt på forholdet, mens de stadig elsker hinanden.

Bogen indeholder også øvelser og eksempler på, hvordan man kommer dumme, fastlåste mønstre i forkøbet. Ægteskabsrådgivning i rette tid.

Den perfekte gave fra dig der vil brudeparret det bedste

 

Heima-lysestage fra Normann Copenhagen

En smuk og meget nordisk lysestage

Francis Cayouette har designet den smukke Heima-lysestage for Normann Copenhagen. Heima betyder i den nordiske mytologi ‘hjem’ eller ‘verden’ – og det er jo netop, hvad brudeparret nu skal skabe sammen. Symbolikken er vidunderlig.

Heima lysestagen er fremstillet i støbejern i et minimalistisk, nordisk design. Overfladen er ujævn, mens formerne er runde, hvilket gør designet både moderne og tidløst på én gang. Lysestagen vil tage sig godt ud i næsten enhver sammenhæng. Prisen er 399 kr.

Den klassiske lysestage er en gave der spreder glæde

 

Frederik Bagger champagneglasLækre drinks kræver sprøde glas

Mon det glade brudepar er til lækre drinks og saftige cocktails? Så fortjener de næsten et sæt glas, der matcher kvaliteten af de gode drikkevarer, ikke sandt? Denne serie glas fra Frederik Bagger hedder betegnende nok Crispy og er en serie mondæne glas med facetslebet look.

De smukke drinksbeholdere er skabt af blyfrit krystalglas. I øvrigt tåler Crispy maskinopvask og har 2 års garanti for glaspest. Et sæt med 2 glas koster 299 kr.

Den perfekte gave når store begivenheder skal fejres

 

Den personlige kop til de to elskendeDen personlige kop til de to elskende

Skal de to turtelduer ikke have en kaffe/te-kop hver – med deres respektive forbogstav på? Eller måske flere kopper der kan danne et budskab? “LOVE”, “HOME”, “MARRIED” eller “BRYLLUP” er f.eks. oplagt. Typografien er skabt af Danmarks verdensberømte designer Arne Jacobsen helt tilbage i 1937, men kopperne virker mere moderne end nogensinde. Kopperne kan bruges til drikkevarer, til kuglepenne, til tandbørster og til alt muligt andet – og så kan de stables og pynter overalt, hvor de bliver sat frem til almindelige beskuelse. Pris pr. kop 129 kr.

Giv bruddet parret et romantisk budskab

 

Klassisk Hay sengetæppeNår sengen ikke er i brug

Enhver ved, at nygifte er glade for at tilbringe timer sammen i sengen. Men somme tider får de nok også brug for at lave noget andet – og så er et smukt sengetæppe helt på sin plads. Hays Polygon Quilt Bed Cover er et superdekorativt sengetæppe. Ud over til sengen kan det også bruges som cover til stuens sofa, der hermed trylles om til et stemningsfyldt hyggemøbel.

Hays Polygon Quilt Bed Cover fås i 2 bredder (til sengestørrelserne 160/180 og 200 cm) og i 6 smagfulde farver. Priserne starter ved 1.195 kr.

Et smukt sengetæppe fra Hay er en stensikker vinder

 

Kähler Love Song vase

En kærlighedssang – fra vasen!

Kähler står bag denne unikke serie vaser – Love Song – som er skabt i råt og ubehandlet stentøj. Vaserne passer som hånd i handske ind i tidens trends og vores hang til at omgive os med naturlige materialer. Som en hyldest til kærligheden er Love Song vaserne udsmykket med teksterne fra de tre mest ikoniske kærlighedssange: “Love Me Tender”, “All You Need is Love” og “It Had to be You”.

Love Song serien fås i forskellige størrelser med kalkhvid og gråblå glaseret inderside, og priserne starter ved 149,95.

Se de mange fine romantiske vaser

Hvad gør du med bryllupsgaven på dagen?

Billeder fra bryllup

Ved de fleste lidt større bryllupper er der et gavebord, hvor du kan placere gaven eller gavekortet. Måske åbner brudeparret gaverne i løbet af dagen, måske venter de til næste dag. Et godt råd er at vedlægge et kort, hvor det tydeligt fremgår, hvem gaven er fra.

Hvis din gave fylder meget, er det måske upraktisk at slæbe den ind på at gavebord. Du kan overveje at aflevere den direkte hos brudeparret dagen før bryllupsdagen – eller på vej til kirken eller rådhuset – eller en anden dag. Blot du skriver et lille kort eller en sms til de to turtelduer.

Hvis din gave er letfordærvelig (mad mv.) eller skal behandles forsigtigt (grønne vækster, levende dyr, andre skrøbelige ting), gælder det samme som ovenfor. Ikke alting kan tåle at stå i et iltfattigt bagagerum, mens parret bliver viet i kirken eller på rådhuset.

Vi ønsker dig et superdejligt bryllup!