Her er de bedste weekendophold i Danmark (og udlandet) for to

“Ude er godt, men hjemme er bedst”, sådan hører man det ofte. Og selvom der er noget om snakken, så kan det også byde på mange gode oplevelser, hvis man flytter weekenden væk fra de vanlige rammer og i stedet tager på et afslappende weekendophold i Danmark, sammen med sin partner. Her kan man i ro og mag – uden at bekymre sig om arbejde, pligter og sure gøremål – slappe af og forkæle sig selv – og hinanden.

Her på siden har vi samlet alle vores guides til weekendophold i Danmark og der er faktisk så mange dejlige steder, at det kan være svært at vælge… Så hent en kop kaffe og klik dig igennem de mange muligheder.

Du kan gå to veje: Du kan læse om de forskellige typer af weekendophold der findes, eller du kan finde et ophold i en bestemt del af landet. Om du vælger det ene eller det andet, er en smagssag

Vælg weekendophold efter type:

 • Romantisk weekendophold: Et sikkert valg til dig der gerne vil pleje dit parforhold
 • Spa og wellness ophold: En af de mest efterspurgte opholdstyper, og vi forstår godt hvorfor
 • Badehotel: Her får du charme og et ophold på en af Danmarks mange smukke strande
 • Slotsophold: Skal det være overdådigt og i eventyrlige rammer, så skal det være på et slot
 • Kroophold: Kroophold er kendetegnet ved masser af hygge og god klassisk mad
 • Luksusophold: Når kun det allerbedste ophold er godt nok til jer
 • Med musik og dans: Et festlige ophold hvor I kan komme ud på dansegulvet
 • Gourmetophold: Her er de bedste steder, hvis du vil spise rigtig, rigtig godt

Vælg weekendophold efter lokation:

Sjælland

 • Sjælland: Der findes mange dejlige hoteller rundt om på Sjælland. Her er vores favoritter
 • København: København er det sikre valg, hvis I gerne vil ud og opleve en masse sammen

Jylland

 • Jylland: Har du mod på at køre lidt, så har vi samlet de bedste steder i Jylland her
 • Nordjylland: Der er masser at give sig til i Nordjylland og de har også mange fine steder
 • Skagen: Skagen er Danmarks bedste sommerby og et oplagt valg om sommeren
 • Sønderjylland: De er ikke meget for at prale på de kanter, men de har nogle lækre steder
 • Århus: Danmarks andenstørste by tilbyder lidt af storbys stemningen fra udlandet

Fyn

 • Fyn: Et af Danmarks dejligste hoteller ligger på Fyn. Se her hvilket vi snakker om

En anden mulighed er selvfølgeligt, at I drager mod udlandet og nupper et forlænget weekendophold.

Udlandet

 • Tyskland: Hvis I har mod på at bevæge jer ned gennem Tyskland, så findes der mange dejlige steder
 • Nordtyskland: De fleste vælger et ophold i Nordtyskland, da det er nemmest at komme til
 • Berlin: Berlin er en fantastisk by som samtidigt er billig og nem at komme til
 • Flensborg: Lige på den anden side af grænsen ligger Flensborg og her er der billigt
 • Hamburg: Hamburg er et godt alternativ til Berlin, hvis I ikke vil køre så langt

Weekendophold der nås med fly

 • London: London er måske Europas bedste storby. Vi elsker den i hvert fald
 • Paris: Rom siges at være romantikkens by og der er bestemt noget om snakken…
 • Rom: Den hyggelige italienske stil smitter og det samme gør det lune vejr

Weekendophold over Sundet

 • Sverige: I Sverige har fx Helsingborg, Malmø og Gøteborg meget at byde på

 

Er du på udkig efter et gavekort, så klik her

Når rammerne er i orden, så er det op til jer selv at udfylde dem

Par på hotelophold

Lad os guide dig videre i jagten på der perfekte weekendophold.

Hvad skal man overveje?

Inden man tager afsted på et weekendophold bør man gøre sig en række overvejelser.

Første skridt er, at finde ud af, hvad hele opholdet må koste. Når man har fundet det fulde beløb der bør dække over ophold, mad, transport mv., så er det langt lettere at finde et ophold, da man naturligt snævre antallet af muligheder ned.

Dernæst skal I finde ud af, hvor I gerne kunne tænke jer at komme hen. Det er nærliggende at vælge et sted der ligger tæt på hvor I bor, da transportmæssigt er nemmest. Det giver da også god mening, hvis I kun har planer om at være væk fra fx fredag til søndag. Omvendt så giver det nye og spændende oplevelser, hvis man tager lidt længere væk hjemmefra. Det kan fx lade sig gøre, hvis I tager to overnatningen i stedet for kun en.

Når man kommer til et nyt sted, så er der mange nye indtryk og det er med til at gøre opholdet til noget specielt. Ulempen er, at transporttiden er længere og det kræver noget research inden afgang, så I ikke spilder tiden – eller så I undgår at gå glip af noget som I gerne vil opleve.

Når I har fundet jeres budgetramme og gerne ved, hvor I vil hen, så skal I tage stilling til, hvilket type weekendophold det skal være. Skal det være fx et wellness ophold hvor I kan dyppe tæerne, få massage og anden forkælelse eller skal det være på et smukt gammel slot? Oppe i toppen har vi linket til vores guides indenfor alle typer af weekendophold. Hvis du er i tvivl om, hvad I skal vælge, så læs et par af dem igennem.

Sidste step mod det perfekte weekendophold er, at I undersøger hvilke muligheder, der passer til jeres ønsker.

Her på hjemmesiden har vi anbefalet en lang række muligheder, som vi mener, kan give jer et dejligt weekendophold. Så klik dig igennem vores guides og lad dig inspirere af de mange muligheder, vi har udvalgt, som særligt dejlige steder.

Spar penge på jeres weekendophold

Spar penge

Når jeres weekendophold er bestilt, så er der en række måder I kan spare penge på…

Minibaren på sådan nogle steder er fx frygteligt dyr, så det er oplagt at medbringe en champagne eller andre drikkevarer og snacks. Som regel er der plads til at putte drikkevarerne i køleskaber. Alternativt må man medbringe en lille køletaske.

Når man er på weekendophold, så spiser man ofte ude tre gange om dagen og det sluger hurtigt en stor del af budgettet. Det er en god ide at tilkøbe morgenmaden, da man så kan spise sent (og meget) for så at springe frokosten over. Alternativt, så kan man medbringe en let frokost hjemmefra, som man kan nyde på værelset.

Hvis du overvejer et ophold i én af Danmarks store byer, så læs med herunder:

Weekendophold for alle i København

Weekendophold for alle i København

I København findes der mange muligheder for at komme på et lækkert weekendophold, hvad enten du er til spa, luksus eller bare et godt værelse. De mange overnatningsmuligheder øger konkurrencen og derfor kan du være heldig at finde et rigtig godt ophold til prisen.

Fordelen ved København er også, at du selv kan vælge, om du ønsker at bo i centrum af byen og derved opleve Københavns mange attraktioner, butikker, restauranter mv. eller du kan vælge at slå dig ned i en af de omkringliggende byer, hvor der er mere fred og ro.

Hvis man har er mindre budget eller bare ønsker at bruge pengene på shopping, mad mv. så kan man typisk finde et billigt weekendophold til cirka 800 kroner for to personer. Omvendt er der også rig mulighed for at nyde et luksuriøst weekendophold med spa og massage og andre bekvemmeligheder.

Læs vores guide til ophold i København

Find et weekendophold i Odense

Find et weekendophold i Odense

I H.C Andersens gamle byer findes der gode muligheder for, at tage på et dejligt weekendophold med venner, familie eller kæreste. Inde i centrum af Odense findes der tilmed mange hyggelige butikker, restauranter og seværdigheder der er med til at gøre weekendopholdet til en rigtig god oplevelse! Læs mere om et weekendophold i Odense!

Danmark har fire interessante byer for alle danskere, der ønsker er par afslappende dage, hvor der er rig mulighed for shopping, byture og gode restauranter. Udover København, så er det Århus, Aalborg og naturligvis Odense. Derfor findes der i dag mange muligheder for, at tage på et weekendophold i Odense til en rigtig god pris.

Hvad enten du er til luksus eller et billigt weekendophold, så kan du finde det i Odense! Priserne starter ved cirka 700, så der er ingen undskyldning for ikke at tage af sted.

Festligt weekendophold i Aalborg

Festligt weekendophold i Aalborg

Som Danmarks ukronede festby nummer 1, så er det oplagt til at tage et weekendophold i Aalborg, hvis man ønsker at opleve byens festlige natteliv. Aalborg har dog meget andet at byde på og derfor valfarter folk fra hele landet hver weekend til Aalborg, for at opleve byen.

Da der samtidigt er mange gode hoteller, spisesteder oh oplevelsesmuligheder, så gør det Aalborg til et meget attraktivt sted, hvis man ønsker et weekendophold, hvor der både er gode muligheder for natteliv, shopping, seværdigheder og rendyrket luksus.

Weekendophold i Århus – Smilets by!

Weekendophold i Århus - Smilets by!

Der findes mange hyggelige byer i Danmark, men har man først været i Århus, så vil de fleste nok tilslutte sig, at Århus er en af de hyggeligste! Den lange gågade, den hyggelige å og de mange gode attraktioner skaber de perfekte betingelser for et weekendophold i Århus. Udover København, så er det svært at finde et sted i Danmark, der har så mange gode muligheder for at opleve et par hyggelige dage på et weekendophold.

Uanset om I er til natteliv, shopping, lækre cafeer og restauranter, romantik, luksus eller spa, så kan I finde det i Århus. Så kig de mange lækre og billige hoteller igennem på denne side og find det weekendophold i Århus, der passer jer bedst!

Læs vores guide til ophold i Århus

Er Danmark ikke noget for jer, så findes der også oplagte muligheder i udlandet:

Weekendophold i udlandet

Guide til et weekendophold til Paris

Der er mange dejlige weekendophold i Danmark, men engang imellem, er det også rart at komme udenfor landets grænser. Ud over at det giver luftforandring og nye impulser, så kan der også være økonomiske grunde til at vælge et weekendophold i udlandet. Bor man fx på Fyn eller i Jylland, så kan det give god mening at køre ned til grænsen og overnatte i Nordtyskland i stedet. Priserne er som regel lavere og du får generelt også mere for pengene. I Flensborg kan vi fx anbefale Alter Meierhof. Havde det hotel ligget i København, så havde prisen været meget højere.

Bor man på Sjælland, så kan man overveje at tage over Sundet og besøge et af de mange skønne steder i Sverige, hvor prisniveauet ofte også er lavere.

En anden god grund til at tage et weekendophold i udlandet er, at selvom København, Århus og Odense er store byer, så er det intet at sammenligne med spændende storbyer som fx London, Paris og Rom, som alle kan nås med en kort flyvetur. Hvis du har bil, så kan du også nemt køre til Hamburg eller Berlin.

Weekendophold til Tyskland

 • Tyskland: Hvis I har mod på at bevæge jer ned gennem Tyskland, så findes der mange dejlige steder
 • Nordtyskland: De fleste vælger et ophold i Nordtyskland, da det er nemmest at komme til
 • Berlin: Berlin er en fantastisk by som samtidigt er billig og nem at komme til
 • Flensborg: Lige på den anden side af grænsen ligger Flensborg og her er der billigt
 • Hamburg: Hamburg er et godt alternativ til Berlin, hvis I ikke vil køre så langt

Weekendophold der nås med fly

 • London: London er måske Europas bedste storby. Vi elsker den i hvert fald
 • Paris: Rom siges at være romantikkens by og der er bestemt noget om snakken…
 • Rom: Den hyggelige italienske stil smitter og det samme gør det lune vejr

Weekendophold over Sundet

 • Sverige: I Sverige har fx Helsingborg, Malmø og Gøteborg meget at byde på

Lækre weekendophold på tilbud!

Spar penge

Hvorfor betale for meget for et weekendophold, når man kan få et ligeså godt weekendophold til langt færre penge?

3 gode råd til at finde et billigt weekendophold i Danmark

 1. Det er langt billigere at tage på ophold en hverdag. Så hvis I har mulighed for det, så lav jeres weekendophold om til et hverdagsophold og spar mange penge. Derudover er der ofte langt færre mennesker i hverdagen og det giver en mere afslappende stemning.
 2. Ved at booke et ophold i sidste øjeblik kan man nogle gange finde særligt attraktive priser, da hotellerne ikke har fået belagt alle deres værelser. Der kan være en del penge at spare på disse tilbud, men det kommer også med en vis pris, da man skal være villig til at gå på kompromis med sted, værelse og beliggenhed.
 3. Hvis du er villig til at gå på kompromis med beliggenheden, så kan du ofte finde et rigtig lækkert og billigt weekendophold, hvis du bevæger dig lidt ud i Udkantsdanmark. Ulempen er, at der er langt til mange ting, men hvis I har bil eller bare ønsker at slappe af på stedet, så kan det være en god løsning.
 4. Et sidste lille tip der kan spare dig penge: Inden du bestiller jeres ophold, så tjek altid de gode tilbud hos Trivago. Trivago er verdens største sammenligningsside for hoteller og kan du altid finde den billigste pris på tværs af hotels.com, booking.com og så videre.

Læs også hele vores guide til, hvordan du kan spare penge på jeres ophold