Stort tema: Guide til dit næste weekendophold i Nordtyskland. Se de bedste hoteller her

Det ligger lige til højrebenet at vælge Nordtyskland som mål for dit og kærestens næste weekendophold. Dels er Nordtyskland som bekendt praktisk beliggende lige syd for grænsen, dels er der masser at opleve, og endelig er priseniveauet ganske favorabelt i forhold til danske priser. På få timers kørsel er I fremme ved et skønt hotel, der tilbyder weekendophold med wellness – måske ved Flensborg Fjord eller et andet dejligt sted i Nordtyskland. Vi har udset os 6 lækre hoteller i Nordtyskland, og desuden har vi forslag til 9 spændende ting, som du og dit hjertes udkårne kan opleve i løbet af jeres romantiske weekendophold i Nordtyskland.

Hvor skal jeres ophold gå hen?

Weekendophold Nordtyskland Placeholder
Weekendophold Nordtyskland

 

Weekendophold i Nordtyskland: 6 lækre hoteller

Nordtyskland vrimler med dejlige hoteller, som tilbyder weekendophold med eller uden wellness. Men hvilket hotel skal man vælge? Vi har udset os 6 lækre hoteller, som alle har noget at byde på i forhold til et romantisk weekendophold i Nordtyskland. Her følger en kortfattet beskrivelse af hvert hotel, og når du har læst dem, kan vi anbefale at tjekke, om et af stederne eventuelt har et godt tilbud på weekendophold netop, når du og din kæreste planlægger at drage afsted. Måske er I heldige?

 

Vitalhotel Alter Meierhof1. Vitalhotel Alter Meierhof

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Vitalhotel Alter Meierhof er et 5-stjernet hotel placeret med en vidunderlig beliggenhed ned til Flensborg Fjord. Hotellet er kendt viden om for Hof-Thermen – en luksuriøs wellness-afdeling, hvor hotellets gæster nyder livet i behagelige stole eller svømmer omkring i den store inden- og udendørs swimmingpool med det lækre stendampbad, hø-aromabad og sauna liggende lige ved siden af. ”Meierei Dirk Luther”, hotellets ene restaurant, er kåret som Tysklands bedste hotelrestaurant.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.500 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Strandhotel Glücksburg2. Strandhotel Glücksburg

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Strandhotel Glücksburg, også kaldet det hvide slot ved havet, er et elegant 4-stjernet hotel, beliggende i på en sandstrand ved Flensborg Fjord. Hotellet regnes som et af de smukkeste ved Østerøen og har udsigt til både Okseøerne og den danske kyst. Hotellet er smagfuldt indrettet med skandinavisk design og råder over såvel et veludstyret wellness-område som den dejlige restaurant Felix, der byder på både regionale og internationale retter.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.200 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Schloss Tremsbüttel3. Schloss Tremsbüttel

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Schloss Tremsbüttel er et fascinerende gammelt 1800-tals slot beliggende i landsbyen Tremsbüttel 30 km nord for Hamburg. Schloss Tremsbüttel råder over 50 lækre, individuelt indrettede værelser. Her en dejlig café med vinterhave og terrasse, og hotellets restaurant byder på lokale retter fra Slesvig-Holsten-området. Hvis du virkelig vil overraske kæresten, kan I benytte Schloss Tremsbüttels tilbud om at blive afhentet med helikopter i Hamburg for €750. Eller bestil en helikopterrundtur for €150.

Den laveste pris er i skrivende stund 900 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Altes Stahlwerk Business and Lifestyle Hotel

4. Altes Stahlwerk Business & Lifestyle Hotel

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Altes Stahlwerk Business & Lifestyle Hotel er et 4-stjernet hotel liggende i byen Neumünster og indrettet i et gammelt stålværk, hvor mange af de flotte konstruktioner er bevaret. En hyggelig kaminlounge modtager gæsterne, og efter at have tjekket ind i et af de flot designede værelser er man naturligvis velkommen til at benytte hotellets spa og sauna. Her er en rar gårdhave, et Vinothek og Restaurant1500°C, hvor retterne tilberedes i et åbent køkken.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.100 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

A-ROSA Travemünde5. A-ROSA Travemünde

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

A-ROSA Travemünde ligger blot 2 timers kørsel fra grænsen til Danmark. Hotellet har 163 rolige, lækre værelser og 41 suiter. Hotellets store wellness-afdeling har Tysklands største og mest moderne Thalasso-center med to swimmingpools, der forsynes med frisk havvand fra Østersøen. Desuden frister hotellet med hele 3 restauranter, hvoraf Buddenbrooks er en 2-stjernet Michelin-restaurant. A-ROSA Travemünde ligger i Lübeck, en Tysklands ældste og hyggeligste byer.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.400 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

6. Hotel Neptun und Spa

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotel Neptun und Spa er pragtfuldt beliggende lige ned til en lækker badestrand i den hyggelige og charmerende by Warnemünde nær Rostock. Det 5-stjernede hotel ligger i gåafstand til byens liv med restauranter, havnepromenade, dejlige cafeer og god shopping. Alle værelser på Hotel Neptun und Spa har balkon med udsigt over Østersøen. Hotellet har fire restauranter, og i Neptun Spa kan du nyde en forfriskende svømmetur i havvandspoolen og bagefter slappe af i det lækre spaområde.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.300 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

9 ting, du skal opleve i Nordtyskland

Vi kan klart anbefale at vælge at lægge jeres næste weekendophold i Nordtyskland. Afstanden til Danmark er så beskeden, at det for de fleste kun drejer sig om få timers kørsel, før man er fremme.

Men selv om Nordtyskland ligger tæt på Danmark, er det jo alligevel udlandet. Og når man tager til udlandet i en weekend, føles det grangiveligt som en meget længere ferie bagefter. Man er virkelig langt hjemmefra.

Det taler også til Nordtysklands fordel, at priserne er noget lavere end i Danmark. I får altså mere valuta pengene. Blandt andet er momsen på fødevarer kun 7%, så det er ikke så dyrt at spise og drikke godt syd for grænsen. Og måske har I endda lyst til at spare flere penge ved handle billigt i én af grænsebutikkerne?

Her er 9 ting, vi kan anbefale dig og din rejsekammerat at opleve i Nordtyskland:

1 bjergkæde

Harzen i Tyskland

Harzen er både navnet på et område, en nationalpark og et bjergmassiv. Harzen ligger få timers kørsel syd for den danske grænse og er så vanvittigt smukt, at man næsten må knibe sig i armen. Her er mulighed for at vandre, cykle og tage kurbade. Og så er der alle de små hyggelige byer med gammeldags bindingsværkshuse, der er som taget ud af et eventyr: Bad Harzburg, Wernigerode, Goslar, Thale, Braunlage og Stolberg.

3 øer

Sylt

(Sild) er en af Tysklands mest attraktive ferieøer, der ligger lige midt i Vadehavet syd for grænsen. Øen er landfast med Tyskland og har en direkte forbindelse til Rømø. Her er skønne strande og smuk natur, som bare venter på, at I snupper jer en spadseretur eller cykeltur. Der er også mange dejlige restauranter, hvor I kan mæske jer i alt godt fra havet.

Rygen

Rygen øen i Tyskland

Tysklands største ø – er et sted, man besøger for at nyde den dejlige natur. Her er skønt at vandre, ride på hest eller måske snuppe den hyggelige dampbane, Rasender Roland. Her er fine strande og kridhvide kridtklinter og gode restauranter, der er specialiseret i fisk og skaldyr.

Helgoland

Ligger i Nordsøen og er let at komme ud til med katamaran fra Hamburg. Snup en dagstur og sejl ud bevæbnet med kamera og vandrestøvler. Der er ingen biler på øen, så al trafik foregår til fods. Her er masser at se og fotografere – historiske bunkere, et herligt lokalmuseum og en helt forrygende natur.

5 byer

Hamburg

Hamburg fischmarkt

Er en pragtfuld by med kolossalt mange tilbud til turister af enhver art. Her er luftigt og charmerende, masser af grønne områder og en gigantisk havn, hvorfra udgår havnerundfarter af varierende varighed. Du SKAL opleve Speicherstadt, Miniatureland, rådhuset og den lidt vilde Reeperbahn.

Læs vores guide til Hamburg

Lübeck

Lübeck i Tyskland

Er en hyggelig nordtysk by med en velbevaret gammel bydel, der stadig vidner om byens rige handel i hansetiden. Nyd de smukke middelalderhuse, Mariekirken, Burgklostret, St. Anne-museet og prøv at lægge mærke til, hvor meget af byen, der stadig bærer præg af sin danske fortid.

Rostock

Rostock i Tyskland

Er en flot istandsat middelalderby med et væld af charmerende, gamle bygninger. I sommermånederne er Rostock et godt udgangspunkt for udflugter til Warnemünde hvide sandstrande. I december er det snarere de fine juleboder, der lokker. Oplev de fine kirker, rådhuset og det gamle kloster.

Schwerin

Schwerin i Tyskland er særligt kendt for deres slot

Hovedstaden i den nordtyske delstat Mecklenburg-Vorpommern – har en fantastisk beliggenhed blandt mange smukke søer. Foruden den skønne natur skal Schwerin opleves for sine dejlige, gamle bygninger og byens rige kulturarv. Husk at lægge vejen forbi slottet, katedralen, museet og teatret.

Wismar

Wismar i Tyskland

Er en by, der i dén grad bærer præg af sin rigdom og betydning som handelscentrum tilbage i Hanseforbundets storhedtid (o. 1200-1700). Her kan du opleve adskillige flotte, gamle kirker, det imponerende palads Fürstenhof, en vandkunst og den vitale markedsplads.

Hvad er drømmen om et weekendophold i Nordtyskland?

Som du kan se, er der masser af spændende muligheder i Nordtyskland, umiddelbart syd for den danske grænse. De 9 oplevelser, vi foreslår, er kun et lille udsnit af alle de dejlige ting, I kan fordrive en weekend med. Og hvilket af de 6 lækre hoteller frister mon mest?

I virkeligheden handler det allermest om, hvad du og din kæreste har lyst til at bruge tiden på i løbet af en romantisk weekend i Nordtyskland…?

  • Har I i virkeligheden mest til at nyde hinanden og synes ikke, der skal ske så meget andet, så kan vi anbefale et af hotellerne med wellness og spa. Her kan man sagtens få en weekend til at gå.
  • Holder I af de romantiske gamle dage med overdådige værelser og kongelige omgivelser, så er der jo heldigvis mulighed for at indlogere sig på et ægte slot.
  • Er I især glade for virkelig god mad og et velassorteret vinkort, så bør I helt klart gå efter et hotel med gourmetrestaurant, måske ligefrem med en Michelin-stjerne eller to.
  • Er I de aktive typer, som ikke trives uden daglig motion, så er der ingen vej uden at booke her ind på et hotel, hvor der er svømmebassiner og mulighed for lange vandreture langs vandet.

Et par af hotellerne kan endda opfylde flere af ønskerne på én gang.

Gutes Wochenende, geehrter Leser!