Tema: Guide til weekendophold i Nordjylland

Overvejer du og kæresten at tage på et romantisk weekendophold i Nordjylland? Vi har udvalgt 5 af de skønneste hoteller i toppen af Danmark, så uanset om I ønsker jer et weekendophold i Skagen eller en af andre hyggelige byer i Nordjylland, finder I et godt bud her. Hvem ved, måske har et af hotellerne tilbud på weekendophold netop nu, hvor du læser med…? Vi starter artiklen med et par ideer til, hvad du og din weekendflirt kan fordrive tiden med i Nordjylland.

Hvor skal I på ophold henne?

Weekendophold Nordjylland Placeholder
Weekendophold Nordjylland

 

Nordjyllands 5 skønneste hoteller

Vi har fundet 5 af de skønneste hoteller i det nordjyske (og lidt sydligere). Hvis du og kæresten planlægger et weekendophold i Nordjylland, så læs først en kort beskrivelse af hotellerne, før I drager afsted. Hvem ved, måske er der et godt tilbud på et weekendophold i ’jeres’ weekend?

Hotel Villa Provence i Aarhus1. Hotel Villa Provence (Aarhus)

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotel Villa Provence er en franskinspireret oase, der ligger midt i Aarhus by. Hotellet gør meget ud af at skabe en særlig atmosfæren, der får gæsterne til at føle sig hjemme. Indretningen er både hyggelig og personlig, og personalets imødekommenhed er altid hjertevarm og ægte. Hotel Villa Provence råder over 35 værelser og fire suiter, der alle er indrettet i provencalsk stil. I hotellets dejlige lounge serveres der i bedste franske stil varm café og kold pastis. Og andre gode ting.

Den laveste pris er i skrivende stund 1,400 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Ruths Hotel i Skagen er en sand klassiker2. Ruths Hotel (Gammel Skagen)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Ruths Hotel er idyllisk beliggende i det mondæne Gammel Skagen, hvortil landets velhavere valfarter år efter år for at lade sig forkæle i den ypperste 5-stjernede luksus på det gamle badehotel. Der serveres stor gastronomi i Ruths Hotels egen gourmetrestaurant, og når du ikke hygger dig på et af de 52 komfortable værelser, kan du jo passende fordrive tiden i hotellets store, veludstyrede wellness-afdeling.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.500 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Villa Vest Badehotel i Lønstrup / Nordjylland er smukt indrettet3. Villa Vest Badehotel (Lønstrup)

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Villa Vest Badehotel er dramatisk beliggende ved de høje klinter og den dejlige strand i Lønstrup, også kaldet Kunstens By, fordi malere, kunsthåndværkere, komponister strømmer hertil i deres ferier. Vi taler om et badehotel som i de gode, gamle dage. Her er hverken tv, telefon eller bad (men håndvask) på de i øvrigt dejlige værelser. Hotellet byder på noget så sjældent som fred og ro, og fra køkkenet siver altid de mest fristende dufte og smage.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.300 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

4. Hotel BramslevGaard (Hobro)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotel BramslevGaard inviterer på både romantiske weekendophold og golfophold, men måske vil du og kæresten hellere surfe, soppe og fiske i Mariager Fjord, der ligger en spytklat fra hotellet. Hotel BramslevGaard råder over 21 komfortable værelser inklusive otte superior-værelser og en superior-suite med egen altan. Wellness med sauna og jacuzzi er inkluderet i prisen, og udenfor finder I udendørs bordtennis og fine, afmærkede naturstier.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.100 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Wellness ophold på Hotel Thinggaard (Nordvestjylland)5. Hotel Thinggaard (Hurup, Thy)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotel Thinggaard byder på 32 lyse, velindrettede komfortværelser beliggende lige ved Nationalpark Thys mageløse natur i smørhullet mellem Limfjorden og Vesterhavet. Hotellets hyggelige restaurant har specialiseret sig i at kokkerere med sæsonens gode lokale råvarer fra Thy. Og lige i nærheden ligger det 800 m2 store Sydthy Kurbad og venter med et hav af skønne wellness-oplevelser og en kurbadshave med ægte vildmarksbad.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.100 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Masser af hyggelige aktiviteter i Nordjylland

Gå i fodsporene på nogle af vores største malere gennem tiderne – Skagensmalerne – og find det særlige lys, der gør Nordjylland til så attraktivt et udflugtsmål. Jo, den er god nok: Der er faktisk lidt flere solskinstimer heroppe nordpå end i resten af landet, og lyset er lidt anderledes. Samtidig er der masser at tage sig til, hvis du og kæresten overhovedet er til at lokke ud af jeres dejlige værelse.

7 gratis gøremål i Nordjylland

Klassisk udsigt i Nordjylland

 1. Grenen – hvor Skagerrak og Kattegat støder sammen. Når man er i Nordjylland, er der ingen vej uden om at tage til den skønne, gamle fiskerby Skagen (som i sig selv er et besøg værd!) og lidt videre op til Grenen, Danmarks nordligste punkt, hvor Skagerrak og Kattegat mødes, og man kan se bølgerne fra de 2 have støde sammen. Det er næsten helt uvirkeligt.
 2. Råbjerg Mile – den vandrende sandbanke. Der er bestemt ingen grund til at rejse tusinder af kilometer for at opleve uforglemmelige naturscenerier i udlandet, når vi danskere selv har en attraktion som Råbjerg Mile. Danmarks største vandreklit er en 1.000 x 1.000 m kolossal sandbanke, som uden ophør flytter rundt landskabet. Man ved aldrig, hvor man har den.
 3. Thy Nationalpark – uberørt natur og gode fotomuligheder. Hvis I vil selv hele Thy Nationalpark, er det nødvendigt at have bil med. Så kan I få set mange af de hyggelige små byer, de skønne strande og de fotogene fyr i Lodbjerg og Hanstholm. Men I kan også vælge at bruge tiden i Thy Nationalpark på enten at vandre eller cykle en tur:
 4. Bramslev Bakker – panoramarute til vandrere. Den 3 timer lange vandrerute mellem Bramslev Bakker og Hobro er en såkaldt Premium Vandrerute, certificeret som en Europas virkeligt gode og naturskønne vandreruter. Du kan downloade kort over selv ruten på visitnordjylland.dk
 5. Agger-Hurup-Bedsted panoramarute for cyklister. Den 43 km smukke cykelrute kaldes også ”Oplev naturens kræfter”, for du vil undervejs opleve strid vestenvind, seje istidsbakker og måske sandfygning. Men der er også dejlig medvind, grønt agerland og historiske landsbyer. Du kan downloade kort over selv ruten på visitnordjylland.dk
 6. Læsø Saltsyderi – en gave til dig selv og vennerne. Det berømte sydesalt fra Læsø regnes af gastronomer for noget af det bedste salt, vi kan byde på her i Danmark. I gamle, frønnede træhytter på Læsø Saltsyderi kan du selv selvsyn opleve, hvordan man har i århundreder udvundet det livsvigtige salt. Og mon ikke du får lyst til at købe en pose til dig selv og måske til dine madinteresserede venner.
 7. Bolcheriet i Løkken – med smagsprøver. De kompetente bolchekogere i ferieidyllen Løkken byder indenfor og viser deres gæster, hvordan man fremstiller kvalitetsbolcher fra ende til anden. Og bare rolig, du og kæresten skal nok få en smagsprøve undervejs.

Hvad skal være temaet for jeres weekendophold i Nordjylland?

Forkælelse og romantik hører sammen

Har du læst om de mange aktiviteter og de 5 skønne hoteller, som er beskrevet her i artiklen? Måske tænker du, at hotellerne lyder så hyggelige, at der ikke er nogen grund til at forlade værelset i løbet af weekenden og bare lade jer forkæle i alle døgnets timer…

I bestemmer naturligvis helt selv, hvad tiden skal gå med. For der er jo mange muligheder for at vælge et tema for weekenden:

 • Romantisk tosomhed: Vil I helst bare være jer selv og kun forlade værelset, når I er skrupsultne, så vil vi klart anbefale at vælge et hotel, hvor der er spa på værelserne.
 • Romantisk lys: Kunne I tænke jer at opleve det allernordligste Jyllands helt særlige lys, som har inspireret danske kunstnere i århundreder, vil vi anbefale jer at vælge et hotel nær Skagen.
 • Romantiske vandre- eller cykelture: Holder I af fysisk aktivitet i smuk og uberørt natur, vil vi anbefale jer at vælge et hotel nær den store Thy Nationalpark.
 • Romantisk badeferie: Elsker I at boltre jer i havet og nyde fritiden på stranden, er vi nødt til at insistere på, at I vælger et hotel, der ligger i umiddelbar nærhed af Vesterhavet.
 • Et klassisk besøg på ét af Nordjyllands skønne badehoteller 

Godt weekendophold!