Weekendophold i Sverige er skøn fornuft. Her er de bedste hoteller!

En af de sikreste, sjoveste og mest populære gaveideer er et weekendophold på et dejligt hotel eller en lille, hyggelig kro. Med bløde møbler, udsigt over vandet og masser af god mad og vin inden for rækkevidde. Det kan simpelt hen ikke gå galt, og det får hvert år tusinder af danskere til at vælge weekendopholdet som den foretrukne gave – til den eneste ene, et skattet familiemedlem eller til den afholdte kollega.

Danmark står naturligvis øverst på listen, hvis du spørger nogen om, hvor de helst vil tilbringe en forkælelsesweekend med kæresten eller familien.

Men svaret burde måske rettere være: Sverige!

Hurtigt fremme, mere for pengene

Spa og wellness ophold i Sverige

Der er noget særligt ved at ankomme til vores store broderland. Uanset om du kommer med færgen, over broen med bilen, med toget eller på gåben.

Selv om det blødt bakkede landskab i Sydsverige minder om Danmark, og selv om mange svenskere af udseende kunne ligne danskere – ja, så mærker du alligevel straks, at du er kommet til udlandet.

Og ærlig talt: Smager ’udlandet’ ikke lidt mere af rigtig ferie? Ikke bare weekendferie…

De svenske kirker, slotte og huse ser anderledes ud. Pytt i panna er ikke helt som biksemad, men absolut ikke ringere. Mentaliteten er en lidt anden, måske præget af mere ordentlighed end herhjemme. Og sproget lyder selvfølgelig en anelse mere syngende, selv om det jo sagtens kan forstås.

Jamen, tager det ikke 100 år at komme til Sverige, spørger du…?” Svaret er utvetydigt nej. Ofte vil du være hurtigere fremme i en af de pragtfulde sydsvenske byer, end hvis du skal køre til en kro i den anden ende af landet i Danmark.

Og så er der priserne. Du får ganske enkelt mere for pengene i Sverige. Både fordi prisniveauet generelt er lavere ’hinsidan’, og fordi kursforholdet mellem svenske og danske kroner er fordelagtigt for os. Det gør både dit weekendophold, shopping og gode madoplevelser mere interessante.

Kort sagt: I Sverige får du noget, der minder om en udlandsferie, til priser, der er op til 20% billigere end i Danmark.

Skal det være over broen eller med færgen?

Øresundsbron, som broen officielt hedder, er blevet en populær overfartsform. I 2016 har over 20.000 køretøjer passeret – hver eneste dag!

Spørgsmålet er, hvordan det passer dig bedst at tage på weekendophold i Sverige?

Her er de 3 mest populære forbindelser:

 • København-Malmø (bro)
 • Helsingør-Helsingborg (færge)
 • Frederikshavn-Gøteborg (færge)

Bliv inspireret til dit weekendophold i Sverige med de her 11 hoteller:

11 af Sydsveriges skønneste hoteller

Vi har undersøgt mulighederne for dig, så du nu blot skal bruge et par minutter på at overveje, hvor weekendopholdet i det sydsvenske skal tilbringes.

 

Weekendophold i Helsingborg:

 

Elite Hotel Mollberg i Helsingborg i SverigeElite Hotel Mollberg, Helsingborg

Det fornemme, gamle Elite Hotel Mollberg i Helsingborg har en historie, der daterer sig tilbage til 1800-tallet. Værelserne er nyrenoverede, men tager hensyn til bygningens klassiske rammer. Hotellet kan prale af hele to fine restaurantalternative i form af det franske brasserie Café le fil du Rasoir og den engelske pub The Bishops Arms. Og så har Elite Hotel Mollberg naturligvis en dejlig sauna.

I samarbejde med Electa Salonger & Spa, der ligger et par minutters gang væk, tilbyder Elite Hotel Mollberg et velgørende spa-ophold:

 • 45 minutters forfriskende udendørsbad med sauna
 • 25 minutters ansigtsbehandling eller halvkropsmassage
 • Morgenmadsbuffet med masser af lækkerier

Læs mere og se de aktuelle priser

 

The Radisson Blu Metropol Hotel, Helsingborg

The Radisson Blu Metropol Hotel i Helsingborg

Radisson Blu Metropol Hotel er et af Helsingborgs mere moderne og meget bekvemme overnatningssteder, genialt placeret i bymidten tæt på alle trafikforbindelser. En eftermiddag går hurtigt med en spadseretur til det ikoniske Kärnan-tårn, til den nærliggende strand eller på shopping i Stortorget, et fodgængerparadis med middelalderarkitektur og masser af restauranter.

 • Overnatning i Business Class dobbeltværelse
 • Super Breakfast Buffet
 • ½ flaske champagne, blomster og jordbær med chokolade i værelset
 • 3 retters festmenu i hotellets egen restaurant Nelly’s Food ETC

Læs mere og se de aktuelle priser

 

Elite Hotel Marina Plaza, HelsingborgWeekendophold på Elite Hotel Marina Plaza, Helsingborg

Elite Hotel Marina Plaza er et moderne Helsingborg-hotel, centralt beliggende og med alle de nyeste bekvemmeligheder. Hotellet omfatter restauranten Marina Bar & Bistro, pubben The Bishops Arms, veludstyret gym og sauna.

I Helsingborg befinder du dig i en af verdens golfbanetætteste regioner med 30 baner placeret i en 40 minutters radius med bil. Blandt andre mesterskabsbanen Rya GK, en kombineret seaside- og parkbane med forrygende vue Øresund; Vasatorps GK med Gamla Banan, en lækker parkbane og nya Tournament Course, en mesterskabsbanemed links-karakter. Også S:t Arild GK holder høj international standard med hurtige greens og smuk natur.

Elite Hotel Marina Plaza tilbyder en golfpakke med:

 • Overnatning i Superior dobbeltværelse
 • Morgenmadsbuffet
 • Værdicheck på 70 skr., som kan benyttes på The Bishops Arms
 • Ramlösa og frugt til at medbringe på banen
 • Greenfee

Læs mere og se de aktuelle priser

 

Weekendophold i Malmø:

 

Mayfair Hotel Tunneln - Ophold i MalmøMayfair Hotel Tunneln, Malmø

Mayfair Hotel Tunneln er et prisbelønnet i hjertet af Malmö. Her har været hotel i over 100 år, men bygningens historie går meget længere tilbage. De hyggelige kælderhvælvinger, hvor der i øjeblikket serveres hotellets lækre morgenbuffet, blev bygget helt tilbage i 1307. Gennem århundrederne har både danske og svenske konger besøgt huset. Tænk, hvis vægge kunne tale!

Hotellet har ikke deciderede weekendtilbud, men værelsespriserne er favorable, og der er masser at få tiden til at gå med. Hele dagen er der kaffebuffet i lobbyen, og her ligger også dagens aviser. Lige rundt om hjørnet er Stortorget, hvor gågaden starter, og i bekvem afstand findes masser af seværdigheder, butikker, cafeer og restauranter.

Læs mere og se de aktuelle priser

 

Clarion Hotel & Congress, Malmø

Den perfekte beliggenhed ved siden af Malmøs centralstation og Malmö Högskola gør dig til nabo til alskens kultur, underholdning, shopping, parker og Malmøs helt egen strand, Ribersborg. Elsker du arkitektur, og vil du se både det gamle og det nye, finder du både Malmöhus Slot og Turning Torso.

Hotellet har ikke deciderede weekendtilbud, men byder i sig selv på spændende spise- og drikkemuligheder: Latinamerikansk streetfood. En smag på Manhattan i et spændende twist med skånske råvarer. En luksusdrink i hotellets skybar 85 meter over havets overflade. Marcus Samuelsson, en af verdens mest succesfulde kokke, står for smagsoplevelserne i huset, og han er ligeledes idémand bag de to restaurantkoncepter Kitchen & Table samt Eatery Social Taqueria.

Læs mere og se de aktuelle priser

 

Hotel Mäster Johan, MalmøHotel Mäster Johan, Malmø

Hotel Mäster Johan er et smukt, klassisk førsteklasseshotel ideelt beliggende i hjertet af Malmøs hyggelige shopping- og forretningskvarter. Hotellets fire etager rummer 68 bekvemme værelser, og alt er bygget i naturmaterialer som sten, træ, metal og glas

Hotellet byder på forkælelsespakken ”La Bonne Vie”, som indbefatter: En nat i delt dobbeltværelse •En luksuriøs morgenmadsbuffet •3 retters menu på restaurant La Bonne Vie, der har specialiseret sig i franske bistroklassikere med klassiske undertoner og små overraskelser

Læs mere og se de aktuelle priser

Weekendophold i Gøteborg:

 

Weekendophold på Upper House i GøteborgUpper House, Gøteborg

Upper House er et 5-stjernet luksushotel i højeste internationale klasse, beliggende centralt i Gøteborg med en fantastisk udsigt over byen. Hotellet er utroligt efterspurgt grundet sit unikke miljø, det særlige nordiske lys og sin harmoniske skønhed. Den lækre spaafdeling tæller naturligvis også med.

Upper House byder på en ”specialpaket i kärlekens tecken”:

 • Overnatning i Deluxe-room
 • Udsøgt champagne og fyldte chokolader på værelset
 • Morgenmad serveret på værelset
 • Adgang til spaafdelingen med hamam, dampbad og en spektakulær udendørspool med glasgulv.

Hotellet kan tilbyde særlige spabehandlinger, og husets gourmetrestaurant Upper House Dining er et romantisk sted at indtage sin middag med 2 lys på et bord.

Læs mere og se de aktuelle priser

 

Romantisk weekend på Hotel Villan, Gøteborg i SverigeHotel Villan, Gøteborg

Hotel Villan er et eksklusivt hotel skabt i en unik træbygning med ægte skærgårdsstemning. Her er en helt særlig stilhed og en meget, meget rolig atmosfære.

Hotellets restaurant Disponenten Kök og Vinbaren er et kapitel for sig selv, et særdeles velbesøgt sted, både grundet det fantastiske køkken og den udsøgte udsigt over Gøteborgs havneindløb.

Hotel Villans weekendpakke omfatter:

 • 2-retters menu på Disponenten Kök og Vinbaren
 • Overnatning i dobbeltværelse
 • Skøn morgenmad næste dag

Læs mere og se de aktuelle priser

 

Clarion Hotel Post, GøteborgClarion Hotel Post, Gøteborg

Clarion Hotel Post midt i Gøteborg er ikke ligesom alle andre hoteller. Den historiske posthusbygning i Gøteborg er blevet omdannet til et internationalt designhotel med ekstra af alt. Nyd både spa, pool på taget, restauranter og barer.

Hotellet har allieret sig med det nærliggende The Beauty Retreat of Gothenburg og tilbyder forskellige spa-pakker.

For eksempel LET’S GO CRAZY, der omfatter:

 • Overnatning i Deluxe room
 • Badekåbe og slippers på værelset
 • 60 minutters behandling hos The Beauty Retreat of Gothenburg og 60 minutters fri adgang til spa-området
 • Stor morgenmadsbuffet

Læs mere og se de aktuelle priser

 

Andre weekendophold i Sverige:

 

Hotell Gässlingen, Skanör (55 min. fra København)

Romantik og hygge på Hotell Gässlingen, Skanör

Hotell Gässlingen er et lille, hyggeligt og ærkeskånsk hotel med kun 29 værelser. Her lægges vægt på det jordnære, det menneskelige, det varme – og på at gæsterne skal føle sig langt væk hjemmefra i rare omgivelser. Hotellet spa- og relax-afdeling, udendørspool og mange andre faciliteter.

Hotell Gässlingen har stor fokus på mad og vin og tilbyder naturligvis en gourmetpakke til husets gæster:

 • Afternoon tea med hjemmebagte scones
 • Femretters middag med tilhørende drikkevarer
 • Kaffe med praliner
 • Fri adgang til relax-afdelingen
 • Overnatning i dobbeltværelse
 • Stor morgenmadsbuffet

Læs mere og se de aktuelle priser

 

Spa og Wellness ophold på Ystad Saltsjöbad i SverigeYstad Saltsjöbad, Ystad (1 time og 15 min. fra København)

På Skånes smukkeste kyst ved Österlen ligger ligger Ystad Saltsjöbad – kombineret hotel og spa, der nu har eksisteret i 110 år. Ambitionerne på hotellet er tårnhøje – man vil simpelt hen være Nordens bedste spahotel.

Ystad Saltsjöbads spa-afdeling skal ikke beskrives, den skal opleves. Men det er et grotteagtigt sted med grønne gevækster, en lun lagune, hamam, dampbad, fodsalt fra Det Døde Hav og marokkansk ler.

Hotellet tilbyder ”THE CREEK EXPERIENCE”, som omfatter:

 • Fri adgang til den fantastiske spa-afdeling
 • 3-retters menu
 • Overnatning i dobbeltværelse
 • Morgenmad

Læs mere og se de aktuelle priser

 

Hvor i Sverige skal det være?

Vi vil påstå, at dit weekendophold bliver en succes, uanset hvilken af de 5 pragtfulde sydsvenske byer du vælger:

Helsingborg, Malmø, Gøteborg, Skanör eller Ystad.

Er du mere til wellness og badehoteller, så klik på linkene.

Vidste du for resten, at de berømte Wallander-krimier, der også har kørt på tv, foregår i hyggelige Ystad. Skal man tro forfatteren Henning Mankell, er det mere spændende i Ystad end i nogen anden svensk by. Tør du?