Guide til seværdigheder og hoteller. Find dit næste weekendophold i Sønderjylland

Sønderjylland er et godt valg, hvis du og din udkårne har planer om at invitere hinanden på et romantisk weekendophold et sted i det ganske danske land. Et weekendophold tæt ved grænsen giver jer mulighed for en masse spændende oplevelser: I denne artikel fortæller vi om 6 af de største sønderjyske attraktioner. Samtidig har vi fundet frem til 6 af de skønneste kroer og hoteller, som indbyder til romantiske weekendophold i Sønderjylland. Måske har flere af stederne tilbud, hvis I drømmer om billige weekendophold. Og hvis I modsat er på udkig efter et luksus weekendophold i Sønderjylland, kan det helt sikkert også lade sig gøre.

Hvor skal jeres weekendophold gå hen?

Weekendophold Sønderjylland Placeholder
Weekendophold Sønderjylland

 

Læs også vores guide til weekendophold i det øvrige Jylland

Sønderjyllands 6 skønneste kroer og hoteller

Der er naturligvis mange muligheder for indlogering i Sønderjylland, hvis du og kæresten planlægger en romantisk weekend i landsdelen. Men hvorfor ikke vælge fra øverste hylde? Vi har fundet frem til 6 af de absolut skønneste kroer og hoteller i området. Her følger en kort beskrivelse af hver – bagefter kan I jo tjekke, som de har tilbud på weekendophold i de dage, I har planlagt at tage afsted…

 

Alsik Hotel & Spa1. Alsik Hotel & Spa

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Alsik Nordisk er stedet I skal hen, hvis i mangler balance og ro i en stresset hverdag. Hotellet skyder op på Sønderborgs havnefront med sine 70 meter moderne arkitektur. Asik Nordisk er Danmarks største spa, og byder på mere end 60 forskellige spa- og wellness oplevelser. Hotellet emmer af ro og elegance, og værelserne er indrettet efter moderne nordisk stil. Fra værelserne har I udsigt udover de smukkeste fjordlandskaber og Sønderborg by. Oplev en af de tre unikke køkkener der har plads i hver sin restaurant, og som byder på en gastronomisk oplevelse i særklasse.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.400 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris

 

Benniksgaard Hotel i Sønderjylland2. Benniksgaard Hotel

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Benniksgaard Hotel har den skønneste beliggenhed kun 5 km fra det kongelige slot i Gråsten og med udsigt direkte ud over Flensborg Fjord. Benniksgaard Hotel ligger i naturskønne omgivelser, og de 93 hotelværelser, suiter og noget større luksuslejligheder vil alle kunne danne rammen om et romantisk weekendophold for dig og din kæreste. Ikke langt fra hotellet løber den 74 km lange Gendarmsti, som giver mulighed for vandreture i noget af Danmarks smukkeste natur.

Den laveste pris er i skrivende stund 700 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Tyrstrup Kro har spa på værelset3. Tyrstrup Kro

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Tyrstrup Kro er et mindst 350 år gammelt gæstgiveri, hvis hyggelige krostuer emmer af atmosfære. Kroen har en idyllisk beliggenhed ved mark og skov med kun få kilometer til Christiansfeld, der er berømt for både sine skønne honningkager og sine krogede gader med smukke, gamle bygninger. Tyrstrup Kro råder over 27 hyggelige værelser, heraf 15 luksussuiter med eget spabad. Kroen har en restaurant på internationalt niveau og tilbyder gourmetophold til madglade rejsende.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.100 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Hotel Bella Italia i Sønderborg4. Hotel Bella Italia

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotel Bella Italia ligger midt i Sønderborgs historiske, gamle bydel – kun 2 minutter fra stranden, 150 meter fra Sønderborg Slot og 2,5 km fra selveste Dybbøl Mølle. Det charmerende hotel har kun 16 værelser, alle smagfuldt og individuelt indrettet i den tidløse nordiske stil. Hotellets italienske restaurant har masser af atmosfære under murstenshvælvingerne og serverer lækker italiens mad lavet af årstiden friske råvarer: Pastaretter, pizzaer, bøffer, fisk og andre gode sager.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.000 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Agerskov Kro og Hotel, Danmark5. Agerskov Kro og Hotel

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Agerskov Kros historie kan dateres helt tilbage til 1767, hvor kroen modtog kongeligt privilegium fra Christian VII’s kancelli. Agerskov Kro har 42 dejlige værelser i 3 klasser: Standard, stor og luksus – flere med eget spabad. Du og kæresten kan enten booke weekendophold med dans og musik eller gourmetophold, hvor I kan smage kroens berømte køkken – her er både kvalitet og kvantitet i højsædet. Prøv fx Kromandens Tournedos, Vinbondens mørbrad eller Chateaubriand à la Agerskov.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.000 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

 

Shackenborg Slotskro Sønderjylland6. Schackenborg Slotskro

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Schackenborg Slotskro blev privilegeret kro i 1687 og ligger – som i et bedre dansk eventyr – på en hyggelig brostensbelagt slotsgade med Schackenborg Slot som nabo. Her tændes de gamle lamper hver aften, her vandrer snadrende ænder rundt i gaderne, og her residerede Hans Kongelige Højhed Prins Joachim indtil for nyligt. Den underskønne by Møgeltønder er beliggende i et fantastisk natursceneri med marsk og hav og muligheder for lange, friske vandreture.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.100 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

5 fantastiske aktiviteter i Sønderjylland

Flot udsigt i Ribe

Den sydligste del af Danmark, der grænser ned mod Tyskland, er et område fuld af dramatisk historie, enestående natur, et varieret dyreliv og gastronomiske oplevelser for enhver smag. Et weekendophold er næsten for lidt, hvis du og kæresten vil nå det hele. Vi fortæller her om 5 af de største attraktioner i Sønderjylland – og så har vi ikke engang nævnt domkirken i Ribe, strandene på Rømø eller muligheden for at krydse grænsen og handle billigt i Tyskland.

 1. Det historiske drama: I krigenes fodspor
  Danmark og Tyskland har bekriget hinanden i århundreder, og det er bestemt ikke gået sporløst hen over grænseområderne i Sønderjylland. Her finder du dramatiske mindesmærker, bygninger og museer, som fortæller historien om tusinder af dræbte soldater – blandt andet i slaget ved Dybbøl Mølle.
 2. Det enestående fugleliv: Oplev ”Sort Sol”
  ”Sort sol” er et fantastisk naturfænomen, hvor tusinder og atter tusinder af stære får himlen over Vadehavet ud for Ribe til at formørke. ”Sort sol”, der kan opleves flere dage om foråret og efteråret, trækker både fugleinteresserede og ganske almindelige mennesker til fra nær og fjern.
 3. De gratis delikatesser: Spis alle de østers, du vil
  Hvis du bestiller dem på en restaurant, skal du have den tykke tegnebog frem. Men du er velkommen til at spise alle de østers, du vil – og ganske gratis – når du tager på østerssafari i Vadehavet. Hver dag, når tidevandet er lavt, kan du vade ud og sanke østers. Husk en kniv, så du kan åbne de lækre skaldyr.
 4. Den smukkeste vandretur: Følg den gamle Gendarmsti
  Hvis I kun er i Sønderjylland en weekend, når I nok ikke at vandre hele Gendarmstien, der strækker sig 74 km gennem noget af Danmarks smukkeste natur – fra den tyske grænse op via Gråsten og Broager, Dybbøl og Sønderborg og helt op til Høruphav på Sydals. I kan følge de blå gendarmskilte så langt, I gider.
 5. Den søde tand: Nyd det store sønderjyske kaffebord
  Det store sønderjyske kaffebord er både berømt og berygtet. Selv de mest entusiastiske kagespisere kan gå i sukkerchok efter at have kæmpet sig gennem mindst syv bløde kager. Det kolossale kageorgie kan blandt andet opleves på Dyvig Badehotel. Måske skal I overveje at springe aftenmaden over den dag?

Hvad er drømmen om et weekendophold?

Vi mennesker er forskellige. Og lige så forskellige er vores drømme om den perfekte weekend sammen med kæresten. For nogen handler et weekendophold primært om romantik og uforstyrret tosomhed. For andre må der gerne ske lidt mere undervejs. Og for atter andre er det for eksempel bordets glæder, der er i fokus.

Vi kan nok alle sammen blive enige om, at et hyggeligt hotel med lækre værelser i smukke omgivelser er det bedste udgangspunkt for et vellykket weekendophold. Men her skiller vandene så…

 • De romantiske. Vil du og dit livs lys allerhelst bare være jer selv og dyrke romantikken intenst på jeres dejlige værelse? Så skal vi da helt klart anbefale, at I indlogerer jer på et hotel med spa på værelset, så I nærmest ikke behøver at tage tøjet på, før I drager hjem igen.
 • De kulturelle. Er du og kæresten til kulturelle oplevelser, historiske gamle bygninger, museer og mindesmærker? Så kig efter det hotel, der ligger tættest på hele Sønderjyllands rige kulturarv og slagmarkerne, hvor danskere og tyskere i århundreder har kæmpet om land og ære.
 • De aktive. Holder I begge to af at bruge jer selv og være en masse udendørs i de smukkest tænkelige omgivelser? Find et hotel, der ligger med en naturskøn placering tæt på et sted, hvor I kan vandre lange ture med vinden i håret.
 • De vandglade. Er I blandt de efterhånden mange danskere, som sætter pris på en dukkert i havet, sommer som vinter? Så bid mærke i, hvilke af de 5 hoteller der ligger nær enten hav eller fjord.
 • De madglade. Er en god weekend ensbetydende med lækker, veltilberedt mad skabt af dygtige kokke – og med et godt vinkort i baghånden – så skal I naturligvis være omhyggelige med at vælge et hotel eller kro, der matcher jeres gastronomiske profil.

Hvis I ikke har noget imod at bevæge jer syd for grænsen, så får I meget for pengene i Flensburg.

Hvis I gerne vil blive i Danmark, så se de her 3 lækre badehoteller i Sønderjylland eller de her kroophold.

Godt weekendophold!