Bedste kroophold og kroer i Sønderjylland

6 skønne kroer i det naturskønne, historiske Sønderjylland – værsgo at vælge…

Overvejer du at invitere kæresten på et romantisk kroophold, er der rigtigt mange gode grunde til, at du skal vælge en af Sønderjyllands skønne kroer. Første og fremmest handler det selvfølgelig om selve kroerne, der er et kapitel for sig selv – dem kan du læse om lige om lidt. Men det handler lige så meget om selve landsdelen. Det naturskønne Sønderjylland. Det historiske Sønderjylland. Gourmetområdet Sønderjylland.

Vi har gravet lidt i de mange gode grunde tiI at besøge Sønderjylland. Dernæst har vi opsnuset 6 af de dejligste og mest romantiske kroer på egnen. Din eneste opgave er at vælge og vrage…

Kroophold i Sønderjylland Placeholder
Kroophold i Sønderjylland

 

Meget at opleve i Sønderjylland

Måske husker du den dramatiske tv-serie ”1864”? Eller måske husker du John Mogensens gamle schlager om ’Danmark Dybbøl Mølle maler helt ad Helved’ til’? Begge dele refererer til de tragiske hændelser i Sønderjylland i 1864, da kongeriget Danmark tabte både en krig og store landområder til det nye Tyskland anført af jernkansleren Otto von Bismarck. Hundredvis af hårdt kæmpende danske soldater døde i de berømte slag ved Dannevirke og Dybbøl Banke.

Sønderjylland er oversået med minder om vores blodige slagsmål med de tyske naboer mod syd. I langt over 1000 år, tilbage til dengang vi var vikinger, har vi kæmpet frem og tilbage over grænsen, og landsdelen er en rigdom af vidnesbyrd, bygninger, museer og mindesmærker af historisk interesse.

”… de tragiske hændelser i Sønderjylland i 1864”

Er du ligeglad med historie, så er du måske glad for natur? For den særegne sønderjyske natur med sin kolossale variation er en særdeles god grund til at tage på kroophold i Sønderjylland. Mod øst er her fjordlandskaber med de bløde bakker og tunneldale, mod vest ligger den flade marsk og vadehavet med sine østersbanker og det berømte fugletræk ”Sort Sol”. Her er dejlige strande og smukke skove og en række attraktive små øer (Als, Rømø, Årø).

Det er også i Sønderjylland, I kan tage på sælsafari i Vadehavet. I kan plukke jeres egne østers (gratis!). Og I kan besøge det kongelige Møgeltønder og landets ældste by, Ribe. Måske får I også tid til en smuttur over grænsen for at hente billig sprut og guf?

”I kan besøge det kongelige Møgeltønder…”

Hvis du og kæresten går mere op i gastronomi, så husk, at Sønderjylland vrimler med gode spisesteder, som serverer alt fra lokale specialiteter som bakskuld (saltet, tørret ising) og de lækre honningkager fra Christiansfeld til den fineste kogekunst på Michelin-niveau. Hertil kommer det overdådige sønderjyske kaffebord, hvor I får serveret mindst syv bløde kager.

6 skønne kroer i Sønderjylland

Ja, som du kan se, er der masser at opleve i Sønderjylland. Nu er spørgsmålet bare, hvor I skal henlægge jeres romantiske kroophold eller miniferie…? Vi har 6 gode bud på kroer, hvor du kan bestille et dejligt dobbeltværelse og lade følelserne løbe af med jer.

 

Agerskov Kro (Sønderjylland)1. Agerskov Kro

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Agerskov Kro tilbyder 42 dejlige værelser i 3 kategorier: Standard, stor og luksus (4 lejligheder), sidstnævnte har spabad. Her kan I både booke gourmethygge og et festligt weekendophold med dans og musik. Kroen har en række dygtige kokke, som ved, at deres gæster sætter pris på såvel god kvalitet som store portioner. Agerskov Kro er berømt for sit smørrebrød og for klassikere som Chateaubriand à la Agerskov, Kromandens Tournedos og Vinbondens mørbrad. Historisk set var det Christian VII’s tyske kancelli, der i 1767 udstedte kongeligt privilegium samt tilladelse til at drive høkeri til Agerskov Kro.

”… gourmethygge og et festlige weekendophold”

Den laveste pris er i skrivende stund 1.000 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Schackenborg Slotskro i Sønderjylland2. Schackenborg Slotskro

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Schackenborg Slotskro er den rene eventyridyl, som blev privilegeret kro helt tilbage i 1687. Hotellet ligger i den hyggelige brostensbelagte slotsgade i Møgeltønder som nærmeste nabo til Schackenborg Slot, hvor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim residerede indtil for nyligt. Her snadrer ænder rundt om dagen, og gamle lamper giver et dæmpet lys om natten. Landsbyen Møgeltønder ligger midt i den mest vidunderlige natur og indbyder til herlige vandreture. Området er kendt for fugletrækket ”Sort Sol”, som tiltrækker folk fra nær og fjern. Eller måske vil I hellere sejle i kano, spille golf eller fiske?

”… den rene eventyridyl”

Den laveste pris er i skrivende stund 1.100 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Benniksgaard Hotel i Soenderjylland3. Benniksgaard Hotel

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Benniksgaard Hotel tilbyder 45 lækre hotelværelser og 10 luksus ferielejligheder, der er indrettet dels i en tidligere stald, dels i et charmerende stuehus. Hotellet har herudover et B&B med 9 separate værelser samt to restauranter, “Pejsestuen” og “Panorama”. Benniksgaard Hotel er en historisk perle med en herligt afslappende atmosfære og en åndeløst smuk beliggenhed ved Flensborg Fjord. Kroen ligger blot 5 km fra Gråsten og 10 minutters kørsel fra grænsen, og et romantisk kroophold her kan sagtens omfatte en runde golf, en skøn vandretur på Gendarmstien ved Flensborg Fjord og en mindeværdig tur i hestevogn i Gråsten skov.

”… åndeløst smuk beliggenhed”

Den laveste pris er i skrivende stund 700 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Tyrstrup Kro Sønderjylland4. Tyrstrup Kro

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Tyrstrup Kro tilbyder 27 hyggelige værelser, heraf 15 luksussuiter med eget spabad. Kroen kan prale af et køkken i høj international klasse, der serverer alt fra små enkle retter til de helt store otteretters gourmetmenuer tilberedt af friske råvarer og serveret i Jægerstuen med sin gamle Meissner-kakkelovn. Tyrstrup Kro, der har eksisteret i mindst 350 år, ligger idyllisk ved mark og skov ganske få kilometer fra Christiansfeld, den berømte honningkageby, der er anlagt efter en stram byplan med gader, der går vinkelret på hinanden. Christiansfeld er klart en visit værd for besøgende, der nyder Tyrstrup Kros gæstfrihed.

”… 15 luksussuiter med eget spabad”

Den laveste pris er i skrivende stund 1.100 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Ballum Slusekro Sønderjylland5. Ballum Slusekro

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Ballum Slusekro tilbyder 5 dejlige værelser, heraf et par med havudsigt og alle med gratis toiletartikler. Kroen er et paradis for fugleinteresserede, der fra kroens vinduer kan opleve det berømte fænomen ”Sort Sol” samt spotte rovfugle og store gåseflokke. Kroens køkken tilbereder traditionelle danske à la carte-retter og sørger også gerne for en madpakke, hvis I vil på vandreture i marsken, østersudflugt til Vadehavet eller dase på Rømøs fantastiske strande. Tønder og Ribe ligger kun få kilometer væk, lige som der heller ikke er langt til bowling, badeland og andre hyggelige aktiviteter.

”… paradis for fugleinteresserede”

Den laveste pris er i skrivende stund 700 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Den Gamle Grænsekro6. Den Gamle Grænsekro

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Den Gamle Grænsekro (også kendt under navnet Frederikshøj Kro) tilbyder 26 hyggelige værelser med udsigt til landlige og naturskønne omgivelser. I tilknytning til alle værelser er en rar opholdsstue med billard samt direkte udgang til terrassen, som ligger idyllisk ud til grønne marker og natur. Også i kroens traditionsrige krostue er hyggen i højsædet, ledsaget af gode danske retter til fornuftige priser. Den Gamle Grænsekros lange, spændende historie tog sin begyndelse omkring år 1600 og har stort set lige siden fungeret som kongeligt privilegeret gæstgiveri. Det var netop her, Kong Christian X besteg sin hvide hest for at ride ind i Sønderjylland den 10. juli 1920.

”… hyggen i højsædet”

Den laveste pris er i skrivende stund 900 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

10 suveræne aktiviteter i Sønderjylland

 1. Bade og vandre på Rømø
 2. Bade på de dejlige strande mod øst, bl.a. Als
 3. Vandre på Gendarmstien
 4. Cykle langs Vadehavet
 5. Cykle i Aabenraas skove
 6. Cykle på Årø
 7. Cykle i tunneldalene ved Haderslev
 8. Cykle ved 3 sønderjyske fjorde (Aabenraa, Als, Haderslev)
 9. Sejle på 3 sønderjyske fjorde (Aabenraa, Als, Haderslev)
 10. Sejle kajak på Alssund
 11. Fiske ved Varnæs

Nu er det op til dig at vælge

Som du kan se, er der masser af gode grunde til netop at vælge Sønderjylland som udgangspunkt for din kærestens (ægtefællens?) romantiske kroophold. Hvad enten I interesserer jer for historie, natur, ornitologi eller gastronomi, er Sønderjylland et godt valg.

Det svære spørgsmål er, hvilken kro I skal vælge. Det er 6 meget hyggelige kroer, vi har fundet frem til. Fulde af en skøn atmosfære præget af historiens vingesus og med gode folk i køkkenerne, der har greb om såvel de danske klassikere som de mere moderne serveringer.

Og så er der jo de berømte honningkager fra Christiansfeld!

Se også de andre spændende steder i Sønderjylland:

Vi ønsker dig og din udkårne et dejligt og romantisk kroophold.