Parterapi i København

At I leder efter parterapi i København, er det første skridt mod at få et godt parforhold. Alene erkendelsen af, at der er et behov for at opsøge en parterapeut, giver jer nemlig et forspring på vejen mod et ægteskab eller et forhold uden større problemer eller vanskeligheder.

Vi vil gerne hjælpe jer med at finde den bedste parterapi København har at byde på. Det gør vi ved at præsentere en lang række forskellige københavnske parterapeuter herunder.

Dermed kan I nemt finde en psykolog eller parterapeut i København og hovedstadsregionen, der kan tilbyde jer samtaler eller parterapiforløb – samt hjælp og værktøjer til et bedre parforhold.

Her kan I få parterapi i København

Fremhævede parterapeuter:

Sensetik København


Sensetik København

 

Med fokus på kommunikation, kontakt, sund fornuft og kærligheden imellem to mennesker, har vi i Sensetik hjulpet hundredevis af par igennem mange år.

 

Læs mere på deres hjemmeside

Gerda Beck

 

 

Gerda Beck har mere end 25 års erfaring med parterapi med focus på positiv kommunikation i stedet for konflikter og skænderier, og på at løse tilbagevendende, fastlåste problemer. Hun tilbyder også online terapi.

 

Læs mere på hendes hjemmeside

Andre steder der tilbyder parterapi:

Aagaard-psykoterapi
Hjemmeside
Psykologerne ved Kongens Nytorv
Hjemmeside
Lifeprocess
Hjemmeside
Gorm Lundshøj
Hjemmeside
Parterapeut og Psykoterapeut
Hjemmeside
Terapi der virker
Hjemmeside
Abelhus Psykologcenter
Hjemmeside
Parterapeut Kasper Larsen
Hjemmeside
Mette Glargaard
Hjemmeside
Psykoterapeut Anne Karina Busch
Hjemmeside
Parterapi København
Hjemmeside
Renate Sommerstad
Hjemmeside
Lone Keller
Hjemmeside
Bedre Parforhold
Hjemmeside
Psykoterapeut Thomas R.J. Andersen
Hjemmeside
Martin Østergaard
Hjemmeside
Mark Colclough
Hjemmeside
Parterapi i København K. v. Eskil Holten
Hjemmeside
Imago
Hjemmeside
Københavns Psykoterapi
Hjemmeside
Charlotte Grumme
Hjemmeside
Annette Jønsson, Mandeterapeut
Hjemmeside
Sensetik
Hjemmeside
Parterapeut Kim D. Matzen
Hjemmeside
The Praxis v/Vicky Cirkeline Volder
Hjemmeside
Bevidsthed.org
Hjemmeside
Hans Jørgen Juhler
Hjemmeside
Parterapi hos Ida Hoffmeyer
Hjemmeside
Louis Pedersen
Hjemmeside

Hvis du kender andre steder, der tilbyder parterapi i København, så send os en mail

Som et alternativ til København, kan du også finde parterapi på Frederiksberg, i Lyngby, Roskilde eller Hillerød.

Så mange bliver skilt i København

Par skændes foran barn

I 2018 blev 1308 mænd med bopæl i Københavns Kommune skilt fra deres partner. Dertil kommer alle de parforhold udenfor ægteskab, som gik i stykker i samme periode.

En skilsmisse er for de fleste mennesker en omkostningsfuld affære. Ikke blot rent økonomisk og praktisk, men i særdeleshed på det mentale og psykiske plan. Særligt når der er børn involveret.

De vanskeligheder man tumlede med i parforholdet, bliver ofte blot nogle andre efter skilsmissen. Det er derfor sjældent konflikterne forsvinder, fordi parforholdet slutter. De kan derimod blive ved og det påvirker ikke kun jer og jeres børn, men kan også have indflydelse på andre fælles relationer.

Kan en skilsmisse forebygges eller forhindres med rettidig hjælp, er parterapi i København således en overvejelse værd.

7 almindelige problemer i parforhold

Ulykkelig dame

De fleste parforhold vil fra tid til anden opleve gnidninger eller uoverensstemmelser. Nogle af dem er nemme at løse, men andre stikker en dybere og kan gøre det nødvendigt at opsøge en parterapeut.

Fælles for alle vanskeligheder i et parforhold eller ægteskab er dog, at problemerne sjældent er opstået henover natten. Tværtimod vil der langt oftere være tale om en ophobning af irritationer, problemer og sårede følelser som på sigt udvikler sig til en konflikt, som kun parterapi kan hjælpe jer med at løse.

De typiske problemer i forholdet hos københavnske par er følgende:

  • Dårlig kommunikation.
  • Uindfriede forventninger
  • Manglende fælles værdier
  • Skænderier
  • Utroskab
  • Jalousi
  • Fornemmelsen af at være vokset fra hinanden – eller have glemt sig selv.
  • Et dårligt sexliv
  • Manglende nærhed og intimitet

Sidder I med et eller flere af disse problemer i jeres forhold skal I derfor vide, at I ikke er alene. Således vil en parterapeut også have mødt mange andre par med samme problemstillinger som jer – og derfor have stor erfaring med at kunne tilbyde jer den bedste parterapi København kan byde på.

Få de rigtige værktøjer og metoder

Hold sammen med parterapi i København

På listen med de mest hyppige vanskeligheder i et forhold, står dårlig kommunikation øverst. Det gør den, fordi det ofte er dén, der er den grundlæggende årsag til alle andre problemer i forholdet.

Formår man ikke at tale hensigtsmæssigt til hinanden og få givet udtryk for sine følelser og frustrationer på en god måde, bliver kommunikationen dårlig. Det samme er tilfældet, hvis man ikke er i stand til oprigtigt at lytte og reflektere over partnerens udsagn. Dermed åbnes op for en dør til et mentalt rum fyldt med frustrationer og på sigt mange af de efterfølgende vanskeligheder.

For at forebygge problemer i parforholdet, er den gode kommunikation derfor helt central og kernen i ethvert parterapiforløb. Hvis først stemningen er dårlig og skænderierne eller irritationen fylder meget i jeres parforhold, kan det dog virke som en umulig opgave at få skabt en bedre kommunikation.
Heldigvis kan det sagtens lade sig gøre med parterapi i København.

Hos en professionel får I nemlig ikke blot de rette metoder til at lære at kommunikere optimalt med hinanden. I får også hjælp i form af de rette rammer, som parterapi giver jer. Samtidig kan I nyde godt af fordelen ved jeres parterapeuts evne og erfaring i at mægle mellem jer og guide jer til gode samtaler.

Parterapi er for alle

Par der holder sammen

Hvor mange tidligere opsøgte parterapi i København for at redde enten ægteskabet eller forholdet, får de københavnske parterapeuter i dag henvendelser fra mange forskellige mennesker.

Den øgede bevidsthed om, at vejen til et godt forhold ikke altid er nem – og at den kræver en indsats i en travl hverdag – får også mange veletablerede par til at opsøge parterapi. Mange gør det endda inden problemerne opstår, for at forebygge eventuelle senere konflikter og skabe en større nærhed.

Københavnske par i velfungerende parforhold har derfor også god gavn af et parterapiforløb og af at lære forskellige værktøjer og metoder til at værne om hinanden livet igennem.

Parterapi er også gavnligt for par, som allerede har taget beslutningen om at gå fra hinanden. Især når der er børn i forholdet, er en god kommunikation og en rar stemning omkring disse nemlig vigtig for børnenes opvækst.

Parterapi efter en skilsmisse hjælper begge parter med at få givet udtryk for den sorg, de skuffede følelser og den eventuelle vrede, der måtte være parterne imellem. Dermed kan der følelsesmæssigt blive ryddet op og skabt en grobund for at få yderligere værktøjer til at kommunikere hensigtsmæssigt. Det er ikke kun en hjælp til jer hver især, men i høj grad også til jeres børn.

De fleste parterapeuter i København kan hjælpe både velfungerende par, par med knas i forholdet og par der er gået fra hinanden.

Find den bedste parterapeut i København

par der nyder udsigten sammen

Når I skal finde den bedste parterapeut i København, er det vigtigt først at tale sammen om, hvad I har brug for. Måske har en af jer et ønske om, at jeres parterapeut er henholdsvis mandlig eller kvindelig. Det kan også være I har ønsker til, at jeres parterapi foregår hos jer selv i afslappede omgivelser – eller at placeringen af parterapeuten er i København K, på Vesterbro, Østerbro eller en helt anden bydel.

Her på siden har vi samlet vores anbefaling til den bedste parterapi i København, så I nemt kan finde en god parterapeut eller psykolog, der kan hjælpe jer. Dermed kan I sammen tage en snak om jeres ønsker, vurdere om der er god kemi og om den pågældende parterapeut kan hjælpe jer.

Således er vejen til parterapi i KBH lagt og klar til at blive betrådt af jer på rejsen mod et godt parforhold.