3 gode råd når du skal finde parterapi

Her kommer tre gode råd til jer, der leder efter parterapi:

I er to om at skulle til parterapi

Hvis den ene part ikke ønsker det ligeså meget som den anden, så er det svært at skabe en forbedring, uanset hvor dygtig en parterapeut I konsultere. Hvis du står i en situation, hvor din kæreste ikke har lyst til at få parterapi, så spørg ind til, hvorfor han eller hun ikke ønsker det. Ofte skyldes det at man synes det er pinligt at skulle få hjælp til sit parforhold. Alligevel er der mange tusinder par, der redder deres parforhold netop ved at få hjælp af en parterapeut. En parterapeut arbejder med parterapi dagligt. Vedkomne har tavshedspligt og kan trygt stole på vedkomne. Er det virkeligt så pinligt, at det er værd at miste den du elsker for?

Find en parterapeut hvor kemien er god

Selvom teorien altid er på plads hos en uddannet parterapeut, så kan der være stor forskel på de menneskelige færdigheder og måden man kommunikere sammen på. Derfor er det en god ide, at kontakte terapeuten telefonisk inden man begynder den egentlige konsultation. I løbet af en kort samtale vil man hurtigt kunne fornemme, om kemien er god. Hvis man ikke føler at kemien er der, når man begynder forløbet, så vil vi anbefale at man finder en anden parterapeut. Parterapi handler i høj grad om kommunikation og tillid og hvis ikke de to ting går op i en højere enhed, så er det spild af både penge, tid og kræfter.

Find parterapi i nærheden

Parterapi skal være en god oplevelse. Det må aldrig blive en ting, der stresser jer eller giver jer dårlige fornemmelser i maven. Derfor anbefaler vi altid, at man finder en parterapeut i nærheden af, hvor man bor. Selvom det ofte ikke er et problem at køre en time eller mere for noget man virkeligt gerne vil, så kan transporttiden alligevel blive et problem eller et irritationsmoment og det er jeres forhold for vigtigt til.