Parterapi priser. Se hvad det koster

Alle kan opleve kriser i parforholdet, men heldigvis er der hjælp at hente. Uanset hvor I bor i landet, er der ikke langt til nærmeste parterapeut, som kan hjælpe med at få forholdet på ret køl igen. Samtaler med en uddannet tredjepart, som kan forholde sig helt neutralt til jeres situation, er ofte meget brugbart.

Hvad koster parterapi?

Som med så meget andet, kan der godt være forskel på priserne forskellige steder i landet. I byerne kan prisen for parterapi være lidt højere end på landet. De fleste terapeuter tilbyder både individuelle sessioner og samlet som par.

Prisforskelle

I de større byer som København, Århus og Odense ligger prisen for en individuel samtale mellem ca. 800 – 1100 kr. Parsessioner koster fra 800 kr. og op til 1700 kr. Det virker måske som en stor forskel, men man skal også være opmærksom på, at længden af samtalen kan variere mellem 60 minutter og nogle gange op til 90 minutter, så priserne er ikke direkte sammenlignelige.

Nogle steder er det også muligt at komme efter arbejdstid, hvis det passer bedre i hverdagen, men så er priserne en smule højere. Efter kl. 16.00 eller 17.00 ligger priserne generelt i den højere ende, ca. 20 procent højere end normalprisen i dagtimerne på 1700 kr. for et par. Sommetider tilbyder terapeuten endda også samtaler i weekenden, så I kan komme præcis, når det passer i hverdagen.

Parterapi i provinsen

Par besøger en parterapeut

Udenfor de store byer kan prisen for parterapi godt være en smule lavere. For eksempel kan I finde priser fra 800 kr. for en time eller 950 kr. for 1½ time i Kolding. Og i Svendborg kan man få en times samtale for 650 kr. Så på den måde afspejler priserne også normale priser og leveomkostninger i provinsen, som ofte er lidt lavere end i storbyer som København, Århus og Odense.

Klippekort og rabat

Mange terapeuter tilbyder en kort snak enten over telefon eller som et egentligt formøde, hvor I kan se, om kemien mellem jer passer, og om I har en god fornemmelse for hinanden. Når I har valgt en parterapeut, som matcher jeres behov, og som I er trygge ved, vil I som regel aftale et forløb på et par samtaler. Nogle steder kan man få et klippekort, hvor man får lidt rabat ved for eksempel at købe fem eller 10 samtaler. Det kan I aftale fra starten af.

Få kærligheden tilbage

Men uanset pris skal I jo først og fremmest tænke på jeres forhold. Når I overvejer at søge hjælp hos en professionel parterapeut, har I allerede taget et vigtigt skridt på vejen mod et bedre forhold. Det, at I indser, at noget er galt, og at I vil forsøge at rette op på det, før det er for sent, er et stort skridt i den rigtige retning. Vi vil ønske alt muligt held og lykke med at få kærligheden tilbage i jeres parforhold.

Enkelte kommuner tilbyder også gratis parterapi under visse omstændigheder.