7 måder, du kan kærtegne din partner

Intimitet og fysisk kontakt er en essentiel del af et godt parforhold. Det er desværre bare noget af det, der ofte ryger ud til højre, når hverdagen melder ind med job, børn, møder, regninger og vasketøj.

Er I ved at glide lidt fra hinanden, eller vil du bare gerne undgå, at det sker? Så er det vigtigt, I sørger for at være i fysisk kontakt og give hinanden fysiske kærtegn.

Hvorfor er det vigtigt at kærtegne hinanden i et parforhold?

Berøring knytter bånd, og sammen med øjenkontakt er fysisk berøring den vigtigste nonverbale kommunikationsform, der skaber følelsesmæssig nærhed og intimitet i jeres parforhold.

Når vi rører ved hinanden, udskilles der nemlig oxytocin aka “kærlighedshormonet”, der er en vigtig del i at holde forelskelsen i live og sikre, at I føler jer tæt forbundet og elsket. Derfor er det alfa og omega, at de små, fysiske kærtegn i løbet af dagen er en fast del af jeres parforhold.

Kærlig berøring er en af hemmelighederne til et lykkeligt parforhold

Par snakker om bryllup

Herunder får du 7 konkrete idéer til at kærtegne din partner, du kan lade dig inspirere af.

7 idéer til at kærtegne din partner

1. Kys

Når du kysser din partner, er det et rent festfyrværkeri i hjernen med hormoner og kemi, der raser rundt – og derfor er det vigtigt, I husker at kysse hinanden i løbet af dagen.

Et tungekys er det, der rykker mest, da læberne er fulde af nerver – men det er mindst lige så vigtigt at huske de små hej- og farvelkys i hverdagen.

Læs mere om det magiske kys

2. Nus din partner i håret

Er der noget bedre, end når din partner nusser dig i håret eller hovedbunden? Hvis I alligevel ligger og hygger på sofaen, så prøv at sætte eller lægge jer tættere op ad hinanden i stedet for i hver sin ende af sofaen.

Og husk så at røre ved hinanden. Her er det fx oplagt at krydre aftenens Netflix med at nusse hinanden i håret.

3. Rør ved dem, når du går forbi dem

I krydser garanteret hinanden rigtig mange gange i løbet af dagen – derfor er det en oplagt måde at få mere intimitet ind i parforholdet.

Lad din hånd glide over din partners ryg, når I alligevel går forbi hinanden, mens I laver mad. Eller kærtegn din kæreste på armen, når han skal til at fylde opvaskemaskinen – det er nemlig også de små ting, der tæller, når det kommer til berøring og kærtegn.

Kærestepar holder i hånden i frostvejr

4. Hold hinanden i hånden

De fleste af os gør det lige i starten af forholdet, hvor forelskelsen er ny, og man stolt vil vise sin partner frem – men husker I stadig at holde hinanden i hånden i dag, hvor den indledende kemi måske er falmet lidt?

Hermed en opfordring til et lille men vigtigt kærtegn: Tag din partner i hånden, næste gang I går side om side – uanset, om det så er på vej ind i Netto eller efter et café-besøg.

Ungt lykkeligt par

5. Knus og kram

Berøring er vigtigt – og hvem har ikke brug for et kram i ny og næ? Øv dig på at blive bedre til at give din kæreste et “bare fordi”-kram.

Alle kram behøver ikke at være trøstende. Det er mindst lige så vigtigt med et langt og dejligt kram, bare fordi du lige havde lyst. Og husk: Jo længere tid, I krammer jo bedre.

Efter bare 10 sekunders kram, begynder hjernen at udløse kærlighedshormonet – så jo længere tid I krammer, jo mere kærlighed kommer der i luften.

6. Massage

Giv hinanden massage, hvor I eventuelt skiftes til at røre hinanden over hele kroppen. Det er intet krav, at I har styr på at massere – det er mindst lige så dejligt at blive nusset og kærtegnet over hele kroppen af sin partner.

Selvom der måske er zoner, der frister mere end andre, så øv jer på at give hele kroppen opmærksomhed.

Lær hvordan du masserer din partner som en professionel

Par der fletter ben i sengen

7. Husk hud mod hud

Det er ikke alle, der er lige vilde med at sove nøgne – men forskningen viser, at det faktisk kan være en rigtig god idé. Når I har hudkontakt, udløses kærlighedshormonet nemlig også – så at nusse og putte nøgne kan give parforholdet et stort boost den rigtige vej.

Læs også vores guide til blid, romantisk sex

Hvert parforhold er forskelligt – prøv jer frem og se, hvad der fungerer

Alle mennesker er forskellige. Det betyder, at alle parforhold er forskellige. Så det, der virker for jeres vennepar, virker måske ikke for jer. Derfor er det bedste I kan gøre at prøve jer frem og se, hvad der virker for jer.

Derudover er det altid en god idé at være åbne og kommunikere – vi har alle forskellige kærlighedssprog, og I har ikke nødvendigvis samme behov for fysisk kontakt, at nusse eller kærtegne hinanden.

Derfor er det altid en god idé, at I taler om det og finder ud af, hvordan I får det bedste ud af jeres parforhold.

Læs også hvorfor det er vigtigt at give komplimenter

Skriv en kommentar