Sådan dyrker I blid, romantisk sex

Lige så forskellige mennesker er, lige så forskellige kan de seksuelle præferencer være. Nogle foretrækker hård sex, mens andre er mere til blid sex, der forener og skaber intimitet. Mange kan også sagtens lide begge dele – og lader situationen afgøre, om der opstår romantisk sex eller næsten dyrisk sex som prøver grænser af.

Blid sex er dog især det sikre valg i starten af et forhold eller hvis man har problemer med manglende sexlyst. Romantisk sex er nemlig ofte hensynsfuld, kærlighedsfyldt og blidt. Noget som både styrker følelsen af samhørighed og gør begge parter trygge.

Hvordan lægger man op til sex?

Forspil til samleje

Blid sex starter allerede lang tid inden, man ender sammen i sengen. For mange begynder selve akten med et sødt smil, et frækt blik eller et forsigtigt strejf over ryggen. Selv de små ting er nemlig med til at tænde lysten og skabe den tryghed parterne imellem, som er så vigtig for romantisk sex.

Når man skal lægge op til sex, er det derfor en god idé at have dette i baghovedet. Start således gerne med at sende hinanden små beskeder eller nusse hinanden, når I kan komme til det i løbet af dagen.

Efterhånden som I får mulighed for at være alene og har den tid som tålmodig, romantisk og blid sex kræver, kan I blive mere konkrete og starte det egentlige forspil:

Ryk tættere på hinanden og rør ved hinandens kroppe. Kys hinanden lidenskabeligt og brug gerne søde ord. Så er i allerede i gang med et godt forspil

10 gode idéer til sex forspil

Par der dyrker blid, romantisk sex

Populært sagt er forspillet det halve samleje – og for mange parforholds vedkommende er forspillet endda det, der rent tidsmæssigt varer længst.

Forspillet er desuden ret unikt i forhold til det egentlige samleje, fordi man som par selv kan styre varigheden. I modsætning til selve sex-akten, som er betinget af at manden bevarer sin erektion og derfor også naturligt slutter, når manden har fået udløsning.

Særligt kvinden har gavn af et langt forspil. Rent fysiologisk har kvinder nemlig ofte brug for længerevarende stimulation for at opnå orgasme end mænd. Nogle gange en del mere, end selve samlejet kan medføre.

Samtidig har mange kvinder også brug for at føle sig godt trygge, før lysten for alvor tager fat – og her er et blidt forspil helt uundværligt.

Her følger 10 idéer til sex forspil som hitter hos de fleste.

1. Se en romantisk film

I kan nemt få gang i et godt forspil ved at se en romantisk film. Gerne en, som indeholder sensuelle sexscener, som kan kickstarte jeres lyst. De populære Fifty Shades of Grey film er særligt oplagte – og lad jer ikke skræmme af temaet om S/M. Filmene er i højere grad romantiske og sensuelle end de er frække og hardcore.

2. Kys hinanden – længe

Par der skal til at kysse

Kys er en meget kærlig og intim handling og helt central for blid og romantisk sex. Derfor er kys også en naturlig del af et godt forspil. Ofte får man dog ikke taget sig nok tid til at kysse.

Prøv derfor at aftale en slags kysse-session, hvor I udelukkende gør dét. Kys hinanden på munden, halsen og i nakken – lige så længe I kan holde til, inden lysten bliver så stor, at I ikke længere kan vente med at gå skridtet videre.

3. Frække beskeder

At sende hinanden frække beskeder – såkaldt sexting – er en nem måde at tænde op under sin partner på. Det er naturligvis oplagt at sende hinanden billeder. Endnu frækkere er det dog, hvis I sender tekstbeskeder, som fortæller, hvad I vil gøre ved hinanden, når chancen byder sig senere.

Dermed kan I få tændt op under hinandens fantasier og allerede etablere en intimitet gennem de hemmeligheder, I har sammen i jeres beskedkorrespondance.

4. Vær nøgne sammen

Alene det at være nøgne sammen kan være et godt forspil til blid sex. Ikke kun fordi I så kan nyde synet af hinandens kroppe, men også fordi det skaber en helt naturlig lyst til at berøre hinanden.

Prøv at se en film sammen nøgne i sofaen – eller nøjes med at gå nøgne i seng sammen om aftenen i stedet for at hoppe i det sædvanlige nattøj.

5. Tal med hinanden

Blid sex

Der er masser af forstyrrende elementer i hverdagen. Også i sofaen om eftermiddagen eller i sengen om aftenen. Derfor kan man nemt glemme at have opmærksomheden på hinanden og få talt inderligt sammen om for eksempel det gode i parforholdet og jeres fælles fremtidsdrømme.

Afsæt derfor tid til en dyb samtale, hvor I ser hinanden i øjnene og fortæller hinanden om alle jeres gode tanker. Intimiteten der opstår i en dyb samtale, er for mange en nem måde at skabe et godt forspil på. En samtale er især god til at skabe tryghed og samhørighed.

6. Sexspil

Hvis det er svært at få samtalen startet, kan I investere i et sexspil. Mange af de bedste sex spil indeholder nemlig både spørgsmål, der kan sparke samtaler om parforholdet i gang og forskellige små frække opgaver, I skal udføre for hinanden.

Om ikke så længe, så udgiver vi en artikel med en masse lækre sexspil I kan nyde sammen.

7. Massage

En dejlig gang kropsmassage, hvor hænderne kan vandre frit og udforske hinandens kroppe, er et af de mest klassiske forspil. Og det er fordi, det virker.

Det er dejligt at blive berørt af sin partner og svært ikke at blive tændt af det. Samtidig er massage en blid måde at være intime på og kan skabe en god grobund for hed, romantisk sex.

8. Fælles brusebad

Sex i brusebadet

Ren og velduftende hud tænder de fleste. Samtidig vil eventuel oralsex også for mange blive mere behageligt, når man føler sig ren og partneren også er det.

Tag derfor et varmt bad sammen, hvor I vasker hinanden med sæbe og på den måde allerede får startet forspillet i brusebadet. Nyd vandets varme stråler, mens I kysser og lader hinandens hænder gå på opdagelse.

9. Oralsex

Oralsex kan både udgøre selve sexakten, men også være en del af selve forspillet. Udforsk derfor hinanden med munden, leg med tungen og prøv måske nogle nye teknikker af.

I kan enten ligge jer, så I kan udføre oralsex på hinanden samtidig – eller i skiftes, så I hver især får mulighed for blot at nyde og give jer hen.

10. Brug sexlegetøj

Man kan sagtens have romantisk og blid sex samtidig med, at man bruger frækt legetøj. Særligt sexlegetøj til par er oplagt under forspil til samleje. Det skaber intimitet, fordi I er fælles om noget – og der findes masser af produkter, som er pæne at se på og dermed kan falde helt naturligt ind i jeres hyggestund.

10 idéer til romantisk og blid sex

Par har intim sex

Når I er kommet igennem forspillet, er det tid til at gå skridtet videre med jeres blide og intime sex. En sexform, der i øvrigt er vigtig for jeres samhørighed.

Romantisk sex styrker nemlig jeres parforhold, fordi det er næsten umuligt ikke at blive en lille smule nyforelsket undervejs.

Magien i blid sex opstår heldigvis som regel af sig selv – men derfor kan man sagtens hjælpe den lidt på vej. For eksempel er særlige sexstillinger og specifikke steder og områder oplagte, når I gerne vil have romantisk og blid sex med hinanden.

Her får I 10 forslag til, hvordan I kan gøre jeres blide sex endnu mere romantisk.

1. Sørg for I kan se hinanden

Hvis I kan holde øjenkontakten undervejs, bliver jeres sex med garanti endnu mere intens og romantisk. Det skaber nemlig en nærhed, som er svær at genskabe på andre måder.

For at kunne have øjenkontakt, er I dog nødt til at vælge stillinger, hvor I kan se hinanden. For eksempel den klassiske missionærstilling eller positionen hvor kvinden sidder ovenpå manden.

I kan også lægge jer på siden med front mod hinanden. En ekstra bonus ved denne stilling er, at manden på den måde får adgang til at stimulere kvinden med fingrene samtidig.

Få flere idéer til sexstillinger i vores komende artikel.

2. Skab den rette stemning

Det er ikke uden grund, at de fleste romantiske film indeholder scener med stearinlys og har romantisk baggrundsmusik. Det virker nemlig. Også i virkeligheden.

Lav derfor en playliste med de mest romantiske kærlighedssange og find lysestagerne frem. Brug dog gerne fyrfadslys. Skulle I falde i søvn i hinandens arme efter en omgang romantisk sex, er faren for brand nemlig ikke så stor, da fyrfadslysene brænder ud af sig selv.

3. Forlæng samlejet

Ting tager tid og selvom det kan være fristende at give slip og lade udløsningen skylle ind over sig, bliver sex faktisk ofte bedre af, at man tager sig god tid.

Er I ved at nå klimaks, så træk jer lidt tilbage og fortsæt forspillet, kys intenst eller berør hinandens ryg, mave, bryster og bagdel i stedet. Kombiner eventuelt med en smule oralsex eller leg med sexlegetøj på kvinden, hvis I føler for det.

4. Tal sammen undervejs

Søde og frække ord kombineret med ros og blide lyde af velbehag, når partneren gør noget godt, er både romantisk og intimt. Husk derfor at have stemmen med, når I har romantisk sex. Så ved partneren også, at han eller hun gør det godt.

5. Kys hinanden

Man kan nemt glemme at kysse hinanden, når samlejet for alvor er i gang. Kyssene er dog, sammen med øjenkontakten, vigtige elementer når I gerne vil have romantisk og blid sex sammen. Kys derfor hinanden undervejs – ikke kun på munden, men også på halsen, i nakken eller på ørerne.

6. Husk efterspillet

Par efter sex

Tiden lige efter samlejet kaldes efterspillet. Noget der er mindst lige så vigtigt som forspillet og selve samlejet.

Under efterspillet ligger I og puster ud, nusser hinanden og taler måske kærligt sammen, inden I falder i søvn eller rejser jer for at tage et bad. Måske kan efterspillet endda resultere i endnu en omgang blid sex, hvis I giver jer god tid.

8. Sex i badekar

At have sex i badekar kan også være meget romantisk. Er I de heldige indehavere af netop et badekar i jeres bolig, kan I yderligere gøre stemningen romantisk med stearinlys, champagne, chokolade og stemningsmusik.

Sørg for at tænde godt for varmen på badeværelset, så I ikke fryser og fyld løbende lidt varmt vand i badekarret. Så er I klar til blid og romantisk sex i det våde element.

9. Tag på hotel

Par på hotel

Har I ikke mulighed for at have sex i badekar derhjemme, kan I tage på hotel. I det hele taget kan en getaway være oplagt, når der skal fyres op for romantikken. Her kan I nyde hinanden i rent sengetøj, langt fra hverdagen og med masser af luksus omkring jer.

Som en ekstra bonus kan en tur på hotel give jer ny energi i hverdagen der følger – og nogle fælles oplevelser I kan snakke om lang tid fremover.

Se vores ideer til et romantisk weekendophold

10. Sex under åben himmel

Forestil jer sex under en åben stjernehimmel eller i skyggen på en varm sommerdag, fuld af romantik og et element af spænding. Det er noget, mange par drømmer om, men ikke får afprøvet. Og det er en skam – for det er faktisk fuldt lovligt, hvis bare I ikke generer eller krænker andres blufærdighed.
Det sikrer I jer mod ved at have sex et sted, hvor I ikke kan blive opdaget. Romantisk sex kan således sagtens foregå i det fri.

Har I brug for mere inspiration til jeres sexliv kan I finde det her

Skriv en kommentar