Fem ting der giver jer den bedste kæresteferie

Rigtig mange kærestepar holder en velfortjent og tiltrængt sommerferie i de kommende uger – måske er I ét af dem? Uanset om jeres kæresteferie går til Mallorca, Paris eller Langeland, så er der en række ting I kan gøre, for at I begge to får den ferie I drømmer om.

Herunder er der fem ting der kan gøre jeres sommerferie endnu bedre!

1. Indse det – I kan ikke nå alt

Forberedelsen til årets højdepunkt – sommerferien – starter ofte mange måneder i forvejen. Vi låner rejsebøger på biblioteket og søger råd hos venner, familie og kollegaer. Når alle de forskellige inputs er kogt ned til en liste, så er den ofte så lang og uoverskuelig, at det er umuligt at nå alle ting på listen – medmindre vi holder os vågne nat og dag – og det tror jeg ikke du betegner som en god sommerferie, medmindre du er en ung fyr som skal til Sunny Beach med vennerne.

Fakta er at jeres kæresteferie formentligt varer en til tre uger og inden for den periode skal du nå at slappe af, lade batterierne op og selvfølgeligt opleve nye spændende ting. Men hvis dit program allerede hjemmefra er planlagt så miniturøst, så der ikke er plads til spændende uforudsete ting og så der ikke er plads til at slappe ordentligt af, så kan ferien hurtigt ende med en dårlig oplevelse.

Giv jer derfor tid og ro til at slappe af på jeres ferie. Skab luft i programmet så der er plads til at gøre ting I støder på undervejs. Hvis I i øvrigt synes rigtig godt om rejsemålet, så der sikkert en god sandsynlighed for, at I kommer tilbage og så kan I jo nå de ting som I ikke nåede denne sommer.

Læs også: Her er Danmarks bedste badehoteller

2. Giv rum og tid til jer begge

Når man er på ferie sammen med sin kæreste, så har mange mennesker den opfattelse, at man skal tilbringe døgnets 24 timer sammen, men det er ikke altid klogt.

I et forhold kan man nemlig ikke være enige om alt og det har du sikkert allerede erfaret. Når man er på sommerferie gælder samme princip. ideelt set, så havde det selvfølgeligt været bedst, hvis du ville alle de samme ting som din kæreste, men sådan er virkeligheden ikke. Af og til har den ene part brug for en afslappende dag på stranden, mens den anden hellere vil ud og være aktiv. Når I står overfor den problematik på ferien, så er den bedste løsning for det meste, at gøre det man har lyst til – hver for sig.

Gør I ikke det så kan det nemt ende med ærgrelse når I kommer hjem og det hele bundfælder sig lidt. Hvorfor tog jeg ikke ind og så Barcelonas fantastiske stadion, når vi var lige ved siden af og hvorfor blev jeg ikke liggende på stranden og slappede af i stedet for at bruge al min energi på at stresse over stok og sten.

I skal begge have en dejlig kæresteferie hvor I gør lige præcis de ting, som I hver i sær har lyst til.

Læs også: Sådan kommer I billigt på bryllupsrejse til Maldiverne

3. Lad kærligheden blomstre

Par holder i hånden

Når et kærestepar tager på ferie sammen, så sker der ofte noget magisk. Din kæreste bliver endnu smukkere og mere dejlig. Hun stråler som hun ikke har gjort det hele året.

Når vi tager ud og rejse så kobler vi af og oplever en masse nye spændende ting. Vi kommer væk fra vasketøjet og alle de andre daglige gøremål som normalt tapper os for energi, kærlighed og overskud. Og den nye positive situation skal vi udnytte og nyde!

Skru op for romantikken og forkæl din kæreste som du aldrig har gjort det før. Kimen til jeres fremtidige lykkelige forhold, kan I nemlig ligge på denne romantiske ferie og hvis I formår at viderebringe det til jeres hverdag når I kommer hjem, så kan I se frem til et endnu bedre forhold og hvem vil ikke have det?

Se også: De smukkeste slotshoteller i landet

4. Planlæg jeres fremtid og drømme

Livet består af valg og fravalg. Bag hvert eneste valg er der også et fravalg og det er der ikke mange der er bevidste om i hverdagen. Derfor kommer vi ofte til at gøre ting som vi i virkeligheden ikke ville have gjort, hvis vi havde haft tid og overskud til at at mærke efter og tænke os om.

Alle disse valg og fravalg kan være alt fra små dagligdags ting som, når vi vælger at sætte os foran fjernsynet, når vi kommer hjem, fordi vi simpelthen ikke orker andet. Til  større ting som når vi vælger hvad vi vil med vores liv. Er det f.eks. vigtigt for dig med mange penge så du skal arbejde + 37 timer om ugen, for at få råd til dyrt tøj og store biler eller ville du i virkeligheden være lykkeligere, hvis sparede op og rev et år ud af kalenderen sammen med din kæreste, hvor I oplevede verdenen sammen.

Tag et kig på dit/ jeres liv udefra og foretag jeres valg og fravalg med hjertet!

Læs også: Hvis der ikke er råd til en ferie, så nup et romantisk weekendophold

5. Prøv noget nyt og åben en helt ny verden

Romantik på stranden

Vi mennesker er født som vanedyr. Vi har det bedst med at opleve, gøre og prøve de ting som vi som vi er mest trygge ved. Når vi er ude og rejse føler vi os nok inderst inde usikre. Hvordan finder vi frem til hotellet og kan vi spise maden uden at risikere at få dårlig mave? Alle sådan nogle ting ligger begravet dybt indeni os, selvom vi ikke er bevidste om det. Disse usikre elementer for os til at foretage de valg der ligger tættest på os, hvilket er tydeligt når vi skal ud og spise. I stedet for at prøve de lokale retter, så foretrækker vi at spise og drikke det som minder mest om det vi kender og på den måde begrænser du dig selv.

Hvis du gradvist begynder at prøve noget andet end det din fornuft råder dig til, så vil du opleve at blive meget mere åben overfor livet. Du bliver også mere kreativ og får mere overskud til at være der for dine medmennesker, fordi du efterhånden lærer din hjerne at den ikke skal begrænse dine handlinger.

Sommerferien er oplagt til at bryde disse indgroede mønstre, da vi dagligt står overfor nye valg og muligheder, når vi er ude og rejse.

Gåtur på stranden

Det kan være svært at gå fra den ene yderlighed til den anden, så start i det små. Hvis I plejer at ligge på stranden hele ferien, så sæt et par dage af til at opleve de kulturelle muligheder i området. Hvis I plejer at tage en taxa når I skal rundt på Kreta, så tag bussen og kom tættere på den lokale befolkning. Sådanne muligheder er der masser af hver eneste dag når vi er på ferie.

I forhold til din kæreste kan du selvfølgeligt også gøre nye ting. Kys hende godnat, inden I ligger jer til at sove. Tag hans hånd når I går en tur på gaden eller leg i vandet som da I var børn.

Ha’ en rigtig dejlig sommerferie!

Læs også: Derfor skal I huske at opleve ting sammen

Ps. Hvis du har lyst så ville det glæde mig rigtig meget, hvis du herunder i kommentarfeltet ville skrive om jeres sommerferie, når I kommer hjem. På den måde kan andre drage nytte af jeres oplevelser.

Skriv en kommentar