Bøger om parforhold, kærlighed og alle udfordringerne

Selvom parterapi kan være løsningen på mange problemer i et parforhold, så må man også erkende, at der kan være andre veje til et godt og sundt forhold. Derudover kan der være andre faktorer der spiller ind, såsom modpartens velvillighed til at tage til parterapi eller det økonomiske aspekt, som også kan være en barriere for nogen parforhold.

Derfor har vi her på siden samlet nogle af de selvhjælpsløsninger, der findes på markedet. De skal ikke ses som en genvej til et bedre parforhold, for uanset hvilke udfordringer I sidder med, så kræver det et hårdt og sejt arbejde, at komme godt ud på en anden side.

Men når man læser om andres erfaringer, begynder man også er reflektere over sit eget parforhold og hvis de to ting krydret med nogle konkrete værktøjer til, hvordan man kan afhjælpe sine problemer, så kan det være med til at skubbe jer i den rigtige retning.

Bøger om parforhold og kærlighed

Der er mange aspekter i det, at leve i et parforhold. Igennem livet sammen vil der være op- og nedture, der er med til at definere hvem I er, og ikke mindst hvordan I lever – og kommer til at leve sammen. Ofte er det små ting, der får tingene til at tippe til den ene eller anden side, men ved at kende til problematikkerne og løsningerne på dem, kan man i mange tilfælde undgå eller afhjælpe problemerne, der i sidste ende kan føre til et brud.

Bog og e-bog: Grib Kærligheden

Grib kærligheden af Gitte Sander

Forfatteren til bogen hedder Gitte Sander og hun arbejder til dagligt som parterapeut i Odense. Igennem bogen får du mulighed for, at se dit parforhold i et nyt lys, der kan være med til at forbedre og genopfinde jeres forhold.

Bogen består af en række konkrete eksempler og øvelser, der kan hjælpe dig og din kæreste i dagligdagen.

Grib Kærligheden findes som en e-bog der i skrivende stund koster 79,95 kroner. Udover at den er billigt, så er det også en fordel, at du modtager den med det samme. Derudover findes Grib Kærligheden også i en traditionel bog til 231 kroner.

Kærlighed og samlivBog: Kærlighed og Samliv

Bogen er skrevet af én af USA’s førende parterapeuter. Med fokus på vores følelsesmønstre rammer Harville Hendrix ofte plet på spørgsmål, men ikke engang vidste man havde. Bogen Kærlighed og Samliv handler i høj grad om, at lære sig selv, sin partner og sit forhold bedre at kende. Ved at forstå, hvorfor vi reagere som vi gør, kan man være med til at mindske de problemer livet bringer.

Bogen koster i skrivende stund 108 kroner og som du kan se på linket, så har den fået rigtig flotte anbefalinger.

Hold mig handler om at bevare kærlighedenBog og e-bog: Hold mig

Følelserne og kærligheden kan forvinde og kampene og de medfølgende nederlag kan blive for meget. I bogen giver forfatteren (Sue Johnsen) sin opskrift på, hvordan vi kan bevare kærligheden og gnisten i vores forhold.

På ét eller andet tidspunkt i vores forhold rammer vi alle sammen muren, hvor vi skal finde alle vores ressourcer frem, for at holde sammen. Ved at bryde og indse de negative mønstre vi skaber i de dårlige perioder, kan vi komme stærkere ud på den anden side. Hold Mig findes både som almindelig bog og e-bog og de koster i skrivende stund 277 og 265 kr.

Lydbog: Politikens guide til et godt kærlighedslivLydbog: Politikens guide til et godt kærlighedsliv

Hvis du er meget på farten, så kan vi anbefale dig, at købe Politikens guide til et godt kærlighedsliv. Den findes som en lydbog som du kan læse i toget eller i bilen på vej til arbejde. Lydbogen kommer på en god og beskrivende måde igennem parforholdets mange faser.

I lydbogen får du en række gode øvelser og anbefalinger til, hvordan I arbejder sammen om jeres fælles projekt.

Da Politikens guide til et godt kærlighedsliv er en lydbog, så får du den leveret med det samme for 84,95 kroner.

Kærlighedens 5 sprogBog og e-bog: Kærlighedens 5 sprog

Gary Chapman er ekspert indenfor ægteskab og familieliv og i bogen Kærlighedens 5 sprog forklarer han, hvordan vi alle sammen kan forstå og forbedre vores parforhold ved hjælp af berøring, anerkendelse, kvalitetstid, gaver og tjenester.

Udover at bogen indeholder konkrete råd til, hvordan jeres forhold kan blive bedre, så indeholder den også en test der viser, hvilket kærlighedssprog der er dit primære. Bogen er solgt i mere end 20.000 eksemplarer i Danmark og findes som både en almindelig bog og e-bog. Pris: 182 og 160 kr.

Bøger om jalousi

Jalousi er en ubehagelig- og ødelæggende følelse for begge parter og i sidste ende kan jalousi betyde, at forholdet går i stykker. For at komme jalousien til livs, bliver man som samlende nødt til at forstå og acceptere, at der er en grund til, at den ene part er jaloux.

Når man er jaloux, er det fordi man er blevet udsat for noget ubehageligt i sit liv eller har set andre leve i et usundt forhold. Det kan også være fordi ens eget forhold ikke er godt. Ved at arbejde med jalousien sammen, kan man i mange tilfælde mindske eller fjerne den helt.

5 redskaber mod jalousiE-bog: 5 redskaber mod jalousi

E-bogen er lille og letlæselig og den giver dig en række helt konkrete råd til, hvordan du kan slippe for jalousien.

Gennem enkle metoder lærer du at forstå og acceptere din jalousi, så du kan arbejde med den, i stedet for mod den. Jalousi og utroskab er ofte tæt forbundet, så derfor indeholder 5 redskaber mod jalousi også informationer til, hvordan man kommer over utroskab. Bogen fungerer som et godt supplement til de mere generelle bøger om parforhold. E-bogen koster i skrivende stund 30 kr.

Bøger om kriser i forholdet

Uanset om man lever alene eller sammen med en anden, så vil man blive ramt af kriser gennem livet. Det kan være et familiemedlem der afgår eller stressende perioder i livet. I sig selv er disse ting ufatteligt hårde at komme igennem, men hvis man lever i et parforhold, så kan disse kriser også være med til at ødelægge og slide på forholdet til sin kæreste.

Tag dig nu sammen, skatBog: Tag dig nu sammen, skat

Stress og angst rammer hvert år flere tusinde danskere. I bogen “Tag dig nu sammen, skat” gør forfatteren – Lisbeth Fruensgaard – op med tabuerne og fokuserer i stedet på, hvordan man kan hjælpe den ramte, der har en krise.

Som modpart sidder man ofte inde med række spørgsmål, som kan være svære at besvare alene; Bliver det nogensinde godt igen? Hvordan passer jeg både på min kæreste og mig selv? Alle disse spørgsmål kommer bogen godt omkring. Med de rette tanker, handlinger og værktøjer har dig og din kæreste mulighed for, at komme stærkere t ud på den anden side. Bogen koster 167 kroner.

Bøger om utroskab

Set i lyset af at cirka halvdelen af os alle sammen, enten er eller har været utro, er hele emnet omkring utroskab meget relevant, når vi snakker om parforhold. Når man er utro, så er man ikke kun utro mod modparten, men ligeså mod sig selv og de værdier man står for.

Der er ingen der bevidst ønsker at såre modparten ved at være utro. Når man er utro så skyldes det, at der er nogle ting i forholdet eller livet, der ikke fungerer.

Hvis du kender nogen gode bøger eller lydbøger om utroskab, så send os en mail.

En kommentar til “Bøger om parforhold, kærlighed og alle udfordringerne”

Skriv en kommentar