Bedste Spa og wellness ophold i Sverige: 16 hoteller som dig og din kæreste bør opleve

Der er mange gode grunde til, at danskerne valfarter over Øresund på spaophold i Sverige. Vores naboland har en guds velsignelse af dejlige spahoteller, og mange af dem ligger ganske tæt på Øresundsbroen. Du kan fx tage på skønne spa og wellness ophold i både Malmø og Ystad lige ovre på den anden side af sundet. Ofte har spahotellerne gode tilbud på spapakker, og under alle omstændigheder er det svenske prisniveau uhyre fordelagtigt for os danskere.

Spa-kulturen blomstrer i Sverige

Vores svenske broderfolk har århundredlange traditioner inden for spa og wellness. Dengang hed det bare kurbade, men ideen var nøjagtigt den samme: At kombinere helsebringende varme og kolde bade med god mad og komfortable værelser i naturskønne omgivelser. Efter sådan et ophold er krop og sjæl atter i balance.

Spa-kulturen blomstrer som aldrig før i Sverige. De gamle spahoteller bliver renoveret, og nye lækre steder kommer til. Det er gode nyheder for os danskere, for den svenske kronekurs er meget fordelagtig for os: Et spaophold i Sverige er ganske enkelt en hel del billigere end herhjemme.

To andre indlysende fordele ved at booke din næste spa weekend på den anden side af sundet er, at der er mange flere gode steder at vælge mellem. Og at flere af dem ligger utroligt tæt på Øresundsbroen.

Trænger du og kæresten ikke snart til at forkæle jer selv?

Wellness ophold Sverige Placeholder
Wellness ophold Sverige

Top 16: Sveriges bedste spahoteller

Spa og wellness ophold: 5 skønne hoteller i Jylland

Vi har med stor omhu fundet 16 af Sveriges bedste og meste populære spa og wellness hoteller. Nogle af dem ligger i køreafstand fra Danmark, andre ligger tættere på Stockholm, hvor det måske er lettere at flyve til. Valget er dit!

 

Smukke Hotel Skansen i SverigeHotel Skansen (Båstad)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Badegæster, livsnydere og tennisinteresserede har i over 100 år flokkedes på legendariske Hotel Skansen i Båstad, hvor der hvert år spilles Swedish Open i tennis. Det smukke hotel ligger direkte ud til havet og har en række lækre udendørs og indendørs spa-faciliteter. Udendørs er der en populær badebro, hvorfra gæsterne hopper i vandet året rundt for derefter at få varmen i stor hot tub. Indendørs er der et større spa-område med bl.a. japansk pool og mulighed for sunde behandlinger. I og omkring charmerende Båstad med de små stræder og kønne huse vil der være rig lejlighed til både at lufte det pæne tøj og træningsoutfittet. Vandre- og cykelture, golf, sejlads og fiskeri er i høj kurs på disse breddegrader.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.500 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Hotel Tylösand i Halmstad, SverigeHotel Tylösand (Halmstad)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Kun lidt over to timer i bil fra København ligger dette luksuriøse, svenske spahotel med sine 230 lækre værelser i kategorierne “Classic”, “Deluxe” og “Svit”. Hotellet startede helt tilbage i 1906, men er i dag berømt i hele Sverige på grund af den ene ejer, popstjernen Per Gessle fra Roxette. Hotellet råder over Sveriges største galleri med 450 værker og ligger lige ud til en af Sveriges længste strande. Spaområdet er i to etager. Første etage har en stor saltvandspool samt boblebade, sauna og et koldbad. Anden etage er beregnet til afslapning og ro og byder på både indendørs og udendørs pool med saltvand. Her nydes freden med en kold drink og en god bog.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.100 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Spa og Wellness ophold på Ystad Saltsjöbad i SverigeYstad Saltsjöbad (Skåne)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Et af Sveriges bedste spahoteller, det over 100 år gamle Ystad Saltsjöbad, er smukt beliggende i den lille by Ystad på kysten ved Österlen i Skåne. Hotellet ligger kun en lille times kørsel fra Malmø og byder på lækker mad, spabehandlinger og smukke omgivelser. I Ystad Saltsjöbads spa og wellness afdeling, Salt Creek Spa, kan gæsterne forkæle sig selv med den prisbelønnede oplevelse ”The Creek Experience”, der består af en helkropsbehandling baseret på de fire elementer: Jord, vand, ild og luft. Spa-området omfatter indendørs pool, jacuzzi, sauna, dampbad og relax-afdeling samt – naturligvis også – en udendørs pool. Ystad Saltsjöbad har to restauranter – svensk-amerikansk seafood samt en fransk bistro.

Den laveste pris er i skrivende stund 2.500.kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Comwell Varbergs KusthotellComwell Varbergs Kusthotell (Varberg)

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Officielt kåret som Europas Bedste Spa! Det 4-stjernede Varbergs Kusthotell er et af Vestsveriges mest kendte spasteder og har huset kurbad i over to hundrede år. Her ved man alt om, hvad der skal til for at få gæsterne til at nyde livet og slappe af i behagelige omgivelser. Hotellet huser en såkaldt Thalasso spa, dvs. en spa med havvand og tang fra Kattegat. Her er desuden sauna, varme og kolde bade, solarium og mulighed for en række forskellige spabehandlinger. Køkkenet tilbyder hver dag buffet og gourmetmenu baseret på de bedste råvarer samt kød, fisk og hjemmebagt brød. Mellem måltiderne og spaoplevelserne kan I gå en tur på stranden og besøge fæstningen i Varberg blot 2 km fra hotellet.

Den laveste pris er i skrivende stund 700 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Falkenberg Strandbad i HallandFalkenberg Strandbad (Halland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Falkenberg Strandbad i pittoreske Sydsverige blev i 2017 kåret som Europas bedste og mest luksuriøse spa-resort. Ud over de lækre værelser og den kvalitetsbevidste restaurant finder I et overdådigt spaområde med følgende faciliteter: Champagne pool med 36 grader varmt vand og champagnelignende bobler. Indendørs swimmingpool med en fantastisk udsigt over Skrea stranden og Kattegats evige bølgeskvulp. Sauna med havudsigt, hvor I samler ny energi og renser huden for toksiner. I spaområdet er der mulighed for at bestille gode drinks i baren og mad fra restauranten, som nydes i de smukke loungeområder omkring den indendørs og udendørs pool. 40 m² orangeri, hvor man føler sig helt tæt på naturen. Og endelig en afslapningsstue med pejs, hvor den knitrende ild udgør den perfekte afslutning på en dejlig spadag.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.700 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Karlaby Kro i Tommarp SverigeKarlaby Kro (Tommarp)

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Lad det være sagt med det samme: Den firelængede stråtækte, hvidkalkede gård, Karlaby Kro, betegnes som det svenske modstykke til Falsled Kro, som både er berømt for sine hyggelige, luksuøse omgivelser – men ikke mindst for et køkken i absolut topklasse. Her tager man til for at spise godt. Karlaby Kro har da også fuldt fortjent modtaget det Gastronomiske Akademis diplom. Med udsigt ud gennem de gamle fløjdøre til en parklignende have nyder gæsterne gourmetretter baseret på æbler fra Kivik, torsk fra Simrishamn, ost fra det lokale gårdmejeri og æg fra Marianne henne på den nærliggende gård. Karlaby Kro er nyrenoveret og tilbyder blandt andet minigolfbane, indendørs swimmingpool, motionsrum og sauna.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.400 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Hotell Gästis (Varberg)Hotell Gästis (Varberg)

Det her hotel får i gennemsnit 3,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotell Gästis består af tre separate huse med charmerende, hyggelige værelser hotelværelser og en perfekt beliggenhed i gåafstand fra strandpromenaden samt Varberg Torg, med sine gode restauranter, caféer og butikker I Torellska-huset befinder sig hotellets reception, Leninbadet (en kopi af Lenins yndlingsbad i Skt. Petersborg) og den velassorterede bar, hvor I kan bestille drinks og lette måltider. Villa Gästis rummer en række skønne værelser, enkelte med balkon, mens Ehrenpohlska-huset foruden værelser huser hotellets restaurant, der har udsigt over Brunnsparken. Her er mulighed for at nyde både varme og kolde bade, slappe af i dampbadet – snuppe sig en forfriskende dukkert ved Kallbadhuset og derefter at nyde livet i saunaen med den fantastiske udsigt over Kattegat.

Den laveste pris er i skrivende stund 900 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Hotell Gässlingen spaHotell Gässlingen (Skanör)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

I det gamle Skanörs nordlige udkant ligger Hotell Gässlingen med sin helt egen personlige atmosfære af ro og harmoni. Udefra set er hotellet rendyrket landsbyromantik, indeni er der en lang række skønne, velgennemtænkte tilbud, som alle har det til fælles, at de bygger på en ægte kærlighed til livets gode sider. Her handler det om at slippe tankerne fri, at kombinere parforholdets tosomhed med ydre stimulanser og rendyrket nydelse. I bestemmer selv, hvornår I vil være jer selv, og hvornår I vil nyde den tempererede udendørs pool, lade roen falde på jer i jacuzzien, få en sund svedetur i saunaen eller bare slappe fuldstændigt af i den komfortable Relax-afdeling.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.400 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Arken Hotel & Art Garden Spa (Gøteborg)Arken Hotel & Art Garden Spa (Gøteborg)

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Arken Hotel & Art Garden Spa beliggende i Arendal med udsigt over den smukke skærgård, et kvarters kørsel fra det centrale Göteborg, blev af magasinet Living kåret som Årets SPA. Hotellets 149 værelser er alle indrettet med maksimal komfort i en rolig og harmonisk farveskala – og på forespørgsel tillader man kæledyr! Køkkenet på Arken Hotel & Art Garden Spa lægger vægt på sunde urter og nærende planter, og man kokkererer helst kun med sæsonbetonede ingredienser fra nøje udvalgte producenter i området. Art Garden Spa kombinerer kunst og natur, og gæsterne kan bare læne sig tilbage nyde afslappende bade i varme kilder, revitaliserende vandmassage, forskellige indendørs og udendørs oaser samt saunaen med indgang udefra og udsigt til øhavet. Her er også et mørkerum og et terapiværelse.

Den laveste pris er i skrivende stund 900 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Hooks Herrgård (Jönköping)Hooks Herrgård (Jönköping)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hooks Herrgård stammer helt tilbage fra 1778 og er vidunderligt beliggende lige syd for Jönköping, hvor herregårdens elegante facade spejler sig i søen Hokasjöns rolige vande. Hooks Herrgård er en af Sveriges mest berømte og atmosfærefyldte herregårde med en række værelser indrettet i en særegen landlig stil, men med alle moderne bekvemmeligheder. Hotellets restaurant, der naturligvis har panoramaudsigt ud over Hokasjön, serverer eksklusiv gastronomi baseret på de bedste lokale råvarer. Det 1300 m2 store spa-område Hook Manor Spa & Fitness åbnede i oktober 2014 og giver gæsterne mulighed for at svømme i en 20 m lang swimmingpool, nyde forfriskende bade i varme og kolde kilder samt slappe af enten i saunaområdet eller Relax-afdelingen. Her er desuden trænings- og motionscenter.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.600 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

The Steam Hotel (Västerås)The Steam Hotel (Västerås)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

De nyåbnede The Steam Hotel – kun en times kørsel fra Stockholm – er et spektakulært hotel skabt i et gammelt kraftværk fra 1917. Bag The Steam Hotel står skaberne af Sveriges 2 prisbelønnede spahoteller: Ystad Saltsjöbad og Falkenberg Strandbad. Kraftværkets flotte arkitektur er i dag forvandlet til 227 værelser indrettet i industri-romantisk stil, tre restauranter med udsøgt gastronomi, et orangeri og en 800 m2 stor spa, der er gennemtænkt med gæsternes fuldkomne nydelse for øje. Hotellets beliggenhed nær Stockholm gør det oplagt at kombinere den afslappende wellness oplevelse med en udflugt ind til den svenske hovedstad, The Steam Hotel ligger lidt over 1 times kørsel fra Arlanda og Bromma Lufthavn samt Stockholms centralstation.

Den laveste pris er i skrivende stund 700 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Varbergs Stadshotell & Asia Spa (Varberg)Varbergs Stadshotell & Asia Spa (Varberg)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Det 4-stjernede Varbergs Stadshotell & Asia Spa ligger i omegnen af Getterön kun få minutter fra Varberg Slot og Kallbadhuset. Hotellet har 178 komfortable med alle moderne bekvemmeligheder. Asia Spa, hotellets wellness område har en flot udsigt til Varbergs fæstning og Kattegat. I Asia Spa kan I nyde forskellige asiatiske kropsbehandlinger, ansigtsbehandlinger, aromamassage, Genki massage og Phyto Man Facial. Her er en japansk spa, Vitality pool med massage, dampbad, tør sauna, saltvands sauna, og koldtvandskar. I det lækre afslapningsrum fyldt med madrasser, puder og hængekøjer nydes livet og udsigten direkte til havet. Her er desuden solterasse, fitnesscenter og udlejningscykler.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.100 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Grand Hotel Saltsjöbaden i StockholmGrand Hotel Saltsjöbaden (Stockholm)

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Grand Hotel Saltsjöbaden er et storslået, historisk hotel beliggende i nærheden af Stockholms levende bymidte. Grand Hotel blev bygget i 1893 af den hovedrige Wallenberg-familie, som ønskede at skabe en form for svensk riviera inspireret af det eksklusive forbillede i Monte Carlo. Man føler sig som en kongelig, når man residerer i et af de fantastiske værelser med udsigt over Baggarfjärden og den smukke stockholmske skærgård på tætteste hold. Dagen starter med brunch i den smukke festsal, og herefter står den på rendyrket wellness i det skønne spaområde, der omfatter pool, sauna, jacuzzi og tilbud om en række lækre behandlinger.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.200 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Åkerblads Gästgiveri Åkerblads Gästgiveri (Tällberg)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Midt i den hyggelige by Tällberg og med en forrygende udsigt over søen Siljan ligger det 4-stjernede Åkerblads Gästgiveri Hotell, der daterer helt tilbage til 1400-tallet. Her emmer historien ud af væggene i alle hotellets komfortable og individuelt indrettede værelser. Åkerblads Gästgiveri er placeret i en oase i den smukke svenske natur. Her er hyggelige haver, en dejlig terrasse, en romantisk krorestaurant med fokus på både svenske retter og rendyrket gourmetmad, egen importeret vin og hjemmebagt kage. Hotellets gæster har naturligvis fri adgang til wellness området med swimmingpool, spabad, fitnesscenter og sauna. Spa-behandlinger kan bestilles separat.

Den laveste pris er i skrivende stund 800 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Hotell Mossbylund i SkåneHotell Mossbylund (Skåne)

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotell Mossbylund er et renoveret gårdhus med 44 lyse og moderne indrettede værelser, der har udsigt over enten havet eller de omkringliggende marker. Hotellet ligger kun et stenkast fra havet på Skånes smukke sydkyst, 40 minutters kørsel fra Malmø og 15 minutter fra Ystad. I restauranten, som er hjertet i Hotell Mossbylund, samles gæsterne hver morgen om en overdådig morgenbuffet. Spaområdet på Hotell Mossbylund omfatter indendørs swimmingpool, udendørs jacuzzi, sauna og et afslapningsområde. Hotellet har også et fitness- og træningsområde, hvor der både kan dyrkes individuel motion og meditation i ro og fred samt yoga og anden holdundervisning.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.000 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Kosta Boda Art Hotel i Småland i SverigeKosta Boda Art Hotel (Småland)

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Her går kunst og wellness op i en højere enhed. Det fantastiske 4 stjernede Kosta Boda Art Hotel ligger i den smålandske by Kosta godt 50 minutters kørsel fra Växjö. Hotellet er spektakulært udformet i glas og sten – med blandt andet en bar i glas og en pool med undervandsudstillinger. Hotellets miljøer er designet af syv af Kosta Bodas dygtigste formgivere, og alle værelser er individuelt indrettet. Kosta Boda Art Hotel har en indendørs pool med kunstglas under vandet, dampbad og sauna, samt et topmoderne fitnessrum, hvor det er muligt at få brændt nogle kalorier af. Det er muligt at bestille forskellige typer spa-pakker og træningspas.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.300 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

Er der noget, der frister?

Hvis du har læst om alle de 16 skønne spa og wellness hoteller, vil vi vædde på, at du har fundet mindst ét, der falder i din og kærestens smag.

Vi anbefaler at booke værelse i god tid. Især i weekenderne og i højsæson er de 16 spahoteller meget eftertragtede. Men I kan måske tage af sted midt på ugen?

God fornøjelse!