Benniksgaard Hotel, kongelig romantik i historiske omgivelser

Romantik på Benniksgaard Hotel ved Flensborg

Kun 5 km fra det kongelige slot i Gråsten og få minutters kørsel fra den tyske grænse ligger den historiske perle Benniksgaard Hotel i idylliske, naturskønne omgivelser med en fantastisk udsigt over Flensborg Fjord. Det lille, veldrevne hotel med de store traditioner danner den perfekte ramme om et romantisk weekendophold eller miniferie for par, der bare vil nyde hinanden og slappe af nogle dage med en række dejlige oplevelser.

Området omkring Benniksgaard HotelRoyalt besøg i Gråsten

Gråsten er den hyggeligste lille by i det gamle, dansk-tyske grænseland og er i sig selv et besøg værd. Men ingen skal være i tvivl om, at hovedattraktionen i området er Gråsten Slot og Slotshave. Hvert år benytter kongefamilien slottet som sommerresidens, og det er naturligvis altid populært blandt egnens mange turister at opleve det daglige vagtskifte kl. 12 – og en lille koncert i slotsgården, når HKH Dronning Margrethe II opholder sig på slottet.

De omkringliggende Gråsten Skove byder på usædvanlig natur i form af dybe smeltevandsdale fra istiden med højdeforskelle op til 45 meter. Her er pragtfuldt at vandre, løbe, cykle eller ride sig en tur.

I området ligger også Gendarmstien, 74 kilometer kystnær vandrerute langs den dansk-tyske grænse og kåret som en af Danmarks smukkeste kystvandrestier. Det pragtfulde landskab, der bugter sig langs fjordens kyster, byder sine gående gæster både på et rigt dyre- og planteliv, mange interessante biotoper og en helt unik historie.

”Altid attraktive priser på spiritus, slik og elektronik…”

På Flensborg Fjord er der mange forskellige muligheder for spændende sejlture. Det kan være rundture på fjorden for at opleve de smukke landskaber fra søsiden – eller udflugter til den tyske by Flensburg, hvor der er rig lejlighed til god og billig shopping af fx spiritus, slik og elektronik.

Er du og din hjerteskær til søde sager, er det berømte sønderjyske kaffebord et must. På Gram Slot og mange andre steder disker de gæstfri sønderjyder op med et bord, der bugner af kager, småkager og andet bagværk. Og al den kaffe eller te, I kan drikke.

Værelse med udsigt på Benniksgaard Hotel

Se flere flotte billeder fra hotellet

Benniksgaard Hotel er indbegrebet af gamle, danske traditioner med et pift af den helt særlige sønderjyske charme og gæstfrihed. Slægtsgården Benniksgaard blev opført tilbage i 1782 og fungerede helt frem til 1997 som et klassisk landbrug med marker, køer og grise. De smukke, gamle bygninger er fredede og er med udsøgt smag og sans for traditionerne forvandlet til et ualmindelig dejligt hotel.

På trods af de mange ændringer gården har gennemgået de senere år fornemmer man tydeligt atmosfæren fra tidligere tiders landbrugsliv i alle kroge og hjørner af de gamle bygninger. I det skønne stuehus og den gamle stald er indrettet komfortable hotelværelser, og i gårdens forhenværende kornkamre findes en række både charmerende og stemningsfulde mødelokaler.

Alt i alt råder Benniksgaard over 93 hotelværelser fordelt på 7 ret forskellige værelsestyper. Her er standardværelser med morgenmad – samt store, lækre suiter – og hele luksuslejligheder, som er ideelle, hvis du og kæresten planlægger et lidt længere ophold.

Værelserne er indrettet i Stuehuset og Den gamle stald, og hver især har de deres specielle charme og særpræg, der afspejler den bygning, de er placeret i. Her er flotte, fritlagte bjælker og hyggelige hemse med plads til børn. Alle værelser er rummelige og luftige, har eget bad og toilet, tv med mange kanaler og wifi med i prisen.

”Indviet i juli 2005 af HKH Prins Henrik…”

Det prisbelønnede Stuehus blev i juli 2005 indviet af det danske kongehus repræsenteret ved HKH Prins Henrik. Her kan I vælge mellem 13 store værelser, alle forskelligt indrettet med udgangspunkt i de enkelte rums særpræg og historie. Flere af værelserne har den skønneste havudsigt, og fra stuehuset har I fri udgang til hotellets have med den store, dejlige solterrasse.

I tilknytning til de gamle gårdbygninger har man indrettet moderne, lækre luksusferielejligheder med egen sauna og spa – samt Benniksgaard Bed & Breakfast med 9 værelser beliggende i den lille flække Rinkenæs. Sidstnævnte er oplagt for golfentusiaster, for umiddelbart overfor ligger Benniksgaard Golf Center med sine 18 huller samt en 9-hullers Pay & Play-bane. Golfbanen er flere gange kåret som Danmarks smukkest beliggende.

I øvrigt ligger Gendarmstien kun 500 meter herfra.

Spis og drik godt på Benniksgaard Hotel

Benniksgaard Hotel råder over hele to dejlige restauranter: Pejsestuen og Panorama Restauranten. Her har du og din kæreste mulighed for at nyde det rustikke sønderjyske landkøkken, lavet fra grunden af de ypperste råvarer fra de omkringliggende gårdbutikker og producenter.

Måske har I booket et weekendophold, hvor der følger en 3-retters menu med i prisen. Men ellers kan I snildt tage en buffetmenu eller vælge frit fra alacarte-kortet, hvor der altid er en månedsmenu.

”Spørg efter Kong Fiddes Livret…”

Fidde var kong Frederik 9’s kælenavn, og han elskede en gryderet, hvor små tern af oksekød steges med løg og karry, hvorefter tilsættes paprika, fløde, engelsk sovs og ketchup. Hertil serveres æg, rødbeder og løg i små tern samt friskkogte pommes frites. En ægte sønderjysk specialitet.

Gode priser på opholdspakker

Benniksgaard Hotel har de perfekte omgivelser for et romantisk weekendophold. Eller en miniferie. Eller en hel påske-, sommer-, efterårs eller juleferie, hvis det skal være. Her kan I fejre Valentinsdag, bryllupsdag, kærestedag… Hotellet byder på alt, hvad krævende hjerter kan begære af forskellige typer ophold – og fornuftige priser på dem alle sammen.

Vælg for eksempel mellem:

 • Romantisk ophold
 • Wellness-ophold
 • Weekendophold
 • Luksus weekendophold
 • Hverdagsophold
 • Gourmetophold
 • Bøfophold
 • Miniferie

Wellness-ophold

Hvis I f.eks. vælger Benniksgaard Hotels wellness-ophold, bliver I indlogeret én af hotellets lækre luksuslejligheder, som både har spa og sauna. Samtidig får I fri adgang til Marina Fiskenæs Wellness Center, hvor der venter jer 25 minutters velværemassage. Wellness-opholdet omfatter:

 • 1 flaske mousserende vin, chokolade
 • Lækker frotté-badekåbe (en gave)
 • 1 overnatning i luksuslejlighed
 • Morgenbuffet
 • 3 retters menu
 • Eftermiddagskaffe og kage
 • Fri adgang til Marina Fiskenæs Wellness Center inkl. 25 minutters massage

Kort sagt

Er du og din kæreste til kongelig romantik i historiske omgivelser – med dejlige indslag af god mad, wellness og skøn natur – så er Benniksgaard Hotel det oplagte valg.

PS. Husk at hilse rigtigt på de lokale: Man siger ’Mojn’ på de kanter!