Træk stikket ud og mærk dig selv

Vi lever i en tid hvor internettet og fjernsynet fylder mere og mere i vores dagligdag. Vi kommer hjem fra arbejde og er trætte. Faktisk har vi knapt nok tid og overskud til det der virkeligt betyder noget – nemlig vores familie og de mennesker vi holder af.

Når vi føler os trætte og udkørte, er det nemt at vælge den nemme løsning, som i mange tilfælde er, at sætte sig foran fjernsynet med fødderne oppe. Hvad vi ser betyder ofte ikke det store, men det giver os luft til at sætte tankerne og hjernen i bero. Vi kalder det for afslapning.

Mit arbejde gør, at jeg sidder foran computeren i minimum otte timer om dagen. Når jeg kommer hjem, har jeg en tendens til også at tænde computeren eller sidde med min iPad i sofaen for at tjekke dagens nyheder, læse blogs eller følge min andre interesser. Selvom det er fantastisk med de mange muligheder, som internettet giver os, så ved jeg også hvor vigtigt det er at huske at trække stikket ud, så jeg kan være nærværende overfor min kæreste.

LÆS OGSÅ: Få 100 hyggelige til kærestepar

Vi er lige kommet hjem fra to ugers ferie i Sverige – uden computer og fjernsyn – og allerede efter et par dage kunne jeg mærke, hvor befriende det var at koble af. Min krop føltes anerledes, jeg var ikke øm i hovedet og skulderne og jeg kunne slappe helt af.

Derhjemme er det svært at koble af på samme måde. Det er nemt lige at tænde fjernsynet og computeren når man skal få tiden til at gå. Men når man ikke har disse muligheder, så kan man mærke hvor dejligt det føles, at slappe rigtigt af.

Når det er sagt, så kommer jeg aldrig til at leve et liv uden fjernsyn og internet, da jeg elsker mit arbejde og de mange muligheder som disse fantastiske apparater giver, men jeg vælger at prioritere min tid og de ting der virkeligt betyder noget for mig og det samme kan du!

LÆS OGSÅ: Sjove brætspil for voksne giver jer kvalitets tid

Hvis du lever et liv hvor computeren og fjernsynet fylder en stor del af din hverdag, så vil jeg anbefale dig at slukke apparaterne for en tid. Hvis du skal på sommerferie med din kæreste, kan det passende være på jeres ferie, at du vælger at gøre det.

Mærk hvor dejligt det føles og lad det være en læring om, at det er okay at bruge tid på computeren og fjernsynet, men det skal være kvalitets tid og ikke blot et frirum, fordi vi ikke kan overskue at tale og være nærværende overfor os selv og vores kæreste.

Skriv en kommentar