Lidt Valentinsdag historie og noget om hvordan vi fejrer Valentine i dag

I dag er den 14. februar (Valentinsdag) kendt for at være dagen, hvor kærestepar forærer hinanden omsorgsfulde gaver, blomster eller hvor de går ud og spiser en romantisk middag sammen. En dag hvor man påskynder hinanden, men sådan har det ikke altid været.

Læs også: Vores store guide med masser af gode ideer til Valentinsdag

Hvis vi går tilbage i tiden, så er der flere forskellige historier om, hvorfor vi fejrer Valentinsdag i dag.

Den første historie om Valentinsdag

Den første historie handler om, at Valentinsdag er opkaldt efter den romerske præst der hed Valentin. Han levede omkring år 250, men døde tidligt, da han trodsede den romerske kejsers ordre om, at unge soldater ikke måtte gifte sig.I stedet for at følge kejserens ordre, viede han dem og til sidst blev det opdaget, hvilket førte til at han blev arresteret og senere halshugget den 14. februar – dagen, vi i dag fejrer som kærlighedens dag.

Den anden historie om Valentine

Det perfekte kærestebrev

En anden historie fortæller, at den kristne præst Valentin hjalp kristne, der blev forfulgt af katolikker. Til sidst blev han arresteret af kejserens folk og fik valget mellem, at vælge kristendommen fra eller få en dødstraf. På grund af sin stærke tro, valgte han kristendommen, hvilket førte til hans død den 14. februar. Inden han blev hængt, skrev han et meget personligt og kærligt afskedsbrev til hans elskede og det er eftersigende det brev der førte til, at rigtige mange mennesker verden over, skriver romantiske Valentinskort til hinanden hvert år.

En tradition som jeg i øvrigt synes er rigtig sød, og samtidigt opnåelig for de fleste.

Og du kan endda sende et gratis Valentinskort her på hjemmesiden.

Hvad er Valentinsdag i dag?

Ophold med middag

Selvom historierne er forskellige, så siger begge sagn, at den romersk-katolske kirke, valgte at udnævne Valentin til helgen efter hans død og fra deraf, blev han til Sankt Valentin og fik sin egen helligdag den 14. februar. I nyere tid er Valentine dog ikke længere en helligdag, men dagen er i stedet blevet en mærkedag, som fejres over hele verdenen.

I Danmark er det en forholdsvis ny tradition, men i særligt USA og Finland fejres dagen stort.

Februar måned var – i øvrigt – en meget populære måned for forelskede par. Udover Valentinsdag som kom til lidt senere, så fejrede man allerede Kærlighedsgudinden med en stort fest og det var også i februar måned, at man satte de unge mennesker sammen i par, ved de populære februars-gilder.

I dag har Valentinsdag fået en anden betydning for rigtig mange mennesker, da mange mener at den er skabt af kommercielle grunde, hvilket jeg også delvist kan forstå, når man åbner tilbudsaviserne og ser de massive reklamer for Valentinsdag tilbud.

6 små, gode ideer til Valentinsdag

  1. Send din kæreste et Valentinskort
  2. Bag nogle flotte kærlighedskager
  3. Se en romantisk Valentinsfilm sammen
  4. Giv din kæreste en lille personlig gave
  5. Lav lækker aftensmad til din kæreste
  6. Den klassiske valentinsgave – en buket blomster fra Interflora

Min mening om Valentinsdag

De mest 10 romantiske restauranter i København

Mit mantra har altid været at Valentine er, hvad vi gøre den til. Hvis du har lyst til at forkæle din kæreste med gaver, blomster, fordi han/ hun fortjener det, så gør det! Men hvis du i stedet hellere skrive et personligt kort til hende/ ham, så gør det i stedet, og hvis du slet ikke har lyst til at gøre noget på Valentinsdag, så lad være! Det vigtigste er trods alt, at vi husker at være der for vores kæreste og fortæller hende/ ham, hvor meget vi påskynder hende/ ham hver dag.

En anden grund til at Valentinsdag ikke er så vellidt i dag er, at rigtig mange er skilte, eller har svært ved at finde den eneste ene, som kan leve op til de massive krav, som vi stiller til vores kæreste i dag. For dem kan jeg godt forstå, at det kan være en hård tid, men i stedet for at fordømme Valentine, så gør det til en god dag, hvor du gør lige det, du har lyst til. På den måde forkæler du dig selv og skaber en dag, som er lidt bedre end andre gode dage.

I en hverdag hvor mange hjem er fyldt med stress og bekymringer, er disse mærkedage en tiltrængt mulighed for, at stoppe op og sætte pris på de ting, som vi nogen gange glemmer til dagligt.

Det var lidt Valentinsdag historie. Nu er det bare at gøre Valentine til den dag, du har lyst til!

Husk, at du kan finde små og store ideer til Valentinsdag her.

Artiklen er sponsoreret

Skriv en kommentar