Den ultimative guide til Valentinsdag 2022

Har du sat et stort rødt hjerte i kalenderen mandag den 14. februar 2022? Hvis du vil satse maksimalt på at gøre indtryk på Den Eneste Ene, så må du hellere begynde at forberede dig allerede nu.

Vi har sammensat en guide til Valentinsdag 2022 med alt, hvad du behøver at vide og tænke på. Du skal bare finde ud af, hvad der passer bedst til din Hjertenskær og dig selv, og derefter plukke de bedste af alle de gode ideer og forslag.

Hvorfor fejrer vi Valentinsdag?

De elskendes helligdag,” kaldes Valentinsdag også.

Dagen falder altid på den 14. februar og er det tidspunkt på året, hvor forelskede par erklærer hinanden deres kærlighed. Det gør de med søde beskeder og små (eller større) kærlige gaver i form af blomster, hjerteformede chokolader eller andre romantiske påfund.

Valentinsdag forbindes ofte med USA, hvor dagen er en gigantisk event med milliardomsætning i stil med jul og Thanksgiving. Men oprindelsen til Valentinsdag er af langt ældre dato.

Dagen er opkaldt efter den romerske præst Valentin, der levede på kejser Claudius II’s tid (213-270 e.Kr.). Myten lyder, at kejseren befalede, at romerske soldater ikke måtte forlove eller gifte sig. Denne ordre nægtede den godhjertede Valentin at adlyde og fortsatte med at vie de unge soldater. Men kejserens ord var lov, Valentin blev arresteret og halshugget … den 14. februar!

Efterfølgende helgenkårede den katolske kirke den gode præst under navnet Sankt Valentin, og i 496 e.Kr. indførte pave Gelasius den 14. februar som officiel helligdag.

Gør Valentinsdag til en lille kærlighedsfest

Gør Valentinsdag til noget specielt

Valentinsdag handler om kærlighed, og med kærlighed gør man ikke tingene halvt. Man satser hele butikken og tror på det. Derfor lyder vores bedste og inderligste opfordring: Lav onsdag den 14. februar om til en lille festdag fyldt med kærlighed, romantik, hygge og sjove indfald – det er den slags, du og din udkårne vil huske resten af livet; også når I fejrer Guldbryllup 50 år senere… God fornøjelse!

Læs mere om vores tilgang til Valentine.

Hvad mon din elskede drømmer allermest om?

En vellykket Valentinsdag handler om at gøre dagen til noget helt særligt for modparten. Og noget helt særligt er muligvis ikke det, du selv helst vil. Måske synes du, det sjoveste i verden er at hoppe ud i faldskærm – men er det mon det, din elskede drømmer allermest om? Kærlighed handler (også) om at kunne tilsidesætte sine egne ønsker og sætte Drømmepartnerens ønsker forrest. Langtidsholdbar kærlighed er kompromisernes kunst – lad Valentinsdag 2022 lære dig det.

Hvad skriver du på kortet til Valentinsdag?

Ideer til hvad der skal stå i dit valentinskort

Sms’er og Facebook-beskeder er fine til hverdag, men hvis du vil gøre Valentinsdag 2022 uforglemmelig, så køber du et fint kort på kraftigt karton og skriver en lille kærlig hilsen til Den Eneste Ene. Det behøver ikke være en lang besked, bare noget superromantisk i stil med:

 • Kys, kram og kærlighed fra mig til dig
 • Jeg elsker dig højere end stjernerne
 • Vil du fejre Valentinsdag med mig, søde?
 • God Valentinsdag, kæreste. Sammen med mig?
 • Som symbol på min kærlighed får du denne blomst (ring/chokolade…)
 • Størst af alt er kærligheden mellem to mennesker: Dig og mig?
 • Du er min drøm. Vil du også være min virkelighed?

Hvis du er træt af det danske postvæsen, så send et online valentinskort i stedet.

Du kan også springe ud i et digt til Valentinsdag

Du kan også skrive et lille kærlighedsdigt

Et sødt, sjovt, inderligt og romantisk digt tager altid kegler – og især da på Valentinsdag, hvor følelserne sidder uden på tøjet. Hvis du selv vil skrive digtet, er der masser af gode råd her på nettet. Du kan også nemt finde ord, der rimer, for eksempel HJERTE og SMERTE (men helst ikke fjærte!).

Eller du kan vælge en lettere løsning og låne et digt af én, der virkelig kan kunsten:

Elsker du…
Elsker du skønhed,
så elsk ikke mig,
for alle i verden,
er skønnere end jeg.

Elsker du rigdom,
så elsk ikke mig,
for alle i verden,
er rigere end jeg.

Men elsker du kærlighed,
så elsk kun mig,
for ingen i verden,
elsker dig højere end jeg.

Hvis du har svært ved at komme i gang, så søg inspiration i disse kærlighedsdigte.

Ideer til gaver på Valentinsdag

Romantisk gave til Valentine 2018

Hånden på hjertet: Ligeberettigelsen er ikke helt nået til Valentinsdag endnu. Det er stadig mest Hende, der får – og Ham, der giver. Men vi skal da være de første til at håbe på, at Valentinsdag 2022 bliver den første, hvor kønnene er ligestillede. Og hvor LGBT-personer føler sig lige så inkluderede.

Disse gaveideer er måske udtryk for den gammeldags tankegang, som også går igen i mange amerikanske film om kærlighed, romantik og Valentinsdag. Manden på knæ, Kvinde oppe på en piedestal. Men det er nu engang den klassiske forestilling om Valentinsdag og de klassiske gaver.

De traditionelle Valentinsgaver

Over hele verden og i utallige år har de traditionelle Valentinsgaver bestået af en smuk buket blomster (røde roser er altid et hit), af en god æske chokolade (hjerteformede chokolader er altid populære) og af smykker fra Ham til Hende og en sovset flaske vin eller spiritus fra Hende til Ham.

Men i de senere år har kærlighedshungrende par givet den mere gas med gaverne. Valentinsdag er den dag, hvor gaverne godt må være lidt dyrere, sjovere, intense. For som sagt: Kærlighed er ikke noget, man kun gør halvt. Man går hele vejen.

3 populære Valentinsgaver til Hende

Næst efter blomster i skønjomfruens yndlingsfarve, lækre fyldte chokolade og et lille (hjerteformet?) smykke er den mest populære gave fra Ham til Hende naturligvis:

 1. Lingeri. Frækt, sødt, romantisk undertøj med blonder og smukke farver. Og ja, bh og trusser må hjertens gerne være gennemsigtige. Det ER jo Valentinsdag!
 2. Lækkert tøj. Lad os bare erkende det: De fleste piger elsker at få nyt tøj. En sød bluse er aldrig af vejen. Spørg endelig ekspedienten, hvis du ikke handler på nettet. Og prøv gerne på forhånd at finde ud af din udkårnes mål.
 3. Oplevelser. En dejlig, overraskende, sjov eller spændende oplevelse er altid en populær gave. Her er et par hurtige ideer: En invitation til at gå ud og spise sammen. En smagning – chokolade, vin, champagne. Personlig forkælelse – wellness, spa, manicure, pedicure, fodbehandling. Eller en lille, romantisk rejse – Paris, Barcelona, London, Mallorca, Maldiverne…

Se også vores store guide med skønne gaver til hende.

3 populære Valentinsgaver til Ham

Mænd er ikke ens, slet ikke – men alligevel er det, som om mænd er lettere at gøre glade med enkle ideer, som langt de fleste sætter pris på:

 1. Noget spiseligt og/eller drikkeligt. De fleste mænd elsker en stor, saftig bøf, et godt glas rødvin eller et skummende krus øl og måske et par shots ude i byen bagefter. Kan sagtens kombineres med billard, bowling, dart, casino, whatever.
 2. Noget hurtigt. Mange mænd sætter pris på fart & kubik. Hvad med en tur i gokart – eller et gavekort til at testkøre en Ferrari, Mustang, Maserati eller en anden voldsom øse…?
 3. Noget frækt. Alle mænd drømmer om ’det frække’. Om du vil give ham en oplevelse ude i byen, på hotel eller hjemme i soveværelset, betyder mindre. Lad fantasien løbe af med dig…

Se også vores store guide med gaver til ham der har alt.

Hvad spiser og drikker man til Valentinsdag?

Hyggelig valentine middag

For at skabe den rette stemning er det næsten altid en god idé at starte med et glas bobler. Og nej, det behøver ikke være ægte Champagne. Det kan være fransk Cremant, spansk Cava, italiensk Spumante eller tysk/østrigsk Sekt. Alle varianter fås i forskellige grader af syrlighed og sødme.

I kan også lægge ud med en sjov drink med paraply i: En mojito, en daiquiri, en tequila sunrise eller en romantisk, rød cocktail med søde jordbær i.

Hvad er den perfekte menu til Valentinsdag? Tja, smag og behag er forskellig – og spørgsmålet er jo, om middagen skal foregå ude i byen à la Lady & Vagabonden (hvor Han med sin snude skubbede små kødboller fra pastaretten over til Hende), eller om I vil kræse om hinanden derhjemme.

Hvis I vælger at blive hjemme, så husk: Masser af levende lys, ild i pejsen (evt. på mobilen eller tv), masser af blomster, rigtige servietter og dug på bordet.

En klassisk 3-retters Valentinsmenu kunne være:

 1. Forret: 6 østers til hver (eller hummer, rejecocktail, krebsehaler…)
 2. Hovedret: Flamberet peberbøf m/ rødvinssauce
 3. Dessert: Hvid chokoladeis m/ friske, røde bær

Få flere ideer til, hvordan du skaber en romantisk middag.

Hvordan afslutter du Valentinsdag 2022 allerbedst?

Husk en god afslutning på Valentinsdag 2018

Det bedste, du kan gøre, når aftenen er ved at gå på hæld, er at se Den Eneste Ene dybt i øjnene. Prøv at fornemme, hvordan følelserne er efter den romantiske aften… Er der basis for en varm krammer, for et kys på kinden – eller på munden – eller kan I måske gå hele vejen og ende med at tilbringe natten sammen?

Med mindre I befinder jer på et hotel i Danmark eller udlandet, er det altid en god idé at have sørget for frisk sengetøj hjemme på sengen. Husk også gerne en flaske bobler i køleskabet (og en flaske danskvand, hvis I har fået rigeligt med alkohol), nogle friske blomster og et par stearinlys i soveværelset. Og hvis du går all in, kan det sagtens blive populært med en ekstra tandbørste og et renvasket håndklæde. Prævention – tja, hvorfor ikke?

Tilbage er kun at ønske jer en rigtig god, sød, sjov, romantisk, fræk, sexet Valentinsdag 2022!

PS. Hvis du har ikke har fået romantik nok, så se vores mange andre gode Valentine ideer.

Skriv en kommentar