10 skønne byer i Europa til en romantisk weekendtur

Er det ikke snart på tide, at du inviterer kæresten på en romantisk weekend et eller andet dejligt sted? Vi har fundet 10 skønne byer i Europa, som er oplagte til en billig (eller knap så billig) weekendtur for 2. Her kan du se, hvorfor du skal besøge netop disse destinationer.

Selv om en weekend kun varer et par dage, føles et weekendophold i en spændende storby altid som en hel ferie. Når du trasker rundt med din kæreste, hånd i hånd, fra den ene seværdighed til anden, shopper lidt undervejs og stopper for at spise på hyggelige restauranter og cafeer – ja, så står tiden stille.

Så er det ikke snart på tide, at du og dit hjertes udkårne skal på en forlænget weekend og mærke romantikken blomstre? Vi har lavet en liste med 10 gode forslag til byer, I kan besøge. Og bare rolig, det kan sagtens blive en billig weekendtur, for flybilletterne fås til meget rimelige priser, hvis I planlægger i god tid … eller omvendt: Hvis I slår hurtigt til og snupper en billig afbudsrejse!

1. Weekendtur til London

Seværdigheder på jeres weekendophold i London

En weekendtur til Swinging London rummer alt, hvad hjertet kan begære af oplevelser i løbet af en kort storbyferie: Spændende seværdigheder, god shopping og lækker mad.

Et par highlights:

I skal se nogle af Londons berømte vartegn, fx kronjuvelerne i Tower, dronningens residens i Buckingham Palace, udsigten fra det enorme pariserhjul London Eye og endnu en udsigt fra den 310 meter høje skyskraber The Shard. I skal på en af Londons mange hyggelige pubber, I skal måske se en af de verdenskendte musicals, og så skal I klart shoppe igennem i Harrods eller på Portobello Market. Når I bliver sultne, findes der næppe nogen storby med en mere varieret madscene end Swinging London.

Læs vores guide til et weekendophold i London.

2. Weekendtur til Rom

Guide til Weekendophold i Rom

En weekendtur til Den Evige Stad, Rom, er som at tage på en tidsrejse, hvor du pludselig befinder dig blandt verdenshistoriens største og ældste seværdigheder – samtidig med du futter rundt blandt nutidens utroligt charmerende restauranter og butikker.

Et par highlights:

I skal naturligvis se Colosseum og Peterskirken og mærke historiens vingesus. I skal vandre omkring mellem de mange hyggelige piazzaer (torve) og se på flotte bygninger, fontæner og skulpturer. I skal op på Avatinerhøjen og nyde udsigten over byen, der både er uendeligt gammel og flunkende moderne. Og så skal I naturligvis nyde den fantastiske italienske kogekunst – selv en simpel pastaret smager af stor gastronomi på disse breddegrader.

Læs vores guide til et weekendophold i Rom.

3. Weekendtur til Paris

Guide til et weekendophold til Paris

En weekendtur til Paris – Byernes By eller La Ville-Lumière (Lysenes By), som den også kaldes – kan meget vel blive blandt de mest romantiske oplevelser, du nogen sinde får. Få steder i verden blomstrer kærligheden som i netop Paris.

Et par highlights:

Der er ingen vej uden om at se Eiffeltårnet og Champs-Elysées, Sacré Coeur og Notre Dame og den berømte Triumfbue. En tur hånd i hånd i Jardin de Luxembourg hører også til blandt ’must-do’ i Paris. Men vigtigere endnu: I skal bare vandre rundt og indsnuse atmosfæren i de mange charmerende gader og butikker. Kig efter sjove loppemarkeder og elegante designer boutiques og nyd byens fantastiske madkultur – fra croissanter om morgenen over baguettes med fyld til frokost til de skønne (og forbløffende billige) menuer på brasserierne om aftenen.

Læs vores guide til et weekendophold i Paris.

4. Weekendtur til Berlin

Weekendophold i Berlin - hoteller og seværdigheder

En weekendtur til Tysklands pulserende hovedstad, Berlin, er en både festlig, spændende og inderlig oplevelse. Her er sjove spisesteder, Bier Gartens og markeder, flotte monumenter og parker – og de mange mindesmærker fra tiden under Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig.

Et par highlights:

I skal se Brandenburger Tor, Berlinmuren, Checkpoint Charlie og måske endda KZ-lejren Sachsenhausen. Men I skal helt klart også spadsere på underskønne Unter den Linden og shoppingmekkaet Kurfürstendamm. Og så rummer Berlin en gudsvelsignelse af hyggelige markeder, rare pladser og grønne områder, hvor livet leves. For ikke at tale om det pragtfulde område Prenzlauer Berg, hvor gode cafeer og dejlige spisesteder kappes om pladsen.

Læs vores guide til et weekendophold i Berlin.

5. Weekendtur til Barcelona

Weekendophold til Barcelona

En weekendtur til Cataloniens hovedstad, Barcelona, er storbyferie på den sjove måde. Her er spektakulære seværdigheder, livlige mennesker, elegante butikker og lækre restauranter – og en fantastisk strand lige midt i det hele.

Et par highlights:

I Barcelona ender man altid på Ramblaen, den lange farverige fodgængergade fyldt med shopping og spisesteder, men man forlader den også igen. For byen har så meget at se, blandt andet Gaudis eventyrlige kirke, huse og park, middelalderbyen Barri Gòtic og de utrolige museer med verdensklassekunst af bl.a. Picasso. I skal spise tapas og drikke sjove drinks, og hvem ved, måske skal I også en tur på byens gyldne strand og snuppe et dyp i bølgen blå?

6. Weekendtur til Hamburg

Hamburg fischmarkt

En weekendtur til Tysklands næststørste by, Hamburg, kan i realiteten give jer mange af de samme oplevelser som en tur til London. Bortset fra at Hamburg ligger kun 300 kilometer syd for grænsen (et par timer i bil!) – og at både mad og shopping fås til favorable priser i den gamle nordtyske hansestad.

Et par highlights:

I Hamburg skal man en tur ned til vandet og se Speicherstadt med de flotte, gamle pakhuse samt det nye fascinerende koncerthus. Men Hamburg rummer også alt fra højkultur (nyd St. Michaelis-kirken) til fest og farver på Reeperbahn, hvor man spiser, drikker og muntrer sig døgnet rundt. Der er masser af musicals og anden lødig underholdning, lækre butikker og fantastiske spisesteder. Og hvis I holder af en god kop kaffe, så husk et besøg på en af Hamburgs mange elegante kaffesaloner.

Læs vores guide til et weekendophold i Hamburg.

7. Weekendtur til Prag

Kæresteophold i Prag

En weekendtur til Tjekkiets smukke, velrestaurerede hovedstad, Prag, vil forbløffe dig på mange måder: De vildt flotte bygninger og pladser, de kolossalt mange turister og det ufatteligt lave prisniveau. Her er masser af sjove ting at købe – og hvis I holder af et godt krus øl, er Prag en genial by at besøge.

Et par highlights:

Ingen vej uden om den imponerende Karlsbro, hvor I kommer til at tage mindst 20 billeder. Og videre op til den enorme borg, Hradčany, der blev grundlagt helt tilbage i det 10. århundrede og siden har tronet over byen. I skal nok også se den jødiske ghetto, men ellers handler det om at vandre rundt og bare nyde alle de fantastiske, gamle huse, skulpturer og torve, de smukke haver, de sjove små butikker – og ja, husk lige at sætte tid af til en øl i ny og næ. Det er verdensklasse.

8. Weekendtur til Amsterdam

Tur til Amsterdam med kæresten

En weekendtur til Hollands mest berømte kanalby, Amsterdam, er for jer, der gerne vil have det lidt sjovt på den totalt afslappede måde. Her cykler folk rundt som i København, hænger ud på coffee shops og listige værtshuse, kysser og kigger på kunst, spiser lækker mad fra hele verden og sejler rundt i kanalerne og den enorme havn.

Et par highlights:

I bør helt klart unde jer selv at opleve Anne Franks hus samt Van Gogh-museet og måske Rigsmuseet, hvor Rembrandts udødelige maleri Nattevagten kan ses. Og når kulturen så er overstået, så tag hinanden i hånden og gå rundt langs de maleriske kanaler, tjek Jordaans caféliv og gallerier ud, smut omkring den dejlige Vondelpark, hvor de lokale hænger ud, og få færten af det ægte natteliv i byens famøse Red Light District. I kan sagtens leje et par cykler for at nå det hele.

9. Weekendtur til Stockholm

Weekend i Stockholm

En weekendtur til Skandinaviens Venedig, Stockholm, vil måske overraske dig, fordi den svenske hovedstad er så køn og ligger så naturskønt lige ud til skærgården. Faktisk består byen af adskillige øer, der er bundet sammen på kryds og tværs – og her både smukke slotte, god shopping og fancy spisesteder.

Et par highlights:

Gamla Stan, Stockholms berømte gamle bydel, er et must, når I er på de kanter. Og mon I ikke skal se Drottningholm Slot, Vasamuseet og Skansen? I skal vandre i byens dejlige parker og langs vandet, I skal beundre udsigten fra Södermalm, nyde livet i Djurgården, shoppe i det smarte SoFo-område og spise på nogle af Sveriges bedste restauranter og cafeer. Stockholm er virkelig et besøg værd.

Læs også: Guide til de bedste hoteller i Helsingborg, Malmø, Gøteborg

10. Weekendtur til Budapest

Ferie i Budpest for 2

En weekendtur til den ungarske hovedstad, Budapest, vil få dig til at tabe vejret. Du kommer til at opleve nogle af de smukkeste bygninger, du nogen sinde har set, du skal i fantastiske kurbade, du kommer til at spise, drikke og shoppe i verdensklasse – og alt sammen til så lave priser, at du tror, det er løgn.

Et par highlights:

En af verdens mest eventyrlige bygninger er det ungarske parlament, som ligner noget fra et Disney-eventyr. Det gør borgkomplekset Fiskebastionen også, for ikke at tale om St. Stefans-basilikaen. Budapest rummer så mange uendeligt smukke bygninger, at det ikke er til at fatte. Men byen har også sine berømte kurbade, hvor din krop får nyt liv. Og så er her et væld af elegante butikker, spændende spisesteder og sjove cafeer og værtshuse, hvor livet leves døgnet rundt.

10 skønne byer, 10 romantiske weekendture… Hvis det er for svært at vælge, så tag byerne efter tur. God fornøjelse!

Skriv en kommentar