Romantisk getaway i Danmark – Her er 13 fantastiske steder

De fleste par holder af et afbræk fra hverdagen, hvor der er tid til tosomhed og romantik. Det er der især, på et romantisk getaway i Danmark.

Kærligheden og tiden til hinanden bliver nemlig større, når man kommer væk hjemmefra og skifter sofaen ud med en spa. Sørger man samtidig for at erstatte gåturen i den lokale skov med nye naturoplevelser – og den klassiske biograftur ud med alternative aktiviteter – er der tilmed masser at tale om. Både på selve jeres getaway og når I er kommet hjem til dagligdagen igen.

Se de fantastiske steder

Romantisk getaway i Danmark Placeholder
Romantisk getaway i Danmark

 

Der er desuden masser af fordele ved en weekend getaway i Danmark kontra en miniferie sydpå. I kan for eksempel vælge at være tæt på hjemmet, hvilket kan være rart, hvis I har mindre børn der bliver passet. Så kan I hurtigt være hjemme, hvis der er brug for det.

Desuden får I fuldt udbytte af et weekend getaway, når I er tættere på jeres bopæl, fordi I ikke skal bruge værdifuld tid på selve køreturen til jeres destination. Det gør også rejseudgifterne mindre, end hvis I skulle rejse udenlands. Dermed strækker jeres samlede rejsebudget sig længere og gør således plads til en ekstra gourmetmiddag eller måske endda en dediceret luksus getaway.

Her får I 13 forslag til en romantisk getaway for 2 i Danmark.

Getaway i amerikansk luksuscampingvogn (Midtjylland)

Luksus Camping i Airstream

Er I vilde med USA, kan en weekend getaway i en totalrenoveret amerikansk Airstream give jer fornemmelsen af at være rejst til Guds eget land, selvom I kun befinder jer et stykke udenfor Randers. Campingvognen er placeret tæt på vinmarkerne ved vingården Cold Hand Winery – og kun 20 minutters kørsel fra Memphis Mansion, der er en mindre kopi af selveste Elvis’ Graceland.

Det bliver næppe mere amerikansk og med både vinylafspiller og klassiske brætspil i campingvognen, får I tilmed også fornemmelsen af at rejse tilbage i tiden. Med i opholdet får I desuden hjemmelavet morgenmad og lokalt anrettet middag fra vingården med hjemmedyrket vin.

Her kan I således få en romantisk getaway for 2, der er lidt udover det sædvanlige. Uanset om I kun har mulighed for en enkelt overnatning eller gerne vil på weekend getaway.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.895 kroner for en overnatning med morgenmad og forfriskninger.

Læs mere og se de flotte billeder

Hyggelig getaway i en vintønde (Midtjylland)

Ophold i vintønde hos Cold Hand Winery ved Randers

På samme vingård – Cold Hand Winery ved Randers – har I også mulighed for at tage på getaway i en 11.000 liters vintønde. Der er to vintønder i alt og de er begge placeret lige midt i æbleplantagen, så I kan gå direkte fra hytten ud blandt de enten blomstrende eller frugtbærende æbletræer, afhængigt af årstiden.

Her bor I privat, i fred og ro, og har derfor rig mulighed for at få en romantisk getaway uden forstyrrende naboer. I får hjemmelavet morgenmad med i prisen og kan tilkøbe en totaloplevelse, så I også får serveret vineriets specialiteter dagen igennem. I kan også prøve stedets hjemmelavede tapas.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.190 kroner for en overnatning.

Læs mere og se de flotte billeder

Anderledes getaway i en surfshack (Nordsjælland)

Lynæs surfcenter surf center

En surfshack er en surferhytte ved vandet. I behøver dog ikke kende det mindste til hverken surfing eller vandsport generelt for at nyde en weekend getaway i en af de hyggelige hytter. Hvert surfshack er placeret 100 meter fra vandet i skyggen af smukke træer og I er dermed tæt på naturen under hele opholdet. Pladsen byder desuden på bålplads, sauna og vildmarksspa, hvormed I kan komme helt tæt på hinanden.

Der er varme i hytterne, hvilket gør dem beboelige året rundt og der kan bestilles morgenmad i caféen samt frokost og aftensmad fra stedets egen food truck. Dagene kan I bruge på enten vandsport som SUP eller havkajak. I kan også bare benytte det hyggelige surfshack som udgangspunkt for udflugter i området omkring Hundested.

Den laveste pris er i skrivende stund 500 kroner for en overnatning.

Læs mere og se de flotte billeder

Endags glamping getaway (Fyn)

Glamping på Thorseng Nature Resort

Ved det sydfynske øhav, i Svendborg, ligger Thorseng Nature Resort. Her kan I også tage på getaway i form af glamping i en af de hyggelige såkaldte Grounded Suites. Det er telte, der er indrettet med rigtige møbler, lamper og køleskab, så I kan nyde et ophold i naturen med mange af de indendørs bekvemmeligheder, I er vant til.

Teltene er fulde af stemning og fakler langs gangbroen fra stien til selve teltet skaber en næsten safari-agtig atmosfære. Det er kun muligt at booke én overnatning og destinationen er derfor oplagt til en kort endags getaway. Teltene er perfekte til jer, der godt kan lide det lidt primitive, men alligevel holder af en blød og lun seng og kolde snacks.

Den laveste pris er i skrivende stund 5.490 kroner for en overnatning, alle måltider, wellness mv.

Læs mere og se de flotte billeder

Romantisk getaway med mulighed for vandring (Møn)

Camøno Camp på Møn

Ved Møns Klint kan I tage på hotel i naturen på Camøno Camp. Camønoen er Møns svar på den traditionsrige pilgrimsrute, Caminoen, og den 175 km lange vandrerute tager jer rundt på hele øen.

I behøver dog ikke være hverken vilde med at vandre eller flytte en eneste fod på jeres getaway på Camøno Camp. I kan også bare nyde tosomheden og nøjes med at beundre hinanden og den imponerede Møns Klint.

Teltene på Camøno Camp er indrettet med senge, dyner, loungemøbler og køkken med sølvtøj og kongeligt porcelæn – men også med bålsted, så I får den ægte campingfølelse med på jeres getaway, selvom I godt kan lide luksus.

Den aktuelle pris for 2023 er ikke kendt.

Læs mere og se de flotte billeder

Weekend getaway i trætoppene (Nordjylland)

Weekend getaway i trætoppene hos Løvtag

Ved Mariager Fjord ligger trætophotellet Løvtag, hvor I kan bo i en af de tre luksuriøse hytter, som er placeret flere mere over jorden blandt skovens trækroner.

Hytterne er bygget omkring store, gamle træer, som går igennem både gulv og tag og indretningen er lys, rolig og meget stemningsfyldt. Hver hytte har eget køkken, bad og toilet indbygget. Derfor får I alle bekvemmeligheder I kender fra hytter på jorden – men oplever charmen ved at bo blandt trætoppene.

Den særlige ro, der er i skoven – og i at området ligger afsides og der kun er 2 andre hytter end jeres – giver jer rig mulighed for en romantisk getaway for 2. Langt fra stress og jag og med masser af tid til hinanden.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.950 kroner for en overnatning med morgenmad.

Læs mere og se de flotte billeder

Privat getaway til særlige lejligheder (København)

THEKRANE

I en gammel kulkran i Københavns Havn er der i dag indrettet et one-room-hotel, THEKRANE. Her er kun ét værelse, nemlig jeres – og det giver jer masser af privatliv i en helt unik atmosfære.

Værelset er minimalistisk indrettet med sort inventar i kranens oprindelige maskinrum og har med sin placering lige ved havnekajen en af byens bedste udsigter fra de store vinduer mod både havet, havnen og byen. Derudover er der to terrasser, I kan nyde udsigten fra, når vejret indbyder til det.

I får jeres egen private portner, der både kan sørge for at afhente jer i lufthavnen eller på stationen og leverer morgenmad til jer under jeres getaway. Samtidig står der cykler til jeres rådighed, som I kan bruge på jeres sightseeing rundt i hovedstaden.

Den laveste pris er i skrivende stund 11.150 kroner for en overnatning med privat portner, SPA, morgenmad mv.

Læs mere og se de flotte billeder

Getaway på vandet i havn (København)

Kaj hotel i København

KAJ HOTEL i København er et hotel, der er indrettet på en husbåd, beliggende i Københavns Havn lige overfor Toldboden. Her kan I opleve charmen ved at bo på en husbåd for en nat eller to – og hotellet er oplagt til et nytårs getaway. I er nemlig tæt på Rådhuspladsen når klokken slår 12, hvis I er til fest og farver – men I kan også nyde byens fyrværkeri fra husbådens terrasse på vandet.

Husbåden har alt det, et hus normalt har, så I kan enten selv lave mad eller nyde brunch, frokost eller middag på en af hovedstadens utallige, spændende spisesteder. Dermed kan I få præcis den romantiske getaway I drømmer om, fordi I helt selv bestemmer, hvad den skal indeholde.

Den laveste pris er i skrivende stund 2.500 kroner for en overnatning.

Læs mere og se de flotte billeder

Getaway i 6 meters højde (Vestsjælland)

Trætophytter i Ryegaard Dyrehave

Drømmer I om at kombinere et godsophold med en getaway i naturen? Så har Ryegaard Gods en luksuriøs trætophytte med egen terrasse placeret i trækronerne i 6 meters højde.

Her slipper i hverdagens larm og de eneste lyde, I kan høre, er vindens susen i træernes blade og skovens dyr. Det sætter en helt unik scene for en romantisk getaway for 2.

I får desuden et helt privat ophold, fordi der kun er én hytte til udlejning ad gangen – og derfor kan I nyde hinanden helt uforstyrret. Der er brunch-morgenmad med i prisen og vil I gerne opholde jer i hytten under hele jeres getaway kan I også tilkøbe aftensmad.  Midt i skoven ligger desuden et udendørs bad, som I kan benytte af jer under opholdet.

Den laveste pris er i skrivende stund 5.000 kroner for en overnatning med morgenmad og forfriskninger.

Læs mere og se de flotte billeder

Getaway for 2 i historiske omgivelser (Møn)

I et tidligere fyrhus ved foden af Møns Fyr bliver I taget tilbage til Den Kolde Krig og kan dermed give jeres getaway et strejf af historie.

Fyrhuset er i dag fuldt indrettet som feriehus og har en unik udsigt ud over Østersøen. Det er også netop i udsigten, husets historie skal findes. Fyrhuset blev nemlig brugt til at holde øje med Den Kolde Krigs skibstrafik og alle fartøjer blev registreret i hånden af fyrmesteren eller vagthavende søfolk, mens de sad ved vinduet.

Husets bibliotek rummer masser af bøger om emnet, som I kan fordybe jer i – men I kan også bare bruge jeres romantiske getaway på at nyde naturen på Møn eller som Møns Klint Resort selv skriver om Fyrhytten: Light my fire!

Den aktuelle pris for 2023 er ikke kendt.

Læs mere og se de flotte billeder

Weekend getaway i cirkusvogn (Sønderjylland)

Krusmølle Glamping cirkusvogn

I Krusmølle ved Aabenraa er der flere forskellige muligheder for at tage på glamping af den helt unikke slags. Her har Krusmølle Glamping nemlig ombygget forskellige vogne i moderne stil, så I kan få en romantisk weekend getaway, I aldrig har oplevet før.

I kan for eksempel overnatte i en tidligere cirkusvogn, som har tilhørt en ægte cirkusprinsesse. Her er masser af atmosfære og mulighed for at lade tankerne vandre hen på, hvor mange steder og mennesker, vognen gennem tiden har oplevet. Det giver grobund for en masse gode samtaler, der kan styrke tosomheden på jeres getaway.

Vognen har eget bad og toilet og er placeret med udsigt over søen.

Den laveste pris er i skrivende stund 990 kroner for en overnatning.

Læs mere og se de flotte billeder

Anderledes getaway i en skolebus (Sønderjylland)

Krusmølle Glamping skolebus

En skolebus virker måske ikke som det mest oplagte valg til en romantisk getaway, men det er alligevel et godt bud. En af de andre ombyggede vogne hos Krusmølle Glamping er nemlig en tidligere bus, der både har tjent som netop skolebus – men også har transporteret motorcykler. Bussen har tilmed tidligere fungeret som minirestaurant.

Dermed har den huset masser af historier og er også klar til at være en del af jeres som par. Bussen ligger ugeneret placeret lige ned til søens bred og har egen terrasse. Dermed kan I nyde hinanden i fred og ro på jeres unikke getaway.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.090 kroner for en overnatning.

Læs mere og se de flotte billeder

Getaway med hulestemning (Sønderjylland)

Krusmølle Glamping Little tank

På en getaway i Krusmølle Glampings Little Tank får I en næsten huleagtig stemning. Her er lavt til loftet og få kvadratmeter og en intim stemning, der lægger op til en ægte romantisk getaway udover det sædvanlige.

Vognen har egen terrasse og ligger lige ud til søen, hvor I har mulighed for at sejle en tur i svanebåden og relativt tæt på områdets fællesvogn, hvor der er køkken, toilet og badeværelse.

Vil I gerne ud at opleve noget på jeres weekend getaway, er der ikke langt til Aabenraas hyggelige bymidte eller de historiske seværdigheder i Sønderborg og på Als. Så kan I få endnu flere oplevelser med hjem, som I kan tale om i hverdagen, der følger.

Den laveste pris er i skrivende stund 690 kroner for en overnatning.

Læs mere og se de flotte billeder

Gode råd til jeres getaway

Strand i Danmark

Selvom de mange forskellige muligheder for en getaway i Danmark automatisk skaber gode rammer for romantik, kan I yderligere fyre op for tosomheden med 3 gode råd:

  • Læg mobilerne væk og brug i stedet jeres mentale energi på hinanden. Dermed kan I nemmere bevare fokus på det vigtige: jeres forhold.
  • Vil I opleve omgivelserne på jeres weekend getaway, så læg gerne en plan, inden i tager afsted. Så spilder I ikke vigtig tid under selve opholdet på at researche og beslutte jer.
  • Kan I lide fred og ro – og vil I gerne undgå børnefamilier – så vælg specifikt en destination på et mindre resort og gerne udenfor ferieperioderne.

God tur og god fornøjelse med hinanden.

Skriv en kommentar