Gode ideer og tips til jeres kærestetur

En kærestetur er sundt for ethvert parhold. Her får du 6 stensikre råd om, hvordan I planlægger jeres kærestetur, så den lykkes hver gang – og 10 gode ideer til, hvor I kan tage hen og nyde hinanden. Vi ønsker jer en dejlig miniferie i romantikkens tegn.

Hvorfor tage på kærestetur?

En kærestetur i tide (eller utide) er guld værd for selv det bedste parforhold. Hele ideen med en romantisk udflugt sammen er jo, at I er der 100% for hinanden. Hele tiden.

Hånden på hjertet: Når du og din kæreste er hjemme sammen, går der så ikke tit hverdag og pligter i den? Så skal der vaskes tøj og gøres rent, så skal der motioneres, så skal der ses de sædvanlige programmer i fjernsynet, så skal I hver især på Facebook, så spiser og drikker I det, I plejer, så går I i seng – ved siden af hinanden.

”Husk, hvordan det var at være nyforelsket…”

Hverdagen er fin, men engang imellem skal vi også huske at sprænge de vante rammer og huske, hvordan det var at være nyforelsket: Alle de dejlige følelser, de gode grine, den varme hygge, spændingerne, de bløde kys.

Det er præcis derfor, I skal tage på kærestetur!

6 sikre tip til en vellykket kærestetur

De mest 10 romantiske restauranter i København

En vellykket kærestetur opstår ikke ud af det blå. I er nødt til at forberede jer lidt på forhånd. Heldigvis er I ikke de første 2 mennesker i verdenshistorien, der skal på kærestetur, så her kommer nogle gode, gennemprøvede tip fra nogle, der har prøvet det før.

 1. Tag væk! Lad være med at holde kæresteturen i de vante omgivelser. Hele ideen er jo, at I skal sprænge rammerne og være nyforelskede igen. Det gør man altså ikke hjemme ved tøjvasken og fjernsynet.
 2. Læg en plan. I er nødt til at være enige om, hvad kæresteturen går ud på. Handler det primært om at bruge tiden på at tale sammen om nogle bestemte emner? Handler det om en romantisk weekend eller en uge på ski eller på stranden? I skal begge to tro på, at det bliver den skønneste kærestetur – ellers er det ligegyldigt.
 3. Forbered jer. En kærestetur skal være megahyggelig og gerne lidt ud over det sædvanlige. Husk derfor at medbringe stearinlys, blomster, en flaske bobler, snacks, massageolie? Afslappet tøj er også altid en god idé.”Kun jer to i et lille, lukket kredsløb…
 4. Husk samværet. Nej, det er ikke en almindelig ferie, I skal på – det er en kærestetur. Og på en kærestetur laver man kun ting SAMMEN. Det nytter ikke, at den ene spiller golf i 5 timer, mens den anden tager på shopping. Det kan I gøre en anden god gang. Lige nu handler det udelukkende om jer to i et lille, lukket kredsløb.
 5. Sluk for omverdenen. I må selvfølgelig godt tage mobiler med – det kan være ganske praktisk – men lov hinanden kun at kigge på dem, når det er strengt nødvendigt. Facebook og moster Oda kan sagtens vente, til I kommer hjem igen. Det samme kan tv-nyhederne, X-Factor, vejrudsigten, sporten og Inspektor Morse!
 6. Dyrt vs. billigt. En kærestetur kan blive lige så billig eller dyr, som I selv ønsker det. Et lånt sommerhus kan jo være akkurat lige så fint til formålet som et 5-stjernet hotelværelse. En gratis vandretur på Hærvejen er mindst lige så god for parforholdet som 4 timers luksus-wellness på spa-hotellet. Og en pizza siddende i vandkanten kan sagtens slå den 7-retters gourmetmenu med 2 lys på et bord. I skal bare tænke ud af boksen.

10 gode ideer til, hvor kæresteturen kan gå hen

Par griner og har det sjovt sammen

Hvis I ikke lige kan låne et sommerhus af vennerne eller farbror Mogens – eller hvis I hellere vil ud på de vilde vover – så er der masser af dejlige steder at tage på kærestetur. Det afhænger af meget af jeres tid og pengepung, hvor I skal vælge at tage hen.

 1. Kærestetur til Paris. Ja, vi kommer altså ikke uden om Paris – Byernes By – romantikkens hovedstad. Bliv væk i de små gader i Latinerkvarteret, hold i hånden i Eiffeltårnet og kig hinanden dybt i ørerne på en lille bistro.
 2. Kærestetur til London. Swinging London kan det hele: I kan shoppe, spise lækre curries, gå på pub, se en musical, høre en tale fra Speakers Corner i Hyde Park, kort sagt få en ordentlig én på opleveren.
 3. Kærestetur til en anden storby. Kun fantasien sætter grænser for, hvilken europæisk storby I kan få en vellykket kærestetur i. Spis tapas i Barcelona. Drik kaffe i Wien. Se Colosseum i Rom. Hæng ud i Berlin.
 4. Kærestetur til København. Danmarks hovedstad har masser at byde på. Hvad med en picnic i Kongens Have og en hyggelig middag i Nyhavn, før I går en tur i teatret eller en af de mange standup-scener?
 5. Kærestetur til Sjælland. Sjælland har en af Danmarks bedste strande i Hornbæk, og der er dejlige badehoteller både hist og pist og fantastiske eventyrslotte i Hillerød, Fredensborg, Helsingør og København.
 6. Kærestetur til Jylland. Jylland har det hele: Pragtfuld natur lige til at vandre, ride, cykle eller svømme i. Skønne Skagen i nord, gæstfrit grænseland i syd, lav sol over Århus og sort sol ved Vadehavet.
 7. Kærestetur på badehotel. Overalt i Danmark ligger de hyggeligste små badehoteller med forrygende havudsigt, komfortable værelser og ofte et køkken, der kan en hel del mere end hakkebøf med bløde løg.
 8. Kærestetur som slotsophold. Skal der være lidt mere stil over det, så kan et ophold på et af Danmarks mange smukke slotte varmt anbefales. Måske møder I endda husspøgelset, efter I har spist med kniv & gaffel.
 9. Kærestetur som wellness-ophold. Mange danske hoteller har i dag toplækre spa-afdelinger med sauna, damp, boblebad og mulighed for forskellige typer behandlinger fra top til tå. Wellness er forkælelse.
 10. Kærestetur som weekendophold. Pak weekendtasken og benyt jer af et af de gode hotel- og krotilbud, som omfatter kage/kage, når I kommer, en god middag, et dejligt værelse og morgenmad næste dag.

Hvad så nu, kære kærestepar?

Romantisk morgenmad i sengen

Find kalenderen frem hurtigst muligt og kig efter ledige weekender eller en hel uge, hvor det kun handler om jer to. Når I har sat et stort kryds for, hvornår I kan tage på kærestetur, så sæt et mindre kryds for, hvornår I skal sætte jer sammen og planlægge turen. Som sagt er der mange emner at tale om, før I kan tage af sted.

Måske kan I begynde at planlægge allerede i aften? Start med at slukke mobilen og tænde stearinlyset…

Skriv en kommentar