Gode, gratis oplevelser i Århus for kærestepar

I Århus findes der de traditionelle oplevelser som Aros, Den Gamle By og Tivoli Friheden, men fælles for de tre oplevelser er, at de koster penge. Og selvom det jo også er fint en gang imellem, så er det også dejligt en lille smuttur i tide (og utide), som ikke koster penge – og her kommer de gratis alternativer ind i billedet. Derfor har vi her fundet 10 gode, gratis oplevelser i Århus som er værd at bruge et par hyggelige timer på.

Læs også: Stor guide til et vellykket weekendophold i Århus

Her er 10 gode og gratis oplevelser i Århus:

Den uendelige bro

Den uendelige bro i Århus er en god gratis oplevelse

Ved Varna strand finder du den cirkelformede, særlige bro, som du aldrig når enden på. Den uendelige bro er smukt placeret i Århus Bugten, hvor man kan nyde den skønne omkringliggende natur. Hvis vejret er til det, så tag badetøjet med, og kombiner udflugten med en tur i bølgen blå. Broen var en del af Sculpture By The Sea udstillingen i 2015 hvor den blev så populær, at den senere blev genopført og nu er en fast del af udsigten ved Varna strand. Tag din partner under armen og få en sjov og gratis oplevelse i Århus.

Kulturringen på cykel

Der er lavet en smuk cykelrute på 540 kilometer gennem Østjylland. 540 kilometer er voldsomt, selv for en garvet fritidsrytter, men heldigvis er ruten delt op i 22 mindre ture, så alle har mulighed for at være med. Den smukke tur fører jer gennem natur og spændende seværdigheder ad asfalterede veje, og der er gode skilte undervejs, så I ikke farer vild. Afhængig af hvilken rute i vælger, kan I opleve hav, høje bakker, kunst, museer, slotte og kirker. Pak madkurven, en flaske rosé og få en aktiv oplevelse for jer som kærestepar.

Hvis I vil have mere at vide om Kulturringen, så kan I læse mere her.

Botanisk Have

Botanisk Have i Århus

I Botanisk Have midt i Århus, kan I få en pause fra storbyens larm. Her er mulighed for at få viden om planternes oprindelse og nyde den smukke natur. Tag et tæppe og en flaske vin med, så har I de bedste betingelser for en romantisk eftermiddag for 2. Hvis vejret ikke er med jer, kan I besøge Tropehuset der indeholder eksotiske sommerfugle og tropiske planter. Tag din partner i hånden og oplev de smalle stier hvor kødædende planter står på lur bag de store træer der skyder sig frem. Hvis I mangler spænding og en aktiv oplevelse, kan i klatre op i træerne og få en fantastisk udsigt ud over de mange blomster og planter.

Læs mere om de forskellige muligheder, åbningstider mv.

Latinerkvarteret

Der er hundredvis af butikker i Århus, men få af dem er placeret så fint, som dem i Latinerkvarteret. Gaderne er charmerende, autentiske og hyggelige og med små butikker der indeholder alt fra brugskunst til designertøj, så er der rig mulighed for at gøre en god handel. Hvis sulten melder sig, og I har lidt penge på lommen, på jeres ellers gratis oplevelsestur, så kan I slå jer ned på en af de gode caféer.

Marselisborg Dyrehave

Marselisborg Dyrehave

Dyrehaven er åben året rundt, mens solen er fremme. Dyrehaven er 22 Hektar, og I vil kunne opleve sikavildt, dåvildt og sågar vildsvin. Hjortene er ret tamme, så man kan komme helt tæt på dem, omend man lige skal minde sig selv om, at det ikke er kæledyr. Det er en autentisk og sjov oplevelse, hvor I kommer helt tæt på naturen. Det er oplagt at tage en picnickurv og et tæppe med og slå sig ned, mens I nyder en dag under åben himmel. En tur i Marselisborg Dyrehave er en god, gratis oplevelse, som kan varmt anbefales.

så kan I læse mere her

Århus domkirke

Hvis I har brug for et afbræk fra byvandring og shopping, så kan I opleve Danmarks længste og højeste kirkebygning. Bygningen er 93 meter lang og tårnet 96 meter højt. Århus Domkirke er storslået og med 1200 siddepladser, er der gode muligheder for at finde et sted at slå sig ned. Hvis I er interesseret i en rundvisning, så besøg deres hjemmeside inden jeres besøg. Her kan I finde information om koncerter og deres gratis guidet morgenmeditation. Domkirken danner rammer om en historisk og religiøs fortælling, men der holdes også moderne arrangementer der bliver særligt autentiske i Domkirkens imponerende bygninger.

så kan I læse mere her

Moesgård skov

Moesegård skov er ejet af Moesgård Museum ved Herregård Moesgård. Skoven anvendes blandt andet til at rekonstruere gamle skovtyper. Skoven har et rigt fugle og dyreliv og med et areal på hele 153 hektar, så er der god plads til at gå på opdagelse. Rundt i skoven findes der mange hyggelige stier der egner sig til vandring og cykling. Er man til outdoor og endnu mere oplevelse, kan man overnatte i shelteren, der ligger på en bakketop ved skelbækken (husk at booke tid hjemmefra). Hvis I ikke har mod på at overnatte udendørs, så tag en picnickurv med i stedet og slå jer ned på et af de afsides områder.

Møllestien

Møllestien Århus

Besøg Århus, nok smukkeste brostensgade, og lav en lille konkurrence ud af det. Start med at se den hyggelige gade, der blev opført før 1300-tallet. Husene er fra 1800-tallet, hvilket man kan se på den karakteristiske arkitektur. De farverige huse og de mange smukke stokroser slanger sig rundt i gaden. Find jeres telefon frem, og se hvem der kan tage det smukkeste, mest autentiske, farverige (find gerne på flere ideer selv) billede. Hvis I kommer hjem  med en række flotte billede, så fremkald dem og lav en lille collage der kan minde jer om jeres tur sammen.

Endless Connection

DOKK1 er et populært område for både børn og voksne og på en lun sommerdag, er der mange mennesker ved det flotte springvand, ”Endless connection”. Tag badetøjet på hjemmefra og se, hvem der klarer sig længst tid, uden at blive gennemblødt. Springvandet skaber meter høje mure der springer op, for så at forsvinde på et splitsekund. Hvis der gemmer sig bare et lillebitte legebarn indeni, så er det en oplagt mulighed for at grine sammen. Det er så godt som umuligt, ikke at lade sig rive med af den sjove og kaotiske stemning. Gode oplevelser handler nogle gange om at gøre noget nyt og udfordre hinanden.

Marselisborg Mindepark

Marselisborg Mindepark har store grønne områder anlagt i engelsk stil med søer, en rosenhave og flere kunstværker. Her er alle betingelser opfyldt, så I kan holde en romantisk picnic. Kombiner jeres frokost med sjove havespil, hvor I dyster mod hinanden, og gå bagefter en tur i parken og oplev Marselisborg Slot udefra.

Hvis I vil vide mere om parken og slottes historie, kan I læse mere her.

Hvor skal I hen?

Uendelig kærlighed

Det behøver hverken at være dyrt eller besværligt at arrangere en romantisk dag med sin kæreste i Århus. Brug en eller flere af vores idéer og overrask din kæreste med en sjov, romantisk og god oplevelse. De fleste kræver kun et par timers tid til hinanden – og måske en picnickurv eller en cykel. Gør dagen mere personlig med livretten eller yndlingschokoladen i kurven eller besøg jeres favoritcafé på vejen.

Disse små aktiviteter er en nem måde at komme væk hjemmefra, og få en romantisk dag for to.

Læs også: Her er Århus mest romantiske restauranter

Skriv en kommentar