Flotte smykker til kæresten

Din smukke kæreste fortjener noget smukt. Uanset om det er en gave, der gives i en bestemt anledning, eller om det er et ”bare fordi” smykke, bør du overveje, hvad hun vil blive mest glad for. Skal det være en halskæde, et armbånd, en ring eller øreringe? Med eller uden vedhæng? I sølv eller guld?

Et lille tip: Anne Brauner har nogle utroligt fine smykker til hende

Anledninger til at give smykker

Der er mange gode grunde, til at din kæreste fortjener at blive forkælet med et elegant smykke.

Måske har hun fødselsdag, måske vil du gerne gøre hende til din kone, eller måske skal hun have en symbolsk gave, når jeres søn kommer til verden.

Anledninger til at give smykker:

Hvilket smykke skal jeg vælge?

Bryllupsringe

Valget af smykke bør afhænge af lejligheden. Der er meget frie rammer, men noget, du bør tænke over, er, at gaven ikke skal kunne misforstås. En ring forbindes ofte med frieri, og derfor bør du nøje overveje, om din kæreste skal have en ring i en anden anledning, om det vil blive misforstået, og om din kæreste efterfølgende vil blive skuffet.

Traditionelle gaverGave til kæresten - Her er de bedste gaveideer

Nogle gaver gives i forbindelse med en tradition, og du kan godt regne med, at din kæreste kender til traditionen og forventer at få et smykke af dig. Nogle af de meste brugte traditioner kan du læse om nedenfor.

Morgengave på bryllupsdag

Der er tradition for, at din kæreste skal have en morgengave på jeres bryllupsdag. Det er den sidste gave, hun får af dig som kæreste, inden du bliver hendes mand, og det er en gave, der vil minde hende om den store dag og jeres kærlighed. Ofte vælges et smykke med indgravering, eller et smykke der kan bæres på dagen, eks. øreringe.

Gave ifm. fødsel

En anden tradition er, at din kæreste skal have en gave den dag, jeres første barn kommer til verden. En gave, der takker hende for at have båret på jeres barn i 9 måneder med alt, hvad det indebærer, og efterfølgende gennemgået en styrkeprøve uden lige. Også i denne forbindelse er der tradition for et indgraveret smykke, der minder om dagen. Det kan være en medaljon med billede eller en halskæde med vedhæng, der symboliserer jeres familie. Det kan også være en ny sten i vielsesringen.

Sten i vielsesringen

Der findes forskellige traditioner omkring vielsesringe. Dog kun ringe med sten i. Nogle får ekstra sten i, efterhånden som familien forøges. Du kan give din kone en ny sten i ringen som gave ved fødslen af jeres første barn. Andre får nye sten i, efterhånden som ægteskabet bliver længere. Du kan give din kone en ny sten i forbindelse med jeres bryllupsdag. Enten små sten hvert år, med bestemte intervaller eller ved kobberbryllup, sølvbryllup og guldbryllup.

Se også: Slå benene væk under hende med disse 51 gaveideer

Symbolik i smykker

Smuk diamantring til kæresten

Måske har du prøvet at stå nede i den lokale guldsmed og stirre dig blind på de mange smykker og vedhæng. Du har overvejet, om du skal vælge noget, du selv kan lide, eller om du skal prøve at finde frem til, hvad din kæreste mon vil synes bedst om. Det er svært. Derfor kan det være smukt at tænke i symbolik i stedet. Køb et smykke, der symboliserer noget bestemt og fortæl din kæreste om symbolikken eller skriv det i et kort.

 • Hjerte: Symboliserer kærlighed fra giver til modtager
 • Firkløver: Bringer lykke og held
 • Fatimas hånd: Beskytter imod det onde / passer på den, der bærer hånden
 • Kors, anker og hjerte: Tro, håb og kærlighed
 • Perle: skønhed / fødsel
 • Diamant: Evig kærlighed

Læs også: Stor guide til personlige gaver til kæresten

Guld eller sølv?

Guld eller sølv

Det vigtigste er ikke nødvendigvis vedhænget eller symbolikken. Det vigtigste er i mange tilfælde, om du vælger guld eller sølv. De fleste kvinder har en klar favorit, og nogle går kun med enten sølv- eller guldsmykker. Er du i tvivl, kan du enten kigge på de smykker, hun i forvejen har, eller gå efter hårfarven. Lyshårede kvinder vælger som regel sølvsmykker, mens mørkhårede kvinder vælger guldsmykker.

Forlovelsesringe og vielsesringe

Mand der frier til sin kæreste

Hvis du ønsker at fri til din kæreste, har du sikkert tænkt i både forlovelsesring og vielsesring. Der er dog flere måder at fri på i forhold til ringene:

 • Fri med forlovelsesringe og køb vielsesringe sammen
 • Fri med forlovelsesringe og indgraver dem til vielsesringe
 • Fri uden ringe og lad din kæreste vælge sin egen forlovelsesring

Derudover skal du beslutte, om det kun er din kæreste, der skal have en forlovelsesring, eller om du vil købe forlovelsesringe til jer begge.

Husk:

 • Forlovelsesringen skal på venstre hånd, da kærlighedens åre går fra hjertet til venstre ringfinger.
 • Vielsesringen skal på højre hånd, da du bruger højre hånd til at aflægge troskabsløftet i kirken.

Kig forbi Anne Brauner og se det store udvalg af smykker

Skriv en kommentar