Oplevelsespakker for 2: Sjovt samvær med én, du holder af

Det er altid hyggeligt at gå i biffen sammen eller snuppe en pizza ude i byen over et glas vin. Men engang imellem må det godt være lidt sjovere, lidt vildere – lidt mindre hverdagsagtigt. For det er de store, vilde oplevelser, vi husker bagefter, og som knytter os endnu tættere sammen. Er du enig? Så har vi fundet 10 forskellige slags oplevelser, som du kan dele med én, du holder af.

Skal det være udfordrende eller bare hyggeligt?

Badet i roser

Har du lyst til at invitere en ven, en kæreste eller en kollega med på en ekstraordinær oplevelse? Det er en super god idé, for fælles oplevelser kan skabe bånd mellem mennesker, der varer hele livet. Der vil altid være noget at tale om (”kan du huske dengang, hvor…”) – der vil være billeder at kigge på – og der vil først og fremmest være en følelse af, at man var sammen om en helt personlig oplevelse; bare jer to.

Vi har fundet frem til 10 forskellige typer af oplevelser, der appellerer til vidt forskellige mennesker. Mon ikke vi også har ramt mindst én kategori, som du tænder på? Nogen er mest til adrenalin-fremkaldende oplevelser som at flyve i ballon eller køre ræs i en toptunet Ferrari. Andre holder af stilfærdige madoplevelser, hvor man nyder noget ekstraordinær lækker mad med udvalgte vine i bløde stole. Og så er der jo alle mellemvarianterne – motion, natur, kultur osv.

”… der findes fantastiske oplevelsespakker, som tilfredsstiller alle behov”

Inden du beslutter dig for en kategori af oplevelser, er det vigtigt, at du gør dig klart, hvad der vil være den største succes: Er I begge to mest til udfordrende oplevelser, eller vil I foretrække, at det bare er totalt hyggeligt og afslappet. Begge dele er lige rigtigt, og der findes fantastiske oplevelsespakker, som tilfredsstiller alle behov.

Hvis din ven, kæreste eller kollega er den aktive type, der let kommer til at kede sig, er det nok ikke nogen god idé at invitere på et kursus, hvor I omhyggeligt lærer at puste glas. Er din modpart omvendt den forsigtige, tænksomme type, skal du måske undgå en tur i en flysimulator.

Tænk lige over det, inden du træffer et valg.

Læs også: Derfor er oplevelsesgaver det bedste du kan give

10 kategorier af oplevelser: Hvad tænder dig?

Par der har det sjovt

Her kommer vores bud på en række vidt forskellige oplevelser – fra det helt ekstreme til det meget, meget afslappede. Og alt muligt ind imellem. Mon ikke, der findes nogle oplevelser, som du og din ven, kæreste eller kollega vil tænde på? Det skulle være mærkeligt andet.

  1. ”Det skal være vildt!” Adrenalin som oplevelse

Nogen mennesker elsker bare action. Der skal ske noget. Det skal helst være vildt! For dem findes der oplevelsespakker med fuld knald på. Hvad med en tur bag rattet i en lynhurtig sportsvogn på en racerbane? Eller som co-driver i en baneracer, hvor det går endnu hurtigere? Eller en flyvetur højt, højt oppe i en varmluftsballon? Det KAN blive ret vildt.

Se alle mulighederne

  1. ”Det skal være udenfor!” Natur som oplevelse

Nogen mennesker elsker bare at være udenfor. Der skal være frisk luft og smuk natur omkring dem. For dem findes der oplevelsespakker, som handler om udeliv. Hvad med en spændende vandretur langt ude i naturen? Eller en tur i havkajak? Eller en guidet udflugt, hvor det handler om at opleve nogle spændende dyrearter som bison eller sæl? Det KAN blive meget naturligt.

Se alle mulighederne

  1. “Det skal give sved på panden!” Motion som oplevelse

Nogen mennesker elsker bare at få pulsen op og sved på panden. Der skal brændes kalorier af, og man skal kunne mærke sin krop. For dem findes der oplevelsespakker med fokus på at røre sine lemmer på nye måder. Hvad med en elastisk yogatime? Eller en udfordrende tur på mountainbike? Eller en omgang klatring? Surfing? Eller bridgewalking over Lillebælt? Det KAN blive ret svedigt.

Se alle mulighederne

  1. ”Det skal gøre os klogere!” Kurser som oplevelse

Nogen mennesker elsker bare at lære noget hele tiden. Man skal blive klogere og komme derfra med ny viden, som man bruge ude i livet. For dem findes der oplevelsespakker, som består af et kursus, hvor dygtige mennesker øser af deres unikke viden. Hvad med at blive bedre til at lave mad? Eller lære at lave flødeboller? Eller lære at bage den perfekte pizza? Eller sushi? Det KAN blive ret lærerigt.

Se alle mulighederne

  1. ”Det skal være begavet!” Kultur som oplevelse

Nogen mennesker elsker bare alt, hvad der har med kultur at gøre. Det skal være stille og roligt og først og fremmest begavet med en snert af ny viden. For dem findes der oplevelsespakker, som formidler dansk kultur på nye måder. Hvad med at lære at puste glas? Eller at tage en kanalrundfart rundt i København? Eller en guidet tur på Hærvejen? Eller en rundvisning i zoo? Det KAN virkelig blive meget kultiveret.

Se alle mulighederne

  1. ”Det skal smage godt!” Gourmet som oplevelse

Nogen mennesker er bare nogle madører. De lever for at spise, og de vil gå gennem ild og vand for at forkæle deres smagsløg maksimalt. For dem findes der oplevelsespakker, der på meget forskellige måder giver en god smag i munden. Hvad med en chokoladesmagning? Eller et kursus, hvor man lærer at bage sine egne croissanter? Eller et gourmetophold på højt niveau? Det KAN blive meget velsmagende.

Se alle mulighederne

  1. ”Det skal være med overnatning!” Ophold som oplevelse

Nogen mennesker synes bare, det er allerhyggeligst, når oplevelsen sammen omfatter en overnatning, så man ikke pludselig skal skilles midt i det hele. For dem findes der oplevelsespakker, hvor der er et ophold med overnatning inkluderet. Hvad med et golfophold? Eller et ophold med spa og wellness? Eller et ophold på et slot? Eller i en kano? Eller romantik på et gods? Det KAN sagtens blive med overnatning.

Se alle mulighederne

  1. “Det skal bare være lækkert!” Wellness som oplevelse

Nogen mennesker holder bare allermest af forkælelse for kroppen. De elsker at befinde sig i lækre, afslappende omgivelser, hvor det handler om nydelse og kropslig luksus. For dem findes der oplevelsespakker, der fokuserer 100% på wellness. Hvad med en omgang ansigtsmassage? Eller en helkropsmassage inklusive fodbehandling? Eller en kombination af gourmet og wellness? Eller et helt wellnessophold i Tyskland? Det KAN blive meget lækkert alt sammen.

Se alle mulighederne

  1. ”Det skal udfordre smagsløgene!” Smagning som oplevelse

Nogen mennesker kan bare ikke få nok af nye og spændende smagsoplevelser, der samtidig lærer dem noget om det, de putter i munden. For dem findes der oplevelsespakker, som udelukkende handler om at smage og lære. Spørgsmålet er bare, hvad I synes smager bedst? Hvad med en smagning af portvine? Eller champagner? Eller rom? Eller øl? Eller oste & vine? Eller chili? Det KAN virkelig blive smagfuldt.

Se alle mulighederne

  1. ”Det skal være anderledes!” Andre typer oplevelser

Nogen mennesker vil bare gerne prøve noget nyt og anderledes hele tiden. Noget, de ikke har prøvet før, og som kan give både masser at snakke om bagefter og en stribe gode fotos at vise frem. For dem findes der oplevelsespakker, der netop handler om prøve noget helt andet. Hvad med en tur i en kunstig virkelighed: Virtual reality? Hvad med at se solen over Sønderjylland blive sort? Hvad med en østerssafari i Vadehavet? Det KAN blive meget, meget anderledes.

Se alle mulighederne

Hvad tænder dig – og hvad tænder af?

Par på eventyr

Som du kan se, har vi været vidt omkring for at kunne præsentere dig for så varierende oplevelser som muligt. Der er langt fra ræs i sportsvogne med over 200 km/t til en afslappet fodbehandling i duftende omgivelser med en kop urtete ved siden af. Og derfra er der igen langt til at vade gennem Vadehavet iført waders for selv at samle sine østers og tilberede dem bagefter.

Vores bud er, at nogle af oplevelserne vil tænde dig helt vildt. Og nogle vil tænde dig totalt af. Spørgsmålet er så, hvordan din ven, kæreste eller kollega vil reagere? Er I helt ens, hvad angår jeres smag for oplevelser? Og hvis ikke – hvem skal du så tage mest hensyn til.

Man siger, at den, der betaler, bestemmer, hvilken musik der bliver spillet. Men alligevel. Selv om det er dig, der betaler for oplevelsespakken, skulle du måske overveje én gang til, om din modpart og medspiller vil blive lykkelig for oplevelsen. Hvis udgiften skal deles, er der ingen tvivl om, at du hellere må spørge først.

Uanset hvilken oplevelse I ender med at vælge, ønsker vi jer rigtig god fornøjelse. Vi tror fuldt og fast på, at I får et minde for livet. Noget, i aldrig glemmer.

Skriv en kommentar