7 personlige gaver med indgravering

En gave med gravering er romantisk, og mulighederne strækker sig vidt fra traditionelle til mere specielle gaver. En klassiker er indgraverede smykker, men der er også andre muligheder, som du kan vælge, hvis du vil give din kæreste en fin gave med navn på, så som et indgraveret glas eller en nøglering.

Hvis du går efter smykkerne, så tænk bare på Carries navnehalskæde i Sex and the City, som fik ikonstatus i modeverdenen. I stedet for at snitte jeres navne ind i det nærmeste træ, som mange har gjort gennem tiderne, kan du også give et smykke med begge jeres navne på.

Hvis du går efter at imponere din kæreste med en personlig gave, så kan du også få indgraveret en kort sætning som for eksempel en kærligheds digt eller et citat, der betyder noget for ham eller hende – husk bare, at holde det inden for det maksimale antal tegn – vær romantisk, men kortfattet!

Personlige gaver med gravering kan bruges til at markere en særlig lejlighed som jeres årsdag eller en vigtig fødselsdag. Og det kan også bare være en måde at sige “jeg elsker dig” på, som din kæreste kan bære med sig hele dagen.

1. Et armbånd med indgravering er en synlig kærlighedserklæring fra dig

Armbånd med indgravering

Fordelen ved at vælge et armbånd med indgravering er, at din kæreste vil kunne se indgraveringen gennem dagen. Et armbånd er også en god idé hvis det du vil gravere, er din kærestes yndlingscitat eller et motto som din kæreste kan bruge til at minde sig selv om et vigtigt mål. Et eksempel kunne være et smukt citat af Walt Disney: ”Hvis du kan drømme det, kan du gøre det.” Eller du kan vælge at skrive en kærlighedserklæring, som alle kan se.

Du kan finde flotte graverede gaver hos Bartoli, Sif Jakobs, IX Studios og Guldcenter

2. En halskæde med indgravering er tæt på hjertet

Halskæde med indgravering

Hvis du giver din kæreste en halskæde med indgravering, kan du gå Carrie-vejen og indgravere din udkårnes navn, eller du kan vælge at indgravere begge jeres navne på samme halskæde, som en opdateret version af det gammeldags kærestetræ. En halskæde er oplagt som en romantisk gave, da vedhænget hænger tæt på hjertet hele dagen. Har I børn kan du også vælge at indgravere børnenes – eller hele familiens navne – som et fint symbol på, at I alle er med din kæreste.

Du kan finde flotte graverede gaver hos Bartoli, Sif Jakobs, IX Studios og Guldcenter

3. Er du ikke klar til vielsesringen, så er en ring med indgravering måske det første skridt…

Ring med indgravering

Det er ikke kun forlovelses- og vielsesringe der er indgraverede. Du kan også give en fin indgraveret ring i en anden anledning. En ring kan også være en god idé, hvis du gerne vil give din kæreste en skjult besked, som ingen andre kan læse. Så I har den for jer selv. Det kan være en indforstået joke eller et citat der har en særlig betydning i jeres forhold. Har I for eksempel været i Paris, og er din kæreste filmnørd kan du indgravere ”We will always have Paris” som Rick i skikkelse af Humphrey Bogart siger til Ilsa, som blev spillet af Ingrid Bergman i klassikeren Casablanca fra 1942. Kun fantasien sætter grænser for, hvor personlig du kan gøre en indgraveret gave.

Du kan finde flotte graverede gaver hos Bartoli, Sif Jakobs, IX Studios og Guldcenter

4. En nøglering med indgravering – måske et sæt kærestenøgleringe?

Nøglering med indgravering

En indgravering i en nøglering gør en praktisk ting, som man bruger hver eneste dag, til noget særligt. I kan for eksempel få lavet kærestenøgleringe ligesom man da man var yngre måske havde venindevedhæng i sin halskæde. En indgraveret nøglering kan dermed være en moderne opdatering af en klassiker især hvis din kæreste ikke er så meget til smykker men alligevel gerne vil have en ting som får en speciel betydning med en personlig indgravering. Et klassisk eksempel på ”hans” og ”hendes” indgraveringer er det meget amerikanske ”mr.” og ”mrs.” som ofte gives på indgraverede bryllupsgaver, men her er der alle muligheder for at lave en personlig variant, som passer lige til jer.

Du kan finde flotte nøgleringe hos Verksted, Signaturgaver og ByRavn

5. Vedhæng med indgravering

Vedhæng med indgravering

Har din kæreste allerede et smykke, som en halskæde eller et armbånd, som vedkommende er meget glad for, så kunne et vedhæng med indgravering, der passer til dette smykke, være den perfekte gave. Et vedhæng gør det også muligt for din kæreste at skifte ud fra dag til dag. Det er en sikker metode til at få mange plusser på kærestekontoen.

Du kan finde flotte graverede gaver hos Bartoli, Sif Jakobs, IX Studios og Guldcenter

6. Indgraverede glas I kan skåle i de næste mange år

Indgraverede glas

Et sæt indgraverede glas giver det sidste touch til enhver date night derhjemme. Forestil dig lune sommeraftener med kølig rosé på terrassen, en skål på jeres årsdag eller en romantisk picnic i det grønne. Glas med indgravering af jeres navne, en særlig dato eller begivenhed eller jeres fælles yndlingscitat eller et lille fint kærestebrev er den ultimative luksusting, som kan tages frem til særlige lejligheder og også bare for at give hverdagen et pift. I stedet for en kop med ”verdens bedste mor” – eller far eller kæreste – kan du vælge en mere romantisk tilgang og skrive ”verdens smukkeste pige” eller ”den dejligste kæreste i galaksen” hvis din udkårne er Star Wars fan.

Du kan finde flotte graverede glas hos Signaturgaver

7. Klassikeren over dem alle – et indgraveret ur

Indgraveret ur

En fin klassisk gave kunne også være et indgraveret ur. Efter vi alle sammen har fået smartphones, er urets status blevet opgraderet til et personligt smykke, fremfor bare at være en brugsgenstand, hvilket gør det mere romantisk at give et indgraveret ur i gave. Og skal der ikke bare stå kærestens navn eller et klassisk citat på uret, så er der masser af anledninger til at give et ur med gravering. Du kan for eksempel give et ur i eksamensgave eller for at markere en ny fase i jeres liv.

Du kan finde flotte graverede ure hos Østergaard, der tilbyder gratis gravering (du kan se på de enkelte ure, om de kan graveres eller ej). Guldcenter tilbyder også gravering af de fleste ure.

Mennesker har brugt indgraverede smykker i mere end tusind år

Mennesker har brugt indgravering til at udtrykke hvem de er, og hvem de hører til i tusindvis af år. Faktisk har indgravering af ting lige fra brugsgenstande til pyntegenstande været brugt i flere hundrede tusinde år. Den første indgravering blev mejslet ind i en simpel søskal, som menes at være mellem 540.000 og 430.000 år gammel og blev fundet i Java i Indonesien. Læs mere (på engelsk)

Senere bredte tendensen sig til smykker. I Europa begyndte man i Middelalderen at indgravere forskellige metaller og lave detaljerede mønstre på blandt andet smykker. At give indgraverede smykker er altså en tradition der er mere end 1.000 år lang. Omkring århundredeskiftet mellem det 19. og 20. århundrede skete der et boom i personlig indgravering. Man gik meget op i at gøre alting personligt fra trofæer til familiens våbenskjold og andre genstande, der skulle markere bestemte milepæle i folks liv.

Når man giver en indgraveret gave til kæresten, så handler det om at vise, at man forstår ham eller hende. Specielle gaver viser, at du har tænkt dig om og især personlige gaver med en gravering viser, at du kender personen bedre end nogen anden. Der er mange steder hvor du kan få indgravering til en pris der er meget overkommelig. Der skal med andre ord ikke så meget til for at opgradere en fin gave til en ekstra betænksom og romantisk gave.

Find flere gode gaveideer:

 

Skriv en kommentar