De 10 klassiske tegn på utroskab

Kender du tegnene på, at hun er dig utro? Udsender han skjulte signaler om, at han er utro? Utro mænd og utro kvinder opfører sig ikke så forskelligt, som man skulle tro. I denne artikel kan du lære om de klassiske tegn på utroskab hos både mænd og kvinder.

Vil du gerne vide, om din kone, mand, kæreste, elsker er dig utro? Så er der en række bestemte tegn på utroskab, du skal kigge efter. Årtiers undersøgelser i mange lande blandt tusinder af mænd og kvinder har godtgjort, at utro kvinder og utro mænd udviser ét eller flere tegn på at han eller hun er utro.

Måske er det kun ét af de 10 tegn, du bemærker hos din partner. Måske flere. Men før vi kommer til sagen, så lad os først lige skynde os at sige, at ingen af de 10 tegn på utroskab er et BEVIS på, at han eller hun har et sidespring. Alle tegn kan være helt uskyldige og have ganske tilforladelige forklaringer.

Ingen af de 10 klassiske tegn på utroskab er et BEVIS på, at han eller hun har et sidespring

Læs også den her artikel om utroskab.

Er der forskel på de små tegn, når kvinder mænd og kvinder er utro? Ofte er der ingen som helst forskel på, hvad en utro kvinde eller utro mand gør eller siger, som viser, at der er noget galt. Utro kvinder og utro mænd opfører sig forbløffende ens.

Men der er små forskelle. For eksempel er mænd ofte dårligere til at skjule, at han er utro, end kvinder er. Det ved manden godt, så derfor vil han have en tendens til at overreagere (se senere på listen over de 10 tegn på utroskab). En utro kvinde går mere stille med dørene.

To andre forskelle på, hvordan din partner kan reagere, hvis hun eller han er dig utro:

 • En utro kvinde kan bruge sin krop som fysisk magtmiddel. Og det handler naturligvis om sex. Hvis I indtil nu har haft et meget regelmæssigt sexliv, og hun pludselig ud af det blå siger, hun vil have mere sex, KAN det være et tegn på dårlig samvittighed.
 • En utro mand vil oftere prøve at manipulere sin partner følelsesmæssigt. Hvis I indtil nu har haft en helt bestemt afdæmpet omgangstone, og han med ét begynder at sige ting som ”hvor er du smuk”, ”hvor jeg dog elsker dig” – den slags, man siger til hinanden som nyforelskede – KAN det være et tegn på dårlig samvittighed.

Listen: De 10 klassiske tegn på utroskab

Her er 10 tegn på utroskab, som mænd og kvinder er fælles om verden over…

 1. Nye arbejdsvaner. Begynder din partner at arbejde mere, arbejde andre steder, have flere aftenmøder eller arrangementer med overnatning, så KAN der foregå noget mystisk.
 2. Nye online-vaner. Begynder din partner at skjule sin mobil, sin tablet eller sin computer – hvor du før måtte se og høre alt – KAN det være tegn på, at der er en anden.
 3. Nye hygiejnevaner. Begynder din partner at gøre mere ud af sig selv, bruge mere duft, få nyt tøj, bør du måske overveje, om det hele nu sker for din skyld.
 4. Ny energi. Bliver din partner pludselig gladere, mere energisk og mere optimistisk – uden at du ved hvorfor – er han eller hun måske blevet forelsket. I en anden.
 5. Nye venner. Begynder din partner at få nye venner, som du ikke kender – og måske fravælge gamle fælles venner – kan det være et tegn på, at det handler om mere end venskab.

Får din partner nye lyster i sengen – og ny viden om, hvordan man gør…?

 1. Nye sexvaner. Får din partner nye lyster i sengen – og ny viden om, hvordan man gør – kan det være, fordi han eller hun har prøvet det med en anden.
 2. Nye skænderier. Begynder din partner at ville skændes uden nogen særlig grund? Er han eller hun mere aggressiv? Det kan være et tegn på dårlig samvittighed.
 3. Ny lukkethed. Har din partner før været meget åben over for dig – og nu pludselig lukker i – kan det være et tegn på, at han eller hun har følelser andre steder.
 4. Ny åbenhed. Begynder din partner pludselig at være febrilsk åben, forklare alting overtydeligt, opføre sig meget pædagogisk, kan det være tegn på, at han eller hun i virkeligheden spiller med lukkede kort.
 5. Ny kulde. Kan du mærke, at din partner ikke længere synes, du er sød, dejlig, lækker, attraktiv, kan det være, fordi han eller hun har fundet en anden at lege med.

Det er vigtigt for os at gentage, at selv om din kone, mand eller kæreste viser ét eller flere af disse tegn, er det ikke et BEVIS på utroskab. Der kan være helt uskyldige forklaringer på nye vaner. Husk: Man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.