Hvorfor er mænd utro?

Hvis du troede, at du ville finde det endegyldige svar på, hvorfor mænd er utro i den her artikel, så må vi desværre skuffe dig. Sådan en findes ikke. Hverken her på hjemmesiden eller andre steder. Alle mænd er forskellige og de drives af forskellige lyster og der er forskellige forklaringer på, hvorfor de er utro.

At generalisere er farligt for man risikerer at putte sin mand i en æske, hvor han ikke hører til – og så starter balladen! For forstår du ikke hans utroskab, så forstår du heller ikke ham og årsagen til, at han har været sammen med en anden. Derfor skal du altid forsøge at se ud over hans utroskab.

Det er selvfølgeligt lettere sagt end gjort, men kommer du ikke over sorgen og vreden, så kommer I heller ikke til den konstruktive fase, hvor jeres dialog kan starte.

Der er mange forklaringer på utroskab

Utroskab er noget lort og det gør forbandet ondt, men der er som regel en årsag til, at man er utro. Nogle mænd mangler omsorg og nærhed. Andre er bange for at blive elsket og bruger utroskab til at skubbe modparten på afstand. Og så er der dem der følger deres lyster og impulsivitet i stedet for at følge deres hjerte.

(Næsten) ingen ønsker at såre dig

Fælles for alle disse mænd er, at de (som regel) ikke ønsker at såre dig. De er ikke sammen med en anden, fordi de ønsker at se dig ødelagt og ked af det. De er sammen med en anden kvinde, fordi de mangler noget eller fordi der er noget de ikke kan finde ud af. Der er måske nogle følelser, de ikke forstår.

Nogle mænd er utro for at redde deres ægteskab

Accepter hvorfor han har været utro

Hvis I skal have jeres parforhold til at fungere igen, så skal du forstå ham og acceptere HVORFOR han har været dig utro. På et senere tidspunkt vil du måske – måske ikke – acceptere selve hans utroskab, men først skal du forstå hvorfor han har gjort som han har gjort og det gør du gennem tæt dialog med ham.

Og det er netop vores pointe med denne artikel:

Det nytter ikke noget, at læse en artikel der opremser 10 grunde til at mænd er utro, for når du læser sådan en artikel så forholder du dig til de 10 punkter og forsøger at putte din kæreste i én af kasserne, men hvad hvis han hører til en helt ellevte kasse eller han måske er en krydsning af flere forskellige punkter og du derfor misforstår ham?

Utroskab er ikke noget man spøger med. Det gør pissehamrende ondt, når det rammer, MEN man kan kommer stærkere ud på den anden side, hvis man håndterer det godt.Utroskab skal tages alvorligt

Når du opdager, at din kæreste har været dig utro, så falder din verden sammen. Du bliver ramt af vrede, fortvivlelse og sorg. Og du kan sikkert gå fra den ene følelse til den anden på et splitsekund. Brug tiden på dig selv og alle dine følelser. Giv dig selv lov til at være ked af det og vred. Gå en lang tur i skoven eller ved vandet og tænk over, hvad der er sket. Undgå at gå ind i en dybere dialog med din kæreste endnu, for det er du sikkert ikke klar til.

Når det hele har bundfældet sig lidt, så begynd at tænke over, hvad du ønsker af dit liv. Kan han give dig det, selvom han har været sammen med en anden?

Når du har lagt den værste vrede og sorg bag dig, så gå ind i en dialog med ham. Lad ham tale og føre ordet – nøjes med at lytte til hans ord.

Når I har haft den første snak sammen, så gå en god lang tur bagefter og tænk over, hvad han har sagt. Forstår du noget af det eller er det helt volapyk? Og baseret på jeres snak, tror du på, at I kan have en fremtid sammen?

Forhåbentligt gik jeres snak godt, men det modsatte kan også være tilfældet. Måske virkede han ligeglad, så du blev rigtig ked af det igen. Måske endte det endda med, at I forlod hinanden som uvenner. Går det i hårdknude hver gang, så har I brug for hjælp.

Uanset hvad, så skal du tale med ham igen og gentage processen flere gange indtil du er afklaret med hvad der er sket og har forståelse for, hvorfor han har gjort, som han har gjort.

Nogle par kommer over utroskab. Andre gør ikke. MEN…

Tosomhed

Måske bliver du aldrig afklaret med det og så har I ikke en fremtid sammen. Ikke alle par kommer sig over utroskab, men de der gør, kommer ofte stærkere ud på den anden side. De har nemlig været igennem en (efter omstændighederne) sund proces som har lært dem en masse om, hvem de er og hvem de ikke er. Utroskab kan sidestilles med en krise som et mistet familiemedlem, kritisk sygdom, arbejdsløshed, depression og andre forfærdelige ting vi kan blive ramt af i løbet af livet. Og dem der forstår at håndtere disse kriser på den bedst mulige måde er også dem, der får et godt og langt liv sammen.

At du har besluttet dig for, at du stadig ser ham som din mand betyder ikke, at du ikke stadig kan blive ked af det, men nu ved du, hvorfor han har gjort som han har gjort og derfor går du ind i en konstruktiv dialog med ham, så I sammen kan løse problemerne.

Kan du ikke acceptere, hvorfor han har været dig utro, så er det også helt okay. Du er med garanti blevet klogere på dig selv og hvilken mand du gerne vil have. Og det betyder langt mere end du overhovedet kan forestille dig lige nu. Brug noget tid alene, så du bearbejder sorgen og det der er sket. Få det ud af kroppen, så du kan komme videre uden at tro, at alle andre mænd er som ham den dumme, der sårede dig stort.

Vil du stadig gerne være sammen med din kæreste, men går jeres dialog i hårdknude, så kan det være en god ide, at opsøge en parterapeut der kan hjælpe jer på vej.

Vi ønsker dig al mulig held og lykke!