Vink farvel til jalousi med effektiv hjælp og behandling

Jalousi kan ødelægge selv det bedste parforhold. Bare tanken om, at ens partner gør noget ’ulovligt’ med en anden, kan føre til mistænkeliggørelse, hårde beskyldninger, skænderier, raserianfald og i værste fald, at parforholdet går i stykker.

Men hvad er jalousi egentlig? Psykologisk set er det frygten for at miste, en følelse af utilstrækkelighed, lavt selvværd iblandet følelser som mistillid og vrede.

For de hårdest ramt fylder jalousien næsten alle deres vågne tanker. Jalousien tager styringen over deres liv og deres omgang med andre. Og på den måde kan jalousien tragisk nok blive en selvopfyldende profeti: Din jalousi bliver så ødelæggende for parforholdet, at du skræmmer din kæreste eller ægtefælle væk, som du netop frygter at miste.

Heldigvis er jalousi en følelse, som man kan arbejde med og få til at forsvinde før parforholdet lider uoprettelig skade

Vi har fundet 3 af de mest almindelige metoder til at slippe af med jalousien:

1) Samtaler med en parterapeut

Parterapeuter er dygtige, de findes i hele landet og efter et forløb hos en, vil du højst sandsynligt have mindsket – eller helt fjernet din jalousi. Mange synes også, at det er dejligt at sidde ansigt til ansigt med en, når man skal bearbejde et svært emne som jalousi.

Det eneste minus er prisen, men kan du leve med den, så kan samtaler med en parterapeut også være en rigtig god hjælp. Regn med et forløb til +2.000 kroner.

Parterapeuter modtager par og enkelt personer i alle aldre. Par der har været sammen i mange år, par som kun har kendt hinanden i kort tid. Alle par kan gå i parterapi og få det bedre, hvis begge parter er villige til at arbejde med deres forhold.

Dit engagement er afgørende. du kan få hjemmearbejde med konkrete værktøjer, metoder og øvelser, som du kan øve dig med derhjemme. Jo mere engagerede du er, jo hurtigere kan du genfinde din kærlighed, tryghed og tillid til din kæreste.

Her på hjemmesiden kan du nemt selv finde den nærmeste dygtige parterapeut.

2) Hypnose/NLP-terapi som behandling

Jalousi er en indre tilstand, og derfor kan hypnose også være en vej ud af problemet.

Under hypnose er din opmærksomhed intenst fokuseret. Du er i kontakt med både dit bevidste og ubevidste sind. Du har styr på situationen, selvom du er i trance, for man kan ikke hypnotisere nogen mod deres vilje. Det betyder også, at du ikke kan påvirkes med noget, som er imod dine værdier, etik og moral.

Hypnoterapi kan hjælpe dig med at slippe angsten for at miste og trangen til kontrol. Du vil komme i kontakt med dit ægte jeg og på den måde få genskabt et positivt selvbillede, et bedre selvværd og dermed en positiv adfærd, som vil give dig større livskvalitet.

Hypnose som en behandling af jalousi er også en god behandling, men vi vil som udgangspunkt anbefale, at du starter med enten et onlineforløb eller besøg hos en almindelig parterapeut, da det ofte er billigere og samtidigt noget folk er mere trygge ved.

3) Online jalousi terapi

I dag kan meget klares online. Der findes dygtige psykologer og sexologer, der netop arbejder med jalousi – og det er både effektivt og en billig måde at få hjælp på.

Her er 6 spørgsmål, du kan stille dig selv …

  1. Savner du følelsen af at kunne sende din partner afsted ud af huset med ro i sjælen?
  2. Tænker du nogle gange, at det aldrig stopper med den jalousi?
  3. Er du frustreret over, at du ikke selv kan kontrollere dine følelser?
  4. Længes du efter, at din partner stoler på dig? (Og omvendt?)
  5. Er du træt af altid at blive kontrolleret, blive mødt med mistillid, mistro og spørgsmål?
  6. Frygter du, at det er et spørgsmål om tid, før en af jer gør noget drastisk, som at bryde ud af forholdet?

Kan du svare ja til et eller flere af spørgsmålene, kan online jalousiterapi være en god løsning for dig.

Prisen for et online kursus er cirka 495 kroner.

Hvad nu?

Par der nyder livet sammen

Mærk godt efter: Hvilken af de 3 metoder tiltaler dig mest…? Når det gælder det dyrebare parforhold, gælder det også om at vælge med hjertet.