Den største kærlighedserklæring, du kan give

Den rigtige kærlighedserklæring på det rigtige tidspunkt er måske den vigtigste handling i hele dit liv. Men hvordan gør du? Hvad er den bedste kærlighedserklæring til ham, manden i dit liv? Hvad er den ultimative kærlighedserklæring til hende, dit livs lys?

Vi har samlet nogle dyrekøbte erfaringer om kærlighedserklæringer fra livskloge mennesker plus en række smukke citater og digte og giver dig her cremen af cremen. Held & lykke!

Hvornår er det rigtige tidspunkt?

Er der et helt genialt tidspunkt at give din velgennemtænkte kærlighedserklæring på? Det korte svar er: Altid! Morgen, middag, aften, hverdag, weekend, ferie, planlagt, spontant. Du skal bare sikre dig, at Den Eneste Ene er klar til at modtage … Skuespilleren Julie Andrews har formuleret det så smukt, så smukt: ”Vent ikke på det perfekte øjeblik, men grib øjeblikket og gør det perfekt.

Hvad er den største kærlighedserklæring?

Hvis du virkelig vil gøre indtryk på din kæreste, ægtefælle, elsker – hvad er så det største, dybeste, mest romantiske, du kan finde på? Det lidt kedelige svar er, at det afhænger af situationen. Måske skal du bare hviske ham eller hende i øret: ”Jeg elsker dig, og jeg håber, det skal være os to resten af livet.” Det vil være det helt rigtige at gøre, hvis du ikke har gjort det (for tit) før.

Sagen er, at den bedste kærlighedserklæring altid overrasker en lillebitte smule. Hvis du ofte siger eller skriver ”Jeg elsker dig”, er det ikke længere den største kærlighedserklæring, du kan give. Så må du gå skridtet videre. 40 røde roser eller lækker flaske champagne er også en smuk kærlighedserklæring – men ikke, hvis du tit giver blomster, eller I ofte drikker bobler.

”Den største kærlighedserklæring er at give noget af dig…”

Den største kærlighedserklæring er, at du giver den anden part noget af dig selv; noget, der er lidt svært for dig at give. Hvis du er millionær, er det ikke svært at give en bil eller en ring. Hvis du er den sælgende type, er det ikke svært at sige ”jeg elsker dig”. Det skal være lidt sværere.

Den største kærlighedserklæring overrasker derfor den anden part en lille smule og gør ham eller hende glad helt ind i sjælen. Det kan for eksempel være et frieri i utide. Det kan være et løfte om, at I skal have barn sammen engang. Det kan være noget så simpelt som en tur i teatret – hvis du vel at mærke normalt ikke gider gå i teatret.

Tænk efter: Hvad vil gøre din hjertenskær jublende lykkelig? Dét er den største kærlighedserklæring!

Skal det være skriftligt, mundtligt eller noget tredje?

Et digt kan være et smukt kærlighedsbrev

Den bedste kærlighedserklæring er den, som modtageren bedst forstår. Når det handler om kærlighedserklæringer er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert – det handler ”bare” om at ramme modtageren lige hjertet. Samtidig skal det helst også falde dig naturligt, så det ikke bliver alt for kejtet.

Et lille brev … nogle søde ord hvisket i øret … et frieri på toppen af Himalaya … et stort rødt hjerte malet på facaden af huset … en nummerplade med den udkårnes navn … en buket blomster leveret på arbejdet … eller måske så lidt som en sms, hvis I ikke kender hinanden så godt endnu …

ALT ER MULIGT!

At give din kærlighedserklæring på den rigtige måde kan være et spørgsmål om at ”tale modtagerens sprog”. Hvad ville den anden part sætte mest pris på? Her er 5 muligheder:

 1. Ord. Hvis din elskede selv er meget talende, læsende, skrivende – altså et ord-menneske – kan kærlige ord være den rigtige kærlighedserklæring. Om det skal være skrevne eller talte ord, er mindre vigtigt. Overrask gerne ham eller hende.
 2. Gaver. Hvis din elskede selv er god til at give gaver – og du normalt ikke gør det så meget – så kan en gave i utide være den rigtige kærlighedserklæring. En lottokupon, en Yankiebar eller en jordomrejse…?
 3. Handlinger. Hvis din elskede selv ynder at gøre dig små tjenester og kærlige handlinger, kan dét være den rigtige kærlighedserklæring. Pudse cyklen eller bilen, gøre boligen rent, bage et fad boller, tage frækt undertøj på…?
 4. Tid. Hvis din elskede normalt ikke får så meget af din tid – måske fordi du er en meget travl person eller er optaget af andre ting – så kan kvalitetstid være den helt rigtige kærlighedserklæring. God tid til at lytte, til at tale, til at nusse, til at se hinanden dybt i øjnene, til at lave ting sammen, til at holde ferie bare jer to…?
 5. Kærtegn. Hvis din elskede er typen, der selv giver mange kærtegn – kram, kys, små berøringer – så kan kærtegn være den rigtige kærlighedserklæring. Strejfe armen i forbifarten, kysse i nakken, holde i hånden under filmen eller måske en rigtig omgang massage med olie og det hele…?

15 søde citater til din kærlighedserklæring

Hvis du vælger at fremsige eller skrive din kærlighedserklæring, er et sødt citat altid en ide:

 1. At elske dig er som at trække vejret, hvordan kan jeg stoppe?
 2. Alle kan fange dit blik, men ikke alle kan fange dit hjerte
 3. Alle mennesker er engle med kun én vinge; kun ved at omfavne hinanden kan vi flyve.
 4. Skønhed er, når der intet er at fjerne, ændre, eller tilføje
 5. Jeg ser dig hver dag, men hver gang jeg ser dig, er det som første gang.
 6. Det er kærligheden, der sætter solen og de andre stjerner i bevægelse
 7. Alle veje, som ikke udgår fra dit hjerte, ender blindt
 8. En dag er ikke levet uden kærlighed
 9. Elsk mig mest når jeg fortjener det mindst, for da behøver jeg det mest
 10. Der findes intet andet godt i livet end at elske
 11. Dage uden dig er som dage uden håb, men et liv uden dig vil være som et liv uden fremtid
 12. Et kys er en af de få ting, man giver og får på samme tid
 13. Når man ser gennem kærlighedens briller, bliver kobber til guld.
 14. Elsker du mig fordi jeg er smuk, eller er jeg smuk fordi du elsker mig?
 15. Ud over chokolade er du den, jeg elsker mest

Se også de her smukke kærligheds citater.

2 smukke digte til din kærlighedserklæring

Siden middelalderen har rigtige kærlighedserklæringer været forbundet med smukke digte. Hvis du ikke selv er den store rimsmed, så kan du ’låne’ disse to dejlige digte:

Dit navn
Jeg skrev dit navn i skyerne,
men vinden blæste det væk.
Jeg skrev dit navn i sandet,
men bølgerne skyllede det væk.
Jeg skrev dit navn i mit hjerte,
og for evigt vil det blive der.

Så tag mit hjerte
Så tag mit hjerte i dine hænder, men tag det varsomt og tag det blidt, det røde hjerte – nu er det dit. Det slår så roligt, det slår så dæmpet, for det har elsket, og det har lidt, nu er det stille – nu er det dit. Og det kan såres, og det kan segne, og det kan glemme og glemme tit, men glemmer aldrig, at det er dit. Det var så stærkt og så stolt, mit hjerte, det sov og drømte i lyst og leg, nu kan det knuses – men kun af dig.

Du kan finde flere kærligheds digte her.

Men det vigtigste af alt…

Lad dig ikke skræmme af tanken om at give den største og mest ultimative kærlighedserklæring. Det vigtigste er, at du er dig selv, når du gør det. For det er jo dig, din elskede vil have.

Og husk, at det ikke skader at øve sig. Jo flere kærlighedserklæringer du giver Den Eneste Ene, jo bedre bliver du til det.

Med en lille omskrivning fra Star Wars: Må kærligheden være med dig!

Skriv en kommentar