Hvad er romantik for en størrelse?

Romantik er for mange mennesker en stor del af det, at være sammen med den man elsker. Men romantik er faktisk noget sjovt noget, for hvad der er romantisk for mig, er ikke nødvendigvis noget som dig og din kæreste finder romantisk.

Derfor er det meget individuelt, hvad man forbinder med romantik, hvor man kan sige at kærlighed – og det at være sammen med sin kæreste – bygger på nogle helt basale elementer.

Når man skal forsøge at definere romantik, så er den enkleste forklaring, at romantik er de ting man synes er hyggelige at nyde sammen med sin kæreste. Det kan være store og små ting eller ting man slet ikke kan forklare. Ofte er det noget der føles godt kroppen – som en varme der spreder sig.

Læs også: Hvad er kærlighed?

Det klassiske billede af romantik

Par foran brændeovnen

Vi kender alle sammen scenen i spillefilm, hvor to romantiske sjæle ligger foran en brændeovn og nyder lyden, varmen og flammerne, der langsomt stiger til vejrs. Et andet klassisk billede på romantik er et kærestepar der sidder på hver sin side af et lille bord med to stearinlys på bordet. Især hvis rummet bliver mørklagt, så giver det en følelse af hygge, sammenhold og tæthed, der vil få enhver til at føle sig romantisk. Det er særligt på sådanne tidspunkter, at parternes oprigtige følelser bliver udvekslet, mens det ligeledes også er seancer som dette, der for alvor sørger for, at parterne indser hvor meget de elsker hinanden. Hvis dette kombineres med god mad, så er seancen fuldendt.

En lang gåtur i den danske vintersne, med hinanden i hænderne, kan ligeledes også opfattes som romantik ligesom roser, rødvin og hygge inde døre er også noget af det, mange forbinder med romantik. Nogen synes det klassiske billede er falskt – andre elsker det og nyder det.

Læs også: Alt hvad du bør vide om forelskelse

Romantiske ideer og oplevelser

Romantisk weekend med kæresten

Romantiske oplevelser og romantiske ideer findes der mange af. Her på hjemmesiden har jeg igennem flere år samlet en masse ideer som dig og din kæreste kan nyde og have glæde af.

Der vil helt sikkert være oplevelser og ideer som I ikke finder interessante, men jeg lover at der også vil være oplevelser, der vil ramme jer lige i hjertet. Det er nemlig det skønne ved romantikken – den er så alsidig og så forskelligartet, men føles på samme måde.

Jeg ønsker dig og din kæreste mange dejlige romantiske stunder sammen!

Skriv en kommentar