Hvad er kvalitetstid?

Her vil vi fortælle dig lidt om begrebet kvalitetstid i al almindelighed – og i særdeleshed om kvalitetstid med kæresten. Hvordan kan I tilbringe kvalitetstid sammen? Den danske ordbog definerer kvalitetstid sådan her: ”tid som man tilbringer sammen med en eller flere andre personer der får éns udelte opmærksomhed, især om travle forældres samvær med deres børn.

Kvalitetstid handler kort sagt om at være til stede i nuet sammen med andre. Og med ’andre’ mener vi her familie (inklusive børn), venner, kolleger, kæresten – hvem som helst i virkeligheden.

 • Kvalitetstid er at tale sammen.
 • Kvalitetstid er at hygge sig sammen.
 • Kvalitetstid er at lave ting med hinanden.
 • Kvalitetstid er at fokusere på de fælles behov i stedet for egne behov.
 • Kvalitetstid er at være enige om, hvordan man bruger den fælles tid sammen.

Kvalitetstid er gratis. Selvfølgelig koster det penge, hvis I beslutter, at jeres fælles tid skal bruges i Tivoli – eller på et wellness ophold – eller til London. Men uanset om I er hjemme i stuen – eller i skoven – på stranden – i Tivoli – eller i London – så er der først tale om KVALITETSTID i det øjeblik, I virkelig er SAMMEN. Det, I laver sammen, skal være noget, der handler om JER som gruppe, IKKE om jer som individer. Og den fællesskabsfølelse, der opstår, er gratis. Netop, fordi den kan opstå hvor som helst.

Læs også: Danmarks største guide til romantiske weekendophold

Det er ikke nok bare at være sammen

Par der kysser på stranden

Mange misforstår begrebet kvalitetstid og tror, at det handler om bare at VÆRE sammen. Men samvær kan sagtens være næsten det modsatte af kvalitet: Det kan være kvantitet!

Tænk over det: Hvis I sidder i samme lokale, men er koncentreret om hver jeres mobiltelefon eller iPad – så er der ikke tale om kvalitetstid sammen. Kun om tid sammen.

Netop mobiltelefoner, iPads og høretelefoner er de store syndere, når det handler om kvalitetstid. For den tid, vi bruger alene på skærmen eller med lyttebøfferne på, er tid, som vi ’stjæler’ fra fællesskabet. Her er vi kun fokuserede på egne behov, ikke fælles behov.

Jamen, hvad nu hvis begge parter er enige om, at det er ok at sidde med hver sin mobil eller musik i ørerne? Det er fint, at I er enige, og I skal da bare gøre, hvad I selv vil – men der er IKKE tale om kvalitetstid. For kvalitetstid at lave ting med hinanden, ikke hver for sig.

Læs også: Lær din kæreste bedre at kende med de her 30 spørgsmål

Hvordan kan I tilbringe kvalitetstid sammen?

Par går tur sammen

Hvis I ønsker at tilbringe mere kvalitetstid med hinanden, er det klogt at starte med nogle helt basale forberedelser.

Først og fremmest skal I være enige om, at I begge to (eller alle sammen) virkelig ønsker en kortere eller længere periode, hvor det handler om kvalitetstid sammen.

Dernæst skal I hver især rydde de forhindringer af vejen, der ofte gør kvalitetstid svært. Det er især to ting, der ofte ødelægger alle de gode forsætter:

 • Kvalitetstid er svært, hvis I tænker på ’i går’ eller ’i morgen’. Kvalitetstid handler om lige nu og her. Derfor nytter det ikke, at en af jer har en stabel vasketøj, der venter – nogle søm, der skal bankes i – eller et projekt på arbejdet. Vær enige om at udskyde alle opgaver og projekter til bagefter. Med mindre, selvfølgelig, at jeres kvalitetstid netop handler om at udføre et projekt sammen.
 • Kvalitetstid er svært, hvis I har mobiler eller internettet inden for rækkevidde. Det meste elektronik er individuelle tidrøvere, som stjæler tid fra fællesskabet. Vær enige om at gemme elektronikken af vejen indtil bagefter.

Når forhindringerne er ryddet af vejen, er der til gengæld masser af spillerum for at tilbringe kvalitetstid sammen. Og husk, I skal hele tiden kunne mærke hinanden:

 • Tal sammen.
 • Spis sammen.
 • Lav mad sammen
 • Gå tur sammen.
 • Byg en hule sammen.
 • Tag på skovtur sammen.
 • Tag i svømmehallen sammen.
 • Gå i teatret eller på museum sammen.

Få flere gode ideer til hvordan I kan tilbringe tid sammen

Er I parate til noget mere kvalitetstid sammen? Held & lykke!

En kommentar til “Hvad er kvalitetstid?”

Skriv en kommentar