5 gode råd til at flytte sammen med kæresten

For lidt over et år siden valgte min kæreste og jeg at flytte sammen. Vi havde på daværende tidspunkt været sammen i cirka fem år. Vi havde rejst sammen i tre måneder i New Zealand og Thailand. Vi havde haft vores op- og nedture og følte nu, at vi kendte hinanden rigtig godt. Hvad vi har lært af at flytte sammen, vil jeg dele med dig i dette indlæg.

1. Kend hinanden godt, før I flytter sammen
For os har det været vigtigt, at vi har kendt hinanden rigtig godt. Vi kunne uden tvivl være flyttet sammen før – for fem år sammen er trods alt lang tid. Alligevel føler jeg, at det har givet os en rigtig god ballast, som har gjort skridtet med at flytte sammen mindre.

Vi ved hvordan vi hver i sær har det med de fleste ting. Vi ved hvornår modparten har brug for et par kærlige ord, et tæt kram og vi kender hinandens grænser.

Ting der er meget væsentlige i et forhold.

Var vi flyttet sammen efter et år, havde vi ikke vidst alle disse ting. Mange klarer den alligevel og det havde vi formentligt også, men alligevel føler jeg at vi har truffet det rette valg ved at vente.

2. Få styr på økonomien
Penge fylder meget, når man flytter sammen med sin kæreste. Der er udgifter til husleje, mad, gaver til familie og venner og meget mere. Som kærestepar der er flyttet sammen, er det udgifter som man bliver nødt til at tage stilling til, hvordan man vil håndtere.

Mange kærestepar begår den fejl, at de ikke snakker om økonomien før de flytter sammen og jeg har set flere par, hvor det har ført til mange skænderier.

Vi valgte at lave en fælles madkonto i banken, som vi løbende betaler til. På den måde har vi styr på vores udgifter og forbrug og samtidig sikrer den løsning, at den ene part ikke kommer til at betale væsentligt mere end den anden. I sig selv er det ikke et problem, men det er rart at være bevidst om.

Lav et budget hvor I opstiller jeres indtægter samt alle jeres udgifter. Læg det hele sammen, så I får et overblik over, hvordan jeres økonomi ser ud. Når I har det samlede overblik, ved I også hvad der skal gøres, hvis den ene mister sit arbejde eller beslutter sig for at studere.

3. Køb udstyr og ting til jeres hjem længe inden i flytter sammen
Jeg kan allerede røbe at det er dyrt at flytte sammen med sin kæreste. I vores tilfælde flyttede vi begge to hjemmefra for første gang og jeg er taknemmelig for, at jeg i flere år havde købt og ønsket mig ting og sager, når jeg stødte på gode tilbud og manglede gaveideer til jul og fødselsdag.

Derfor havde jeg allerede mange glas, pander og gryder, da vi valgte at flytte sammen.

Mange af de resterende ting valgte vi er købe i IKEA. Vores tese var, at vi altid kunne udskifte de billige ting med bedre ting, når vi fik overblik over vores samlede flytteøkonomi.

Man siger jo ofte, at det kan være lidt af en prøvelse at tage i IKEA sammen med din kæreste, men sådan har vi der slet ikke.Tænk hvor fantastisk det er, at kunne købe ting sammen til ens nye fælles hjem!

Giv jer god tid og lad jer inspirere af bøger og blader, så I får det hjem I ønsker.

4. Hvad er jeres forventninger til at flytte sammen?
Når man flytter sammen med sin kæreste, er det en god ide at afstemme hinandens forventninger. Hvis I aldrig har boet ude før eller måske flytter til en ny by, så kan den ene part komme til at føle sig ensom, hvis den anden f.eks. kommer senere hjem fra arbejde.

Derudover kan den ene part forvente, at det at flytte sammen vil betyde, at I kommer til at tilbringe mere kvalitets tid sammen, mens den anden part ser frem til mere tid sammen med vennerne og fodbolden, som han nu flytter tættere på.

Ved at snakke om disse ting inden, er I på forkant så I undgår misforståelser.

5. Hvem tager sig af de daglige pligter?
I vores tilfælde er jeg væk længere tid hjemmefra, end min kæreste er. Derfor har vi også lavet den fordeling, at hun sørger for mange af de huslige pligter. I stedet sørger jeg for at betale regninger og nogle af de andre ting, som hun ikke gider.

Når man flytter sammen med sin kæreste, er der rigtig mange gøremål i ens fælles hjem. Der skal laves mad, støvsuges, vaskes op og ryddes op, så der ser pænt ud. Hvordan I fordeler disse ting er helt op til jer selv, men det er en god ide, at beslutte det før I står i det.

Vores erfaring med at flytte sammen, har betydet at vi er kommet endnu tættere på hinanden. Jeg vil ikke lyve, for det har også været en stor omvæltning, som har ført til skænderier og uoverensstemmelser, men vi har ikke fortrudt det et sekund! I dag kunne vi ikke forestille os, ikke at bo sammen. Det er skønt at falde i søvn sammen og vågne op sammen om morgenen. Det er dejligt at komme hjem til et kærligt kys af sin kæreste, som venter i døråbningen!

Vores erfaring er, at tingene falder på plads efter noget tid. I mens drager I nytte af de erfaringer der kommer, mens I lærer hinanden endnu bedre at kende.

Rigtig god flytning!

Skriv en kommentar