Spa og wellness ophold i Tyskland: 19 skønne hoteller I bør besøge sammen

Overvejer du et spaophold med kæresten, så skulle du rette blikket sydover: Tyskerne er verdensmestre i spa og wellness, og der er ofte tilbud på værelser med spaophold på deres mange lækre hoteller – og det gælder både Nordtyskland (Flensborg, Hamburg, Kiel) og i selve Berlin. I forhold til nogle af de bedre spahoteller i Danmark kan et wellness ophold i Tyskland faktisk blive en billig fornøjelse. Tænk over det, Tyskland ligger jo blot en kortere bilrejse væk…

Tyskland er centrum for fantastiske spaophold

I århundreder har folk fra hele Europa valfartet til de berømte hoteller med kurbade rundt omkring i Tyskland. I dag kaldes kurbade for spa og wellness, men tankegangen er den samme: Vores sjæle og legemer trænger til ro og afslapning, kolde og varme afvaskninger, fordybelse, god mad og motion i form af lange vandre-, løbe-, cykel- eller svømmeture.

Det ved tyskerne alt om, og lige som med deres velkørende biler går de grundigt til værks, når de opbygger de helt perfekte spafaciliteter på deres hoteller. Her er styr på selv de mindste detaljer, vandet har den helt rette temperatur, motionscyklerne er velsmurte, maden er god og rigelig, og personalet er både vidende og venlige. Bare rolig: De fleste taler et udmærket engelsk, hvis du ikke forstår tysk.

Tyskland er et logisk valg, når det handler om wellness og spaophold. Og så gør det jo ikke noget, at man på vejen kan shoppe billig sprut, slik, elektronik osv., vel?

Spørgsmålet er bare, hvor i Tyskland du og kæresten helst vil lægge jeres spahold. Nordtyskland med Flensborg, Hamburg og Kiel ligger kun få timers kørsel fra den danske grænse, og særligt Flensborg er en utroligt charmerende by med mange minder fra dengang, byen var dansk.

Berlin har flere gode spahoteller, og i tilgift er byen et helt fantastisk sted både at opleve seværdigheder, slappe af i de berømte ølstuer og shoppe på fx indkøbsstrøget Kurfürstendamm.

Skal det være mere eksotisk, bør du helt klart overveje at vælge Sydtyskland eller sågar Østrig, hvor der er flere gode spahoteller med fantastisk udsigt til Alperne.

De 19 udvalgte spa og wellness hoteller

Par i spa

Vi har gjort det hårde arbejde for dig og udvalgt 19 fantastiske spa og wellness hoteller rundt omkring i Tyskland, heraf 4 i Berlin og 15 i Nordtyskland, Sydtyskland (og Østrig).

Wellnes ophold Tyskland Placeholder
Wellnes ophold Tyskland

Prøv at kigge listen over hoteller igennem. Hver enkelt sted har sine egne kendetegn – enten med mad eller faciliteter – men fælles for alle stederne er veludstyrede spaområder med pool, sauna, fitness og bløde liggestole, hvor du og kæresten kan slappe af og bare nyde livet.

Du er velkommen til at drømme dig væk allerede nu. Luk øjnene og forestil dig selv sidde ved kanten af en pool i en vamset badekåbe, måske med en drink, en cola eller en kop kaffe ved hånden. Om lidt skal du og kæresten op på jeres rummelige værelse og hygge videre (?), og bagefter skal I ned på hotellets dejlige restaurant, hvor menukortet ser utroligt fristende ud…

Det eneste, du skal gøre lige nu, for at drømmen går i oplevelse, er at udpege dét af de 19 spahoteller, du og din yndlingskæreste helst vil bo på. Skal jeres spaophold foregår i Berlin eller et andet sted i Tyskland? Valget er ikke helt let!

 

SPA & WELLNESS I BERLIN? HER ER 4 LÆKRE HOTELLER

 

SANA Berlin HotelSANA Berlin Hotel

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

SANA Berlin Hotel er et 4-stjernet hotel centralt beliggende ved teatre, et palads og museer, blot 3,5 km fra det berømte Holocaust-mindesmærk, Pergamon-museet og Rigsdagen, og en kort spadseretur fra stormagasiner og butiksgader. Hotellet råder over 208 komfortable værelser fordelt på 7 etager med eget musikanlæg og andre moderne bekvemmeligheder. Hotellets gæster kan frit gøre brug af wellness-området med sauna, spabad, dampbade og tyrkisk bad samt booke massage. Skal der sved på panden, har hotellet både et fitnessrum og et træningscenter. I hotellets lobby-restaurant kan gæsterne nyde forskellige måltider, og i den afslappede Lobby-bar serveres gode drinks. Hoteller ligger 10 minutters kørsel fra Berlin-Tegel/Otto Lilienthal lufthavn.

Den laveste pris er i skrivende stund 700 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Titanic Chaussee BerlinTitanic Chaussee Berlin

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Titanic Chausee Berlin er et veldrevet hotel med en genial beliggenhed i hjertet af Berlin. Hotellets gæster har fri adgang til den 3000 m² store spa- og sportsklub, Befine, hvor det er muligt at svømme langt i den store indendørs pool og dyrke forskellige former for motion. De lyse og elegante værelser har alle rummelige badeværelser med rain shower-bruser. Når sulten melder sig, har Titanic Chausee Berlin mange tilbud til sine gæster: Morgenmadsrestauranten Alesta, burgerrestauranten Hasir Burger, a la carte-restauranten Pascarella, hvor middelhavskøkkenet dominerer, og lobbybaren Charlotte, der serverer snacks, frisk bagværk og drikkevarer. Titanic Chaussee Berlin ligger 2 minutters gang fra Naturhistorisk Museum, 5 minutters gang fra kunstmuseet Hamburger Bahnhof og 10 minutters gang fra Berlins hovedbanegård.

Den laveste pris er i skrivende stund 800 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Hotel Palace BerlinHotel Palace Berlin

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotel Palace Berlin er et velbeliggende hotel i Berlins centrum. Hotellets gæster har gratis adgang til spa-afdelingen, hvor der blandt andet er pool og et moderne fitnesscenter og spa. Det er muligt at bestille både massage og sessioner med personlige trænere. Hotellet lejer desuden cykler ud, så det er nemt at komme rundt til alle Berlins seværdigheder. På hotellet kan gæsterne spise morgenmad og andre måltider i restaurant Bon Dia, og når tørsten skal slukkes, er hotellets bar, House of Gin, et godt sted at opsøge med sine mere end 150 forskellige typer gin og cocktails. Hotel Palace Berlin ligger over for Berlins zoologiske have, 4 minutters gang fra Gedächtniskirche og det berømte butiksstrøg Kurfürstendamm og 5 minutters gang fra togstationen Zoologischer Garten.

Den laveste pris er i skrivende stund 800 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Hotel Adlon KempinskiHotel Adlon Kempinski

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotel Adlon Kempinski er et 5-stjernet hotel og et af Berlins mest legendariske steder at indkvartere sig. Hotellets gæster har adgang til en lang række spa-, wellness- og motionstilbud, heriblandt en nyklassicistisk indendørs pool, et 800 m² stort fitnesscenter og en spa, hvor det er muligt at bestille ayurveda-behandlinger. De overdådige værelser er indrettet i en blanding af antik og moderne stil og har alle rummelige marmorbadeværelser. Hotel Adlon Kempinski har en restaurant med 2 Michelin-stjerner samt en butiksarkade. Hotellets beliggenhed er unik, umiddelbart ved siden af Brandenburger Tor og med under 10 minutters gang til mindesmærket Holocaust-Mahnmal, Checkpoint Charlie og Pariser Platz.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.900 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

SPA & WELLNESS I RESTEN AF TYSKLAND OG ØSTRIG? HER ER 15 HOTELLER

 

Vitalhotel Alter MeierhofVitalhotel Alter Meierhof

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Vitalhotel Alter Meierhof er et 5-stjernet hotel med den bedste beliggenhed ned til Flensburg Fjord. Hotellets gæster har fri adgang til hotellets omfattende wellness-afdeling – Hof-Thermen – der byder på indendørs og udendørs pool, stendampbad, Hoftepidarium, sauna og hø-aromabad. Her er tilbud om forskellige fysiske aktiviteter, og der kan naturligvis bestilles massagebehandlinger. Hotellets ene restaurant ”Meierei Dirk Luther” er kåret som den bedste hotelrestaurant i Tyskland. Den anden restaurant er et mere afslappet brasserie med middelhavsinspirerede retter.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.500 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Schloss Elmau Luxury Spa Retreat & Cultural HideawaySchloss Elmau Luxury Spa Retreat & Cultural Hideaway

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Schloss Elmau er et vidunderligt beliggende luksus spahotel med en fantastisk udsigt over Alperne. Wellness-afdelingen omfatter en opvarmet udendørs swimmingpool, en autentisk orientalsk hamam, en spa med indendørs swimmingpool, 4 saunaer, 2 saltvands dampbade for hele familien samt en spa kun for voksne (+16 år). Her er aktiviteter for både børn og voksne, 6 åbne restauranter i sommerperioden (bl.a. Middelhavskøkkenet, asiatisk og en 1-stjernet Michelin-restaurant). München med sightseeing og shopping ligger kun 1,5 timer væk i bil, Garmisch-Partenkirchen 20 minutter og Østrig 30 minutter.

Den laveste pris er i skrivende stund 4.500 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

A-ROSA TravemündeA-ROSA Travemünde

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

A-ROSA Travemünde ligger i den berømte, gamle købstad, Lübeck, blot 2 timers kørsel fra grænsen til Danmark. Hotellet har 163 skønne værelser og 41 suiter, og ro og afslapning for hotellets gæster har højeste prioritet på stedet. Hotellets wellness-afdeling, “SPA-ROSA”, omfatter hele 4.500 m2 faciliteter, heriblandt Tysklands største og mest moderne Thalasso-center, hvis to swimmingpools forsynes med frisk havvand fra Østersøen. A-ROSA Travemünde har desuden 3 restauranter: Den 2-stjernede Michelin-restaurant Buddenbrooks og hovedrestauranten Wintergarten, der tilbyder show cooking. Lübeck er en Tysklands ældste byer med smukke, gamle bygninger og hyggelige gader.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.700 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Hotel Birke – Das Business & Wellness Hotel in Kiel

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotel Birke er et 4-stjernet hotel beliggende lidt uden for Kiel som nabo til en skov nær den danske grænse. Hotellets gæster kan nyde godt af spa-afdelingen, der omfatter 4 saunaer, dampbad, swimmingpool og bistro. Her er mulighed for at få massage- og skønhedsbehandlinger samt gøre brug af hotellets sports-, afslapnings- og helsetilbud. Hotellets restaurant, Restaurant Fischers Fritz, har specialiseret sig i fiske- og vildtretter samt det nordtyske køkken. Her serveres en solid nordtysk morgenbuffet hver dag, og bagefter er gæsterne velkomne til at slappe af i liggestolene udenfor, hvis vejret er til det.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.100 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Relais&Châteaux SPA-Hotel Jagdhof

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Relais & Châteaux SPA-Hotel Jagdhof er et 5-stjernet hotel beliggende i byen Neustift med en fantastisk udsigt til Stubai-gletsjeren og de pittoreske tyrolske bjerge. I hotellets meget omfattende spa-område på hele 3.000 m² kan gæsterne gøre bruge af 20 forskellige tilbud, heriblandt spabade, saunaer, privat spasuite, ny spa-chalet, prisbelønnede holistiske skønhedsbehandlinger samt naturligvis rolige og komfortable afslapningsområder. I hotellets prisbelønnede gourmetrestaurant serveres såvel østrigske som internationale retter – blandt andet vildt fra egne jagtmarker – samt udsøgte østrigske og internationale vine fra hotellets store vinkælder. Hver eftermiddag bydes på gratis kagebuffet. Hotellet tilbyder gratis transport til og fra lufthavnen og banegården i Innsbruck.

Den laveste pris er i skrivende stund 2.400 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Das TegernseeDas Tegernsee

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Das Tegernsee er et spahotel højt oppe i alperne, smukt beliggende med panorama udsigt over Tegernsee. Hotellet består af 4 bygninger, hver med sin egen stil. Sengerschloss har eksempelvis stuklofte, parketgulve, romantiske lysekroner og rummelige, lyse værelser. Das Tegernsee råder over adskillige pools, hvoraf et af de indendørs bassiner er forbundet med en opvarmet udendørs pool. Her er mulighed for at booke forskellige behandlinger, bl.a. et Rhassoul-bad, hvor det naturlige ler benyttes til at eksfoliere huden. Hotellets gæster kan benytte sig af to restauranter, en bar og en traditionel biergarten.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.500 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

A-ROSA SYLTA-ROSA SYLT

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

På øen Sylt (Sild på dansk) i Vadehavet ligger dette nye og uhyre kostbare 5-stjernede luksushotel direkte ned til stranden. De 147 værelser og 30 suiter er stilfuldt indrettede med alle moderne bekvemmeligheder. Hotellets wellness-område omfatter ikke mindre end 3.500 kvadratmeter med bl.a. udendørs pool, en indendørs swimmingpool med havvand og diverser saunaer. Hotellets gæster kan desuden træne i det veludstyrede fitnesscenter, nyde livet i et lækkert afslapningsrum med udsigt over Vesterhavet samt booke massage- og skønhedsbehandlinger. Øen Sylt, er landfast med Tyskland og har en forbindelse til Rømø, byder på fine badestrande, smukke marsklandskaber, stråtækte huse, lækre restauranter og god shopping.

Den laveste pris er i skrivende stund 2.200 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Weissenhaus Grand VillageWeissenhaus Grand Village

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Det historiske hotel Weissenhaus Grand Village & Spa Am Meer, beliggende på en stor privat grund i badebyen Weissenhaus, er en blanding af gammeldags badehotel og moderne spahotel med alt i lækre bekvemmeligheder. Hotellet kan prale af et 1500 m2 stort splinternyt spa-område med en 20 meters indendørs og udendørs pool, dampbad, hamam, privat sauna, biosauna, finsk sauna, snehytte og afslapningsrum. Hotellets gourmetrestaurant, Courtier, har hyret to ambitiøse kokke til at trylle med årstidens råvarer og fornøje ganerne hos hotellets gæster.

Den laveste pris er i skrivende stund 2.800 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Severin's Resort & SpaSeverin’s Resort & Spa

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Severin’s Resort & Spa er et 5-stjernet hotel beliggende i byen Keitum på den nordtyske ø Sylt (Sild på dansk) i Vadehavet. Hotellet ligger på en 3 hektar stor grund og byder på et 1.500 m² spa-område med 5 temasaunaer, swimmingpool og et varieret udvalg af behandlingstilbud. De charmerende værelser og lejligheder har alt i moderne bekvemmeligheder og udsigt over haven. Severins Resort & Spa råder desuden en restaurant, et fitnesscenter, en fælles opholdsstue og en spillehal. Der er gode muligheder for cykel- og vandreture i de naturskønne omgivelser samt badning fra øens skønne badestrande.

Den laveste pris er i skrivende stund 3.300 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Romantik Hotel Kieler KaufmannRomantik Hotel Kieler Kaufmann

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Romantik Hotel Kieler Kaufmann er et 4-stjernet hotel beliggende ved en park i den nordtyske by Kiel, nogle få få hundrede meter fra den smukke Kielerfjord. Foruden 58 rummelige og komfortable værelser råder hotellet over en wellness-afdeling, hvor gæsterne i afslappende omgivelser kan nyde livet i den indendørs swimmingpool samt sauna og dampbad. Her er naturligvis mulighed for at booke forskellige massage- og skønhedsbehandlinger. Morgenerne på hotellet starter med en stor buffet i restaurant Kaufmannsladen, der hen under aften bliver til en hyggelig steak- og grillrestaurant. Hotellets gæster kan slappe af på den store parkterrasse med udsigt over Kielerfjorden.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.100 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Wyndham Garden Bad Malente DiekseeWyndham Garden Bad Malente Dieksee

Det her hotel får i gennemsnit 3,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Wyndham Garden Bad Malente Dieksee er et 4-stjernet hotel, naturskønt beliggende ud til søen ud til Dieksee kun en times kørsel fra grænsen i hjertet af det, der kaldes ”Holstensk Schweiz”. De fleste af hotellets 70 bekvemme værelser har udsigt over søen. I hotellets store wellness-område kan gæsterne nyde livet ved poolen eller i saunaen, og man kan desuden booke massage og andre behandlinger. Der er masser at lave i området med de hyggelige småbyer og smukke skove. For eksempel cykel-, vandre- og sejlture ved og på de mange søer og badning fra den nærliggende Timmendorfer Strand. To af hotellets medarbejdere taler i øvrigt dansk, og der ligger dansksprogede brochurer til fri afbenyttelse.

Den laveste pris er i skrivende stund 700 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Hotel Sofitel Munich BayerpostHotel Sofitel Munich Bayerpost

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotel Sofitel Munich Bayerpost er et smukt 5-stjernet hotel indrettet i det tidligere kongelige bayerske postkontor blot 100 m fra Münchens hovedbanegård. Hotellets gæster kan frit gøre brug af de gode spa-faciliteter, der omfatter indendørs swimmingpool, sauna og et døgnåbent moderne fitnesscenter. Også gæsternes smagsløg bliver der kælet for. I Délice La Brasserie serveres moderne franske specialiteter, mens restaurant Schwarz & Weiz byder på stor morgenbuffet med fransk bagværk, tyrolsk bacon, traditionelle bayerske weisswürste og valgfri æggeretter. Hotellets Isarbar serverer eksotiske cocktails og gode vine. Hotellet ligger blot 10 minutters fra god shopping samt Theresienwiese, hvor Münchens berømte Oktoberfest afholdes hvert år.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.600 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Steigenberger Strandhotel and SpaSteigenberger Strandhotel and Spa

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Steigenberger Strandhotel and Spa er et luksuriøst 4-stjernet hotel, omgivet af Wachau-egnens smukke natur. Hotellets værelser blev renoveret i 2013, og flere af dem har balkon med udsigt over floddalen langs Donau og de omkringliggende vinmarker. Hotellets gæster kan slappe af i den 1.200 m² store spa, der breder sig over 2 etager med indendørs og udendørs swimmingpools, saunaer, saltvandsdampbad samt et afslapningsområde med åben pejs. Massage o skønhedsbehandlinger bookes separat. Den elegante Weinberg Restaurant og den hyggelige Weinstuben byder begge på egnsretter og vine fra Wachau-området. Om sommeren er der servering på terrassen med panoramaudsigt over byen i baggrunden.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.500 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Lindner Parkhotel & Spa OberstaufenLindner Parkhotel & Spa Oberstaufen

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Lindner Parkhotel & Spa Oberstaufen er et 4-stjernet hotel beliggende med en fantastisk udsigt over Allgäu-alperne. Værelserne på hotellet er traditionelt indrettet i hyttestil med en balkon eller terrasse med udsigt til bjergene. Hotellets gæster kan nyde livet den store spa med spabad – og træne efter behov i stedets veludstyrede fitnesscenter. Her er naturligvis også forskellige skønheds-, sundheds- og fitnesstilbud. I hotellets restaurant er der mulighed for at få både traditionel og helsekost. Her er også en traditionel biergarten med panoramaudsigt og en vinlounge. Hotellet tilbyder transport til og fra den nærliggende Oberstaufen Station.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.300 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

 

Hotel Hanseatischer HofHotel Hanseatischer Hof

Det her hotel får i gennemsnit 3,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotel Hanseatischer Hof er et elegant spahotel med rummelige, komfortable værelser beliggende blot 5 minutters gang fra Lübeck Hovedbanegård. Hotellets gæster kan uden beregning slappe af i det 1.500 m² store spa-område, Bella Vita Spa, med indendørs swimmingpool, finsk sauna og dampbad – eller booke forskellige massage- og skønhedsbehandlinger. Hotellets 2 pæne restauranter serverer stor buffet hver morgen og fiskeretter og nordtyske specialiteter til frokost, på haveterrassen, hvis vejret tillader det. Hotellet ligger 2 km fra motorvej A1 og blot 15 minutters gang Lübecks gamle bydel. Lübeck er en Tysklands ældste byer med smukke, gamle bygninger og hyggelige gader.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.200 kroner.

Læs mere og se den laveste pris.

”Willkommen, Bienvenue, Welcome…!”

Har du kigget grundigt på alle 19 spahoteller? Du må indrømme, at der er mange fristende steder imellem, ikke sandt?

Vi har ikke selv nogen favoritter. Uanset om du vælger et spaophold i Nordtyskland, i Berlin eller længere sydpå, kan du ikke undgå af lande på et fantastisk hotel.

Du kan roligt begynde at glæde dig. Vi ønsker jer begge et afslappende spaophold i Tyskland!