Tysklands 8 dejligste slotsophold – Find et smukt slotshotel i Nordtyskland

Intet er mere romantisk end et luksus slotsophold med store, komfortable værelser, udsøgt mad og lækker wellness til at forkæle krop, sjæl og hinanden. Og ja, i Danmark har vi masser af flotte slotte, luksuriøse herregårde og gamle godser, som du og din kæreste kan tjekke ind på. Nemt og bekvemt. Ikke et ondt ord om de danske slotte, men må vi foreslå jer at rette blikket sydpå et øjeblik…

Fordelen ved Tyskland er helt klart, at det store land ligger i bekvem køreafstand fra Danmark. Og hertil kommer, at landet byder på alt, hvad jeres hjerter kan begære: Velgennemtænkte helårsaktiviteter for forelskede par i alle aldre. Kultur, historie, gastronomi og shopping i verdensklasse. Overdådig natur med afmærkede stier til vandring, cykling og langrend samt kurbade og wellness. Her er noget for enhver smag.

Tyskland, eller rettere Nordtyskland, kan samtidig prale med en sand perlerække af fantastiske slotshoteller. Smukke, velholdte bygningsværker indrettet efter alle kunstens regler. Priserne på overnatning ”mit Frühstück” ligger i den absolut rimelige ende, de lokale nordtyskere er glade for danskere, og det er let at gøre sig forståeligt over for det høflige personale på hotellerne.

Slotsophold Nordtysklandd Placeholder
Slotsophold Nordtysklandd

3 indlysende fordele ved at vælge Nordtyskland

Her er de bedste slotsophold i NordtysklandEn romantisk miniferie eller forlænget weekend er altid dejligt, men den bliver endnu mere mindeværdig, hvis den foregår i udlandet. Vi danskere tænker ofte på Frankrig (Paris), England (London) og Spanien (Barcelona), når vi vil invitere kæresten på en lille forkælelsestur, men prøv at droppe vanetænkningen et sekund: Tyskland er et supergodt alternativ – af 3 gode grunde:

  1. Nordtyskland ligger tæt på Danmark. Du kan køre ned til dit nordtyske slot på under en halv dag, og allerede tidligt på eftermiddagen kan du og kæresten være i gang med dejlig wellness i hotellets spa eller en vandre- eller cykeltur i de naturskønne omgivelser rundt om slottet. Er I til shopping, kan I eventuelt gøre holdt i Hamburg undervejs.
  2. Nordtyskland er et billigere alternativ. Tænk engang: Momsen på fødevarer i Tyskland er kun 7%! Det er ganske enkelt billigere at spise og drikke syd for grænsen, end du er vant til herhjemme i Danmark. Det er også billigere at købe alkohol, slik, elektronik, og hvad du nu ellers kunne drømme om at fylde kufferten med på hjemturen.
  3. Nordtyskland er rent, venligt og sikkert. Vi danskere er ofte lidt hurtige til at dømme folk fra andre lande. Om tyskerne siger vi ironisk ”Ordnung muss sein”. Men hånden på hjertet: Er det ikke lidt rart, at de lokale har styr på det hele, når du holder ferie et fremmed sted? Dét har tyskerne! Her er rent og pænt, folk er flinke, og så er Tyskland sikrere at rejse i end de fleste andre lande i Europa.

8 skønne slotshoteller i det nordtyske

Som sagt er der masser af muligheder for at holde en skøn slotsferie i Tyskland, men hvor skal man ende, og hvor skal man begynde?

Vi har gjort det hårde arbejde for dig og fundet de 8 skønneste slotshoteller i bekvem køreafstand syd for grænsen.

Schloss Tremsbüttel, nordtysklandSchloss Tremsbüttel

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotel Schloß Tremsbüttel er et slot fra det 19. århundrede og byder på 50 smukke, individuelt indrettede værelser samt en dejlig gourmetrestaurant i. Schloß Tremsbüttel er beliggende i landsbyen Tremsbüttel kun 30 km nord for Hamburg. Der tilbydes dagligt en varieret morgenbuffet, og om aftenen serverer hotellets restaurant lokale retter fra Slesvig-Holsten-området. Her er gode muligheder for at slappe af i cafeen, der har både vinterhave og terrasse. Skal det være ekstra festligt, har Schloß Tremsbüttel specialtilbud på helikopterafhentning i Hamburg for €750.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.200 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris

 

Schlosshotel Burg Schlitz, nordtysklandSchlosshotel Burg Schlitz

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

5-stjernede Schlosshotel Burg Schlitz er et elegant, prisbelønnet hotel omgivet af en stor park. Samtlige værelser og suiter har sin egen stil med Biedermeier-møbler, luksus sengetøj og trægulv. I det omfattende wellness-område er der mulighed for at forkæle jer selv i saunaen, dampbadet og fitnesscenteret – eller hvad med en skøn kropsmassage? Schlosshotel Burg Schlitz har restauranterne Knights Hall og Louise, hvor I kan nyde et kreativt køkken. Er I til ridning, er I velkomne til at opstalde egne heste i slottets stalde, og der arrangeres desuden udflugter med hest.

Den laveste pris er i skrivende stund 2.000 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris

 

Schloss Neetzow, nordtysklandSchloss Neetzow

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Schloss Neetzow blev bygget i 1848 med tydelig inspiration i de klassiske, engelske landejendomme. Det skønne slotshotel har sit eget rolige og romantiske i den lille landsby Neetzow i den nordøstlige del af delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Hotellet oser umiskendeligt af klasse med lyse varme farver, komfortabelt møblerede værelser og en imponerende lobby. Og ja, naturligvis er der gratis wifi overalt på hotellet. Er du og kæresten ikke gift endnu, så er chancen her: Schloss Neetzow arrangerer gerne, at en lokal præst står for en vielsesceremoni, så I kan føle jer som prins og prinsesse i de overdådige omgivelser.

Den laveste pris er i skrivende stund 500 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Schlosshotel Wendorf, nordtysklandSchlosshotel Wendorf

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Schlosshotel Wendorf er som et magisk palads beliggende i en privat park, og hotellet tilbyder ligefrem luksuslimousine og butlerservice. Samtlige suiter på Schlosshotel Wendorf er indrettet med antikke møbler, et lille køkken og originale malerier. Restaurant Cheval Blanc serverer lokale retter fra Mecklenburg, men også et mere internationalt køkken. Hotellets spa tilbyder spa- og skønhedsbehandlinger, og faciliteterne omfatter endvidere bibliotek, spillelokale og rygerlounge. Her er en ridearena med folde og en moderne ridehal. Golfbanen Winston ligger 10 minutter væk. Schlosshotel tilbyder sine gæster gratis cykeludlejning samt en sejlbåd med besætning.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.200 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Schloss Basthorst, nordtysklandSchloss Basthorst

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Det fortryllende Schloss Basthorst er beliggende i enestående, naturskønne omgivelser med panoramaudsigt over sø og vand i umiddelbar nærhed af Schwerin, hovedstaden i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Som gæst kan man bare læne sig tilbage og nyde slottets komfortable møbler og opmærksomme service. I dagtimerne kan I tage på opdagelse ved den nærliggende sø Glambecksee, opleve Schwerins kulturelle perler eller blot lade jer forkæle med spa-afdelingens omfattende udbud af skønhedsbehandlinger og terapeutiske kure. Om aftenen bør I ikke gå glip af de udsøgte kulinariske delikatesser, der serveres i slottets stemningsfulde spisesalon.

Den laveste pris er i skrivende stund 700 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Schlosshotel Fleesensee, nordtysklandSchlosshotel Fleesensee

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Schlosshotel Fleesensee er opført i 1842 i barok stil. Hotellet er smukt beliggende i Göhren-Lebbin i hjertet af et naturskønt område med søer. Alle hotellets værelser og suiter er elegant indrettede værelser med aircon, minibar, fladskærms-tv og eget badeværelse med badekåber og tøfler. Hotellet har tre restauranter, en bar og en vinterhave stue med internationale og regionale retter for enhver smag. I Golfklub Fleesensee ved siden af hotellet park er der adgang til en 18-hullers og 9-hullers golfbaner, men gæsterne hjemme på hotellet kan slappe af i slottes spa-afdeling med indendørs pool, udendørs terrasse, et motionscenter, en finsk sauna og dampbad samt 2 private spasuiter.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.500 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Schlosshotel Münchhausen, nordtysklandSchlosshotel Münchhausen

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

5-stjernede Schlosshotel Münchhausen er et udsøgt 16. århundredetals bygningsværk smukt beliggende i naturparken Weserbergland Schaumburg-Hameln. De individuelt designede værelser er indrettet med antikke møbler og eget badeværelse med alle toiletartikler. Schlosshotel Münchhausens spa-faciliteter omfatter en hammam, dampbad og sauna, og der kan naturligvis bestilles skønhedsbehandlinger og massage. I restauranten i slottets kælder serveres det tyske køkken, og om morgenen venter en helt overdådig morgenbuffet. Her er en 18-hullers golfbane, og det skovklædte område er desuden ideelt til vandre- og cykelture. Hvad med en udflugt til byen Hameln, kendt for historien om sin rottefænger…?

Den laveste pris er i skrivende stund 1.200 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Althoff Hotel Fürstenhof, nordtysklandAlthoff Hotel Fürstenhof

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

5-stjernede Althoff Hotel Fürstenhof ligger blot 10 minutters gang fra stranden, men frister også med en dejlig indendørs swimmingpool. De elegante værelser er indrettet i engelsk cottage-stil med træmøbler af højeste kvalitet samt lydisolerede vinduer. Fürstenhofs spa omfatter en sauna og et trænings- og motionscenter, hvor der også er mulighed for at bestille skønheds- og massagebehandlinger. Althoff Hotel Fürstenhof er et mekka for madelskere. Hotellets gourmetrestaurant Endtenfang er blevet tildelt 1 Michelinstjerne og excellerer i middelhavskøkkenet. Gæsterne kan desuden nyde Fürstenhofs rustikke kogekunst og italienske specialiteter på Taverna & Trattoria Palio, som har en tilhørende solterrasse.

Den laveste pris er i skrivende stund 1.200 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Kan en af de 8 perler mon friste dig og kæresten?

Vi synes selv, vi har fundet 8 helt forrygende slotshoteller i Nordtyskland, der alle ligger i fin køreafstand fra Danmark. Er du til spa, ridning, badning, golf, cykling, vandring, kultur, tysk kogekunst eller gastronomi på allerhøjeste plan – ja, så vil disse smukke, gamle slotte tilfredsstille dine behov.

Faktisk er de 8 skønne slotshoteller alle sammen af så høj kvalitet, at du måske har fået noget ekstra at tænke over. Som vi ser det, har du i virkeligheden nok 3 ret svære udfordringer, som du er nødt til at tage stilling til, før du bestiller værelse og ophold:

  1. Hvem er den heldige udkårne, som du har lyst til at invitere med på et romantisk slotsophold i Nordtyskland?
  2. Hvornår har du og din livs lys plads i jeres travle kalendere til at dyrke kærligheden på et hyggeligt, gammelt slot?
  3. Hvilket af de 8 slotshoteller tilfredsstiller flest af jeres respektive krav til en vellykket kærestetur?

Vi ønsker jer et pragtfult ophold på et af Nordtysklands dejligste slotte. I romantikkens tegn!