De bedste kroophold til nytårsaften

Nytårsaften på en af Danmarks skønne kroer er ren forkælelse og dermed den perfekte måde at komme ind i det nye år på. Vi anbefaler at booke et bord og et værelse allerede nu, for der er rift om de attraktive pladser på Danmarks bedste kroer.

Hvad skal vi lave nytårsaften?

Undskyld, men har du ikke ofte stået i en situation, hvor du var i tvivl om, hvor du og din hjertenskær (ægtefælle, kæreste, elsker…) skulle fejre nytårsaften?

På den ene side er nytårsaften et af de tidspunkter på året, vi altid har store forventninger til: Lækker mad, bobler, sjove hatte og højt humør. På den anden side fiser årets sidste aften ganske tit ud i endnu en omgang ”90-års fødselsdagen” foran fjernsynet. Same procedure as last year, Miss Sophie?

”… et af de tidspunkter på året, vi altid har store forventninger til”

Danmarks kroer er en oplagt løsning

Rundt omkring i Danmark ligger en perlerække af de hyggeligste kroer med dejlige værelser og lækker mad på menuen. Vi har udvalgt de bedste af dem:

Kroerne er ofte placeret i naturskønne omgivelser, men samtidig ikke alt for langt fra større veje, så de er nemme at komme til. I gamle dage var kroerne jo beregnet på de vejfarende, som rejste fra by til by i forskellige ærinder.

På nogle kroer er gastronomien helt i top – på Michelin-niveau, faktisk! Men flertallet af de danske kroer har specialiseret sig i god, traditionel mad, som de fleste af os kan lide. Og har råd til at betale, vel at mærke.

Mange kroer har åbent det meste af året, og nytårsaften er en af de store aftener. Hertil valfarter folk langvejs fra for at fejre årets sidste aften sammen med andre glade og forventningsfulde mennesker. Ja, så populær er nytårsaften på de danske kroer, at vi anbefaler at finde den helt rigtige kro og bestille bord og værelse allerede nu! Der er som regel rift om pladserne.

”Hertil valfarter folk langvejs fra for at fejre årets sidste aften…”

Ren forkælelse fra start til slut

Par med spa på værelset

Du kan selvfølgelig nøjes med at spise nytårsmenuen på kroen og tage hjem, når nytåret er skålet ind. Men hvorfor ikke bestille et værelse med i købet og lade dig forkæle fra om eftermiddagen den 31. december til om formiddagen den 1. januar? Så skal du heller ikke tænke på, om det er forsvarligt at køre bil sidst på aftenen…

Flere kroer lokker med alt, hvad hjertet kan begære på en rigtig nytårsaften:

  • I tjekker ind om eftermiddagen, får nøglerne til jeres dejlige værelse og får måske serveret en lille hapser eller en kop eftermiddagskaffe.
  • Til dronningens nytårstale vil der ofte være en lækker snack og et glas bobler eller en drink.
  • Nu er det tid til aftenens nytårsmenu, hvor køkkenet har gjort sig ekstra umage. En fiskeforret, noget mørt rødt kød og en festlig dessert. Er der mon råd til også at bestille vinmenuen?
  • Måske er der musik og dans på programmet – det er værd at undersøge på forhånd. Det veksler fra kro til kro.
  • Klokken 24 er der bobler og kransekage, og nogle steder har man bevaret den gamle tradition om at hoppe ind i det nye år fra stolene.
  • På nogle kroer har man sørget for fyrværkeri. Andre kroer opfordrer gæsterne til selv at medbringe nytårsraketter.

Vågn afslappet op til et nyt år

Romantisk morgenmad i sengen

Efter nytårsaftens lækre mad og gode stemning går du til ro på dit hyggelige værelse, og næste morgen vågner du op til det dejligste morgenbord. Måske endda på sengen?

Bemærk lige, hvor afslappet du er! Du har jo ladet andre forkæle dig, så du selv får den perfekte start på det nye år.

Godt nytår!