Bedste kroophold i Jylland – Få en god ferie

Værsgo, her får du 11 af Jyllands skønneste kroer serveret på et sølvfad.

Spredt over hele Jylland ligger de dejligste kroer og hoteller, som nærmest er skabt til et romantisk kroophold. Hver egn af ”hovedlandet” har sine regionale særpræg. Fra det historiske Sønderjylland til Nordjylland med alle sine strande, det rolige Midtjylland, det vindblæste Vestjylland og det milde Østjylland. Spørgsmålet er, hvor du har lyst til at tilbringe en hyggelig kroferie med kæresten (ægtefællen?)… Vi har fundet nogle gode tilbud til dig.

Lige om lidt kommer du til en liste med 11 skønne kroer og hoteller, som alle er nøje udvalgt efter deres beliggenhed, køkken og / eller øvrige tilbud til deres gæster. Uanset hvilket sted du vælger at bestille dobbeltværelse, tør vi godt love dig og din udkårne en pragtfuld overnatning eller to – med oceaner af hygge, intimitet og velvære, som vil få jeres parforhold til at blomstre i lange tider bagefter.

”… pragtfuld overnatning med hygge, intimitet og velvære”

De 11 kroer er placeret, så du selv kan vælge, om du vil invitere kæresten øst, vest, syd eller nord? Eller midt, måske. Jylland er stort, og mulighederne er mange.

Kroophold Jylland Placeholder
Kroophold Jylland

 

Jylland har det hele: Natur, kultur, hygge og god mad

Jylland er stort og mangfoldigt. Fra Padborg i syd til Skagen i nord er der 337 km, og landskabet skifter konstant. Men overalt finder du dét, der gør et kroophold i Jylland til så unik en oplevelse: Smuk natur, spændende kultur, gammeldags hygge og masser af god mad.

Du kan roligt begynde at glæde dig til de lange, flotte kyststrækninger og strande med udstrakt udsigt over de blå bølger til den ene side og klitter med marehalm til den anden. Om sommeren kan I bade og sole jer næsten overalt, og resten af året er det altid forfriskende at trave lange ture i den friske, salte luft.

”… lange, flotte kyststrækninger og strande”

Ud over alle de fantastiske naturscenerier har Jylland meget andet at byde på. Blandt de utallige spændende seværdigheder skal nævnes det historiske Dannevirke og Ribe Domkirke i syd, Silkeborgsøerne og Jellingestenen noget længere oppe på halvøen, for ikke at tale om Rebild Bakker og, helt i nord, Skagen, hvor Kattegat og Skagerrak tørner sammen i et uendeligt drama.

Ind imellem alt dette gemmer sig dusinvis af søde, små byer med hyggelige, gamle huse, hvor I kan spise et stykke højtbelagt smørrebrød og få jer en god kop kaffe.

Husk at medbringe vandre- eller løbesko, så I kan samle appetit mellem måltiderne. I kan også få kroen til at hjælpe jer med at leje et par cykler, så I kan komme videre omkring og se lokalområdet.

11 skønne kroer i Jylland

Vi har gjort arbejdet for dig. Her kommer en lille beskrivelse af 11 dejlige kroer i Jylland. Det eneste, du behøver at gøre, er at vælge og vrage. Og endelig bestille et romantisk dobbeltværelse på den kro, hvor du helst vil bo…

 

Svostrup Kro Midtjylland1. Svostrup Kro (Midtjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Svostrup Kro blev kongelig privilegeret landevejskro i 1834 og i dag er den ældste pramdragerkro i Danmark. Svostrup Kro er smukt beliggende ved Trækstien, der bugter sig langs Gudenåen mellem Randers og Silkeborg. Her nyder mange af kroens gæster muligheden for at vandre og opleve den egnens særlige natur. Ro, hygge, afslapning og lækker mad er et par af nøgleordene på stedet. Værten sammenstykker skønne menuer, som valgfrit kan indtages i kroens restaurant eller ude på terrassen, der nærmest dypper tæerne i Gudenåen. “Vi vil gerne skabe en nostalgisk stemning af gamle dage, af fortidens livskvalitet,” siger Niels Løgager, der driver Svostrup Kro.

Den laveste pris er i skrivende pris 900 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Nymindegab Kro i Vestjylland2. Nymindegab Kro (Vestjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Nymindegab Kro, der er beliggende med en fantastisk udsigt over Ringkøbing Fjord og Vesterhavet, blev kongelig privilegeret landevejskro helt tilbage i 1862. Kroen har dog formået at følge med tiden og tilbyder sine gæster frit trådløst internet og gratis p-pladser for andre køretøjer end hestevogne. På Nymindegab Kro kan I selv vælge, om I vil tilbringe jeres romantiske nætter i et af stedets bekvemme hotelværelser eller i en dejlig lejlighed. Kroen har mange tilbud: En restaurant serverer spændende retter lavet af årstidens råvarer – en souvenirbutik med hjemmesyltet marmelade, vine og diverse effekter fra området – billard- og bordtennisborde – samt en dejlig møbleret terrasse. 20 minutters kørsel væk ligger Henne Golfklub.

Den laveste pris er i skrivende pris 1.200 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Tambohus Kro i Nordvestjylland3. Tambohus Kro (Nordvestjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Tambohus Kro er placeret i et roligt område af Danmark på en af Limfjordens smukkeste strækninger. Den charmerende kro stammer fra 1842, og stedet udstråler den rigtige gammeldags, idyllisk krostemning. I dag nyder kroens gæster den unikke udsigt, men i sin tid handlede beliggenheden ved Limfjorden mere om retten til at drive færgefarten til Jegindø, som ligger lige over for kroen. Denne tilladelse fik Chresten Tambour i sin tid af Christian den 8. Senere, i 1915 opførtes en dæmning, så det i dag er nemt at besøge øsamfundet på den anden side. Tambohus Kro er et godt sted at spise med frisk fisk og andre gode sager fra de stedlige leverandører. I kan vælge mellem forskellige tilbud som kroferie, weekendophold samt wellness og golf.

Den laveste pris er i skrivende pris 700 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Agerskov Kro (Sønderjylland)4. Agerskov Kro (Sønderjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Agerskov Kro modtog i 1767 kongeligt privilegium fra Christian VII’s tyske kancelli, der samtidig gav tilladelse til at drive høkeri (salg af levnedsmidler) på stedet. I dag råder Agerskov Kro over 42 attraktive værelser i 3 kategorier: Standard, stor og luksus (4 lejligheder), sidstnævnte med spabad. Her er mulighed for gourmetophold og weekendophold med dans og musik. Krofatter står selv i køkkenet med sine dygtige kokke, og han garanterer for meget høj kvalitet i rigelige mængder. Kroen er kendt viden om for sit særlige smørrebrød samt retter som Chateaubriand à la Agerskov, Kromandens Tournedos og Vinbondens mørbrad. God appetit!

Den laveste pris er i skrivende pris 1.000 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Schackenborg Slotskro i Sønderjylland5. Schackenborg Slotskro (Sønderjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Som i et ægte dansk eventyr ligger Schackenborg Slotskro (privilegeret kro i 1687) som et lille slot på den hyggelige brostensbelagte slotsgade i underskønne Møgeltønder. Her tuller ænder rundt om dagen, og de gamle lamper lyser dæmpet ved nattetide. Schackenborg Slotskro er nabo til Schackenborg Slot, hvor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim residerede indtil for nyligt blev. Møgeltønder er anlagt i et vidunderligt natursceneri, hvor marsken og havet lokker til friske, vindblæste vandreture. Området er berømt for fugletrækket ”Sort Sol”, og her er desuden rige muligheder for at sejle i kano, spille golf og fiske.

Den laveste pris er i skrivende pris 1.100 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Sallingsund Færgekro6. Sallingsund Færgekro (Nordjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Sallingsund Færgekro modtog kongeligt privilegium i 1767, men der har været færgehus ved Sallingsund helt tilbage i 1695. De bygninger, der i dag går under navnet Sallingsund Færgekro, blev indviet i 1938. Kroen er et hyggeligt 3-stjernet hotel med 40 skønne værelser, heriblandt flere suiter. Sallingsund Færgekro er berømt for sine smukke dekorationer, men det er næsten endnu flottere udenfor: Kroen er nemlig omgivet af fjord og skov med en gudesmuk beliggenhed ved naturfænomenet Legind Bjerge. Et weekendophold på Sallingsund Færgekro omfatter festlige aftener med dans fra kl. 21.30 til kl. 01.

Den laveste pris er i skrivende pris 900 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Best Western Kryb i ly Sydjylland7. Best Western Kryb I Ly (Sydjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Charmerende, atmosfærefyldte Best Western Kryb I Ly er en historisk 4-stjernet storkro med 77 pragtfulde værelser. Best Western Kryb I Ly er indrettet med en hyggelig restaurant, en bar, pejsestuen, en opvarmet pool samt sauna og billard. Centralt beliggende ved motorsvejsnettet i Trekantområdet befinder kroen sig kun få minutters kørsel fra Fredericia og Kolding, og – for børn og barnlige sjæle – med kort afstand til såvel Legoland som Givskud Zoo. Best Western Kryb I Ly tilbyder arrangementer med start om eftermiddagen til kaffe og hjemmebag samt dansk om aftenen.

Den laveste pris er i skrivende pris 700 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Rold Gl. Kro (Nordjylland)8. Rold Gl. Kro (Nordjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Rold Skov med sine fantastiske naturoplevelser ligger lige ude for dørene til Rold Gl. Kro. Rold Skov er ikke blot Danmarks største naturlige skovområde, men stedet i Danmark med flest kilder. Tag fx Lille Blåkilde, der er den vandholdigste kilde mellem Nordkap og Alperne – eller Ravnkilde, der ofte betegnes som den yndigste af alle Rold Skovs mange kilder. Stedet indgyder simpelt hen til skønne traveture og udflugter til Rebild Bakker. Rold Gl. Kro har 26 dobbeltværelser, der er placeret i en stille og separat fløj i krohaven. Som en specialitet byder kroen på weekendophold med musik og dans samt gourmetophold og snapseophold, der omfatter entré til Jodle Birge Museum i Rejsestalden.

Den laveste pris er i skrivende pris 1.100 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Hotel Bredal Kro9. Hotel Bredal Kro (Sydjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Stuehuset til den firelængede gård, som lå så bekvemt tæt ved landevejen og modtog mange rejsende, der blev beværtet med god hjemmelavet krokost og et solidt krus øl, blev i 1847 kongeligt privilegeret kro. Bredal Kro er i dag gennemgribende ombygget og renoveret og berømt i miles omkreds for sin fantastiske mad og sin lune imødekommenhed. Her er 24 dejlige, smukt restaurerede værelser med gratis p-pladser lige udenfor døren. På Bredal Kro har man 3 mærkesager: Hjertevarme, Madkunst og Overraskelser. Kroen byder overnatninger, weekendophold, ferie, gourmet- og golfophold.

Den laveste pris er i skrivende pris 1.000 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Sevel Kro Nordvestjylland10. Sevel Kro (Nordvestjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Midt i et skønt naturområde med søer, skov og hede er Sevel Kro anlagt med den bedst tænkelige beliggenhed. Den smukke, gamle landsby Sevel udstråler hygge og romantik i læssevis, især grundet den hyggelige kro i midten, som har taget mod gæster siden 1700-tallet. Sevel Kro er berømt for sine populære øl-ben, en traditionsrig ret fra Vestjylland, der serveres efter kroens egen opskrift fra 1760 – ledsaget af en dram og kroens egen sennep. Sevel Kro blev i 1992 blev som den første i Danmark udpeget som Limousine Unik Gourmet-spisested. Det nyder kroens gæster godt af i den dejlige gård- og krohave, havestuen og den hyggelige restaurant.

Den laveste pris er i skrivende pris 900 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Benniksgaard Hotel i Soenderjylland11. Benniksgaard Hotel (Sønderjylland)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Med sin åndeløst smukke beliggenhed ved Flensborg Fjord er Benniksgaard Hotel en enestående historisk perle. En tidligere stald og det charmerende stuehus er indrettet til 45 lækre hotelværelser og 10 store luksusøse ferielejligheder. Her er desuden et B&B med 9 separate værelser. Benniksgaard Hotel har to restauranter, “Pejsestuen” og “Panorama”, begge omgivet af idyl og med en dejligt afslappende atmosfære. Et kroophold – eller ligefrem en kroferie – på Benniksgaard Hotel kan omfatte en tur på golfbanen, en herlig spadseretur på Gendarmstien langs Flensborg Fjord (lad hotellet smøre madpakke til jer), en romantisk tur i hestevogn i Gråsten skov. Og ellers ligger kroen blot 5 km fra Gråsten og 10 minutters kørsel fra grænsen.

Den laveste pris er i skrivende pris 800 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

Valget er dit

Værsgo, vi har præsenteret 11 skønne kroer med masser af muligheder. Nu er det op til dig at vælge og bestille. Hvis du ikke har fundet din favorit endnu, så se også de her autentiske kroer på Fyn.

Vi ønsker jer et dejligt og romantisk kroophold.