Bedste kroophold på Fyn – Få et dejligt ophold med din kæreste

Vi har udvalgt 7 skønne kroer på øen midt I Danmark

Milde, blide, venlige, naturskønne Fyn – øen, der ligger og putter sig mellem Storebælt og Lillebælt lige midt i Danmark. Her vil vi foreslå dig og kæresten (ægtefællen?) at tage på et romantisk kroophold på en af øens mange dejlige kroer. Det kan være en dejlig, lang weekend, en miniferie eller bare en enkelt overnatning. Et kroophold på Fyn er ren wellness for krop, sjæl – og jeres parforhold. Den særlige, fynske hygge og nærhed vil få jer til at blomstre i uger og måneder efter jeres lille kroferie.

På Fyn er der ikke langt mellem de hyggelige kroer, men vi har for en sikkerheds (og for din) skyld udvalgt 7 af de allerbedste kroer rundt omkring på øen. Alle har skønne værelser, god mad og dejlig natur lige rundt om hjørnet.

”Alle har skønne værelser, god mad og dejlig natur…”

Spørgsmålet er, hvor fint og dyrt det skal være? I den ene ende finder du Falsled Kro, der er blandt Danmarks ypperste gourmettempler med den fineste, franske kogekunst. I den anden ende serverer Haarby Kro sin særlige æggekage med tre forskellige slags flæsk. Begge dele er dejligt – men hvad foretrækker DU? Det handler om pengepung og temperament.

De 7 skønne kroer ligger spredt ud over hele Fyn. På flere af dem kan du helt sikkert finde et godt tilbud eller en deal. Men hvor skal det være – øst, vest, syd eller nord?

Kroophold Fyn Placeholder
Kroophold Fyn

Glæden ved at invitere sit livs udkårne

Der er en særlig glæde ved at give en gave, som man ved, at modtageren vil blive lykkelig for. Blandt den slags gaver kan du roligt regne et romantisk kroophold på Fyn. Faktisk er oplevelsen så eventyrlig, at I godt kan begynde at glæde jer med det samme begge to.

Selvfølgelig betyder prisen noget. Men heldigvis kan du ofte bestille et weekendophold – eller et hverdagsophold, der er billigere – hvor der er en masse dejlige ting inkluderet.

Luk øjnene og forestil dig ankomsten. En sød og smilende receptionist byder jer velkommen og overrækker jer nøglen til jeres hyggelige værelse med lækre, bløde senge, et skinnende rent badeværelse og en herlig udsigt. Når I har stillet kufferterne, futter I lige så stille og roligt ned til en dejlig varm kop kaffe eller te og et stykke hjemmebagt kage.

”… bløde senge, et skinnende rent badeværelse og en herlig udsigt”

Så går der et par timer, og sjovt nok begynder I at blive sultne igen. Måske er det duftene fra køkkenet, der frister? Heldigvis er det nu blevet tid til at sætte sig til bords i kroens hyggelige restaurant, hvor der nu serveres en lækker middag med tilhørende vine. Bagefter snupper I jer måske en sidste kop kaffe med en lille avec i kroens bløde møbler.

Hvor blev timerne af? Pludselig er det sengetid – og nu er det, at romantikken for alvor begynder at blomstre … Efter en god nats søvn vågner I op til et veldækket morgenbord med frisk brød og alt, hvad hjertet kan begære af lokale lækkerier.

Kan I nøjes med en enkelt overnatning?

7 skønne kroer på Fyn

Munkebo Kro og Hotel Østfyn

1. Munkebo Kro & Hotel (Østfyn)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Munkebo Kro er beliggende med en vidunderlig udsigt over Kertinge Nor på det østlige Fyn. Den både stilfulde og tilbagelænede atmosfære og de naturskønne omgivelser danner en perfekt ramme om et romantisk kroophold. Her handler det om at hygge og om at lade sig forkæle. Den gamle kro har i et par hundrede år fungeret som et knudepunkt for lokale og tilrejsende, som havde brug for tag over hovedet og et godt måltid mad. I køkkenet på Munkebo Kro tilberedes både gammeldaws dansk kromad og mere moderne retter. Kroen kan tilbyde forskellige typer værelser, heriblandt suiter i engelsk stil, hvis det skal være lidt ekstra flot og romantisk.

”Her handler det om at hygge og om at lade sig forkæle …”

Den laveste pris er i skrivende stund 1.200 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Falsled Kro Sydfyn2. Falsled Kro (Sydfyn)

Det her hotel får i gennemsnit 5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Falsled Kro har et af Danmarks bedste køkkener, hvor nogle af landets og verdens bedste kokke har regeret i årtier. Vi taler om gourmetmad på absolut topniveau, hvilket understreges af, at næsten alt grønt på menuerne hentes i kroens egen 1.000 m² store køkkenhave. Det er ikke billigt her, men totaloplevelsen er alle pengene værd. For Falsled Kro er nemlig samtidig en ufatteligt hyggelig gammel kro med en afslappet atmosfære og de skønneste værelser. Og så ligger kroen jo lige ud til det sydfynske øhav. Behøver vi at fortælle, at en vis Michael Laudrup og A.P. Møller Mærsks tidligere bestyrelsesformand er blandt kroens nuværende ejere?

”Vi taler om gourmetmad på absolut topniveau”

Den laveste pris er i skrivende stund 3.000 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Brobyværk Kro på Midtfyn3. Brobyværk Kro (Midtfyn)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Brobyværk Kro kan føre sin historie tilbage til 1645 og fik allerede i 1732 kongeligt privilegium. Her er tale om en kro, der i århundreder har mestret kunsten at rede en god seng og tilberede et lækkert måltid. Både de 19 skønne værelser og kroens øvrige lokaler er naturligvis gennemmoderniseret og tilbyder al den komfort, som tiden kræver. Den gode kromad og det store vinkort er kendt viden om, og folk kommer langvejs fra lokket af den rolige, hyggelige atmosfære. Odense Å snor sig gennem Brobyværk Kros baghave og indbyder til vandre- og løbeture, og ellers er der rig mulighed for i nærheden at få sig et slag golf, en ridetur, at fiske og sejle eller besøge en af områdets mange slotte og herregårde.

”… kunsten at rede en god seng og tilberede et lækkert måltid”

Den laveste pris er i skrivende stund 900 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Hotel Troense på Sydfyn4. Hotel Troense (Sydfyn)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Hotel Troense har en fantastisk placering i en af Danmarks mest idylliske byer, den gamle skipperby Troense, med udsigt over Troense Havn og Svendborg Sund til den ene side og hyggelige stræder med bindingsværkshuse på den anden. Hotellets værelser, hvoraf flere har egen terrasse, ligger i 3 charmerende bygninger med udsigt over enten sundet eller haven. I sæsonen er der mulighed for at nyde hotellets gode mad udenfor på terrassen. Under 20 minutters kørsel fra Hotel Troense ligger Valdemars Slot og Egeskov Slot, og herudover har både Sydfyn og øerne et hav af dejlige kulturtilbud.

”… fantastisk placering i en af Danmarks mest idylliske byer”

Den laveste pris er i skrivende stund 1.200 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Tornøes Hotel på Østfyn5. Tornøes Hotel (Østfyn)

Det her hotel får i gennemsnit 4 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Tornøes Hotel fungerede i 1600-tallet som købmandsgård i Kerteminde, indtil Herr Wentzel Tornøe i 1800-tallet købte ejendommen og omdannede den til et godt hotel. Bygningen er i dag smukt renoveret og fremstår i dag som en af Kertemindes markante, gamle ejendomme. Tornøes Hotel er et yderst veldrevet og velholdt hotel, der råder over 38 dejlige værelser – mange med udsigt over Kerteminde Fjord og havn. Som en pudsig detalje skal nævnes, at Tornøes Hotel er det eneste hotel i Danmark med eget bryggeri: ”Kerteminde Bryghus”. Her er rig mulighed for et romantisk weekendophold med god mad, dans og musik.

”… et yderst veldrevet og velholdt hotel”

Den laveste pris er i skrivende stund 1.200 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Fjeldsted Skov Kro på Vestfyn6. Fjelsted Skov Kro (Vestfyn)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Fjelsted Skov Kro ligger i landsbyen Ejby og er en familieejet kro i 3. generation, der drives med et vågent øje for kvalitet, god hjemmelavet mad, personlig service og en hyggelig, hjemlig atmosfære. På kroen bager man sit eget brød, ryger sin egen laks og sylter sine egne rødbeder. De fleste af kroens værelser har egen balkon eller terrasse, og alle har opholdsområde samt eget badeværelse. Kroen tilbyder have og terrasse og råder desuden over ti hektar land, hvor gæsterne via et stisystem er velkomne til at spadsere rundt i kroens marker og skov. Her er 2 km vandrestier med et rigt dyreliv med frilandsgrise og får.

”… bager sit eget brød, ryger sin egen laks og sylter sine egne rødbeder”

Den laveste pris er i skrivende stund 700 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Haarby Kro på Sydvestfyn7. Haarby Kro (Sydvestfyn)

Det her hotel får i gennemsnit 4,5 stjerner på tværs af alle sammenligningssider

Haarby Kro er en ”Kro med sjæl”. En hyggelig autentisk Kro med skøn beliggenhed i det charmerende Sydvestfyn. Samtlige værelser har tv og eget badeværelse, og flere af værelserne på kroen har byudsigt.
På Haarby Kro er æggekagen en særlig lokal specialitet, der serveres med hele tre forskellige slags flæsk – nemlig røget stegt spæk, stegt flæsk og sprødstegt svær. Haarby Kro er placeret i den lille landsby Hårby, der ligger under 30 km fra såvel Odense som Sønderborg med mange forskellige kulturtilbud.

”På Haarby Kro er æggekagen en særlig lokal specialitet…”

Den laveste pris er i skrivende stund 1.000 kroner.

Læs mere og se den aktuelt laveste pris.

 

Hvilken kro lyder mest fristende?

Ingen tvivl om, at der på Fyn er fine muligheder for at finde en kro efter præcis din og kærestens smag. Men hvad frister jer mest: Gourmetmad eller æggekage? Havudsigt eller bykig? En å i baghaven eller et bryggeri i kælderen? Og hvor på øen vil I helst tilbringe jeres romantiske krophold…?

Hvis I ikke har noget mod at køre lidt længere, så kan I også overveje et kroophold i Jylland eller på Sjælland i stedet. Eller måske prøve noget helt tredje, et slotsophold på Fyn?

Måske handler det også lidt om pris. Men som sagt er der altid mulighed for at finde et godt tilbud eller en deal på en af kroerne eller hotellerne. Det gælder bare om at kigge sig godt for.

Hvad skal I lave under opholdet? Vil I helst tilbringe al tiden under dynerne på værelset, eller vil I hellere opleve noget rundt omkring på Fyn? I kan gå dejlige ture, spille et slag golf, kigger på kirker eller kæle med et får. På Fyn er alt muligt.

Vi ønsker vi jer et dejligt romantisk kroophold på Fyn.