Flotte kærligheds billeder og romantiske fotos

Billeder siger ofte mere end ord. Derfor har vi samlet en stor stak stemningsfyldte, flotte og romantiske billeder, som du kan nyde når du har lyst til at komme i romantisk stemning.

Fælles for alle billederne er, at de på en eller anden måde indeholder romantik og kærlighed.

Du er næsten ikke i tvivl når Valentinsdag nærmer sig hver februar måned, eller hvad det betyder, når din kollega får leveret en buket røde roser på arbejdet. Du har sikkert også lagt mærke til at hjerte- og kysse-emojis er nogle af de mest brugte på de sociale medier. Men har du nogensinde tænkt over hvorfor det forholder sig sådan? Du tænker sikkert ikke over den store mængde af lyserød og rød, hjerter, Amors pile eller buketter af røde roser. Men det er fordi at symbolikken ligger helt naturligt lagret i din hjerne. Lige fra vi er små, har vi lært at disse symboler betyder kærlighed.

Læs også: Send et gratis Valentinskort til den du elsker

Men hvor stammer de egentlig fra?

Man stiller ikke normalvis spørgsmålstegn ved et rødt hjerte, men der ligger faktisk en historie bag alle disse symboler, og hvorfor det giver mening at vi bruger dem hele tiden. Der er faktisk mange ting der slet ikke er opstået tilfældigt – tag bare forlovelsesringen på den venstre ringfinger. Der er mange der mener at ringen sidder der, fordi at venstre ringfinger er den eneste finger der har en blodåre der går direkte til hjertet, hvilket jo er ret romantisk.

Det velkendte røde hjerte stammer også fra kroppens anatomi. Det ligner godt nok ikke tilnærmelsesvis det rigtige hjerte, men der er mange der mener at hjertet er baseret på de kvindelige former. Derudover har symbolet også ligheder med den egyptiske hieroglyf for hjertet, og der er også mange der mener at det stammer fra en særlig lægeplante fra oldtiden, hvis blomster har den velkendte hjerteform og eftersigende blev brugt mod uønsket graviditet.

Amor er også et levn fra oldtiden – han var en romersk gud for kærlighed og erotik, som stammer fra grækernes gud Eros, og begge guder havde for vane at skyde mennesker med pile, så de blev forelskede.

Blomster er også utrolig populære når man gerne vil gøre kur til sin elskede. Her er det primært farvesymbolik der spiller ind – rød er særlig populær, fordi farven betyder kærlighed og begær, men man kan også give gule, mørkerøde og blå blomster. Antallet af blomster er heller ikke uden betydning. Hvis du for eksempel giver 6 roser, betyder det at du tvivler på modtagerens løfter, men hvis du bare tilføjer en enkelt rose mere, betyder det at du elsker vedkommende.

Så pas på at du ikke får givet et forkert antal!

Hvis du klikker på disse kærlighedsbilleder kan du få dem i stort format.

Listen af kærlighedsbilleder bliver løbende opdateret.

Se også: Test dig og din kærestes kærlighed til hinanden

Nu har du set de ovenstående romantiske billeder, og set hvordan alle de forskellige symboler kommer til udtryk – og du kender også den lange historie og betydning bag dem. Mennesker har altid været fascinerede af kærligheden og har hyldet den igennem kunst – hvad end det er igennem musik, skuespil, eller kærlighedsbilleder, som vi har set her. Der er i hvert fald ingen tvivl om at roser og hjerte altid vil have en særlig plads i vores bevidsthed, og at et billede kan sige mere end 1000 ord.

Vi håber du synes godt om billederne!

PS:

Personligt så synes jeg at romantiske billeder skal se så naturlige ud som muligt. Hvis de er skabt på computeren eller hvis der er brugt for mange unaturlige farver, så mister billederne deres ægthed.

Hvis du har lyst, så er du velkommen til at hente ét af de flotte kærligheds billeder ned på din computer og sende det til din kæreste. De må dog kun bruges til privat, da jeg ikke ejer rettighederne til dem.

Skriv en kommentar