Kunsten at skrive det perfekte kærestebrev

De første kærestebreve blev skrevet på papyrus for 4000 år siden i Babylon, og i århundreder blev kunsten forfinet med smukkere og smukkere ord, elegante digte og små, personlige tegninger. Men i vore dage er det, som om kunsten at skrive et romantisk kærestebrev er ved at gå i glemmebogen. I stedet sender vi sms’er og Facebook-beskeder med hjerter og kys og søde emojies.

En følsom sms sendt på det rigtige tidspunkt er selvfølgelig altid en god idé, men intet – INTET – slår det perfekte kærestebrev. Håndskrevet på lækkert papir (eller et flot kort) med din pæneste skrift og lagt i en kuvert, der passer til. Find også gerne et smukt frimærke, hvis du sender det med posten.

Kærlighedsguruens ord

Et digt kan være et smukt kærlighedsbrev

Journalist og kærlighedsguru Karen Vistesen siger om kærestebreve til ham eller til hende:

Kærestebreve er som små gaver, der vækker glæde og sød forventning. Kærestebreve er følsomme og meget personlige. Det er netop, hvad modtageren sætter pris på. De viser, at nogen elsker os højt nok til at give sig tid til at fortælle det i et brev med dybtfølt indhold”.

Kan det siges mere præcist? Og i en tid med 1,4 singler alene i Danmark (er du mon én af dem?) er det måske en tanke værd ar genoplive den romantiske kærlighedserklæring.

3 gode råd til at skrive et kærligt og personligt kærestebrev

Et smukt skrevet og dybfølt kærestebrev bliver ofte gemt af modtageren resten af livet. Det perfekte kærestebrev kommer fra hjertet – og rammer i hjertet. Men det kræver, at du forbereder dig lidt (det kan tage mange timer eller dage!), og at du udtrykker dine følelser ærligt og skriver noget, som modtageren bliver personligt glad for:

  1. Start i god tid med at tænke over, hvad du gerne vil udtrykke. Er formålet med kærestebrevet at gøre din udkårne glad – eller er I slet ikke kærester endnu, og vil du prøve at gøre ham eller hende varm på dig? Notér ideer og tanker ned, inkludér eventuelt et sødt lille rim eller digt (du må gerne låne andres ord, bare de er velvalgte i situationen).
    Et kærestebrev skal skrives med hjerteblod…
  2. Vær modig. Et kærestebrev skal skrives med hjerteblod. Det behøver ikke at være flere sider langt, ja, det kan sagtens være ganske kort, men det skal til gengæld udtrykke dine følelser præcist, ærligt og overstrømmende. Du må ikke være bange for at skrive ’jeg elsker dig’ eller ’jeg håber, det skal være os to for evigt’. Du skal helst nå ind til dine inderste følelser.
  3. Vær personlig. Du skal kunne se Den Eneste Ene for dig og skrive et kærestebrev, som du tror, netop han eller hun vil blive lykkelig for. Kvinder bliver ofte glade for at få at vide, at de er smukke. Og ja, det gør mænd faktisk også. Men prøv at finde det personlige træk, der gør den anden smuk: Øjnene, hænderne, håret, sindet, tankerne eller noget helt sjette.

Lån gerne andres ord

I Danmarks bedste kærlighedssang nogen sinde skriver Kim Larsen:

– du er stadigvæk akkurat ligeså smuk
som allerførste gang da du kyssede mig

Sådan et citat må du gerne låne eller lade dig inspirere af, når du skriver dit kærlighedsbrev. Husk på, at Kronprins Frederik i sin bryllupstale til Mary citerede fra en kendt Lars H.U.G.-sang:

Kom lad os gå, kom lad os se
gennem tusind verdener venter vægtløs kærlighed

Det bedste er selvfølgelig, hvis du og din kæreste har en fælles kærlighedssang, du kan citere fra. Det gør ordene mere personlige.

Men det behøver ikke at være en sang. Det kan også sagtens være et digt:

Jeg skrev dit navn i skyerne,
men vinden blæste det væk.
Jeg skrev dit navn i sandet,
men bølgerne skyllede det væk.
Jeg skrev dit navn i mit hjerte,
og for evigt vil det blive der.

Du er også velkommen til at bruge et af disse 3 citater:

  1. At elske dig er som at trække vejret, hvordan kan jeg stoppe?
  2. Jeg ser dig hver dag, men hver gang jeg ser dig, er det som første gang.
  3. Dage uden dig er som dage uden håb, men et liv uden dig vil være som et liv uden fremtid

– bare det kommer fra hjertet
Når du skriver dit kærestebrev, er det ligegyldigt, om det er kort eller langt, om indeholder flotte citater eller ej – bare det kommer fra hjertet.

Du kan finde flere romantiske citater her

Det perfekte kærestebrev er skrevet med dit hjerteblod og med din elskede i tankerne.

Skriv en kommentar