De 26 bedste julegaver til ham, der er manden i dit liv. Han vil elske dig (endnu mere) for dem!

En god og flot julegave til ham kommer fra hjertetØh, ikke noget…?” Sådan lyder det klassiske svar, når den typiske mand bliver spurgt om, hvad han ønsker sig til jul (eller fødselsdag, for den sags skyld).

I det hele taget har mange mænd det traditionelt svært med julen. Joeh, det er såmænd fint nok med flæskesteg & brun sovs – og Disney i tv – og risalamande bagefter … men alt det dér med familiehygge, store følelser og endnu større forventninger er en ordentlig mundfuld at sluge.

Men det værste for de fleste hankønsvæsener er gaveræset. Ønskelister, stormagasiner, shop till you drop. Åh nej, hvad skal man(d) nu finde på at give til kvinderne i familien? Og hvad skal man(d) finde på selv at ønske sig?

Øh, ikke noget…?”

Bare rolig: Her kommer 26 gennemtænkte ideer til julegaver, som manden i dit liv bliver superglad for – hvad enten han er din kæreste, husbond, gode ven, far, svigerfar, bedstefar eller store søn.

Hvad er han for en type?

Selv om han ikke ønsker sig noget som helst, bliver han alligevel lykkelig, når du overrasker ham ved at finde den helt rigtige gave til ham. Og nøgleordet her er: PERSONLIG. Hvordan er han som person? Hvad er han for en drenge/mandetype? For lige som kvinder er mænd vidt forskellige.

At finde den perfekte julegave handler derfor om, at du ser ham for dig:

 • Er han den nørdede, indvendte type? Så skal du måske tænke i retning af elektronik, gadgets eller dimser til bil eller cykel.
 • Er han den sporty, energiske type? Så er vi måske ude i et klatrekursus eller et nyt sportsur med pulsmåler og gps.
 • Er han en rigtig livsnyder? Du vil sjældent gå fejl af en middag på en bøfrestaurant, en vin- eller whiskysmagning eller en humidor til nytårscigaren.
 • Er han tænksom og intellektuel? Et abonnement på Weekendavisen, en teaterforestilling, eller nr. 1 på bøgernes bestsellerliste rammer nok ikke helt ved siden af, når du skal give ham en julegave.

Kan du se ham for dig, når han pakker din geniale gave ud? ”Hvordan kunne du gætte det…?”

Her kommer 26 gode ideer til julegaver til mænd anno 2017…

Masser af gode julegaver

26 julegaver, som mænd bliver glade for

 

Køb flotte manchetknapper til ham1) Et sæt personlige manchetknapper

Tag ikke fejl: Mænd bliver også glad for at få smykker. Det kan være en flot ring, et lækkert ur – eller et sæt cool manchetknapper, som er helt personlige. Om de skal være i stål, sølv eller guld, afhænger helt af hans øvrige stil. Nogle er mest til matte og rå look, andre er til skinnende guld. Nogle foretrækker det enkle og stilrene, andre er til mere komplicerede udsmykninger. Gaven bliver mere personlig, hvis du får lavet en indgravering, der passer lige til ham: ”Jeg elsker dig”, ”Til min basker far”, ”Martin 25 år”, ”Julen 2019” – eller bare et hjerte eller en stjerne… Hvad bliver han mon gladest for: Et sæt flotte manchetknapper? Eller skal det hellere være et ur eller en ring?

Priserne starter ved 250 kr.

Se de flotte manchetknapper

 

Ølsmagning til manden2) Alverdens skønne øl

Ni flasker øl fra tre kontinenter indeholder dette tørstfremkaldende gavesæt. Det giver den glade modtager mulighed for at prøve variationerne i smag og stil i bryg fra de forskellige verdensdele. Ofte bliver øllet lysere og lettere, jo varmere klimaet er – men holder det altid stik? Denne gave er et must for ølentusiaster. Skål.

Pris: Fra 289 kr.

Glæd ham med øl fra hele verden

 

Personligt grillsæt3) Grillmesterens eget værktøj

For mange mænd er grillning en hed lidenskab. De griller sommer og vinter, eksperimenterer med forskellige kul og briketter for at finde den rette varmepåvirkning, marinerer kød til den store guldmedalje, mestrer kunsten at give flæskestegen sprød svær. Til sådanne mænd er et helt personligt grillsæt med indgravering en oplagt gaveidé. Lige som kokke har deres egne knive, må en grillentusiast have sit eget grillsæt. En julegave med kul på!

Et personligt grillsæt vil med garanti vække glæde hos ham der sætter pris på en god bøf

 

 

Klassisk, populær Power Bank4) Smart og smuk oplader

Med en powerbank bliver man uafhængig af, om der lige er et stik i nærheden, når man skal have opladet sin smartphone, tablet eller kamera. Vooni Power Stone Bank kan kapacitet til at oplade en smartphone op til 6 gange, og med 2 porte kan den klare 2 apparater ad gangen. Blå LED-pærer viser strømstatus undervejs. Denne powerbank har et usædvanligt smukt og strømlinet design, blød og glat som en sten på stranden.

Pris: 159 kr.

Se de forskellige farver

 

Philips Hue er den perfekte gave til gadget-manden5) Intelligent belysning i hjemmet

Philips Hue-sortiment gør lyset i hjemmet til en mere aktiv del af hverdagen. Lyset kan nu kodes, så det tænder og slukker på forudbestemte tidspunkter – for eksempel om morgenen som ekstra vækkeur eller om aftenen, så der er lys i boligen, når du kommer hjem. Før i tiden krævede den slags kostbare el-installationer. I dag kan det klares med en Philips Hue-app, en såkaldt Bridge og HUE-pærer. Gavens pris afhænger af, hvilke dele du vælger til den trådløse belysningsløsning.

Læs mere om det smarte Philips Hue system

 

Romantisk minicruise med din kæreste6) Invitér på et hyggeligt minicruise

Et minicruise til Oslo er en helt lille ferie i sig selv. Ombord på det store skib kan I nyde måltider på forskellige restauranter – pizza, buffet, steak og international – gå på vinbar og café, dyrke wellness i Bobble Zones pool, jacuzzi og sauna, shoppe toldfrit i Sea Shop og slutte aftenen af med at en svingom i den swingende natklub. Ind imellem kan I nyde den friske havluft, og pludselig lægger skibet til i skønne Oslo, hvor både Edvard Munch-museet og Holmenkollen er must-sees.

Pris: 995 kr. for 2.

Bestil et romantisk cruise til Oslo

 

Gavekurv med øl7) Luksusgavekurv til livsnyderen

En gavekurv fyldt med lækkerier går man aldrig fejl af, og naturligvis er der lavet gavekurve til mænd. Spørgsmålet er, om manden i dette tilfælde mest er til øl eller vin? Der findes for eksempel en stor gourmetkurv med italienske vine – indeholdende 2 vine fra Italien, 250 g specialkaffe, kaffesirup, honning med smag, sydesalt fra Mariager, lakrids fra Lakridseriet, gaveæske med kvalitets chokolade, chokolade specialiteter og fyldte chokoladekugler. Prisen for denne kurv er 630 kr., men der fås både dyrere og billigere kurve, lige som der er mulighed for selv at sammensætte indholdet.

Forær ham en gavekurv med alt det han elsker

 

 

Et gavekort til ham / hende der ikke ønsker sig noget8) Gaven til ham, der er svær at give gaver

Nogle mennesker er nærmest umulige at give gaver: De har alt, hvad de skal bruge, de er ekstremt kritiske, og de ønsker sig vitterligt intet som helst. I disse svære tilfælde er et oplevelsesgavekort en oplagt idé. På denne side kan du vælge mellem utallige forskellige gavekort til 100’vis af butikker: Fx gavekort til faldskærmsudspring, til cafébesøg, til biografture, til øldrikning, til rejser, til… Ja, her er gavekort til nærmest alt. Og prisen er du jo selv herre over.

Se de mange forskellige gavekort

 

Luksus bruch for to9) Invitér til en rar og velsmagende brunch

Restauranter og cafeer forskellige steder i landet har sloået sig sammen om dette tilbud på brunch for 2. Spisningen kan kombineres med fx yoga, men kan naturligvis også ’bare’ bestå af diverse godt til gaven. En luksusbrunch for 2 vil altid være tilberedt af de lækreste råvarer og kan eksempelvis omfatte alt fra røræg med bacon, chorizo-pølse og tærte til hjemmelavet müsli, yoghurt, marmelade, oste, pandekager og muffins. Så er spørgsmålet, om I er mest til et glas (ofte nypresset) juice, et glas bobler eller en kop friskbrygget kaffe? Prisen 299 kr. for 2.

En brunch er en god gave (som du også får glæde af)

 

En klassisk gave til manden er et flot armbåndsur10) Et smukt, klassisk herreur

Mænd er ofte helst fri for smykker og overflødig pynt – men et flot, klassisk herreur er undtagelsen, der bekræfter reglen. I dag har mange anskaffet sig sports- og pulsure med mange nyttige funktioner, men hånden på hjertet: Kønne er de sjældent! Det er her, det klassiske herreur kommer ind i billedet. Sådan et ur, der ser godt ud til enhver anledning, ikke mindst festlige og formelle lejligheder. Som det ses her, er der mange forskellige valgmuligheder – også prismæssigt – men det er bestemt muligt at købe et pænt ur for under 500 kr.

Se de mange flotte herre ure

 

Dig og din kæreste kan også klatre11) Den udfordrende gave: Et mini-klatrekursus

Klatring er blevet den nye folkesport: Det sjovt, udfordrende, spændende, kræver en smule mod – men er fuldkommen ufarligt. Dette mini-klatrekursus afholdes hos Blocs & Walls i København, en lækker klatrehal med nyt udstyr og sikkerheden i højsædet. Kurset varer i 2 timer, hvor den første halve time går med at lære grundteknikkerne på mindre vægge (op til 5 m). Herefter gælder det den ’rigtige’ klatreoplevelse på hallens 15 meter høje klatrevægge. Uddannede instruktører guide hele vejen, så kurset bliver både lærerigt, underholdende og helt trygt.

Lån af klatreudstyr samt 2 timer med instruktør indgår i prisen på 199 kr.

Klatring er både en god og udfordrende gave

 

Undertøj til manden12) Det lille under – til ’kronjuvelerne’

Alle mænd – alle! – kan altid lige bruge et par lækre underbukser mere. Man(d) vil jo gerne pakke det mest værdifulde lidt pænt ind. Og valgmulighederne er mange: Skal det være små, frække trusser, boksershorts eller de gængse modeller med lidt ben? Skal de være hvide, sorte eller i en smart farve? Skal det være med eller uden gylp? Her er det brede udvalg i alle de kendte mærker: BOSS, Ralph Lauren, Armani, Tiger of Sweden, Calvin Klein, Matinique og mange flere. Her er også nydelige herresokker, undertrøjer mv.

Priserne for underbukser starter ved 99 kr.

Se udvalget her

 

En læderpung er en god gave til manden der har alt13) Hvad med en stilfuld herrepung…?

De klassiske herrepunge er den type accessories, der aldrig går af mode – lige som et smukt armbåndsur. Og punge bliver jo slidte og sjuskede at se op med tiden, når de er flittigt i brug. Derfor skal pungen udskiftes engang imellem. Her er det helt brede udvalg – store og små, med mange rum og ganske enkle – i alle de kendte mærker: Tiger of Sweden, Ralph Lauren, Fred Perry, Tommy Hilfiger, BOSS, Calvin Klein, GANT med flere.

Priserne starter ved 149 kr.

Se udvalgte af punge her

 

Zulu Djævleræs er kendt fra TV14) Gaven til bilfreaks og fartdjævle

Djævleræs er en helt særlig køredisciplin for (især) mænd med benzin i blodet. På Løvelbanen i Viborg og Nisseringen i Næstved afholdes disse Djævleræs, hvor det handler om at trykke speederen i bund i en sjov bil – og så ellers drifte, lave hjulspin og overhale i hårnålesvingene, mens pulsen og stemmebåndene er på overarbejde. Oplevelsen omfatter 12 omgange – heraf 6 som kører og 6 som co-driver – og lån af bil, hjelm, hjelmhue og nakkekrave. Det er som at være hovedperson i sin egen actionfilm.

Prisen er 895 kr.

Giv ham den ultimative drengerøvsgave

Prøv Virtual Reality i København15) Prøv fremtidens filmmedie: Virtual Reality

Virtual Reality er film og spil for alle sanser! Oplevelsen føles nærmest som at være der selv, fuldkommen realistisk, uanset om du svømmer med hvaler, udforsker det ydre rum eller besøger Mars. Til forskel fra almindelige film og spil er DU i centrum, du er ikke bare en passiv observatør. Den heldige gavemodtager får først en lille introduktion til, hvad Virtual Reality er – nu og i fremtiden – og slippes herefter løs i de mange fede spil og apps, hvor man får den fulde oplevelse af Virtual Realitys potentiale. Vildt!

Prisen er 199 kr. pr. person.

Giv ham et blik ind i fremtiden

 

Lad ham køre Ferrari på en landevej i Danmark16) Udlev drengedrømmen i en supersportsvogn

Kender du en mand, der er til fart og frække biler, så kan han udleve sine hedeste drengedrømme, uden du bliver ruineret. På professionelle baner i Jylland og på Sjælland er det muligt at komme ud at køre ræs i nogle af verdens vildeste biler. Ferrari, Lamborghini, Lotus, Porsche, Audi R8… Følelsen af at sætte sig til rette bag rattet i en supersportsvogn er ubeskrivelig … atmosfæren af flycockpit … de brede ”sutter”, der holder bilen stabilt selv i høj fart … det overlegne kraftoverskud … følelsen af at blive presset tilbage i sædet med selv det letteste tryk på den stramme speederpedal … brølet fra motoren, når den springer op i de høje omdrejninger.

Priserne starter ved 599 kr.

Hvis han er til hurtige biler, så vil han elske den her gave

 

Biograftur for to personer17) En helt særlig biografoplevelse

Film skal ses i biografen med fed stemning, god lyd og duften af popcorn i næsen. Og nu kan bifoplevelsen blive endnu større og festligere. Du kan fx give et gavekort til en FORPREMIERE, hvor der vises en helt ny film for særligt inviterede gæster – før den første officielle visning. Man ser altså filmen før alle andre. En forpremiereaften er noget helt særligt – uanset om det er et actionbrag, en animationsfilm, et historisk drama eller noget helt tredje, der skal ses. Man starter med en skøn forfriskning, og så får man en biomenu, snacks og drikke, som kan nydes under forestillingen. Og så er det ellers bare at læne sig tilbage og nyde at være blandt de få udvalgte, der ser netop denne film.

Prisen er 399 kr. per person.

Se en god film sammen

Formel 1 er den ultimative gave til ham du elsker18) Værsgo, billet til Formel 1 + hotel

Formel 1 er motorsportens kongedisciplin. At opleve et Formel 1-løb er en oplevelse, man aldrig glemmer – det er vildt, dramatisk og helt utroligt spændende. Det er ikke uden grund, at milliarderne ruller i netop denne højoktane sportsgren, som millioner følger klistret til tv-skærmen. Denne gave omfatter 2 nætter på et 3-4-stjernet hotel og entré til et Formel 1-løb efter eget valg. Den legendariske lyd fra bilernes motorer er gennemtrængende og øredøvende – mange ELSKER simpelt hen den lyd – men husk lige at pakke et par ørepropper sammen med gavekortet: Det bliver der uden tvivl brug for!

Pris per person: 2.999 kr.

Læs mere om den uforglemmelige oplevelse

 

Kør Segway i Danmark19) På 2 sjove hjul rundt i byen

Segway er eldrevne, tohjulede køretøjer, som man styrer med sine egne kropsbevægelser – og det er den nye, sjove måde at være turist på. Et guidet Segway-cruise fx gennem Københavns gader er en utroligt hyggelig og spændende oplevelse, der naturligvis starter med, at alle deltagere bliver grundigt instrueret i, hvordan man gør. Turen starter på Langelinje Kaj og fortsætter rundt i Danmarks skønne hovedstad. Man passerer mere end 10 af de vigtigste seværdigheder i København, og undervejs fortæller guiderne om de mange interessante sights – bl.a. Den Lille Havfrue, Amalienborg, Nyhavn, Operaen, Den Sorte Diamant, Holmen og mange flere.

Prisen er 699 kr. per person.

Se hvor det er muligt at prøve en Segway

Forelsket par på romantisk luksus weekendophold

20) En god deal på en fed ferie

Deals med gode tilbud på alt fra kroophold til avisabonnementer er et marked i hastig vækst. Rejsesitet Travelbird er eksperter i at lave fordelagtige deals på rejser. Her kan du købe herlige ture, hvor der er transport og hotel er inkluderet i prisen. Hvad med en vintur til Italien? Et 5-stjernet hotelophold i en europæisk storby? Eller et par dage i hyggelig dansk købstad? Hver dag kan du på portalen finde friske deals. Du vælger selv gavekortets størrelse – for eksempel 300, 500, 750 eller måske endda 2.000 kr. – og bagefter kan du printe kortet og folde til en fin kuvert, som er lige til at lægge under træet.

Se de mange billige deals

 

Rotterne overtage verdenen21) Lad en robot klare alt det kedelige

Nutidens slaver er mekaniske og hedder robotter. Det er dem, vi giver alt det kedelige arbejde, mens vi selv laver noget, der er sjovere. Hvad med en grillrenser-robot? Eller en gulvvasker-robot? En vinduesvasker? En støvsuger? En plæneklipper? Eller en Segway – sådan et tohjulet, elektrisk vidunder, som den lykkelige gavemodtager kan køre rundt på i stedet for at gå selv? Robotter er helt klart vejen frem – og en gulvvasker fås faktisk for under 2.000 kr. En billig slave, ikke sandt?

En robot vil blive hans nye bedste ven

 

Trådløs musik i hele hjemmet22) Trådlys lyd – så er der musik overalt

Ledninger er gammeldags; fremtiden er trådløs. Mon ikke manden, du vil betænke med en velvalgt gave, vil sætte pris på et par ekstra gode hovedtelefoner? Eller en smart, lille højttaler, så han kan høre musik på badeværelset, i sovegemakkerne, på kontoret eller hvor som helst? Nutidens mennesker kræver musik overalt – i bilen, på cyklen, i toget, på flyet. Og her er kvalitetsudstyret, der gør musikken trådløs. PS. Hvis han er ivrig telefonsnakker, kunne et trådløst headset måske også være sagen? Sådan ét fås fra 119 kr.

Se de mange smarte muligheder

 

Hvad med en smart gasgrill?23) En privat spa til haven – eller en lækker gasgrill

Hvem vil ikke elske at synke ned i lunt vand og lade kroppen forkæle af et genialt massagesystem? En Bestway Lay-Z Spa er den ideelle gave til manden, der elsker at forkæle sig selv og sine gæster med en ekstraordinær oplevelse for krop og sjæl. Denne spa har en effektiv og energibesparende hurtigvarme-funktion, så der er ikke langt fra tanke til handling. Alternativt kan du give ham en lækker gasgrill med alle de smarte funktioner og inklusive en bonuspakke med forskelligt nyttigt tilbehør. Priserne for spa starter ved godt 2.000 kr. og gasgrill ved små 3.000 kr. Fragt er indbefattet.

Giv ham noget drenge-agtigt til haven

 

Lækkert hår til manden24) Hudpleje, hårvoks og dufte til den krævende mand

Billigvoks.dk er et komplet skønheds- og sundhedsunivers for både mænd og kvinder. Her finder du i dag alle de bedste og mest populære brands inden for hudpleje, hårpleje, dufte, kosmetik og helse. Og altid til skarpe priser. Ikke alle mænd er lige gode til at udvælge de plejeprodukter og dufte, der passer til hans særlige stil – men så må du hellere træde hjælpende til. Husk på, at det er dig, der skal kigge på eller dufte til ham!

Hårvoks eller stylingcreme fås for under 75 kr.

Se udvalget af kvalitetsprodukter

 

Mænd elsker at spille computer25) Mænd i alle aldre elsker at spille

Mænd er drenge, der er blevet lidt ældre, men ellers er der ikke den store forskel. Derfor elsker mænd i alle aldre at spille et spændende / sjovt/ indviklet / strategisk / hyggeligt spil – og det er et supergodt alternativ til bare sidde passivt og se tv. Her er alle de populære spillekonsoller (Playstation, Xbox, Wii, Nintendo m.fl.), og her er alle de mest eventyrlig spil inden for snart sagt alle genrer. Et godt spil fås for under 200 kr.

Forkæl ham med et nyt spil (eller en ny spillekonsol)

 

Smykker eller manchetknapper til ham26) Indgraveret smykke til den cool mand

Et sæt ørestickers, en rå eller en anderledes halskæde ring passer til tidens mænd, der ikke vil ligne alle andre – men snarere ønsker at finde deres helt egen personlige stil. Og du kan gøre gaven endnu mere personlig med en indgravering til ham fra dig. ”C & M 4ever”, ”Min kæreste skat”, ”Verdens sejeste fyr” – ja, kun din fantasi sætter grænser for, hvad du vil skrive til den cool mand.

Priserne starter ved 250 kr.

Se de forskellige personlige gaver

 

Gør gerne lidt ekstra ud af indpakningen

Flot indpakning af en julegave sprede glæde

Nej, du har ret: De fleste mænd tænker ikke meget over indpakningen, så hvorfor gøre sig nogen særlig ulejlighed?

Fordi det sender nogle signaler til hans ubevidste jeg. En flot indpakning signalerer, at du har tænkt dig ekstra godt om, da du købte den mest geniale / sjove / romantiske / personlige gave til ham. Allerede når han ser den flotte gave på afstand, vil han tænke: ”Wow, hun har virkelig gjort noget ud af det i år. Hun må kunne li’ mig.”

Sådan er det nemlig: Med en flot, festligt eller sjovt indpakket gave styrer du hans forventninger, allerede inden han fumler med bånd og papir: Han begynder allerede at glæde sig på forhånd – og som du ved, er forventningens glæde den største.

Derfor anbefaler vi dig varmt at besøge en hobbybutik (gerne her på nettet), hvor du let kan shoppe dig til et pænt lager af lækre indpakningsløsninger. Det vil du nyde godt af i mange år fremover, når du skal pakke gaver ind:

 • Flotte æsker
 • Lækkert papir
 • Kraftige brune papirposer
 • Forskellige farver bånd
 • Smukke til- og fra-kort
 • Hyggelige julede klistermærker
 • Tuscher i guld, sølv og rød

Hvis du vil tilføje et feminint touch, kan du tilføje kviste af gran, kristtjørn, eukalyptus – og en ordentlig nytårs-knallert i kulørt papir.

Den perfekte gave til den perfekte mand fortjener intet mindre end den perfekte indpakning.

Glædelig jul til ham og dig! Og selv om han ikke ønsker sig noget, skal han nok blive glad for din gave alligevel!

Julehygge