Tantrasex for begyndere: Sådan får I fantastisk sex

Er sexlivet ved at være lidt støvet, eller savner I nærheden, fordi der er gået lidt for meget hverdag i den?

I behøver hverken at være slangemennesker eller sex-eksperter for at nyde tantrasex – og faktisk kan det være med til at puste nyt liv i sexlivet. Men uanset om I bare leder efter lidt krydderi til jeres sexliv eller trænger til at finde ind til hinanden igen, er det oplagt at forsøge jer frem med tantrasex.

Men… Hvor pokker starter man lige? Tantrasex kan for den uindviede måske virke en smule uoverskueligt. Men bare rolig – det behøver det slet ikke at være.

Her får du vores store guide til tantrasex for begyndere.

I artiklen kommer vi blandt andet ind på:

Hvad er tantrasex?

Par ligger tæt

Før, vi dykker ned i, hvordan I kommer i gang med tantra sex, så lad os lige en gang for alle få på plads, hvad tantrasex egentlig er.

Erotisk tantrasex er en form for sensuel meditation, hvor målet er, at begge parter er 100% til stede og oplever elskoven med alle deres sanser. Når man taler om tantrasex, er der altså ikke fokus på, at man skal nå noget – orgasmen er sekundær, mens målet i stedet er at opleve og fornemme dybden og energien i seksualiteten.

Tantrasex behøver ikke at vare i flere timer

Når det er sagt, så behøver tantrasex ikke at være noget timelangt maraton. Man kan sagtens bruge elementer fra tantrasex til en quickie – og samtidig behøver tantrasex ikke altid at være blidt med røgelsespinde og stearinlys. Det kan være præcis lige så kinky og hårdt eller blødt og blidt, som I kan lide det.

Tantrasex er altså ikke afgjort af, hvad I gør – men hvordan I gør. Med fokus på bevidsthed, nærhed og energien mellem jer.

Læs også: Et forhold uden intimitet bringer jer væk fra hinanden

Hvorfor skal man dyrke tantrasex?

Den helt centrale del af tantrasex er idéen om, at der flyder en energi gennem kroppen – og tanken er altså, at energien kan flyde frit og give en fornemmelse af at være én enhed.

Tantrasex er en fantastisk måde at mærke hinanden og komme tættere på hinanden – både åndeligt og fysisk. I hverdagen går der nemt… hverdag, i den. Derfor kan det være svært at finde tid og plads til kærlighed og intimitet. Og fordi I kun skal fokusere på nuet, når I dyrker tantrasex, øver I jer på at sætte hverdagen på pause og i stedet bare være til og mærke den fælles energi, der strømmer gennem jer.

Er tantrasex for alle?

Tantrasex er for alle. Både for jer, der gerne vil dyrke hinanden – og til jer, der har brug for måske at genfinde hinanden.

Derudover er en god måde at pifte sexlivet op på. Specielt, hvis sex for jer måske er blevet mere rutine end nydelse. For når I ikke har et mål om, at sexakten slutter, når en af jer har nået klimaks, bliver der plads til at mærke alle de andre ting og energier mellem jer. I bliver så at sige tvunget til at sætte tempoet ned og mærke efter.

Forberedelse – sådan gør I jer klar

Stearinlys i soveværelse

Tantrisk elskov handler langt fra kun om selve akten – faktisk starter tantrasex langt før det.

Tantrasex bliver nemlig bedre, når I har tid til at forberede jer. Sørg derfor for at planlægge det et par dage før. På den måde kan I allerede begynde at glæde jer, og I sikrer jer god tid og ingen forstyrrelser undervejs.

I kan også begynde at varme hinanden op ved forkæle hinanden lidt ekstra. Hæng søde sedler op til din partner, giv en lille gave eller lav hinandens livretter.

Når dagen kommer, er det en god idé at skabe et behageligt rum til jeres tantriske elskov. Fjern fx alt rod i soveværelset, indret stuen hyggeligt med tæpper og stearinlys og find noget rart musik, der kan skabe en god stemning.

Tip! Skru gerne lidt op for radiatoren, så det er behageligt at være nøgne i længere tid.

Forspil – Giv jer god tid

Forspil til tantra sex

Når det kommer til tantra sex, handler det ikke om at I skal nå til orgasme – derfor skal I heller ikke stresse jer gennem forspillet (som I måske er lidt for gode til i hverdagen).

Faktisk plejer man at sige, at tantrisk erotik er et langt forspil – fordi energien bevares igennem hele akten. Så derfor skal I ikke tænke på forspil som noget, der skal gøre kvinden klar til akten.

Tænk i stedet på bare at nyde hinanden og være i nuet. Uden noget endeligt mål. Kærtegn hinanden – start med at kærtegne ryg, hals, nakke og lår – vent med de erogene zoner som bryster og underliv. Gem det til slut.

Og vigtigst af alt: Gå langsomt frem. Mærk hinandens kroppe, tun ind på hinanden og mærk, hvordan jeres bevidsthed om hvert enkelte berøring stiger.

Læs også: 7 gode ideer til jeres forspil

Elskov – Vær til stede i nuet

Elskov

Tantra sex handler først og fremmest om at være i nuet. Derfor handler tantrisk sex udelukkende om at være i øjeblikket og nyde det. Jeres eneste mål er faktisk at gøre hinanden lykkelige.

Når I kommer til selve elskoven, så vær påpasselige med, at I ikke kommer til at falde tilbage i de gamle, velkendte rutiner. For så bliver det hurtigt rutine, og så glemmer I at mærke efter og være i det. Lad være med at jagte orgasme og udløsning og slap i stedet af i kroppen.

Undgå at fantasere eller tænke på den næste stilling – kig i stedet hinanden i øjnene, tag det roligt og nyd det. Det handler om elskov og kærlighed. Ikke liderlighed og sex.

Tip! Tager begæret over? Så tag en pause, hvor I bare nusser og kæler. Det vigtige er, at du mærker kærligheden. Når dit begær ikke længere fylder mere end kærligheden, kan I stille og roligt fortsætte.

Efterspil – hvornår er i “færdige”?

Par der har haft sex

Tantrisk elskov slutter, når I er mætte. Og hvornår I er det, ved I bedst selv. For nogle er det efter en halv time, mens andre kan fortsætte i timevis – det er helt op til jer.

Men når I føler, I er mættede, er det vigtigt, I sætter tid af til efterspillet og ikke med det samme hopper i bad eller går i gang med vasketøjet. I startede med kærlighed – og I skal slutte med kærlighed.

Nus hinanden, brug blide berøringer og mærk, hvor tætte og intime i er.

Når efterspillet er slut: Brug tid alene

Når I har brugt tid på lige at lande sammen, kan det være en god idé at fordøje oplevelsen alene også. Det er nemlig først, når du går for dig selv, du virkelig kan mærke kærligheden – og måske, at du og din partner har fået et tættere bånd?

Sæt dig til at lave noget, du nyder, eller gå en tur og få lidt frisk luft, mens du mærker dig selv og jeres fælles oplevelse.

5 gode råd til tantrasex

Par holder pause i deres tantra

1.   Er han tæt på at komme? Tag en pause!

Hvis han er lige ved at komme, så tag en pause. Stop med det samme og brug i stedet tid på at nusse og kæle hinanden. Hvis han skal have en orgasme overhovedet, skal I vente så lang tid, I kan – og kun, hvis I har aftalt, han skal slutte med at komme.

2.   Kommer I til at gå lidt for hurtigt frem?

Der går nemt rutine i den, og fordi I er så vant til at gå efter et mål, kan det være svært ikke at blive lidt for ivrige. Kan I mærke, intensiteten stiger, så prøv i stedet at fokusere på jeres åndedræt. Træk vejret dybt, langsomt og helt ned i maven.

3.   Kan han ikke holde sin erektion?

Når tempoet er langsomt, er det ikke alle mænd, der kan holde erektionen. Prøv at lade ham lave bittesmå bevægelser i dig – men kun lige nok til, at han kan holde erektionen.

4.   Hold orgasmerne hen

Selvom I måske begge er tæt på (og det føles meget fristende at give efter), så prøv at holde jeres orgasmer hen. Byg spændingen op – og når I er lige ved at være der, så tag en pause. Det giver ikke bare en vild energi mellem jer. Det giver også vildere orgasmer.

5.   Har I svært ved at finde fælles fodslag?

Hvis I har svært ved at synkronisere energier og finde hinanden, så prøv at synkronisere jeres vejrtrækning, mens I ligger i ske i omkring 30 minutter. På den måde vil I være tættere på at fungere som én organisme.

Tantra massage øvelser for begyndere

Tantra massage – hvordan? Tantra massage øvelser handler modsat anden massage ikke om at ælte musklerne eller kroppen igennem – i stedet er der tale om blide berøringer og lange strøg langs kroppen.

Og så handler det om at fjerne fokus fra de erogene zoner og i stedet flytte det ud i hele kroppen.

Varm op et par dage før med tantra massage

I kan med fordel bruge tantra massage og tantra massage øvelser i ugen op til, I skal dyrke tantrisk elskov. Brug blide, kælende bevægelser og undgå at røre ved de dominerende erogene zoner – og husk gerne intim massage olie, så hænderne glider bedre. Brug 10-20 minutter hver aften op til jeres tantriske sex – og mærk, hvordan I til sidst længes noget så forfærdeligt efter at blive stimuleret!

Yoni- og lingam-massage

Yoni er de kvindelige kønsdele og lingam er de mandlige – og der findes mange forskellige massageteknikker til at stimulere hver af dem.

Der findes specifikke teknikker, som I fx kan lære på kursus – de skulle efter sigende ikke være svære at mestre, men man skal selvfølgelig vide, hvad man laver. Du kan også selv booke en tantra massage hos en professionel, hvor fokus er på healing og dig.

Læs også: Lær at give din partner massage

3 tantra stillinger for begyndere

Har I en idé om, at man skal være særligt fleksibel eller smidig? Den idé kan I sagtens kaste i graven, for tantrasex behøver slet ikke at være noget akrobatisk vidunderstykke. I stedet kan I prøve jer frem, og de 3 stillinger til tantra herunder kan I tilpasse og justere, så de passer til jer.

  1. Yab-yum: Her skal manden sidde i lotusstilling eller skrædderstilling, mens kvinden sidder overskrævs og ridder ham. Hvis det er for hårdt, kan I sagtens tilpasse stillingen ved fx at sidde i en stol.
  2. Kvinden på ryggen: En anden stilling, som er populær inden for tantra stillinger, er, hvor kvinden ligger på ryggen, mens manden styrer slagets gang. Hun kan have sine ben på mandens skuldre, men I kan tilpasse, som det passer jer – det vigtigste er bare, at I er front mod front.
  3. Det varme sæde: Her skal manden knæle bag kvinden, mens kvinden med samme blikretningen som manden sætter sig på manden som en stol. Kvinden har sine ben mellem hans, og jeres kroppe skal være helt tætte mod hinanden – også ryggen. Her er fordelen, at I begge kan skiftes til at styre.

Læs også: Her er de bedste sexstillinger

Der er ikke nogen rigtig og forkert måde at dyrke tantrasex på

Før I kaster jer ud i tantrisk elskov, er det vigtigt, at I ved, der ikke er nogen rigtig og forkert måde at gøre det på. Bare fordi, du har hørt om eller set nogle gøre det på en bestemt måde, behøver det ikke at betyde, I skal gøre det samme.

Det vigtigste hele vejen igennem er nemlig, at I er til stede i nuet og sætter kærlighed og nærvær over lyst og begær – og hvordan I gør det, er helt op til jer.

Tilbage er der vist bare at sige: God fornøjelse!

Ps. Se også vores guide med det bedste sexlegetøj til par

Eller prøv et af de populære sexspil

Skriv en kommentar